patrino
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica* IZVIRNO SPOROČILO: patrino Kabinet ne spada pod javni kraj kot recimo hodnik ali park, v kabinet lahko greš samo če te uporabnik (posestnik) povabi, ne moreš pa kar v vsakega hodit. tako kot ne moreš v ambulanto ležečega zdravnika vleteti lih ko ti pride na misel. Si predstavljate, da bi nekdo snemal ginekološki pregled pacientke skozi okno nad vrati iz čakalnice in to objavil? Čakalnica - javni kraj, vsem dostopna, ordinacija je pa zasebni kraj, ker tja lahko gredo samo uporabniki in povabljeni. Pa četudi se nahaja v javni ustanovi. To je vsem jasno in ne vidim poante to razlagati. Je pa bistvena razlika med prostorom kot je učiteljev kabinet in ordinacija pri ginekologu- se mi zdi. Vsaj jaz se v kabinetu za učitelje počutim in obnašam precej drugače kot pri ginekologu. Čeprav v dotičnem primeru skoraj ni bilo razlike, če primerjamo koliko delov telesa se je videlo Ne, prav nobene razlike ni. Ne v enem ne v drugem prostoru noben NE SME na skrivoma snemat in posnetkov objavljat na internetu, ne da bi imel dovoljenje udeležencev. Pa če snema seks, zaupne besede, kako si X Y vrta po nosu, se praska po riti, menjava vložke, se baše s čokolado, spi na kavču ali je obležal na tleh po spitih dveh flašah vina. Seveda je razlika.Logično da je. Čeprav je zakonsko prepovedano, imaš cel net poln slik o zadevah, ki si jih ti naštela, pa zaradi tega ni bil nihče kazensko preganjan. Če pa nekdo butne v ordinacijo oz. snema ginekološki pregled, pa je stvar veliko resnejša. In se kot taka tudi obravnava. Kot sem že rekla. Kljub temu, da je nekaj zakonsko nedovoljeno, so v prekrških vseeno nianse. In če nekdo vstopi v učiteljev kabinet med tem časom, ko on v njem pripravlja zapiske, je pač nekoliko drugače, kot če ti čofneš v gin. ambulanto k zdravniku med tem časom, ko on pregleduje pacientko. Zdravnik in učitelj ( pa tudi ti, če ti nekdo upade v "tvoj" wc v City centru)imata seveda vsak pravico do svoje avtonomije, vendar bodo kršitve le te , kljub zakonski podlagi, različno obravnavane. Že ta afera je tipičen primer.