|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JANUARČKI 2014
23.8.2014 16:47:45   
witch
Pa ima tudi naš fantič zobka user posted image pri točno 7,5 mesecih ga je dobil. No, takrat sem oprazila da ga ima. Zrasel je brez težav in upam da bodo naslednji isto.

Night glede letala, naš je polovico prespal. Je pa res, da je bil takrat manjši. Zdaj septembra gremo domov in me prav zanima kako bo zdaj na letalu. Med vzletom in pristankom mu daješ vodo, mleko pač nekaj da požira. Vzlet je naš prespal, pristanek pa se je presmejal. Se je ati delal nor on pa smejal. Drugače ga pa imaš v naročju. Na dolgih, čezoceanskih letih dobiš košaro za dojenčka v kateri lahko spi. Na kratkih letih pa ga imaš v naročju. Saj hitro mine. Malo ga ima en, malo drugi pa je to to. Drugače pa kar pogumno z dojenčkom na počitnice, potovanja, izlete. So veliko bolj prilagodljivi kot si mi mislimo. Držim pesti da se malček umiri in bo nazaj boljše.

Dorotheia drugače je že. Kar precej. Sploh vreme. Imamo že cel mesec po 12 stopinj, veter in dež. Se prav bojim kako bo pozimi.

Hrana tudi naš je prej pojedel vse. Za malico hruško, jabolko in suho slivo, pol avokada in celo banano, skratka velko. Zdaj pa kar noče. Malico prav silim v njega, sadja mi spet noče jesti, kosilo lepo poje, ampak ne sme biti nobenih žit med zelenjavo. Noče jesti leče, prosene kaše, ajdove kaše, pa je lahko ista zelenjava kot dan prej pa neko žito noter pa ne je več.

Milo uporabljam za njega trdo in bo tudi trdo ostalo. No, pri nas v hiši vsi uporabljamo samo trdo milo. Ni ne tekočih žajf, ne šamponov. Tak da bo tudi on na tem ostal.

Menstruacija prvo sem dobila ko je bil fantič star točno 4 mesece. Drugače pa je prišla isto kot vedno prej. Krči, glavobol, želja po sladkem. Prve tri so bile točno. Ta zdaj pa je zamujala 14 dni, zdaj pa se že končuje. Tudi midva pa s tem ciklom ne paziva več. Želja po še enem otroku je. Nočem med njiva prevelike razilke v letih. Če se prime v prvo super, če ne, ne bo konec sveta. Si pa želim, da vsaj do konca leta zanosim. Močno močno pa upam, da ne greva spet skozi 4 leta in vse to, kar sva že šla.. Shana tudi mene kdaj zaskrbi kako bom z dvema tako mičkenima. Ampak je že toliko žensk zmoglo, da bom tudi jaz. Midve s sestri imave 14 mesecev razlike in je bilo super. Skupaj odraščale, skupaj šle v puberteto, dale skozi žur noči, starša sta bila taksista obema naenkrat, šolo.. Zdaj imave skupaj otoke, imata družbo. Lepo je. In si ne predstavljam kot moja teta, ki ima med otrokoma 8 let razlike. Skoraj ne delujeta kot brat in sestra, non stop se kregata, drugačne potrebe imata. Teta je taksit že prav let in še kar nekaj časa bo. Upam, da nama bo tokrat prej uspelo. Naprej pa bomo videli... user posted image želja po tretjem je še, ampak to pa bom mičkeno počakala. Če bo še želja, energija, denar...

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 851
23.8.2014 20:17:03   
lencyk
Naši je ven pokukala še zgornja dvojka, pa na drugi strani zgoraj bo zunaj čez kakšen dan ali dva. Sedaj bo imela že 6 zobkov.

Ponoči se še vedno zbujamo, tako da sem še vedno kot zombi. Že 2 meseca! Sem mojemu rekla da naj on vstaja ponoči, ker res ne morem več. Samo kaj ko je včasih problem in noče zaspati če je on zraven. Hoče mene. Kljub temu še vedno ne spim, ker se itak zbudim ko zajamra. Ves čas ji duda ven pada. Včasih jo je še sama ven fliknila, sedaj pa jo hoče zaradi zobkov. Zbuja se še vedno ene 4-6x na noč, včasih tudi večkrat. Smo imeli rekord 12x, pa še pokonci sem bila 2x zapored ta teden po 2 uri ponoči. Včasih sem potem še sama sebi sitna, ker itak premalo spim in potem sem še cel dan sama za vse. Pa še zvečer. Moj mi jo samo stuširat pomaga pa večerni obrok pripravi.

Hrana: naša sedaj je samo še 5x na dan že ene 4 dni. Pa ne da bi tako hotela. Zjutraj se itak pri meni ful naje. Potem je sadje, ene 150ml. Ponavadi ji dam banano in še kaj. Za sadje jo moram malo animirat, ker je še kar precej sita, ampak itak ji ga dam že tako pozno okoli 10:30. Kosila poje ful. Okoli 250ml sigurno. Potem pri meni je ob 16ih in še večerni obrok z mojim izčpanim mlekom. Tudi okoli 200-220ml. Pa še bi, ampak ji več ne dam. Kar usta odpira :) Potem ji pa rečem ni ni, ni več, vse si pojedla :) Sem jo hotela potem še podojiti zvečer ob različnih urah, ampak noče. Se mi zdi da je premalo mleka zvečer. Razmišljam da bi ji čez dan dala AM in zvečer bi potem pri meni jedla. Je pa vprašanje če bi sploh hotela. Ampak itak čez dan ful je in tudi kg ima vsak dan več, tako da me ne skrbi. Sem pa kar malo žalostna, ker mi bodo pošle zaloge mojega mleka iz zmrzovalnika. Za 1,5 meseca smo ga imeli. Res čuden feeling, ker ji bom sedaj mogla umetno mleko dajati. Bo pa sigurno hitreje, ker mi ga ne bo treba odmrznit.

