liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka kako spremenit stvari pa vsi vemo - rabiš človeka z integriteto, ki se bo odločil it v politiko. in mislim, da se to zna kmalu zgodit. upam Ja.....vsi vemo to......vendar človek z integriteto ni čarovnik, da bi se kar od nekod pojavil na čelu naše države, kot Ivana Orleanska in nas povedel za sabo..... In o človeku z integriteto odločamo posamezniki.....o tem ali ga želimo, da bo kaj spremenil ali ne.....keč je v tem, da človek, ki želi kaj spremeniti pred volitvami ne sme govoriti o teh spremembah, ker ga potem ljudje ne bomo izvolili, ker ljudje (še vedno) nočemo tega slišati, da bi se kaj spremenilo za nas......zato imamo mnogo rajši take politike, ki zagovarjajo že "20 letno utečenost, delitev na leve in desne"......in zato med drugim imamo tudi takšne politike, kot smo sami......ker sami nimamo razčiščeno, kaj je moralno in etično, kaj je koruptivno..... nam samim se recimo ne zdi nič kaj takega, če nekdo opravi neko storitev za 200, 1000 EUR brez tega, da bi plačal državi davek.....čisto normalno se nam zdi, da prepisujemo premoženje, prirejamo podatke zato, da dobimo večje otroške dodatke in nižje plačilo za vrtec.......povsem etično se nam zdi, da pridemo pri zdravniku prej na vrsto, ker izkoristimo poznanstvo sestre, ki naroča (čeprav je nekdo, ki je bolj resno bolan zaradi tega precej prikrajšan)....in zaradi tega tudi nismo sposobni sami zahtevati odgovornost od politikov in zamahnemo z roko "Pa kaj, če se je okoristil z zemljišči okrog Ljubljane.....za Ljubljano je naredil toliko dobrega, da si je lahko tudi kaj vtaknil v žep"......oni drugi, ki preferirajo desni pol pa rečejo "Pa kaj, če je pospravil denar od orožja.....saj ga je župan Ljubljane tudi precej nakradel"..... Upam, da ti je zdaj bolj jasno, zakaj se moramo ljudje spremeniti, če želimo izvoliti "človeka z integriteto"......ker človek z integriteto kar tako, brez nas, ljudi, posameznikov, ne more priti v Sloveniji v vrh politike......ker mora ta človek z integriteto znati preseči to našo delitev na leve in desne.......in to, vsaj po mojem mnenju, ne bo še tako hitro..... IZVIRNO SPOROČILO: mateyka ne vem, če je vse v čakanju - da ne bo na koncu gandhi čakal gandhija? Baje čakamo na človeka z integriteto...... in ne govorim, da ni mogoče nič spremenit. sploh ne. ti si itak mal alergična na moje poste, ker jih bereš z neko dodatno interpretacijo in potem seveda padeš v un sarkazem zgoraj (ajd, recimo mu tako ob pomanjkanju boljše besede) al pa me jemlješ kot da sem pokroviteljska, pa ti povem, da temu ni tako. Pa naj bo.....bom tudi na ta del odgovorila...... No, pa ti tudi jaz povem, da sploh nisem alergična na tvoje poste ......zmoti me edino to, kdaj pa kdaj, da ne dokončaš, kar začneš in potem prepustiš nadaljevanje interpretaciji tistega, ki te bere......potem se pa jeziš, da si oni drugi po svoje interpretira.......vendar imaš verjetno svoj razlog za to......
< Sporočilo je popravil liliana -- 8.8.2014 11:23:24 >
|