|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2014
9.2.2014 18:14:40   
titi10
Evo mene nazaj z dopusta. V.P., mi je žal zate, ampak drugič bo sigurno uspelo user posted image .
Jaz sem drugače vredu, za seznam pa imam še datum za NS-5.3. 2014 in datum naslednjega pregleda 24. 3. 2014 user posted image .
A ve ste že vse povedale domačim za nosečnost? Midva imava namen počakat tri tedne, da poveva na možev rojstni dan user posted image

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 626
9.2.2014 20:26:55   
BelaMarela
V.P. tudi jaz sem dajala skozi te nove in nove UZ, na koncu pa nič (čiščenje in zaključimo s tem poglavjem). Sigurno bo obstajal strah za naprej, ampak jaz sem prepričana, da nam bo enkrat uspelo! Punce, glavo gor! ;)

(odgovor članu titi10)
Neposredna povezava do sporočila: 627
9.2.2014 20:54:16   
Modra_
Zdravo.
Po dolgem času se tudi jaz malo javim in upam, da me dodate na FB, ker sem pridem res redko.
Skratka, v sredo sem imela prvi pregled (7t 2d) in je vse ok, nosečnost je zelo lepa, vse se je super videlo, srček utripa, mala žaba je velika že 13mm :) Naslednji pregled 5.3. Na nuhalno pa ne vem če bom šla, se še morem odločiti.
Drugače so se mi pa kmalu po tistem ko sem tukaj pisala kako nimam slabosti, začele slabosti :) Ni tako intenzivno, da bi morala bruhati, a vseeno je blazno nadležno že vse skupaj :( Recimo se odločim, da bi nekaj jedla, mi to tudi zeeeelooo diši, potem pa nekje na sredini stop, se mi želodec obrne in morem nehat jest in hrano mečem proč user posted image Smrdi mi meso, ne paše mi mleko, solate so kul, sladkarije pa je treba čimbolj proč držat ker me silijo na bruhanje. Narobe svet :) Utrujena sem tudi za znoret in takoj zaspim če se vležem. Se izogibam kavču čez dan torej ;) Mi pa pašejo sprehodi zunaj, tako da sva s tamalim dosti zunaj.
To je to, in se tipkamo na FB :)

papa

(odgovor članu BelaMarela)
Neposredna povezava do sporočila: 628
10.2.2014 10:46:04   
lalala2
V.P. ni to da se mi neda čakat.. logično da sem nestrpna kj bo povedala drugič ampak komaj čakam četrtek da zvem kai in kako bo.. ne bom zamenjala ginekolooginje le zato ker mi kao ni vedla nič povedat vendar zato ker si je za uz uzela dobre dve minute sploh ni zmerla nič ker iz prve nosečnosti vem da bi mogla zmerit pa ni.. medtem ko sem se šla oblečt je pa zginla z svojo praktikantko iz sobe za uz..3 smo čakale na uz use tri je porihtala v parih minutah.plus tega mi je veliko žensk povedalo da po porodu ko sem šla k njej na pregled bi me mogla pregledat če je vse vredu pa NI le uprašala je ali se dobro počutm in kako je kaj otroček takrat jaz nisem vedla kako to poteka saj sem bila zelo mlada stara sem bila 17 let...in zdaj imam zlatega sina in z partnerjem živiva na svojem.pa še medicinsko sestro ima ki je popolnoma zgrešila poklic zelo nesramna do vseh pacijentk če ji telefon zvoni se sploh ne oglas vedno dela napake saj jo je pred mano zdravnica nadrla pa je že starejša gospa ta medicinska sestra...na zdravstvo sem pa jezna saj sem do zdaj srečala samo take zdravnike ki se jim ne da delat in so nesramni do pacijentov z nekaterimi izjemami seveda...

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 629
10.2.2014 15:58:15   
nelinka
Lep pozdrav vsem nosečkam

Še ena "nova" se javljam, po velikih začetnih težavah (krvavitve, pozitivn ICT, ...) zgleda da se bo naše dete le borilo do konca. user posted image Je pa to 4. nosečnost in 3 otrok, ena se je žal končala s SS.
Sve tiste ki imate redke preglede naj vas potolažim, da so pogosti ZELO naponi. Od 6. januarja sem imela že 8 odvzemov krvi in 4 Uz-je, se mi zdi da sem skoz samo v zdravstvenem domuuser posted image .
Trenutno počutje je tak tak, slabosti in bruhanje od jutra do večera, trenutno sem na coca-coli in čipsu, edino to mi oblaži vse skupaj (tolko o zdravi prehrani) user posted image .