Menstruacija: nekaj se je ta mesec kazalo da nekaj bo, ampak potem ni bilo. Samo prozoren izcedek. Bomo videli naslednji mesec. Ponavadi sem imela ful krče, tako da upam da jih ne bo več sedaj po porodu.

Milo uporabljamo še vedno trdo za tamalo in sicer 1x na teden ko jo kopam. V tuš kabino natočim vodo in potem ona čofota. Ostalo jo pa itak samo na hitro stuširam.

Sedenje: naša že sama sedi že kakšen teden.

Plazenje: sedaj se vzdiguje že na nogice, ne samo na kolena. Se bojim da bo prehitro shodila. Včasih jo zalotim da kleči, ampak z iztegnjenimi stegni in se hoče postaviti na nogice. Pa drži se za poteljico. Vsak dan ima kakšno buško. Zadnjič sem ji celo led dala na čelo. Pa tudi kri je imela že v nosu, ker je padla na nos. Ves čas je res ne morem gledati. Se bo že naučila. Pa včasih se celo krega, ker še ni dovolj močna, da bi se gor potegnila in stopila na nogice. Po vseh štirih se že premakne ene 2x naprej. Potem pa ji zmanjka moči. Še kakšen teden in bo kobacala na polno.

Spanje: Zjutraj se sedaj po 2 urah zbudi. Ali pa 2,5. Pa čez dan mi potem spi samo še 2x. Enkrat po sadju 1,5 ure in okoli 14 ali 15ih za ene 30-40 minut. Zvečer pa sedaj spiiii! Jeee, pa je ratalo. In to že ob 19:30 ali 20ih. Sem tako vesela.

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 852
24.8.2014 22:23:49   
grašek
Hojla, januarčki!

Sem aprilčica 2013, aktivna sem bila pa pri junijkah. Naše debate so sedaj vse zamrle, žal.

Cucljalnik - jaz sem ga res uporabljala, ko sva z malo tekli na Ljubljanskem maratonu - 21km, je vmes grizla jabolko, banana je pa bolj delikatna. Vseeno priporočam, kakšno tetra plenico zraven za okoli vratu, pa je.

Ne najdem, če ste se ve pogovarjale o sprehodih v Botanični vrt. Ne glede na to, pa vas vabim v sredo, 27. 8. ob 10h na brezplačno srečanje Mama ni sama v Botanični vrt. Govorili bomo pa o pedagogiki Montessori, vmes pa otroke zabavamo z mehurčki, ropotuljicami in pesmicami. Več na: https://www.facebook.com/pages/modrapikicasi/1429663870588026?ref_type=bookmark ali http://vimeo.com/104142605

(odgovor članu lencyk)
Neposredna povezava do sporočila: 853
25.8.2014 11:26:33   
Shana86
Witch tudi jaz si tako govorim... Čeprav me večkrat na dan mine, da bi bila noseča, pa bi rada imela dva mala nadebudneža... Pomoje bova kar po naslednji M začela, v tem primeru bo razlika 16 mesecev. Držim pesti za naju, da se bo karma obrnila in da nama tokrat uspe TAKOJ, če sva se že prvič tako trudili in živcirali user posted image

Ta vikend je user posted image dobila prvi zobek, spodnjo desno enkico. Očitno sta bila dva tedna neprespanih noči in celodnevnega tečkanja zaradi tega... Upam, da je res to to in je sedaj mimo in da ne bo pri vsakem zobku tako.

Letim.

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu grašek)
Neposredna povezava do sporočila: 854
25.8.2014 11:53:12   
Shana86
Zaspala, imam slabe pol ure user posted image

Dorotheia, si ti rekla, da tvoj zaspi med GH? No moja je tudi včeraj user posted image Zvečer je nekako tako naneslo, da so kosmiči prišli na vrsto šele po kopanju, nekaj čez 20h, in je začela kar v stolčku kinkati user posted image Kar oči so se ji zapirale in glava je omahovala... Nekako nam je vseeno (z atijevo animacijo) uspelo pojesti skoraj vse. Pa enkrat mi je zaspala med kosilom, pojedla je tri žlice, potem pa adijo. Takrat zato, ker ni dobila svojega dopoldanskega polurnega spanca in je bila čisto narobe.
A je tvoj imel rdečo ritko po meloni ane? Veš da jo ima moja pomoje tudi. Zdajle je tri dni zapored jedla melono in vsakič, ko se pokaka, je ritka takoj rdeča. Tudi če jo grem takoj previt. Ne vem, ali pa zato, ker mi je tašča prinesla ene druge plenice...

Ko smo ravno pri tem - a gre vam tudi na živce, če vam nosijo plenice? No saj sem ful hvaležna, ampak jaz sem si res izbrala eno firmo, ki user posted image najbolj ustreza in mi gre potem res na živce, ker moram nekaj na silo nucati druge. Okej, lahko jih ne bi, Gorenjka pač user posted image

Cucljalnik - ajme, včeraj je jedla melono. Bila je povsod, po celem obrazu, lasišču, rokavi mokri do komolcev, preoblekli smo tudi hlače in nogavičke. Da o stolčku ne bi... user posted image Uživala pa je.

