mateyka
|
IZVIRNO SPOROČILO: ronja Trave, konkretno samo marihuane in nič drugega, vključeni so bili uživalci marihuane, ki niso jemali ničesar drugega. Če želiš kontakt profesorja, ki ima precej člankov na to temo, ti ga lahko dam. dej no, me zanima. Če ti nisi srečala, ne pomeni, da ne obstaja. Dejstvo je, da droge (mehke in trde, trde prej, mehke kasneje) spremenijo možgane, tudi čisto fizično, brainscan je drugačen, vidijo se področja neaktivnosti in med drugim tudi del za empatijo nasrka. Tega se ne da ravno zanikat, ker pač "ne poznaš nikogar, ki bi ratal neljubeč po đointu". Tudi jaz ne poznam nobenega nasilnega alkoholika, pa to ne pomeni, da jih ni! a veš kako ti bom rekla? skoraj vsi v evropi (več kot 90%), ki redno kadijo marihuano, zraven konzumirajo tudi druge droge (vsaj alko, cigareti, gobice, whatever že). ne moreš pa preučevat točnega vpliva ene droge, če jih človek jemlje več. sem zadnjič ravno gledala intervju z Dr. Melanie Dreher (a smo dali link na uni temi od zadnjič? če ne, je tukaj: https://www.youtube.com/watch?v=RDV5HhmP4UI ), ki je preučevala vpliv marihuane na nosečnost (jamaika) in specifično omenja, da je njena študija bila mogoča samo tam, ker povsod drugje po svetu ženske konzumirajo tudi druge stvari poleg marihuane*, tko da te študije ni bilo možno izvest nikjer drugje (ona je američanka). * jamaika ima specifično kulturo in tam ženske (noseče ali ne) pijejo čaj iz marihuane kot družabni ritual (kot švedska fika recimo), zraven pa ne jemljejo nobenih drugih substanc.
< Sporočilo je popravil mateyka -- 19.5.2014 20:38:25 >
|