|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke 2014
24.2.2014 8:28:37   
zari
Ja pri teh zadevah so kolker zgleda kar naprej spremembe, npr. v Mariboru se po novem tudi plača (od tega meseca), kot sem razumela medicinsko sestro v porodnišnici se plača 15€ na osebo ki je zraven, lahko pa sta zraven do dve osebi. Glede dodatne materinske šole pa ne vem a še vedno mora bit ali ne, čeprav ko sem jaz šla rodit v MB 3 pa pol leta nazaj me je samo vprašala ali sva naredila šolo in ko sem pritrdila me sploh ni vprašala za list in je ostal meni. Njim verjetno tako ali tako odgovarja da je nekdo zraven, ker imajo z tabo majn dela.

Lep pričetek tedna vam želimuser posted image .

(odgovor članu keksy)
Neposredna povezava do sporočila: 951
24.2.2014 21:37:18   
Sončica14
Pozdravček!

Danes sem dobila Angelsound. Sprva sva sicer rabila kar ene 10 min, da sva našla utrip, ampak se je izplačalo user posted image super občutek, ko zaslišiš bitje majhne pikice user posted image Me pa zanima, če je katera že to uporabljala in če mislite, da je občasna uporaba lahko škodljiva?

(odgovor članu zari)
Neposredna povezava do sporočila: 952
25.2.2014 10:11:19   
luska
Sončica 14 jaz sem Angelsound v prvi nosečnosti kar pogosto uporabljala vse dokler nisem začutila brcik. Potem pa vse manj, ker se itak že tako počutiš ful pomirjeno, ko začutiš, da te nekaj žgečka med rebriuser posted image
Sem ga pa tudi jaz včeraj dobila (prej ga je tašča nekam posodila, ker smo mi še skrivali nosečnost) in smo včeraj že na veliko poslušali. Moja tamala je bila tako na
vdušena, da mislim,da bo to zdaj nekaj čas kar na dnevnem redu. Edino moj dragi je pa fenomen...jaz bi to lahko poslušala v nedogled, on pa dve sekundi in dovolj. Pa saj sem že navajena, ker je bilo v prvo isto. Ko se je pa najina punča rodila, pa je obstajala samo še onauser posted image je bila ljubezen na prvi pogleduser posted image

(odgovor članu Sončica14)
Neposredna povezava do sporočila: 953
25.2.2014 10:14:06   
luska
Nekaj me zafrkava ta ringarajauser posted image
Skratka Sončica ti kar lepo uživaj, moja svakinja je dostikrat zvečer zaspala ob poslušanju srčka, prijateljica ga je pa poslušala večkrat dnevno, tako da je sigurno vse ok. V katerem tednu pa si? Jaz sem stopila v 15 in upam, da bom čez par tednov že čutila brcike. Upam, da bodo prej kot v prvouser posted image

(odgovor članu luska)
Neposredna povezava do sporočila: 954
25.2.2014 11:27:24   
Sončica14
luska najlepša hvala za odgovor, si me res pomirila user posted image Danes sem vstopila v 16. teden. Tut jaz že komaj čakam prve brce, čeprav glede na to, da je to moja prva nosečnost, jih verjetno še kar nekaj tednov ne bo. Tale Angelsound je pa res super user posted image Še včeraj sem rekla, da ga bom poslušala na 2-3 dni, pa me danes že spet mika user posted image Kar pa praviš glede tvojega, je pa pri meni isto. Včerej je še pokazal nekaj zanimanja, pol se je pa hitr naveličal user posted image Jaz pa kr poslušam in poslušam user posted image Ženske pač.

(odgovor članu luska)
Neposredna povezava do sporočila: 955
25.2.2014 11:47:50   
janci83
Lep pozdrav se od mene.user posted image
Sem iz Nove Gorice, v 17~em tednu. PDP 2.8.2014. user posted image
Sem drugic noseca, prvic vse kot namazano, zdaj pa vedno nove tezave. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 956
25.2.2014 12:18:13   
janci83
Se eno vprasanje, gin. mi je ukazala strog pocitek, cez da se mi je maternicni vrat skrcil za 1 mm, ima katera s tem izkusnje.user posted image ?
Jaz lezim na bolovanju ze tako vec kot 1 mesec in mi je grozno user posted image , sem ze vsa potlacena od lezanja. Nas user posted image je pa ok, le spola nam noce pokazat.user posted image .

(odgovor članu janci83)
Neposredna povezava do sporočila: 957
25.2.2014 12:52:33   
Sončica14
janci83 verjetno si mislila, da se ti je skrčil za 1 cm? Kr dvomim, da bi za 1 mm komplicirala; mat.vrat itak ni vedno popolnoma enako dolg. Meni ga je merlia cca 2 tedna nazaj in je v materinsko knjižico zapisala, da je dolg 3cm in zaprt; komentirala mi ni nič. Potem sem pa sama malo pobrskala po spletu in ugotovila, da je dejansko normalna dolžina nekje od 3 cm pa do 6 cm. Torej sem na spodnji meji, zato tudi mene malo skrbi. Me pa dostikrat boli v nožnici .. vem, sliši se čudno, ampak prav boli, sploh, če dlje časa stojim. user posted image Mnenja?