Spanje - danes ponoči se je zbudila ob enih in petih, ampak je bila dejansko lačna, je kar nekaj pojedla. Sicer je spala 21-8h, luksuz. Upam, da so bili prej res krivi zobki. Ah če bi že zvečer vedela, da se bo zbujala vsako uro in pol in jo bo tako matralo, bi ji dala svečko... Tako sem pa itak vsakič rekla, ah saj je zadnjič, zdaj bo spala... user posted image Aja pa zdaj jo par dni zvečer dajeva spat direkt v njeno posteljico v spalnici (sva se držala tistih smernic glede preprečevanja smrti v posteljici, po katerih naj bi dojenček vedno spal v istem prostoru kot starši prvih 6 mesecev; spalnico imava pa v prvem nadstropju in bi res spala precej daleč od naju). Zvečer jo skopava in nahraniva in neseva gor. Prvič sem bila z njo, da je zaspala, drugič pa se je uspavala čisto sama. Je bilo smešno po varuški poslušati, kako se je pogovarjala user posted image Je res fino, da se zvečer lahko normalno pogovarjava, pogledava kak film in pojeva večerjo, ne da sva na mute user posted image

Grem kuhat kosilo, potem bova pa lovili še malo sončka. Čau

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 855
25.8.2014 15:15:34   
Dorotheia
Shana, ja naš je na začetku kinkal med hranjenjem oz. pri hranjenju. user posted image Zdaj lepo poje, pa gre potem takoj spat. Se je lepo navadil.
Pa glede rdeče rite tudi sumim melono - veliko vitaminov pač. user posted image Ga jaz tudi vedno takoj previjem, ko se pokaka. Tako da tisto pomoje nima veze.

Pleničk nam nihče ne nosi, na žalost. user posted image Itak imamo zelo malo obiskov, pa pomoje nihče niti ne ve, katere pašejo itd. No, saj mi je ok, sem tudi jaz našla idealno kombinacijo. user posted image

Ja, zvečer se pa tudi naš vedno pogovarja, preden zaspi. Razen, če že napol spi, ko ga odložim (po hranjenju ga imam itak še ca. pol ure v naročju pokoncu, da kaj ne pobruha in včasih je skurjen, mi zaspi že v naročju). Je pa itak nasploh ful glasen. Ali pa zjutraj, ko se zbudi. Najprej se mora sam s sabo pogovorit. user posted image

Samo kako so to navihani ej. user posted image Mu rečem, da ne sme kablov (tudi 5x zapored), se obrne v drugo smer in malo premakne...takoj, ko vidi, da ga ne gledam, pa hop nad kable. user posted image Mulc en. To bo še pestro. user posted image

Včeraj smo bili na obisku in prvič do zdaj, da je bil nekaj siten. Najprej je bil lačen predčasno, ker je za kosilo bolj malo pojedel, potem pa že malo utrujen. Je po 5s v avtu zaspal.

V četrtek imamo spet kontrolni pregled na pediatrični zaradi refluksa. Tokrat najverjetneje zadnjič. Upam, da res ne bo več potrebno. Če pomislim, koliko sem se prve mesece presekirala zaradi tega, groza. HB, da je to mimo.

Zdaj mi že 2 dni dopoldan malo sadja poje. 1/3 banane in par žličk frutka. Saj pravim, naš ima dneve, ko res veliko poje in dneve ko bolj malo.

< Sporočilo je popravil Dorotheia -- 25.8.2014 15:16:04 >

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 856
25.8.2014 20:06:26   
Night
witch, ne misli, da je pri nas vreme kaj dosti drugačno. Mi smo imeli cel teden prav jesenske stopinje, poleg dežja on and off. Danes pa včeraj je bilo sicer pri nas ful lepo, ampak prav poletno pa ni več.
Tudi tebi čestitke za planiranje novega dojenčka user posted image In tudi tebi tako kot Shani želim, da se čimprej prime. Midva sva tud prvega delala slabo leto, ampak zdaj ko vem, da sva oba plodna in da lahko zanosim, mi je lažje in ne planirava še tako kmalu drugega. Mi je pa lepo, da med sorojenci ni prevelika razlika. Tu je tako, da nikoli ne veš ... Lahko se prime takoj, lahko se prime šele čez čas. Ampak načeloma se drugič prime prej kot prvič user posted image

lencyk, 6 zobkov, uau user posted image Mi smo zaenkrat še vedno na dveh. Zgoraj ni še nič videt, čeprav itak vse tlači v usta in drgne dlesni.

Razvoj: naš je postal kar hiter, tako da pride, kamor hoče, ampak tako, da se z rokami vleče naprej, zraven pa z nogami brca, usede se pa še ne. Danes sem govorila z eno fizioterapevtko in je rekla, da najprej skobacajo, potem se šele usedejo. In naj me ne skrbi, če se ne obrača na hrbet, ker da enim dojenčkom to ni v interesu, saj želijo biti na trebuhu in iti naprej. Tako da se ne obračajo vsi.

Shana, nam še nihče ni prinesel plenic. Drugače pa našemu čisto vse pašejo, še ni imel rdeče ali vnete ritke, pa sva sprobala že vse. Še najboljše so mi pampers in lumpi. Midva imava najinega še vedno v spalnici, tako da ga bova tudi v kratkem selila v svojo sobo. Da bova lahko pogledala v miru kak film, kot si sama rekla. Ker zdaj je spalnica zraven dnevne in se ful sliši. Samo zaenkrat se še vedno pogosto zbuja, tako da mi je najlažje, če ga imam pri sebi.

Spanje: Našega dam spat tako, da ga podojim. Ko ima zadosti, se ponavadi sam odklopi (ali zaspi že vmes), se obrne na trebušček in zaspi. Prej malo pojamra, se premetava, plazi, tudi pojokca, pač odvisno od dneva in utrujenosti. Mi pa v vozičku sploh ne zaspi več! Tako da je kar problem, ko kam gremo. V avtu ja, ponavadi kar hitro in brez pritoževanja, v vozičku pa kar joče, če je utrujen in zaspan user posted image Prej je imel pa obdobje, ko je samo v vozičku brez problema zaspal user posted image Drugače ga pa tudi moj da spat in mu lepo zaspi. Čez dan zdaj spi samo dvakrat, ne več trikrat, ponavadi po 1,5-2uri vsakič, kar je meni luksuz user posted image

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 857
26.8.2014 13:38:26   
Dorotheia
Night, naš se isto premika kot vaš. A niso hecni no. user posted image

