ronja
|
Alkohol je trda droga, sploh ne dvomim, da dovolj veš kaj povzroča alkohol... Kot bi ti rekla: jaz pa ne poznam nobenega, ki pije občasno alkohol in bi zato trpela okolica. Absolutno se mi zdi to blesav argument, ker mi je kristalno jasno, da je veliko problematičnih alkoholikov, vendar sama pač poznam ljudi, ki niso alkoholiki in sem pa tja spijejo kako pivo in to je to. Ne vpliva to na njihovo življenje. Ti imaš pač neg. izkušnje z alkoholom in poz. s travo. nekdo pa obratno. Dejstvo je, da obe drogi spremenita možgane in dojemanje in razsodnost in reflekse in empatijo in še kaj, sploh se učinki pokažejo na dolgi rok. Lahko obračaš, kak češ, to je dejstvo. Oboje sta drogi in če verjameš ali ne, oboje lahko ornk škoduje družini, ki živi z zasvojencem, tako kot škodujejo druge droge. Vsaka naša zasvojenost vpliva na naše otroke, samo da pač nekatere tako milo, da se ne sekiramo: mami je pač slabe volje, dokler ne spije svoje jutranje kavice, večina staršev v tem ne vidi problema;). Mami leži ko snop na kavču in je dobre volje... ja, lahko je super, kdaj, včasih pa ni super. Mami ma za čike, nima pa za sladoled za otroka - zna bit neprijetno za otroka... Nimam nič proti temu, da ima vsak svoje razvade, je pa glupo se prepričevat, da pa nimajo ama nobenega vpliva za na okolico, sploh otroke,... Večinoma majo. Večina otrok se bo počutla nelagodno povabit prijatelja domov medtem, ko je en od staršev zadet, pa od česarkoliže.