patrino
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tamara345 Pozdravljene mamice ! Imam eno vprašanje. Po poklicu sem diplomirana medicinska sestra in sem noseča prvič. Zanima me, če mogoče katera ve, če je po zakonu določeno da pride patronaža pogledat otročka? Ker načeloma ne naredi ničesar česar jaz sama ne bi bila sposobna oz. znala? Ima katera izkušnje s tem oz. ve kako je v tem primeru? Nekak ne želim da se mi kdo sprehaja po hiši V bistvu lahko naredi veliko stvari, ki jih porodnica v stanju po porodu ni ravno sposobna oz. jih ne dela ravno z lahkoto, čeprav si dipl. med. sestra. Je pa res, da so patronažne različne in temu primerne izkušnje z njimi. Mi imamo same dobre- po vseh treh porodih. Pri nas je tako, da jo je bilo potrebno po prihodi iz porodnišnice vedno poklicati. Nikoli ni prišla sama, tako, da predvidevam, da če ne prejme klica, sama od sebe tudi ne hodi. Je pa tako, kot pravijo nekatere. Ne le dojenčku, temveč tudi mamici, ki je marsikdaj po porodu čisto na cigu migu, lahko marsikaj svetuje, olajša, pomaga. Mi smo imeli takšno starejšo, z veliko kilometrine, materinsko sto na uro. Že prvič je ob prihodu na dvorišču zagledala našo muco, ki je vedno zunaj- videla je, da ima vneto oko in je za " revico" privlekla na dan kapljice za oči, že v predsobi je na polici zagledala tastove čike, ki jih je odložil ob prihodu in mojemu, ki sploh ne kadi naredila pridigo, da v hiši kjer je dojenček nimajo cigarete kaj iskati , potem pa se je čisto stopila, ko je zagledala našo princesko. Celo je pregledala kot koklja in na koncu strokovno ugotovila, da super skrbim zanjo , čeprav sem po njenem še sama bolj kot ne smrkljica . Nato sem ji morala pokazati šive na presredku in je bila čisto paf od ogorčenja, ker mi niso dali nič za hitrejše celjenje.Iz svoje " čudežne" torbe je privlekla antibiotičen spray in mi zabičala, da naj se pridno sprejam z njim, ker le zdrava mami lahko dobro skrbi za detece ...Skratka naša je bila na prvi pogled bolj takšna kot bager, vendar drugače čudovita. Neštetokrat sem jo klicala čez praznike za kakšen nasvet, ko je bil naš pediater odsoten ali pa kar tako, če sem bila v dilemi. Pri nas je dala skozi vse tri naše mulčke in je ne bi zamenjala za nobeno drugo.