Naš je danes že drugi dan zapored ultra tečkan. Sumim na zgornje zobke, ker se ful drgne in si praska zgoraj. Ima tudi že malo trdo oz. napeto dlesen, tako dea bosta pomoje kmalu tudi zgornji enki. Ma sploh si ni podoben no. Prav naporen no, nonstop nekaj cvili, tuli in tečnari. Se res vidi, da nisem navajena. Calgel smo izgubili zadnjič na izletu, itak ni nič pomagal. Grem danes nabavit še Gengigel ali nekaj takega. Deluje na isti način, samo druga znamka. Bomo videli.

pa evo, danes sem mu kupila spalno vrečo. Že par noči zapored se je jokcal ponoči oz. ga je zeblo, ker si itak zbrca vse deke iz sebe, potem pa ga zebe. Pa zjutraj cel mrzel in imam prav slabo vest no. user posted image Bo treba zdaj to aktivirati, da ga sploh pozimi ne bo zeblo. Upam, da ne bo imel problema se navadit.

Jaz sem itak tudi kot zombi. Trenutno "razočarana gospodinja". user posted image Samo, da ne zgledam tako dobro kot Eva Longoria. user posted image

(odgovor članu Night)
Neposredna povezava do sporočila: 858
26.8.2014 15:48:30   
oblekca
ojla mamice user posted image

zobek je tudi našemu pokukal, je pa kar nemiren in nervozen te dni. Si mislim da tudi spi slabše zaradi tega, no pač se tolažim da je to user posted image

Smernice prehranjevanja user posted image , se popolnoma strinjam, da ni za pretiravat in se malo prilagodi otroku. Pa saj tako in tako jih stalno spreminjajo, da kar ne razumem kako je lahko bilo par let nekaj oh in sploh super, zdaj je nekaj drugega, čez par let bo pa že nova varianta.
Ena je pisala, da normalno da otrok ne je, ker je nezačinjeno in brez okusa. Zanimivo, ker jaz sem si pa ravno mislila, kako dobro je tudi ko ni slano user posted image in tako kar za oba skuham....

Premiki
pride res kamor hoče in prav veselje gaje gledat, kako uživa.

Čestitke vsem za načrtovanje nove nosečnosti user posted image . Tudi sama se spogledujem s to mislijo, po eni strani bi takoj, ker bi bilo res lepo imeti majhno razliko, po drugi stranibi pa še kar uživala s tem sončkom, ker če bo nosečnost kot v prvo ne vem kako bom zmogla user posted image . A res, v drugo se prime prej? To bi bilo tudi pri nas dobrodošlo.

Plenic mi na srečo ne nosijo, ker sama najbolje vem kaj je ok. za njega.

Milo uporabljamo trdo in tako bo ostalo.

Tiste ki kuhate polento za večerjo, kako pripravite?
Kaj pa stekleničke, še sterilizirate? Če ne, kako jih pomivate?

Uživajte!

Neposredna povezava do sporočila: 859
26.8.2014 15:49:30   
lencyk
Dorotheia danes ponoči je bil mlaj. Jaz ves čas spremljam tele lune, ker naša je ene 2-3 dni prej včasih res tečkasta. Pa ponavadi še manj spi ponoči.

Sem pa dobila eno super idejo...
Kaj ko bi se zmenile in dobile enkrat popoldan kje na kakšni lokaciji? Seboj prinesemo dekce pa naše tamaučke damo gor in še kakšno rečemo. Je katera za?

Neposredna povezava do sporočila: 860
26.8.2014 20:40:17   
Shana86
Mi smo spet prežurali noč, upam da je bil res mlaj kriv...

Polenta: zavrem vodo, skuham polento (bolj redko), dodam toliko AM, kot paše na količino vode. Steklenčke še prekuhavam, vmes pomivam z gobico, ki jo imam samo za to, in s Frosch baby.

Nosečnost: mene tudi najbolj skrbi to, kako bom zmogla ob tako majhnem otroku. Pa prenaßanje težke lupinice in vozek v prtljažnik pa moj je veliko v službi... jah nič, se bomo morali skrajžit.

Miting: bi, ampak zdaj gremo na morje. Če se zmenite po 10.9., sem za.

Letim, dete.

(odgovor članu lencyk)
Neposredna povezava do sporočila: 861
26.8.2014 22:53:16   
Nina33

user posted image

5.12.2013

3Sonček3 PDP 28.1.2014
Liam, 1630g, 39cm, OG 30cm

6.12.2013

Blondinčica PDP 6.1.2014
user posted image

29.12.2013

januar2014 PDP 5.1.2014
user posted image

1.1.2014

witch PDP 10.1.2014
user posted image , 3150g, 50cm
3.mesec: 6400g, 62 cm
4.mesec: 7100g, 67 cm
5.mesec: 7670g, 70 cm
7.5mesec: 8560g, 76 cm

2.1.2014

N5ra PDP 26.12.2013
user posted image , 4040g, 54cm
3. mesec: 7500g, 66 cm

3.1.2014

tashy21 PDP 4.1.2014
user posted image

4.1.2014

metuljčica87 PDP 10.1.2014
Aljaž, 3880g , 52cm

5.1.2014

magdalenica PDP 1.1.2014

7.1.2014

marusap PDP 12.1.2014
Bine, 3500g, 48cm
3. mesec: 7320g, 63cm
4.5 mesec: 8070g, 66cm

8.1.2014

aeio PDP 2.1.2014
user posted image
6. mesec: 70cm

9.1.2014

kemo PDP 9.1.2014
Iva, 3050g, 48cm

12.1.2014

TaJa987 PDP 24.1.2014
user posted image , 48cm

13.1.2014

Nina33 PDP 15.1.2014
Cene , 3320g, 51cm
2.mesec: 5850g, 59 cm
3.mesec: 7070g, 61,5cm
4.mesec: 7840g, 64,5cm
6.mesec: 8680g, 69cm

sunflower29 PDP 6.1.2014
user posted image , 3680g, 52cm

oblekca PDP 26.1.2014
user posted image

15.1.2014

tia78 PDP 16.1.2014
Lia, 4365g, 53cm

lencyk PDP ?.1.2014
user posted image
4.5mesec: 7720g
6.5mesec: 8900g, 69cm

16.1.2014

tashq PDP 17.1.2014
Nika, 3360g, 50cm
1.5 mesec: 4830g, 57,5 cm
3.mesec: 6020g, 61 cm
4.5mesec: 6980g, 64 cm
6.mesec: 8040g, 67 cm

