petea
|
IZVIRNO SPOROČILO: Narobesvet @patea Samo to bi res znal bi Lukec; tudi on me je isto preimenoval ... IZVIRNO SPOROČILO: Narobesvet Tudi ko se nisva imela otroka, se v njune finance nisem vpletal. Če se stvari v življenju lotevaš tako nezbrano kot mojega pisanja, potem se vedno manj čudim, da ti je zveza šla v franže. Napisala sem, da ko sta dobila otroka, ste vi trije postali družina. Torej je to bila sprememba, ki bi morala pomembno spremeniti vaše finančne navade in bi se na to, kam gredo izdatki tvoje drage, morda le moral malo resneje zamisliti. No, pa pravzaprav ne šele po rojstvu otroka, ampak že malo prej. IZVIRNO SPOROČILO: Narobesvet Glede na to da je bivsa delala in je svoji mami ze prej davala celotno penzijo, ni bilo pricakovati sprememb. Ti si v svojem prepričanju očitno zelo okamenel. Nikakor ti ne 'potegne', da bi takšno spremembo, če ni s strani mame prišla sama od sebe, moral ti zahtevati od nje. Ljudje se spreminjamo, veš. IZVIRNO SPOROČILO: Narobesvet No, sej sele potem bi me bivsa tasca sovrazila :) me je ze tako ali tako ves cas. Zanimivo razmišljanje. Bolje da me tašča malo manj sovraži, četudi imam jaz zaradi tega katastrofalno življenje. IZVIRNO SPOROČILO: Narobesvet Je pa zoprno, ker je njena mati ta denar krvavo potrebovala. Zato pa je bilo veliko kreganja pod streho. In tezko se rece, da je ta denar bil od bivse, dejansko je njena mati skrbela zanjo, ji tudi placevala izreden studij (nekaj 1000 eurov v 1 letu!), pa se kaj bi se naslo. Torej, tukaj je pravica kar na dveh straneh, se ti ne zdi? Zdaj se pa, prosim, odloči, kdo je komu dajal denar in zakaj. Če je mama dajala, kot praviš, lepo pokojnino svoji mami, babica pa je s tem denarjem njej plačevala študij, to ni bil babičin denar, ampak še vedno kar lepo mamim. Če pa je bila pokojnina manjša od stroškov študija in ostalih realnih bivalnih stroškov, potem pa so bile babičine zahteve verjetno precej realne in ni takšna 'vešča', kot si jo predstavljal na prejšnjih straneh. Torej, kaj misliš s tem, da je babica ta denar krvavo potrebovala? A za plačilo šolnine hčeri, ki sama ni bila sposobna dajati denarja na svoj kupček in plačati položnice, ali za svoje 'pregrehe' ali za kaj tretjega? Glej, mi vemo samo to, kar napišeš. O tem, na čigavi strani je pravica, tako niti pod razno ne morem in nočem soditi. Je tvoje pisanje tekom teme vedno bolj spreminjajoče in nejasno, da bi se lahko opredelila do tega. IZVIRNO SPOROČILO: Narobesvet groznja s samomorom ... Se posebej, ker je bil ze taksen primer prej v njihovi druzini. In verjetno je tisti človek uporabljal isto taktiko, torej da je dramatično napovedoval, kaj bo storil, kajne? IZVIRNO SPOROČILO: Narobesvet Prevec posplosujes, nisi brala napisanega. Prav imaš. Ne preberem sporočil, preden odgovarjam nanje. Pišem kar tako, kot da bi izpolnjevala loterijski listek. Jao. IZVIRNO SPOROČILO: Narobesvet Ze v štartu, ko sem kupil stanovanje (jaz, s svojim denarjem, od casa, ko se se se nisva poznala!), sva ga izbirala skupaj. Vse sva gledala skupaj, ko se je renoviralo, govorim o delih, o katerih zenske na splosno ne veste veliko (podiranje sten, vlecenje elektrike, vode, gipsanje, kitanje itd.) in tudi ona se v to ni spuscala. Ce ti povem, da je prisla stanovanje v 4 mesecih samo 1 krat pogledat, kako napreduje, ti da vedeti, da selitev v njeni glavi nikoli ni bila realnost!!! Ampak takrat mi to ni kapnilo v glavo. No, danes vem. In ja, se kako sem si zelel, da bi se bolj vkljucila v vse kar se tice stanovanja, pa ni bilo interesa. Ni lepsega, kot taksne stvari planirat v dvoje, logicno, sej se gre za selitev dveh oseb. No, v tem primeru pac ni slo za to IZVIRNO SPOROČILO: Narobesvet Ze v štartu, ko sem kupil stanovanje (jaz, s svojim denarjem, od casa, ko se se se nisva poznala!), sva ga izbirala skupaj. Vse sva gledala skupaj, ko se je renoviralo, govorim o delih, o katerih zenske na splosno ne veste veliko (podiranje sten, vlecenje elektrike, vode, gipsanje, kitanje itd.) in tudi ona se v to ni spuscala. Jaz komentiram samo tvoje pisanje. V prejšnjem sporočilu sem ti odebelila besede v tvojem opisu. Torej ti si opisoval le tvojih stvareh, tvojem času, tvojih sorodnikih, tvojih odločitvah ..., nikjer o vajinih. Glede tega, da o gradbeno-inštalacijskih posegih ženske na splošno ne vemo veliko, pa se zelo ne strinjam s tabo. Sem prepričana, da nas kar veliko ve enako ali celo več od mnogih moških. In veliko se nas je, tako kot moških, učilo 'na licu mesta', t.j. v stanovanju/hiši, ki se je urejala, tako da smo tudi same podirale stene, mešale gips, kitale, vlekle kable in cevi, barvale, polagale ploščice in druge obloge ... IZVIRNO SPOROČILO: Narobesvet Ampak takrat mi to ni kapnilo v glavo. No, danes vem. In ja, se kako sem si zelel, da bi se bolj vkljucila v vse kar se tice stanovanja, pa ni bilo interesa. Ni lepsega, kot taksne stvari planirat v dvoje, logicno, sej se gre za selitev dveh oseb. No, v tem primeru pac ni slo za to Tako je. Vajina zveza je imela velike težave že precej, preden sta jo prijateljsko zaključila. Zakaj je tema zašla v drugo smer? Zato, da ti razjasnimo, kje so stvari šle narobe.
|