angelsi
|
Punce, jaz bom pa tako rekla, da danes zelo težko sploh rečemo, da živimo zdravo, ker je zelenjava škropljena (razen tistih, ki živijo na kmetiji in vedo točno kaj jedo), za meso ne vemo, kaj vsebuje, non stop so afere,..., potem je tukaj še stres...Če bi na splošno pogledali na vse, ne bi praktično smeli nič jest. Tiste, ki damo kaj nase, skušamo živeti čim bolj zdravo. Pa ne samo v času nosečnosti ali dojenja, ampak skoz. Zato menim, da ni smotrno, da bi v času planiranja nosečnosti in v času nosečnosti nevem kako spreminjale način prehranjevanja. Ker kakršne koli velike spremembe v prehrani delajo telesu stres in to tudi ni zdravo. Zato je pametno, da skoz živiš zdravo, v času planiranja, pa se mogoče odpoveš kakšni razvadi (kajenje, velika količina soli, sladkorja,...). Da bi pa čisto odsekali določene navade ali razvade, to pa se meni ne zdi ok. Meni je največja razvada sladoled. Hvala bogu ne kadim, občasno popijem pri kosilu kakšen kozarec dobrega vina in vem, da se sladoledu ne bom mogla popolnoma odpovedati, ker moje telo očitno potrebuje nekaj, kar je v sladoledu in tudi kozarec rdečega vina tu in tam pri kosilu ne bo naredil nič narobe. Rdeče vino je dobro za kri. Vendar že zdaj ga popijem le 1x na mesec, potem bom še manj in vem, da to ne more škodovati. Torej punce, če vam kaj zapaše, pojejte, ne bo škodovalo, le pretiravati ne smete, tudi pri vnosu prevelikih količin vitaminov morate biti pozorne. Prevelika doza določenih vitaminov lahko tudi škoduje. No, zdaj sem pa že predolga . Lep večer vam želim
|