19.1.2014

Dorotheia PDP 2.2.2014
user posted image 3220g, 50 cm
3.mesec: 6460g, 62,5cm
4.5mesec: 7500g
6.mesec: 8400g, 68cm

x.1.2014

night PDP 14.1.2014
user posted image
4.mesec: 6500g

22.1.2014

vanca PDP 22.1.2014
Fran
6.5mesec: 9500g

27.1.2014

Coccinelle PDP 29.1.2014
user posted image

28.1.2014

mala_račka PDP 7.2.2014
user posted image
3.mesec: 5300g, 59cm
4.5mesec: 6040g, 64cm

5.2.2014

dspela PDP 24.1.2014
Aljaž, 3420g, 51cm
1. mesec: 4100 g in 55cm
2.mesec: 5460 g in 59.5cm
3.mesec: 6890g, 63cm

13.2.2014

janaž PDP 5.2.2014
user posted image , 4130g, 53cm
1.mesec: 4900g, 58cm
2.mesec: 5850g, 60cm
3.mesec: 6400g, 64cm

14.2.2014

Shana86 PDP 13.2.2014
user posted image , 3315g, 52cm
1.mesec: 3780g, 53,5cm
3.mesec: 5520g, 59cm, OG 40cm
6.mesec: 6820g, 65cm

28.2.2014

Banana86
user posted image , 3320g, 50cm
1.mesec: 4770g, 56cm
2.mesec: 5975g, 60cm
3.mesec: 6490g, 62cm
4.5mesec: 7500g, 66cm

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 862
26.8.2014 23:17:29   
Nina33
Čer!
Cucljalnik sem tut jaz zadnjič potem tudi kupila in je res fajn (čeprav svinjarija pa totalna, če mu daš banano npr. noter user posted image ).
Luna je res "fajna zadeva", ja, nisem verjela, a jih res meče. Pri nas smo še en zoprn prehlad pofasali, da je sploh žurka user posted image .
Spanje: običajno zaspi med/takoj po dojenju, ali v vozku, ali v avtu, ali pa ne spi (čez dan) in se smeje user posted image Ponoči je trenutno malo bolj pestro, tako da ga okoli štirih, petih poj kar k sebi vzamem, kjer spi ko polh poj. Se ne sekiram, prehitro mine...
Gengigel - ni isto kot Calgel, notri ima "samo" hialuronsko kislino (Calgel ima lokalni anestetik in še neki), ki pomaga pri celjenju (v bistvu naj bi dlesen hitreje "počila" in se potem hitreje zarasla), je super okusa in fino (baje oziroma očitno) odleže po njem (srednji sine je, ko so mu petke izraščale, ratal skor odvisen od njega user posted image ), tako da jaz priporočam user posted image . Sem pa za drugega kupila jantarno ogrlico (lepo, še jaz jo kdaj nosim user posted image ), v Muellerju, naj bi pomagala... a kaj, ko ne moremo preverit tega, drugi je imel težave z izraščanjem kljub ogrlici, a mogoče bi bilo brez nje še huje user posted image user posted image
Nove nosečnosti: naj vas ne skrbi preveč, sigurno zmorete (čeprav se pomoje vsaka kdaj vpraša, kje je imela "pamet" user posted image ), pri prvem je vse res novo, vse ti vzame veliko časa, prilagajanja ipd., a ko dobiš drugega, se ti zdi, de je samo z enim bila "mala malca". Poj, ko pride tretji, se ti zdi, de je z dvema šlo super, a zdaj, ko so trije, je pa kar neki "akrobacij".Sem pa zihr, de če/ko imaš četrtega, si rečeš: "Trije so simpl, ampak štirje...za to pa res rabiš "celga človeka" user posted image " In tako naprej user posted image Vse se da, une napihnjene iluzije o sami blaženosti ti pa itak že prvi postavi na +/- realna tla user posted image .
Mala_račka, ti greš s prvim že delat? Jaz grem mesec dni za tabo pa me že zdej kr stiska user posted image . Ampak - vse se da, v teh časih je itak super, da sploh imaš službo, na koncu se pa ponavadi itak izkaže, da je nekje v "minusih" skrit en velik "plus", vsaj jaz se tolažim s tem. Bo preostalo porodniško tvoj koristil ali jo boš tistih maksimalnih 75 dni "prenesla"? Jaz probam tele zadnje tedne še maksimalno uživat in čimveč časa preživet z njim (itak je cca. dva tedna izrazito name navezan), čeprav bom morala kmalu začet se nazaj "uvajat", da bom lahko res mirno prevzela delo spet.
Plenice: nam jih tut ne nosijo, dobim pa bone za Muellerja ali DM, kar mi je super user posted image
Sigurno sem še kaj pozabila... Upam, da sem na seznamu vse "novosti" vpisala - če ne, naj se me spomni in bom naslednjič.
Lepe sanje!

There's nowhere you can be that isn't where you're meant to be. ~~John Lennon

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 863
27.8.2014 9:53:00   
Shana86
Iluzije o sami blaženosti user posted image user posted image user posted image Čist res user posted image user posted image

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 864
27.8.2014 10:48:39   
Dorotheia
Ahahaha, ane. Samo tako res. prav iluzije o blaženosti. Te hitro vrže na realna tla. user posted image

Ja, sem prepričana, da tudi če imaš dva mala, da je itak naporno, ampak saj moraš sfolgat, ni druge. No, če ne bo kaj "vmes prišlo", bova midva še počakala z drugim. Samo sva oba očitno ful plodna, tako da se hitro zna kaj zgoditi. user posted image user posted image Upam, da ne. Me bodo v službi potem obglavili pomoje. Že tako me komaj pričakujejo baje. user posted image
No, bomo videli. Bi pa potem vsaj mir imela. Ker več kot dva otroka si tako ali tako ne želiva.