Pušenjak je na forumu zapisal, da je važno, da je maternični vrat zaprt in niti ni toliko pomembna njegova dolžina; razen če postane res kratek (mislim, da je neka meja 1,5 cm).

(odgovor članu janci83)
Neposredna povezava do sporočila: 958
25.2.2014 13:21:01   
luska
Janči to pa mora biti grozno, da si že en mesec doma.user posted image kako ti pa uspeva počivat, ko pa imaš že enega otroka. Koliko pa je star? Jaz sem namreč pred dvema tednoma obležala z 39 vročine in moja 2,5 let stara hčerka seveda še ni prav dobro razumela, zakaj nimam volje in energije zanjo. Sicer je bila ful pridna in mi ves čas nosila termometer in me spraševala če sem že zdravauser posted image .

Sončica ja je pa očitno že res, da smo moški in ženske iz drugega planeta. Jaz kar pridem do mojega dragega in mu nastavim trebušček, pa mu rečem, naj poboža svojega sinauser posted image . Potem ga pa že morauser posted image . Sicer so mi na nuhalni rekli, da lulija še ni, ampak imam jaz še vedno občutek, da bo še zraseluser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 959
25.2.2014 14:35:21   
janci83
Zdravo,
ni lahko user posted image , naša prvorojenka je že večja, ima sedem let, verjetno je pa še največja težava pri meni, da sem že čisto brez volje, ker sem precej aktivne naraveuser posted image .
Ma gin. mi je rekla, da se je zmanjšal za 1 mm, napisala ni nikjer nič user posted image , imam pa tudi jaz 3 cm.
Zdaj za prvo mi MV ni nikoli niti omenila ( ista zdravnica), tako da do zdaj se s tem še nisem ukvarjala.

Sem imela pa že na začetku hudo vnetje, tako da sem že pet tednov noseča, to izvedela.

(odgovor članu luska)
Neposredna povezava do sporočila: 960
25.2.2014 17:32:19   
Sončica14
Hej,

sem pisala Pušenjaku user posted image glede MV. On pravi, da sploh nima smisla, da ti ginekolog meri MV pred dopolnjenim 18. tednom, ker je to baje samo informativne narave. MV naj bi začel popuščati šele po 18. tednu, zato on priporoča merjenje nekje okoli morfologije. Pravi, da sedaj ta podatek o dolžini ne pove nič o možnem prezgodnjem porodu. Ker pa imava obe 3 cm, ti še povem, da je rekel, da je to zadovoljiva dolžina. Upam, da ostane tako čim dlje. Me pa res skrbi, ker skos čutim tak pritisk v nožnici..prov nadležno je. Ampak verjetno se res vse širi in pritiska, upam, da mine user posted image

(odgovor članu janci83)
Neposredna povezava do sporočila: 961
25.2.2014 19:09:19   
janci83
O pridna Sončica14, si se pozanimala.user posted image
Tudi jaz sem brala, me pa vseno skrbi, ce mi reče, da je treba pazit,...........user posted image
Pritisk čutim jaz samo včasih, če sem predolgo pokonci, zadnje čase pa sploh ne več, ker nisem več pokonci...
Zdaj upam samo da bo 13.3. vse ok in da bomo avgusta zibaliuser posted image
user posted image ...
Kdaj imaš ti Sončica14 naslednji pregled?

Neposredna povezava do sporočila: 962
26.2.2014 8:44:42   
Sončica14
janci83 pregled imam 10.3. Sem razmišljala, da bi šla prej, sam mi itak ne more nič pomagat, tko da bom počakala še teh dobrih 10 dni.
Drugače ne delam, sem doma in se mi zdi, da dosti počivam; malo pospravim, grem za 15 min na sprehod, ostalo pa sedim ali ležim. Si sploh ne predstavljam, da bi pa morala cel dan ležati v postelji. Kako ti uspe?

Zelo me skrbi, kaj bo rekla na pregledu. Upam, da je ta pritisk nekaj normalnega in bo sčasoma izginil user posted image res ne bi rada na koncu pristala v postelji, celo kje v bolnici... Aja še nekaj janci83: kako pa je z izcedkom? Ga imaš/koliko? Moj je belkast, včasih malo rumenkast, se mi pa zdi, da ga je tekom dneva kar nekaj, sploh če stojim... verjetno je to normalno. user posted image Te prve nosečnosti so res hudič user posted image

Lp

(odgovor članu janci83)
Neposredna povezava do sporočila: 963
26.2.2014 9:07:04   
janci83
Ja, izcedka je več, sem ji povedala prejšnji četrtek, pa mi je rekla da je normalno, pa še malo bolj gost je ratal....