Ne vem katera (sem bolj bežno preletela forum) je spraševala kako velik je "otrok" pri 10. tednih, meni je delal uz pri 10t1d pa že ma vse vidne okončine, z rokicami in nogicami pa že veselo miga, pravi mali dojenček je že.

Lepo se imejte in tiste ki nam slabosti ne dajo miru, držim pesti da preguramo še teh par tednov do drugega trimesečja, ko verjamem da bomo ko rožice.

(odgovor članu lalala2)
Neposredna povezava do sporočila: 630
10.2.2014 17:32:42   
KKroz
Da se še sama malce javim...v četrtek imam prvi pregled, morala bi biti noseča 10 tednov...bomo videli. Po eni strani se pregleda bojim, po drugi strani pa komaj komaj čakam. Samo da bo vse v redu. To je moja prva izkušnja z nosečnostjo in zato toliko intenzivna.

Ja, slabosti. Slabo mi je ves dan, pašejo mi samo banane in občasno jota. In to je to. Se pa trudim, ne morem povedati, koliko se trudim z vsakim obrokom, da vsaj nekaj pojem. Vedno sem rada jedla dobro in veliko, zato sem bila vedno kakšen kilogramček v plusu, ampak trenutno je hrana moja sovražnica. Res komaj čakam, da slabosti minejo, ker na žalost že počasi hujšam, pa to ni dobro.

Držim pesti za vse in objemam vse angelčke.

(odgovor članu nelinka)
Neposredna povezava do sporočila: 631
10.2.2014 17:55:56   
nelinka
Ma jaz sem tut 3 kg v minusu, prav želim si da bi se mi enkrat enga obroka zluštalo in bi ga z užitkom pojedla... Nevarno postane ko pridejo v urin ketoni in bilirubini, kar se je meni pri prejšnji nosečnosti zgodilo, zaradi pogostega bruhanja, jedla pa nisem praktično nič.

(odgovor članu KKroz)
Neposredna povezava do sporočila: 632
11.2.2014 6:19:25   
Miška2006
Pozdravljene,
Prodam več kot 160 kosov oblačil (majčke, hlačke, pajaci, krilca, pižame, nogavice, šali, slinčki, obutev,....) za punčko od 0 do 4 leta. Kdor je zainteresiran in me prvi kontaktira ter pride na dom in VSE odpelje (brez prebiranja) ima zagotovljenih 3/4 stvari "iz prve roke" za ceno 100€. Sem iz okolice Nove Gorice.
Prijetno nosečnost še naprej....
lp

Vabim vas na ogled stvari, ki jih prodajam. Mogoče boste našli kaj zase .... http://www.mojalbum.com/tanjapj

(odgovor članu titi10)
Neposredna povezava do sporočila: 633
11.2.2014 9:25:45   
Anonimen
Živjo punce!

Končno je tudi meni uspelo priti do računalnika in interneta!
Tako, prejšnji ponedeljek sem imela drugi pregled. Bilo je vse tako kot mora biti in tudi user posted image se je videl kako utripa. Uf sem bila vesela user posted image . Naslednji pregled naj bi imela že čez tri tedne (zaradi nosečniške sladkorne) ampak še nisem dobila datuma. Prav tako sem že en teden na inzulinu, kar mi sicer ni najbolj všeč, a za to malo bitje bi itak vse naredila. Tako da tudi na to se bo treba navadit. Tolažim se s tem, da naj bi po porodu sladkorna izginila.

Tudi mene še vedno daje utrujenost in malo slabosti (no za enkrat še brez bruhanja). Trenutno pa še viroza.

Lepo se imejte in čim bolj uživajte v nosečnosti.

Anonimna81

(odgovor članu Miška2006)
  Neposredna povezava do sporočila: 634
11.2.2014 11:05:38   
natyyyyy

pozdraljene punce!
Evo še mene z pregledauser posted image vse je okej zaenkrat,user posted image bije s polno paro,tud migali smo na polno,veliki smo 24mmuser posted image naslednji pregled imam 12.3.nuhalne pa jaz na žalost nimam mi je napisala napotnico za AC in nek kariogram,priznam da me je zelo zelo strah ker ne vem kajme čaka.Kar se pa tiče počutja uh grozne slabosti,joškiuser posted image imam občutek da jih bo razneslo,ampak vse za našo pikico da bo vredu,ker 2l nazaj mi je umrl in smo na NS zvedeli da je user posted image zato zdaj mal več straha vse skupaj.Zato pa imela pritisk včeraj u nebesih zarad straha in nervoze ah bo že.tolk o meni,.
lepo se imejte in božajte svoje bušije......user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 635
11.2.2014 11:16:33   
Inigo
Nagradna igra na www.facebook.com/kvacka! Lajkaj stran in si prisluzi kapo po tvoji izbiri :)