No, naš fantek se je pa danes ob 4h zjutraj tudi zbudil. Pomoje drugič odkar prespi noč. Je začel se pogovarjat sam s sabo, potem nekaj jokcat čisto malo in ga je šel moj samo popravit v posteljico in je takoj zaspal nazaj. Je pa zjutraj malo potegnil. Spal do skoraj 8h namesto 7h.

Pa včeraj ga je tudi nekaj matralo (zgornja dlesen je res vsak dan bolj napeta) in je bil zopet bolj naporen. Se vidi, da nisem navajena tega. user posted image

Drugače pa smo ok. Samo še preselimo se in zdravi ostanemo, pa imam res vse, kar sem si kdajkoli želela. user posted image

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 865
27.8.2014 10:55:23   
zlatolasek
Živjo punce, se opravičujem ker vdiram v vašo temo, a tudi mi pričakujemo konce januarja 2015 in bi vas (ki imate najbolj sveže izkušnje) prosila za en nasvet...

Nampreč zanima me (predno se vržem v pregrešno drage in morda nepotrebne nakupe) kako ste otroka oblačile prve mesece za sprehode z vozičkom...kaj priporočate in kaj ne (zimska vreča, topla dekica ali morda zimski pajac)...

Vseh nasvetov bom zelo vesela in jih bom delila s sonosečkami iz sosednje teme, hvala in lepo uživajte s svojimi sončki user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 866
27.8.2014 17:03:13   
Shana86
Jooooj fasala bom popi*ditis... Že itak imam ful dela vse spakirat, oprat, pospravit, trgovina, kuhat, tamala mi skače po glavi, moj dela vsak dan do večera, potem pa se je še tašča sprdnila jutri popoldne imeti piknik in me prosila, če spečem torto... itak nisem mogla reči ne. Hb mi je sestra zdajle peljala user posted image na sprehod, da mi vsaj ni treba miksati z njo v naročju. Danes je takooo živahna... naučila se je obračat na hrbet in potem vedno nekam užge z glavo, potem pa itak jok. Pa skoraj se že dvigne do sedenja, pa spet bum ob ultra moderno must-have leseno igračo in spet jok ajejejej. Zdajle sem si vzela deset minut s kavo, da si malo spočijem križ in prepiham glavo. Zunaj pa tak sonček, jaz pa nimam časa za sprehod user posted image Še dobro, da je vsaj punčka lahko šla. Komaj čakam plažo pojutrišnjem...

Obleke za zimo: tople dekice itak moraš imeti, ti bodo še dolgo prišle prav, jaz sem imela tudi ovčjo kožo in zimski pajac - fajn zadeva, ker detece veliko transportiraš tudi v lupinici. Meni ga je posodila kolegica, če ga boš kupovala, pazi, da je iz naravnih materialov, vsaj moja se je v poliestrskih zadevah vedno noro kuhala, prav premočena je bila user posted image Ko je malo topleje, so fajn kakšne toplejše jopice in hlačke, ki jih oblečeš čez oblačila za notri. Drugače pa moje izkušnje: čim manj oblačil, ki jih je treba vleči čez glavo (raje npr bodi na preklop), čim manj stvari z elastiko okrog pasu (raje pajacki) - že itak jih matrajo krči, pa čim več hlačk s stopalci, štumfki so pri novorojenčkih problematični. Če se še česa spomnim, napišem.

(odgovor članu zlatolasek)
Neposredna povezava do sporočila: 867
27.8.2014 17:05:38   
Shana86
Aja isto velja tudi za dekice in kovterčke - raje volneno ali bombažno iz milijon slojev, kot pa tisti pliš in druge sorte umetni materiali. Se tudi skuhajo.

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 868
27.8.2014 17:10:38   
Night
Zlatolasek, saj boš imela košaro za dojenčka, ne? Meni se zdi kar obvezna za zimskega dojenčka. Drugače sem ga jaz oblekla v kombinezonček za ven (v HMju imajo vsako leto ful luštne, pa niso tako dragi). Pa kapico, pa rokavičke, ko je bilo fejst mrzlo. Ponavadi sem ga pokrila z volneno deko še čez, drugače je pa v košari zaščiten pred vetrom. V zelo hudem mrazu itak ne moreš bit dolgo zunaj. Zimsko vrečo sem jaz sicer kupila, ampak jo bomo koristili šele letošnjo zimo, saj je v bistvu za športni del.

Nina33, sem se tudi jaz nasmejala tvojim komentarjem o novih nosečnostih/dojenčkih. Ampak imaš sigurno prav. Prvi je najbolj zahteven po moje, ker nimaš pojma o teh stvareh in se loviš in učiš vsak dan sproti. Pri drugem si verjetno že bolj flegma, razen če ni čisto nasprotje prvega user posted image Naš mali je bil nekaj mesecev kar zahteven dojenček, tako da sem vajena tud hudega haha. Jaz sem se že pri enem dostikrat vprašala, le kje sem imela pamet?? user posted image

Meni je z enim trenutno tako lepo, da si sploh ne predstavljam, da ne bi imela več toliko časa zanj. Da ne omenjam partnerskega odnosa, ki je vsak dan slabši, saj nimava nič časa zase oz. on skoz dela, ko je pa doma, je pa utrujen od službe user posted image Jaz bi imela še enega čez kaki dve leti.

Gengigel imamo tudi mi, ampak meni se ne zdi, da bi kaj zelo pomagal. Ko ga bolijo dlesni, si jih rad drgne ob kaj trdega, se mi zdi, da mu to vsaj malo omili bolečino.

