Stanislava_
|
IZVIRNO SPOROČILO: RIJA* IZVIRNO SPOROČILO: liliana IZVIRNO SPOROČILO: RIJA* ti moraš neko hipi državo narest če bi šli v hotel, me ne bi motilo, pa da so ob času nazaj, da pa to počnejo na pisalni mizi v firmi in kjer obstaja možnost, četudi samo 0.0001 %, da jih zasačijo stranke, pa niti pod točko razno. očitno bo to potrebno dodati v nove pogodbe o zaposlitvi Potem je potrebno dodati tudi to, da v službi ne smeš pregledovati privat pošte.....ne smeš privat srfati po internetu....klicati privat domov......iti med malico v šoping ali na kavo, govoriti 10 minut s kolegico, ki se je mimogrede ustavila pri tebi v službi, bog ne daj, da ti dete pride na obisk v službo......v bistvu moraš biti delodajalcu kot suženj na razpolago celih 8 ur.....edino 30 minut časa lahko porabiš STRIKTNO ZA MALICO (ne pa za kofe s kolegico, šoping, rezervacijo dopusta)..... A ti v prejšnji službi, ko še nisi bila "sama svoja šefica" nič od naštetega nisi počela MED SVOJIM DELOVNIM ČASOM......? načeloma vse od naštetega ne. to so bonitete,ki si jih lastite. vam pa ne pripadajo. pripada ti pol ure malice in to je to,pa še za malico delodajalec določi, če greš lahko ven ali ne. pa če se ti na glavo postaviš, je tak. en, to kar si ti naštela, si lahko privošči nekdo, ki dela zase in si zaradi nareave dela lahko to privošči....ali pa taki na na kaki upravni enoti, na kakšnem zavodu, ki je namenjen izključno sam sebi, na kakšni agenciji, ki je tam samo, ker je tam....si je to lahko privoščila ena Murina delavka? da se je pri njej za strojem ustavila prijateljica na 10 minutni čvek? liliana, resno sem v dvomih o tvojih pogledih na svet si mogoče občasno na kakšnih substancah jaz sem v prejšnji službi počela kar sem želela, sem pa morala biti od ure do ure tam in sem tudi bila, še več......sem bila tudi bolj ali manj sama svoja šefica...sem imela pač srečo. in jaz si to štejem kot srečo, ne pa kot PRAVICO kot ti Vedno me čudi, kako dolgočasno delo imate, da vse to počnete med delom . Jaz sem itak čudna , ampak vse to veliko bolj udobno počnem doma. V službi delam, kar je delat za tam, in če ni nič, grem raje domov kot da mešam zrak. Tudi plačujejo me za pogodbeno dogovorjeno delo. Ne vem, od kje ideje o suženjstvu? Če nočem, nisem tam. Če hočejo, da delam več kot je nujno in se odločim, da ne bom, pač ne bom, nihče me ne more prisilit.