Meni je rekla da je važno da ne smrdi, no moj nima vonja....

Jaz skozi nekaj težim, me je že sitauser posted image ....

Tudi jaz bom počakala 13., nima smisla da hodim prej, saj sem ravnokar bila tam.

Saj nekaj sem pokonci, sam bolj malo, takoj ko čutim pritisk ali kaj podobnega se nazaj uležem......

Večino časa preživim na netu, zdaj sem ravno pregledovala pralne plenice......user posted image

Aja, ni rečeno da je prva nosečnost kot hudič, moja je šla čisto gladko, zdaj pri drugi se komplicira....user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 964
26.2.2014 9:31:46   
Sončica14
Tut moj izcedek je brez vonja in malo bolj gost. Pol je očitno ok.

Enako...se mi zdi, da sem bila že tokrat pri ginekologinji...na začetku sem imela probleme z rjavim izcedkom, potem bolečine v spodnjem delu trebuha...skratka skos sem bila tam.

Mislim, da glede dolžine MV itak ne morejo nič narediti. Predpiše ti počitek in to je to...

Potem sva na istem glede počivanja.Ni je stvari, ki je ne bi že prebrala na spletu user posted image preganjanje dolgčasa user posted image
Ja očitno res ni pomembno, katera nosečnost je .. smotano je, ko se ti nekej pojavi prvič in postaneš čisto paničen...zato pa nočem po nepotrebnem težit ginekologinji.

(odgovor članu janci83)
Neposredna povezava do sporočila: 965
26.2.2014 10:02:43   
janci83
Ja, dobro da internet obstaja, tablico pa imam po novem kar v spalnici.
Saj pravim jaz razmisljam o racman plenicah, saj je imela moja Elen toliko tezav z vnetji, da se jaz in moz kar ogrevava zanje, pa se cas imam da vse razcistim...

Neposredna povezava do sporočila: 966
26.2.2014 13:10:57   
doly19
Pozdravljene vse punce!

Končno sem se tudi jaz opogumila in se vam pridružujem, da vas ne bom samo brala, upam da me sprejmete medse user posted image
Uff koliko nas je, to pa bo en pester avgust user posted image
PDP imam 7.8., prvič noseča, stara pa 29, spol bo tudi za naju skrivnost.

Ta teden sem imela pregled in je vse ok. Me je pa kar skrbelo tam nekje v 12 tednu, sem imela nekaj rjavega izcedka, ampak mi je včeraj gin. potrdila, da je vse ok. Ja tko nisem se upala preveč hitro veseliti. Najprej na začetku nosečnosti sem itak krvavela, skoraj normalno, tako da sem bila že v 10. tednu ko sem komal zvedla za nosečnost user posted image
No naslednji pregled je pa že morfologija in sicer 26.3., zdaj bom pa do takrat odštevala dneve. Aja pa komaj čakam da začutim dojenčka, a ga katera že čuti?

Pozdravčke pa lepo se imejte

(odgovor članu janci83)
Neposredna povezava do sporočila: 967
26.2.2014 13:10:59   
lila25
oj
vidim, da se neki o pralnih plenicah mente. jst sm se tudi za to varianto odločila, bom pa najprej par različnih sprobala pa pol vidla, katere bodo najbolj odgovarjale našmu bejbiju. za prve dni dokler se ne bomo navadl na vse skup bom mela pa tiste eko.
soncica in janci kar pridno počivajta, čez pol leta bo že akcija na polno user posted image izcedek mam pa tud jst, tko da je to po moje čist normalno.

(odgovor članu janci83)
Neposredna povezava do sporočila: 968
26.2.2014 14:32:17   
majcholinka
Hej dekleta,

tudi jaz sem nova tukaj in čisto srečna da sem tudi jaz nosečka. Sva po nekem času matranja z možem le zagledala plusek - same veste kakšna nepopisan sreča je to.

PDP imam 13.8. in komaj čakam naslednji pregled v marcu da vidimo kako raste tale mini :))
Drugače pa vas redno spremljam samo pišem ravno ne - prav koristne informacije.