(odgovor članu snezin_ka)
Neposredna povezava do sporočila: 636
11.2.2014 19:08:55   
titi10
Da se še malce javim. Vidim, da sem se zgoraj malo zatipkala-naslednji pregled imam 14.3. ne 24.user posted image . Vseeno mi je malo čudno, da je tako dolgo za čakat med prvim in drugim pregledom.user posted image . Glede slabosti, meni je še kar slabo, upam da čimhitreje mine...Sem prebrala, da pri nekaterih traja čez celo nosečnost user posted image . Jaz se tudi trudim jesti čim več, ampak žal sem izgubila že 4 kg.

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 637
11.2.2014 19:43:11   
Anonimen
Zdravo punce!

Evo še mene. Anonimna T tukaj. Včeraj je bil za mano že ne vem kateri pregled - jih ne štejem več. Je bil pa super dan. Skoraj nič mi ni bilo slabo, pa še z 😍 sva videla plodek in srček, ki je delal tako kot je treba. Tudi slišala sva ga. To je bil res pravi balzam za moja ušesa po vsem prestanem. S plodkom je vse ok, je pa res za dva tedna manjši, tako da je moj PDP prestavljen z 12.9.2014 na 21.9.2014.

Datum za nuhalno še čakam. Sem se prijavila pri dr.Strahovi v Domžalah (sem bila že prvič pri njej). Naslednji pregled pri moji g pa imam 4.3.2014. Je rekla da bi me rada videla pred nuhalno. Če bi slučajno bilo kaj narobe, da mi ona pove, ne pa da zvem na nuhalni. No ampak jaz sem optimist... Če sva vse težave premostile s piko, bova menda tudi do roka zdržali (trkam!!!!!!!!!!).

Sva potem sinu povedala včeraj in je bil full vesel. Me je mami sicer malo kregala, da je še prekmalu,... Samo on je res zelo težko čakal na dojenčka, da nisem mogla, da mu ne bi povedala. Mi že kakšna 4 leta teži s tem, da bi imel bratca ali sestrico. Tako da zdaj, ko sva z mojim spet skupaj, mu to željo lahko izpolnimo...😜😜😜😜😜

Sem pa ponoči zakuhala... Imam visoko vročino, poln nos in grlo me boli. Swm mislila it že k zdravniku, pa sem potem na MONu našla poste od Pušenjaka, kjer piše da par dni lahko uporabljamo Olynth, ter Lekadol in se odločila, da bom še doma. Če pa po dveh dneh ne bo bolje, se bom šla pa pokazat. Vsaj slabosti so zdaj blažje (mogoče telo ve,da bi bilo prehudo, če bi mi bilo še slabo 😜😜😜).

Anonimna 81 kdaj so ti pa ugotovili gestacijski diabetes? A so res znižali mejo za cukre? Mene je tega prav strah. Sem jo imela v prvi nosečnosti, pa sem bila samo na dieti... Samo se bojim, da zdaj mogoce samo dieta ne bo dovolj... Me je kar strah.

V.P.: pošiljam user posted image

Lepo se imejte!!!

Lp anonimnaT

P.s.:kateri moram poslat podatke za fb?

(odgovor članu titi10)
  Neposredna povezava do sporočila: 638
12.2.2014 8:35:47   
V.P.
ANONIMNA T za fb lahka men pošleš svojo fb stran na zs in potem bova naprej spedenali stari...

Anonimna, sj je mali str več kot 4 leta ali kaj?.. zakaj potem pravi mami, da je prekmalu??.. a so to drugi problemi vmes.. da zdj praviš, da je prekmalu?? :)
je tko, mamico lahko poslušaš, ni jo potrebno upoštevat,.. no sj vidm da si to tko tud nardila hehe :D

sem vesela zate!! in srečno naprej v nosčenosti!! (se bomo še bolj spoznali na fb) :D

