Dorotheia
|
Ne vem, če sem napisala, da imam jaz spet malo "vzgojnih" glede spanja. Namreč, zaradi refluksa je bil vedno še kake pol ure po hranjenju v naročju oz. pač pokonci in sploh zvečer pred spanjem je dostikrat pač zaspal na meni. Zdaj itak ni bil še tako zaspan in sem začela opažat, da je to "uspavanje" trajalo tudi po eno uro (pa nasploh je relfluks izzvenel in ga nima več, tako da bi ga komot odložila takoj v posteljico). Kmalu bom šla v službo in ne bom imela zvečer energije ga uspavat po več kot uro. pa to se je sedaj v zadnjih treh mesecih razvadil. Prej sva ga vedno lepo odložila budnega v posteljo (ni pač zaspač na meni) in se nikoli ni jokal, ampak malo pogovarjal, potem pa zaspal. Sedaj pa že izsiljuje z dretjem. No, ker mi sedaj spi samo še 1x čez dan (prav po vrtčevsko že - od ca. 12h do 14h ali še dlje), ga tudi dajem spat kako uro prej. Prej smo šli okrog 21h. Sedaj okrog 19.30, ampak mislim, da bo treba še malo prej. No, če ne prej potem, ko bomo kako urco prej mogli vstat. Včeraj sva ga prvič dala v posteljico (v posteljici ima igračke in je prižgana nočna lučka, da ga ni strah) in se je drl 5min pomoje. Tam nekje. Potem pa zaspal takoj. Spal skoraj celo noč, samo okrog 2h se je zbudil nekaj in ga je moj uspaval nazaj hitro. Zjutraj mi je spal do 7.30. Presenetljivo, sem mislila, da bo prej pokonci. No, za dnevni spanec sem ga danes dala okrog 12h spat na isti način - samo lepo dala v posteljico, ga polupčkala, pobožala in šla. Se je jokal kako minuto ali dve, potem zaspal in spi še sedaj. Mislim, da bomo v kakem tednu osvojili tole vzgojno. Upam. Drugače smo ok. Danes sem skuhala za kosilo prvič neko juho iz ohrovta in krompirja in mu je bilo ful dobro. Res mi je fajn, ker ni preveč izbirčen. Še vedno ful lepo je. Pride kak dan, ko sploh ni veliko lačen. Potem pa kak dan, ko bi nonstop jedel, ampak saj je tudi pri nas isto. Zjutraj pa se ne zbuja nič ultra lačen. Okrog 8h pojeva zajtrk, ki je še vedno flaška mleka (180ml - naš ni nikoli šel čez to merico, mu to lepo zadostuje). In je potem do ca. 10h sit. Okrog 10h imava malico (malo - kak kos sadja ali mini skuta), ker je okrog 12h pred spanjem že kosilo in potem gre spat. Kot rečeno, jaz že uvajam vrtčevski ritem. Ko se zbudi, počakam, da pride malo k sebi in se vredu zbudi, potem če se mi zdi lačen, mu ponudim pop. malico, drugače še malo počakam. Delam malo po občutku. Okrog 15h je to no. Ali kasneje. Ker ponavadi še ni lačen. Potem pa še kak kos sadja popoldne ali večerja ob 18h. Potem pa okrog 19.30 še flaška pred spanjem in je to to.
|