Neposredna povezava do sporočila: 869
27.8.2014 18:53:01   
tashq
ooo...

pri nas nič posebnega:še vedno 2 zobka,novih ni na vidiku,še vedno je ko en vojak,pride povsod,še vedno se samo guga na kolenih in ji nikakor ni jasno,kako naprej...user posted image doji se zjutraj(za zajtrk) in zvečer po mlečno-žitni kaši.vmes je bila že brez večernega dojenja pa smo spet nazaj to uvedli,ker je res en lakotnik.obleke ima št. 74,tako čisto prav so ji.v prihodnjih dneh vlečem ven št. 80.sem pa vsakič sproti presenečena,ko vidim,kaj ji je že zdaj prav,pa je recimo P. nosila pri 1,5 letu.prav ne morem se navaditi,kako so sorojenci lahko različni.mislim,da ji pa že karakter ven buta in da bo kar fejst dela z njo.user posted image je en tak mali lump,že ne j* več,če jo kaj okregam.me samo pogleda tako postrani in nadaljuje s početjem(recimo kabli-še vedno...).user posted image spi 2-3x na dan (1-2x po malo in enkrat po cca. 2 uri).te dni imamo bolj zmešano,ker je ati na dopustu,pa smo bolj tako...gremo jutri malo na morje noge namočit...user posted image

user posted image user posted image aja,smrkava je pa še vedno malo...ampak je samo prozoren izcedek iz noska,drugih simptomov pa ni...pomoje bo ok brez obiska P,ne?

eto,vas še preberem in pokomentiram...

jaz že skoraj od začetka dajem vedno začimbe(z izjemo soli-jo je dobila le v kruhu),tudi drobnjak rada zmaže,čeprav je malo pekoč.
kruh ali pa piškot sem pa jaz že dala,samo ne prioritetno zaradi zob ,ampak kar za želodček.user posted image

uporabljam pa že od začetka tekoče milo Johnson's-testerček,ki sem ga dobila v porodnišnici.pomoje če mali nima res ene fejst čupave glaveuser posted image še dolgo ni potrebno šampona-pač uporabiš milo.ga pa recimo uporabim 1x na teden ali dva,ostalo pa brez ali z oljem.

koščke hrane jaz dajem tudi že kar nekaj časa.je že od začetka GH vedno kar nekaj žvečila in mlela po ustih(tudi bistro juhouser posted image ) pa se mi je zdelo bv jo "razvadit" in da neha oz. pozabi to žvečenje.ji pa dam v koških le mehke stvari,ki jih brez problema pomelje v ustih:krompir,kruh,cvetke brokolija,cvetače...

čestitke vsem za načrtovanje N!user posted image upam,da vam čimprej uspe!

glede "zmenka":sem za!user posted image

plenic tudi nam ne nosijo(so nam jih le za "prvi" obisk),zdaj pa bolj kakšno obleko ali igračo.

zlatolasek:letošnja zima je bila tako mila,da prav hudo nismo zavijali male(vsaj mi).kombinezon mislim,da je imela samo 2x gor.pomoje je še vedno najbolje ali košara ali zimska vreča in več dekic,kot pa en kombinezon,ki ga itak preraste v enem mesecu,potem pa je treba po možnosti kupiti še enega,ker zima še traja...drugače pa ja,kot je ena že napisala:boljši so pajacki,čimmanj oblačenja čez glavo,hlače s stopali...

(odgovor članu Night)
Neposredna povezava do sporočila: 870
27.8.2014 19:19:40   
zlatolasek
Vsem se zahvaljujem za odgovore, ste mi marsikaj razjasnile in verjamem, da mi (nam) bodo vaši nasveti zelo koristili.user posted image user posted image

Hvala in lep pozdrav od januarke 2015user posted image

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 871
27.8.2014 21:08:14   
Dorotheia
Evo, našega res matra zgornja dlesen. Jasno. Pa pomoje ga kar boli no. Danes se mu je kar stemnilo (prav tako faco je naredil), ko sem mu poskusila malo pomasirati s prstom. Bogi. Aja pa potem sem kar Calgel kupila in mu danes parkrat namazala čisto malo. Tokrat se mi zdi, da malo pomaga, čeprav le za minuto ali dve.

Pa danes bo prvič spal v spalni vreči. Upam, da bo kul. Sem pa v pripravljenosti, da se bo kaj zbujal zaradi zobkov - danes zvečer je bil čisto bogi. user posted image Sicer ga probam zamotit in je potem ok in se smeje, ampak včasih ga vmes prav zaboli očitno. Isto, ko se sam zamoti na tleh (itak mi je razmetal že celo stanovanje - je začel zdaj že igrače iz škatle dajat user posted image ), se potem vmes kar nekaj pojokca, čez nekaj časa pa spet ok. Bogi no. Se mi prav smilijo. Drugače pa ja. V stanovanju imamo kamin in spodaj je pač prostor za drva (ki je sedaj seveda prazen) in našemu fantu je super riti tam spodaj. Je bil danes spet cel črn (pa preoblekla sem ga 10min pred tem user posted image user posted image ). Skratka, pestro imamo.

Nič, šibam na malo crkljanja z dragim, potem pa spat. Uživajte!

Neposredna povezava do sporočila: 872
28.8.2014 10:28:15   
Shana86
Mi smo pa spali spali spaaaaaliiii user posted image Okej, ob petih sem jo dojila, sicer je pa spala 21-8h user posted image Neverjetno, kako se lažje živi, ko se malo naspiš... Očitno je bil res kriv tisti zobek za zbrko glede spanja, včeraj ji je še malo počila dlesen in zdaj je res cel zunaj, prej je bila samo šp.ička.

Aja se strinjam, pozimi nujno košara za voziček.