No jz sm pa zdj končala s user posted image (m oz čiščo)... in zdj pa čakam da bo naslednja na vrsti,in ob enem mam dost dela, drug tedn praznovanje v vrtcu za 3 rojstni dan hčerke, in potem 22 ali 23 praznovanje doma.. mal me skrbi gužva, ker bo le nekje 20 ljudi.. bo gužva, bo.. :) bomo vidl kk bom spedenala tole :)

potem me čaka letos še en kup praznovanj, mami in ati okrogle obletnice za RD (maj ali junij) in okroglo obletnico poroke (maj) (bo 1 praznovanje vse v enem), in potem še konec maja poroko. vse bo na enkrat.. in kk pol nej? počakam do maja pa potem nardimo otročk?, da mi ne bo na plesih slabo ?? KER SEM NORA NA PLES :D

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 639
12.2.2014 9:39:40   
Soncek555
Hej punce. Evo pa je tudi za mano pregled, ko sem prvič zagledala bitje srčka moje pikice user posted image res nepozaben občutek :) Sem se pa že prijavila tudi na NS. Imam jo 13.3. Veselo božanje bušijev še naprej.

(odgovor članu V.P.)
Neposredna povezava do sporočila: 640
12.2.2014 10:13:06   
tinja
Oj, tudi jaz bi rada prišla na vašo fb.stran, pa žal ne znamuser posted image . Mi lahko katera pomaga?.

(odgovor članu Soncek555)
Neposredna povezava do sporočila: 641
12.2.2014 12:23:30   
Angelica Wald
Živijo!

Še jaz se pridružujem. PDP naj bi bil 28.9. (po mentruaciji), ampak je danes zdravnica rekla, da se vidi za velikost 5 tednov in ne 7. Bomo videli, naslednji pregled imam 25.2.
Doma imam že 2 sončka in veselimo se še tretjega :)2x sem imela CR. Stara pa sem 28, bom 29 letos. Vsem želim čim manj slabosti in dobro počutje. Jaz sem bila v januarju zelo bolna, upam, da gre sedaj samo še navzgor :)

Lp, se tipkamo! :)

(odgovor članu titi10)
Neposredna povezava do sporočila: 642
12.2.2014 13:36:28   
Anonimen
Hej punce!

Evo mene... Lekadol in Olynth sta te dni moja edina zaveznika. Brez sem čisto fertik. Še dobro da imam mami doma, da mi malo pomaga...

V.P.: mami ni mislila da je prezgodaj za otročka, ampak da sem sinu prekmalu povedala. Sicer bo pa aprila star že devet let in je full navdušen, da bo končno veliki brat. Upam,da ga bo navdušenje držalo tudi, ko bo dojenček tukaj. Pravi da je moral res dolgo čakati nanj... Sem ti poslala zs za fb.

Lp anonimna T

(odgovor članu Angelica Wald)
  Neposredna povezava do sporočila: 643
12.2.2014 13:36:52   
ana_marija
Življo, punce!

Da se malo oglasim po dolgem času. Malo štrajkam, ker si do prvega pregleda kar nekako ne upam, je vse v zraku, kot da ni res. Končno se je le približal dan, naslednji teden bom že videla pikico. Nekatere ste bile že tolikokrat, jaz pa še niti enkrat.

IZVIRNO SPOROČILO: V.P.
Anonimna, sj je mali str več kot 4 leta ali kaj?.. zakaj potem pravi mami, da je prekmalu??.. a so to drugi problemi vmes.. da zdj praviš, da je prekmalu?? :)
je tko, mamico lahko poslušaš, ni jo potrebno upoštevat,.. no sj vidm da si to tko tud nardila hehe

Jaz sem to razumela, da je prekmalu povedala malemu.
Pri nas ve le moja mama, ostalim bomo povedali po nuhalni. Malima tudi, da ne prehitro pol Slovenije vedelo, ker sem prepričana, da bo takoj glavna novica v vrtcu. user posted image

S kilogrami se še vedno na istem, apetit imam normalen, tudi bolečine v prsih so nekoliko popustile. Nič posebnega se ne dogaja. No, saj se, a zaenkrat se ne opazi še nič.

user posted image vsem, ki ste se poslovile od svojih user posted image Da bi kmalu spet zagledale magičniuser posted image

(odgovor članu Angelica Wald)
Neposredna povezava do sporočila: 644
12.2.2014 15:10:57   
Saša33
Še moj pozdrav,

če bom imela 5 minut miru. Ta velika je, tamali pa je v stajici. Zraven srebam kafe...cel žur.

Kdaj povedati otrokom: Mah pri nas bo tavelika marca 2 leti. Bom povedala ko bo trebuh opazen. je prava čveka pa bo vsem povedala da ma mami dojenčka:)

Naslednji pregled: Imam čez 4 tedne. Takrat bom nekje v 11 tednu. Nuhalno sem bom pa naročila kar pri Pušenjaku na napotnico v KC (Sem že stara koka in jo imam zastonj).

