patrino
|
IZVIRNO SPOROČILO: mojcaziga IZVIRNO SPOROČILO: ronja Ni mi jasno, kako to, da toliko teh, ki vsako nedeljo poslušajo: "Kdor je brez greha, naj prvi vrže kamen!" tako radi kamenjajo, pa sta ipak samo varala in nič drugega... Tu imam sama velik problem z razumevanjem - nikakor ne razumem, ne vem, kaj ima človek od tega in ne razumem, kako jim ni hudo, da se je človek zato ubil... Bilo mu je tako zelo grozno, da ni več videl nobenega izhoda - pa še vedno ni dovolj... Meni se zdi to grozno! Kaj vi še nikoli niste naredili nič narobe? V celem življenju? Nobene napake, za katero si ne želite, da jo cela vesoljna Slovenija izve? Verjetno ga ni človeka, ki ni kdaj storil kake napake. Ampak ta dva sta napako zanikala, čeprav sta bila ujeta. Nista prevzela odgovornosti. Smo res že tako v riti, da je to nekaj normalnega, da lažeš in zankaš krivdo ter vališ na drugega? Resno? To je tisto, kar mene moti. Če grešiš in si ujet, priznaj, jbg se zgodi al karkoli, ne pa zanikat in lagat. Kaj s tem učijo naše otroke? Lagat in ne priznat, čeravno za ceno življenja? Dovolj imam takih ljudi, ker tudi zaradi tega nam gre slabše kot bi nam lahko šlo. Pa se to dogaja na vseh področjih, ampak še vedno najdemo opravičila za take ljudi, pa sej ni mislil, pa ni vedel, pa ni tega in onega..... Tisto lizarjenje ni bilo nič posebnega, da bi pritegnilo tolikšno pozornost in javnost, zagotovo. To je to. Ne gre se za to, da se nekateri delajo da so brez greha. Gre se za to, da nekateri grehe naredijo, jih priznajo in jih skušajo popraviti tako, da ob tem čim manj trpijo drugi. Tule ni bilo tako. Žal. Dokler se je dalo skrivati je bilo ok, tudi ko se je dalo lagati, se je še zdržalo, vendar ko je napočil trenutek, da je treba vse skupaj priznati in popraviti kar se da, je bilo bolje pobegniti. Pa čeprav v smrt. In tako vse skupaj s svojim samomorom vred naprtiti na pleča ljudi, ki pri tem niso nič krivi- njegovi družini. Sedaj in že prej, se vas večina zgraža nad dijaki , ki so to objavili . Grozljivo. Breme nalagate na mlade ljudi, ki so le odraz te pokvarjene družbe.Družbe, ki enostavno ne želi videti kdo je v dani situaciji žrtev in kdo je v bistvu naredil tragedijo in jo ucvrl. Se vam ne zdi možno, da podobno kot ravnatelj lahko problem, ki bo pretežak za njegova mladoletna pleča, potlači tudi njega? Čisto lahko se to zgodi. Če možakar v precej zrelih letih ni znal, hotel, bil sposoben zadeve urediti tako kot je treba, me ne bi čudilo, da bo kaj podobnega storil tudi preplašen in iz strani takih kot ste nekateri tule gor, kriv , dijak.