mojcaziga
|
Bom kopirala, kar sem že objavila na eni temi, kjer se je linčalo snemalca: Ta posnetek mi ni bil nič posebnega in se nad njim nisem ne naslajala ne zgražala. Malo mi je šlo v nos potem, ko sta lagala v kamero, da to nista onadva. Saj ok, če sta se odločila za užitek, pa čeprav na službenem mestu, tudi ok, če sta vedela, da imata družino doma in ju to ni oviralo. Ampak resnično mi ni bilo všeč, da sta se zatekla k laži, ker imam dost ljudi, ki delajo eno in govorijo drugo, ko pa so ujeti z žlico v medu pa lažejo do onemoglosti. Vse preveč je tega danes v Sloveniji in zdaj to delajo tudi tisti, ki so v službi izobraževanja in vzgajanja mladih ljudi. Poleg tega sta bila oba odrasla in naj bi stvari delala premišljeno in odgovorno,česar od najstnikov ne pričakujemo. Ravno nasprotno. Ta dijak posnetka verjetno ni dal na splet, ker bi želel to, kar se je zgodilo. Na youtubu je milijone posnetkov s tako ali podobno vsebino, pa tega mediji ne objavljajo. In youtube je njihov life, včasih smo pisali v svoje dnevnike, in tak dogodek bi zagotovo vsi opisali, danes objavijo na internetu. Seveda to ne upravičuje objave posnetka, ampak linča pa tudi ne. Kaj bomo s tem dosegli, novo smrt? In kdo bo kriv zanjo - sam najstnik? Resno? Se pravi bo najstnik pod vplivom hormonov in najstniške nepremišljenosti kriv za vse, medtem ko bosta dva odrasla nedolžni žrtvi svojih (premišljenih) dejanj? Mediji imajo ogromno vlogo pri tem, ker jim je bila to odmevna novica zadnjih 14 dni. V kolikor te medijske vojne ne bi bilo, bi verjetno bila stvar že pozabljena. Verjemi mi, sem doma v MB in sem ravnatelja na videz poznala, kot še marsikdo v moji bližini, pa se o tem dogodku nismo pogovarjali in to ni bila glavna novica na cesti med Mariborčani. Imamo drugih težav dovolj. Je krožila šala, ja, da letos dijaki z vpisom ne bodo imeli težav, ker se ve kam bodo šli, ampak to je bilo vse. Pa se veliko družim in hodim naokoli. Vsa gonja je potekala v časopisih in krajih, daleč od MB in strojne šole. Žal mi je, da ni prenesel pritiska, ampak za svoje dejanje je odgovoren sam in noben drug. Dodala pa bi naslednje: Žal mi je vseh, ki so kakorkoli povezani s tem posnetkom. Verjetno bi vsi postopali drugače, čebi vedeli kako se bo stvar razpletla. v zvezi z akterjema posnetka pa tako: ko sta varala, nista prevzela odgovornosti in partnerja seznanila s svojo medslužbeno dejavnostjo, ko so ju zalotili in objavili, nista prevzela odgovornosti, ampak celo lagala. In na koncu, ko je bil postavljen pred družino, pred javnost, pred nadrejene, spet ni znal biti odgovoren, ampak se je le odločil za lažjo pot. Svojo krivdo in odgovornost je prenesel na breme drugih. Sploh si ne morem predstavljati najprej žene, ki je bila soočena s posnetkom in možem, ki je vse skupaj tajil. Potem ko je prišlo do tega, da je na posnetku vseeno on, je moralo biti burno, kot bi bilo pri vsaki od nas. In zdaj, ko še ni predelala enega šoka, je soočena še z moževo smrtjo, za katero se deloma zagotovo krivi sama. Še dodatno breme pa tako nosi tudi njegova soakterka. Madona, če je lahko bil ded, ko sta skupaj uživala, bodi ded tudi, ko te dobijo in po moško opravi s tem. lp
|