Lukka
|
IZVIRNO SPOROČILO: malaMravljica Ej, full je pameten tvoj polz. Iz risank je skapirala slovnico. Jaz poznam precej otrok rojenih v tujini, pa je en od starsev slovenc in otroci kot po pravilu govorijo v zenski obliki, ce je mami slovenka al pa moska oblika, ce je oce slovenc. V primeru, da pac govorijo slovensko. Ena puncka govori slovensko, ker je mami slovenka, oce ne in zivijo v ockovi dezeli, pa mala govori slovensko kot strgan dohtar, sam fantku rece pa : "Bos pila sok?" pa to starejsa od tvoje. Ker mami je pac ne more naucit moske oblike, ker govovri v zenski obliki z njo. Ti, kok pa gleda risanke tvoja, da se je tam naucila? Zgleda, da bom mogla sina tudi jaz pred TV parkirat. Oh ne, saj dolgo se je klicala po imenu! ...... bo pila. Ker sem jo vedno nagovarjal, ali bos pila, jedla, lulala. Pol jenpa pac ponovila. Lexi bo lulala. Oh, svoje case so bile pa zgolj besede, brez vezave. Sok, lisanka, skota bo (piskot bom)... Res nisem imel tezav s slovnico. Ok, saj govori bolj na otrocje, samo nismo imel tezav. Ne vem ji recem, ali bos risala, pa pac ponovi risala bom. Saj pogovarjam se jaz prakticno skoz z njo in priznam da je bistra, pri treh letih mi pozna vse barve, mi zna pesmice, mi zna povedat naslove pravljic in risank. Konec koncev, bo stara pa zdaj trimleta. Ni vec dete... Risanke gleda pa zdaj vecinoma zjutraj, ker imamo ze dolgo tezavo z njenim zbujanjem. Ob pol petih je na nogah. Tako, da ima do zajtrka prosto, potem tusiranje, potem imava pa igro, sprehod, pogovor, pa mal pocitka, pa kuhanje... Aja, sicer ima pa redno, vsaj na dva dni tudi babyskajp, hahahahaha, to je pa redno po pol ure, da se pomenita. Se je mala kar navadla. Oprosti mravljica, kje pa ti zivis? Kako je s tvojimi v jeziku?
|