chocolatecake
|
Daaaan . Ena kavica za vse zaspanke. roses lahko je kriva tudi krvomočnica, ni tako nedolžna, kot si mislimo. Pa pomaga zadebeliti sluznico, tako, da bi pomoje lahko tudi prestavila datum menstruacije. Jaz sem imela prvi mesec hudo bolečo , drugi mesec pa v kombinaciji z estimo začela krvaveti že kar med jemanjem estime na 21. dan ciklusa , pa sumim, da bi lahko bila tudi krvomočnica malo kriva. Ampak itak na vsakega posameznika vpliva drugače. Tako, da je težko napovedat kaj in kako. Da še jaz malo poročam. Dobila sem napotnico za obravnavo na terciarnem nivoju, oziroma v ambulanti za zdravljenje neplodnosti. Na moji piše ženska neplodnost - nedefinirana, kljub temu, da imam PCOS, ker je moja ginekologinja mnenja, da je moj PCOS v blažji obliki in tukaj ne igra posebne vloge. Zaradi res slabega spermiograma me vrjetno čaka ICSI. Odločila sva se za MB, kjer imajo največji % uspeha, a žal tudi najdaljše časovne vrste, baje se čaka tudi po eno leto od takrat, ko jih prvič kontaktiraš pa do samega postopka. Mene sicer osebno bolj kot k umetni oploditvi vleče k posvojitvi, a je to zaradi partnerjevih želja in dejstva, da nimava 20 - 30 000 evov s katerimi bi si omogočila posvojitev iz tujine trenutno nemogoče, v Sloveniji pa se lahko čaka tudi 10 let in več, ker je otrok za posvojitev tako malo. Pa potem bi mogla biti še poročena in imeti lastniško stanovanje, midva pa sva šele pri pridobivanju papirjev za gradnjo prizidka, poroke pa tud še nisva imela v finančnem planu za letos oz 2015. Spraševala sem različne strokovnjake glede možnostih, ki jih imava po naravni poti, pa so se vsi strinjali, da bi potrebovala čudež, oziroma imava samo kakšen 1% -2% možnosti, pa še to v primeru, da je bil ta vzorec za spermiogram izjemoma slabši od povprečja. Tako, da se počasi poskušam sprijazniti z idejo, da očitno še dolgo nebom mami, če sploh kdaj...
|