Sem danes ful točno, samo en dan prej (torej po 27 dneh), dobila drugo M. Ni sicer fajn, ker gremo jutri na morje, ampak sem pa vesela, ker so se očitno stvari po porodu lepo zalaufale in upam, da ne bo problema zanositi. Krčev tudi zaenkrat nimam, tako da endometrioza najbrž zaenkrat miruje user posted image Mogoče bom pocakala še eno M, da se sluznica še malo obnovi - pomoje da tudi po abraziji po splavu priporočajo počakat 3 M ane? Ne vem, če prav razmišljam, ampak recimo.

Drugače torta je okrašena, perem danes že tretji stroj cunj, skoraj vse spakirano. Caka me še vrt, likanje in piknik. Punčkine obleke bom oprala in v sušilca vrgla zvečer. Potem pa šibamo, komaj čakam user posted image Zaenkrat je dol ful lepa napoved, blizu 30, tudi cez, in večinoma sonček.

Neposredna povezava do sporočila: 873
29.8.2014 22:43:30   
witch
Tudi naše dete ima dva zobka user posted image

Gibanje naš kar noče. Nič. Sedi pa to je to. Pa mu igrača pobegne in jok. Dere se kot nor. Pa ga animiram, daje igrače stran, On pa kar ne dvigne rite. Ko je pri volji se kotlai. Iz hrbta na trebuh in naprej. Po celi sobi. Ampak je to redko. Po mojem še ni neke hude krize. Upam samo da ne bo predolgo miren.

Spanje
čez dan ga odložim v posteljico in vklopim vrtiljak. Zaspi sam. Zvečer mu dam mleko in navadno že pri flaški drema. Čez dan spi 2x. Navadno med uro in dve uri. Se pa zgodi da spi samo pol ure. Ponoči pa kar imamo težave. Spat gre ob 20.00. Navadno spi do 23.00 mogoče uro več. Pa joka joka in joka. Ni ga možno umiriti brez mleka. Pa zaspi takoj ob flaški. Zna se spet prebuditi okrog 1ih. Navadno pa okrog 3, 4. Spet jok in ob flaški nazaj zaspi. Pa potem ob 7. So tudi noči, ko dobi mleko ob 23. pa spi do 6ih. Amapk bolj redko. NImam pojma kako naj ga umirim ponoči. Ker se dere, cvili. Prav neverjetno. Sem imela namen da bi ukinila mleko, dobi vodo in to je to. Pa naj joka. Po drugi strani pa mičken je še. NI predebel. Ne je preveč. Mogoče pa potrebuje to mleko. Za zdaj naj ostane mleko.

Hrana
še vedno s paličnim zmiksam. Dobi pa kak košček vmes. Mehke stvari mu kar dajem da žveči. Drugače pa vedno prosi ko jaz jem. Tak da mu dam tudi kdaj kaj najine hrane. Mu drugače posebej kuham. Zadnjič je dobil malo palačinke, danes rižev narastek.

Plenice sem dobivala za darilo. Bolj prej, zdaj več ne. So bile pa vse pampers. Itak pa ima neobčutljivo rito in mu vse paše.

zlatolasek jaz sem ga zunaj oblekla v bombažni bodi, pliš, pajaca, kapo, odejico, pa prevleka od košare.

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 874
31.8.2014 12:13:28   
Dorotheia
Kako smo punce?

Mi smo ok. Malemu se je rast zobkov umirila in ga ne matra več tako kot v začetku tedna. Prav lepo priden je spet. user posted image No, ja. Je kar navihan. Se mi zdi, da vedno bolj. Oz. najbolj vesel je, ko lahko raziskuje naokrog. Ma povsod bi on šel in vse mora videti. user posted image Je zopet napredoval gibalno, se mi zdi. Je spet hitrejši + zadnjič je že kobacal (ko, je bil nagec pred tušem) in mu je kar šlo, počasi. Ampak večinoma se kar plazi, ker mu je tako očitno lažje še zaenkrat. user posted image
Me je pa danes šokiral. Je bil na tleh in se igral, jaz pa na kavču. In kar naenkrat on pride do kavča in se potegne gor - vstal je na noge medtem, ko se je držal za kavč. user posted image Sem bila prav malo šokirana, ker mu je tako lepo uspelo za prvič. Pa malo hitro se mi zdi. Pa je kar nekaj časa tako bil. Potem pa malo ravnotežje pošlo in telebnil na tla. No, sem ga jaz ujela. A ni to prehitro? Verjetno se samo meni zdi, ker ga ne dohajam. user posted image Drugače pa se zdaj že skoraj usede sam oz. zelo veliko je tudi ob škatli, kjer so notri njegove igrače in gre na kolena (kot da bi klečal) medtem, ko se drži za škatlo z eno roko, z drugo pa daje igrače iz škatle. user posted image Ma na kolena gre zelo hitro, povsod, kjer ima neko oporo, kamor se lahko prime. Jaz kar bne dohajam tega napredka res. Prav neverjetni so ti otroci. user posted image

Drugače pa sem danes končno spet generalno počistila kopalnico. Prav super občutek. Zdaj, ko vem, da se bomo kmalu selili drugam, so mi vsa ta gospodinjska dela tako bz. user posted image

Aja, pa včeraj sva za dopoldansko sadno malico pojedla celo banano. No, jaz sem mu jo držala on pa je jedel. Se mi zdi, da včasih čisto lepo žveči. No, pri banani ni imel nobenih težav. Jaz bom postopoma začela dajat tako ne več čisto spasirano hrano. Da dobi občutek. No, ravnala se bom po njemu. Bom videla, kako mu bo šlo.

Aja pa danes sem mu prvič malo skute zamešala v sadje (ampak res samo dve žlički). Mu je bilo zelo dobro.

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 875
Stran:   <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pesem za moža, ki ponoči spi, namesto da b...
Potem ko je večino noči prebedela s svojim dojenčkom, medtem ko je njen mož spal, se je neka mama odločila, da bo ob šti...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?