patrino
|
IZVIRNO SPOROČILO: ronja Pred časom sem besnela zaradi popolnoma brezobzirnega voznika, ki nas je popolnoma zaparkiral in sem ga s tremi mulci v avtu čakala debelih 20 minut. Zdaj mi je smešno, da me je tako razjezil, ampak takrat sem bila res izmozgana in bi mu ob njegovem arogantnem vedenju najrajši glavo odšraufala! Bila sem čisto paf, ker sem od malega rasla v urbanih okoljih, kjer nikoli ni bilo dovolj parkirišč in je bilo normalno, da te kdaj kdo zaparkira - to me ne spravi ob živce. Ampak se je vedno vsak opravičil, enkrat se mi ena ni, pa še ta zato, ker ji je bilo nerodno... ne pa da je tako aroganten nazaj, kot je bil ta "gospod". Najprej sem se kar ustrašila, kaj bomo šli v tako sosesko, kjer je to normalno, kjer starši pi* na učiteljice, kjer je normalno, da zaparkiraš, se ne opravičiš, itd... Ampak potem sem videla, da ni tako črno. Da včasih, ko si na tleh, pač vidiš več takih, ker te bolj prizadanejo. Ko si boljše volje, spet vidiš bolj realno. POmagajo ti prit v boljšo voljo pa tisti, ki so dobri in ti so povsod . Res je na tej šoli nekaj blesavih staršev in res bi lahko šola prej ukrepala (kar sem predlagala, ker je bila navzoča vsemu temu tudi učiteljica), vendar pač niso hoteli - so pa potem reagirali čez 14 dni, ko je en od takih staršev skoraj povozil enega otroka na parkirišču... Sem se vprašala - če bi se temu otroku kaj zgodilo, bi ga imeli na vesti, da niso reagirali že prej - ker če sankcioniraš male prekrške, dobiš avtoriteto in ljudje ne delajo ravno karkoli želijo... Ker vejo, da se ne bojo zmazali. Če se zmažejo z malim, poizusijo malo več, še vedno gre, ok, pa še malo več,... No, glavno, da je zdaj varno (upam) za otroke. lulu, mislim, da ni rešitev to, da se vsi fajn ljudje umaknejo stran. Je začasna, ni pa končna. petea, se strinjam, težko je odgovorit. Jaz pravim, da zato, ker niso vzgojeni, ker nič ne pomislijo na druge in bojo zato sami najbolj trpeli, ker je zelo fajn, če imaš koga rad in on tebe nazaj (to vesta:). Ce bi "naglusne" najstnike in "vzgojene" otroke ter pripadajoce "starse" odstranili iz bazena bi bilo kmalu drugace. Se strinjam. Vsak center/toplice/... vidi samo to, da bo neg. reklama, če vrže ven take in pozablja, da bi bila to poz. reklama vsem ostalim... Žal jih veliko misli, da če plača si potem lahko dovoli vse, ker je on stranka lahko tudi zmerja, žali, uničuje stvari... Se strinjam - in potem to prenašajo celo tja, kjer nič ne plačajo - jaz mam keš in si lahko privoščim, kar si čem - točno tak j ebil tisti "gospod". Oprosti, ampak za moje pojme veljajo zate ravno taka pravila kot za kogarkoli drugega. Veliko bolj upravičeno bi se m izdelo, če bi me zaparkirala ena mamica, ki bi v vsaki roki nesla enega otroka, pa tri vrečke zraven... Ajde, si moramo pomagat, a ne? Ne pa zdrav 40 letnik in njegov zdrav mulo, ki bi se komot sprehodila čez cesto do parkirišča, oddaljenega točno 30 metrov! zdi se mi pa, da je problem v naši generaciji, ne med mladimi, ti so čisto ok, mislim, da celo bolj prijazni... Naša generacija pa je vsa jezna in samo buta okoli. Verjetno zaradi vseh stvari, ki so se nakopičile, ampak to je treba reševat tam, kjer so se nakopičile, ne pa da drug drugemu živce žremo! Podpis.