Lepo bodite, uživajte in se beremo še naprej

(odgovor članu lila25)
Neposredna povezava do sporočila: 969
26.2.2014 20:35:25   
kanej
Da se še jaz malo oglasim user posted image Včeraj bila na drugem pregledu in je vse super. Končno tudi utrujena nisem več in pridem čez dan brez popoldanskih počitkov, zdaj čakam samo še, da mine lulanje 50 x na dan. Potem bom pa super vesela user posted image . Sem bila zdaj na drugem pregledu prav prijetno presenečena, ko mi je G ponovno naredila ultrazvok. Je rekla, da kao pripadajo samo trije pregledi z ultrazvokom, ampak se to ne bo štelo kot pregled, ker ni bebija nič zmerla, sva samo gledale pa srček poslušale in je prov živahn pa super se že vidi vse. 24. marca imam pa morfologijo in upam, da mi ponovno potrdijo, da je user posted image , da ji ni slučajno kej zraslo med nogam user posted image

Se kateri dogaja, da ima bolečine v trebuhu, pa ne take, da bi blo recimo kaj narobe, ampak v smislu, da se znotraj neki širi? A je to možno? Nekje sem brala, da imamo na predelu trebuha mišice, ki se v nosečnosti umaknejo nastran, da nastane prostor za širjenje trebuha? Mogoče katera ve, kaj pomeni če se posteljica dela na sprednji strani trebuha? To mi je G tako, spotoma omenila, ne vem pa, če ima kak pomeni?

Lepo se imejte

(odgovor članu majcholinka)
Neposredna povezava do sporočila: 970
26.2.2014 20:37:41   
keksy
Mi2 tudi razmišljava o pralnih plenicah, tako da se bom morala kar kmalu spraviti k šivanju, jih bom naredila sama, ker tako ali tako rada šivam user posted image . Navadne oz. plenice za 1x uporabo bova pa imela samo če bomo kam šli, da nam bo lažje.user posted image . Danes smo imeli spet pregled, vse štima, razn skos težijo za to pitje in dehidracijo, res so že nadležni. Naslednjič pa morfologijauser posted image

< Sporočilo je popravil keksy -- 26.2.2014 20:42:39 >

(odgovor članu majcholinka)
Neposredna povezava do sporočila: 971
27.2.2014 7:12:04   
janci83
Jutro,

Kanej za posteljico ne vem, tisto je pri meni zadajuser posted image , ma pomoje je ok, če karkoli ni itak takoj naredijo paniko, zato se po moje nimaš kaj sekirat....user posted image

Jutri grem pa v 18-ti teden, sem full veselauser posted image

Tolko se mi vleče to doma, da sem vsak teden ki se obrne vesela.....user posted image

Keksy
veliko lahko prišparaš, če znaš naredit sama, jaz jih bom kar kupila, saj so drage......, ma so pamperske tudi....user posted image

A trebuščki vam že rastejo... user posted image meni se kar močno pozna, mogoče tudi zato, ker sem bila prej zelo suha, imela sem pod 50 kg.Aja pri nas pa tudi brce čutim večkrat na dan, super je.user posted image user posted image

(odgovor članu keksy)
Neposredna povezava do sporočila: 972
27.2.2014 9:28:19   
napoli
Kot kaže se nam večini maternica širi- oz. neke vezi pravi moj gin...;) Zdi se mi, da je vsak danj manj ščipanja, tako da tudi jaz sproščeno do naslednjega tedna ko me čaka amniocenteza v Mb-ju...

Tudi mene so navdušile pralne pleničkev in zadnje čase tudi šivalni stroj;)
Zato se pri še spretnejših priporočam za kakšen kroj;)

uživajte prihajajoče pustne dni!

(odgovor članu janci83)
Neposredna povezava do sporočila: 973
27.2.2014 10:51:25   
Mala_princeska
evo mene

3.3., se pravi v ponedeljek drugi pregled (vmes je bila nuhalna), kumiii čaaaakm

zaenkrat sem ok, sam na trenutke me dajejo krč v nogi....
(Donat, Magnezij,...), edino ko popoldne delam sem malo bolj utrujena,
pa občasno mi ponoči mravljinči roke...

bravo za vse šivilije, ki boste šivale pralne pleničke.....
se priporočam za kakšno slikico...
kako boste pa naredile, da ne bodo prepuščale? ali boste potem sam prekrivne hlačke kupile?

srečno vsem bušijem in se beremo, sicer sem bolj aktivna na fb-ju v naši skupini avgustovk,
ampak obljubim tudi tukaj bom poročala :-)

Lep dan vsem, izkoristite sonček dokler je user posted image

(odgovor članu napoli)
Neposredna povezava do sporočila: 974
27.2.2014 14:59:54   
keksy
janci83 meni se tudi že kar pozna, čeprav baje še vedno skoraj nič.
Napoli če dobim kakšen kroj ti ga lahko pošljem, samo ponavadi jaz delam kar po svoje user posted image
Mala_princeska saj v trgovinah z blagom imaš veliko različnega blaga, tudi takega ki ne prepušča, pa kaj skombiniraš. ko se spravim kaj naredit lahko poslikam pa povem kako sem jo naredila, če bo kateri kaj prav prišlo.user posted image

(odgovor članu Mala_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 975
Stran:   <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?