Počutje: Mi je malo slabo, posebej proti jutru. Pojem prepečenec pa je bolje. Drugače kar ok. Zaenkrat so kg na istem. Prvič sem se za 17 kg zredila, Drugič sem bolj pazila samo za 10. No sedaj sem zadnje pol leta pridno tekla, da sem na -2 od prvega poroda in se kar ok počutim. Tečem tudi še redno in bom videla kako bo šlo.

Drugače pa pob dveh malih otročkih nimam prav veliko časa misliti, da sem noseča. Je kar akcija od jutra do večera.

Elevit jemljem po jedi in z veliko vode, ker me kar zapira. Drugače pa še dojim drugega otroka in odkar sem noseča se je količina mleka občutno zmanjšala. Prav tako je tamali dobil zobe in ga bo treba počasi odstavit, ko se navadi na flaško.

Vse ki čakate prve preglede, držim pesti da bo vse ok.

Lep dan

(odgovor članu ana_marija)
Neposredna povezava do sporočila: 645
12.2.2014 16:34:29   
talytha
Waw še vedno prihajate nove user posted image lepo nosečnost vsaki posebej!

Če katera še ni v FB skupini lahko tudi meni pošlje zs, da jo dodam.

Imam jutri kontrolni pregled in sem kar živčna. Sicer je bilo 14 dni nazaj vse ok, ampakje
bilo pri prejsnih dveh ss-jih tudi, v 9 t je šlo pa zlu. Upam da bo tokrat ok. Drzite pestke z mano!user posted image

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 646
12.2.2014 20:08:56   
Anonimen
Živjo!

Anonimna T:
Tudi jaz sem imela nosečniško sladkorno že v prvi nosečnosti, vendar takrat so mi jo odkrili šele zadnje tri mesece in takrat mi je uspelo zvozit z dieto. No sedaj so mi jo odkrili že takoj na začetku. Namreč nekaj dni po tem, ko sem s testom ugotovila da sem noseča, sem si tako za foro zmerila krvni sladkor po obroku (pač merilec imam še iz prve nosečnosti, pa tudi imela sem še nekaj lancet in škatlico lističev, ki jih v prvi nosečnosti nisem porabila) in je bil previsok, če nisem jedla dietno. Pa me je potem osebna zdravnica poslala na odvzem krvi na tešče. In ker sem imela na tešče že 5,7, mi sploh niso delali obremenitvenega testa, ampak sem dobila takoj napotnico za diabetološko. Obremenitveni test ti delajo samo če imaš na tešče pod 5,1. Seveda sem morala takoj začet z dieto in merjenjem 4x na dan. Po obrokih še nekako gre, če se res dovolj gibam, na tešče pa je bil sladkor vedno previsok in so mi takoj po enem tednu že dali inzulin za ponoči. Meje pa kolikor je meni znano niso nič spustili (vsaj od leta 2012 ne).

Lep večer,

Anonimna 81

(odgovor članu talytha)
  Neposredna povezava do sporočila: 647
13.2.2014 19:16:01   
nelinka
Lp

Jaz sem v prejšnji nosečnosti prav tako imela nosečniško sladkono in pristala na insulinu, zdaj pa mi zaenkrat sem imela 5.0 na tešče pa mi niso delali dalje testov, kr kao ok je blo ...?! zgleda to pol kasneje delajo šele al kk...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 648
14.2.2014 6:11:38   
KKroz
Včeraj sem imela prvi pregled in končno sem videla mojo pikicouser posted image

Bebi ima 3cm, rok pa sem dobila 12.9.2014. Ker bom med nosečnostjo dopolnila 35 let, sem dobila tudi napotnico za nuhalno.

Skratka all cool, presrečna. user posted image

(odgovor članu nelinka)
Neposredna povezava do sporočila: 649
14.2.2014 11:40:05   
silwia
Hej punce...se ena nova tukaj..hehe

No sem Silvija...prihajam iz stajerskega konca..natancneje iz Zrec...noseca sem tretjic in to bo moj drugi bebi user posted image

Rok pa imam 14.9.2014...glede na velikost ploda...glede na menstruacijo bi pa mogu bit 8.9..tak da ce ima katera podoben problemcek naj se javi user posted image

Silwia

(odgovor članu KKroz)
Neposredna povezava do sporočila: 650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zakaj veliko žensk spontano splavi pred 12...
V prvih tednih nosečnosti večino žensk preseneti statistika: ena od treh nosečnosti se spontano konča v prvem trimesečju...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?