ronja
|
Vprašanje - bi ga ve vpisale na tečaj? Ali pa je vaš otrok na takem tečaju že bil - izkušnje. Je bila, ja. Moje izkušnje: vprašaj, kje bo tečaj. Naši so imeli tečaj v bazenu od enega fitnesa, ki je seveda manjši in temu primerno bolj kloriran, ker ga ne pucajo tako kot tavelike, ki so namenjeni rekreativnemu plavanju (ala DIF - ta je najčistejši, pa Tivoli, Kodeljevo v Lj.) NO, ker vzgojiteljice seveda ne rečejo otrokom, da naj slečejo kopalke, ko se tuširajo, je mala, ki ima zelo občutljivo kožo, mela celo ritko razjedeno, dobesedno rana. Najprej nisva pogruntala od česa, potem ko je bilo tečaja konec, mi je šele kapnilo. Kar se tiče števila otrok - neplavalcev na enega inštruktorja so strogi predpisi (največ 8), če je globoka voda pa še manj. Silijo jih po moje ne v vodo, sploh ne tako malih, saj nas to na tečajih za vaditelje res naučijo, da tega pa pod nobenim pogojem ne, tako da ne vem, če je kateri, ki tega ne bi dojel (srčno upam, da ne). Večinoma se majo fajn na tečaju. Moji tamali pa ni bilo tako zelo všeč, ker je rekla, da jo silijo delat eno vajo, ki ji ni všeč, njej se pa ne da vadit, če ji ne gre takoj superduper (ona ni glih tako zelo pridkana kot taprva, ki bo naredila vse, kar ji rečejo). Odvisno od vzgojitelja, kako jih zna zmotivirat. Moja tamala sicer obožuje vodo in obožuje telovadbo v vseh mogočih oblikah, sovraži pa telovadbo v vrtcu (jo majo pa ob 7:30, jaz bi jo tudi sovražila:D)...