Vijoličarka
|
Glede vsebine je itak Ankica avtoriteta, jaz bi pa še malo o obliki. Imam neko srednje zmogljivo napo, ki se imenuje 'Formula Burja' - dobila sva jo za darilo in ne spomnim se dobro, čigava sploh je, čisto možno, da gre za Gorenje. Še najbolj podobna je tej napi: http://www.gorenje.si/gospodinjski_aparati/kuhinjske_nape?c=180934 Meni se zdi nekakšen križanec med izvlečno in veliko integrirano, katere znajo biti precej glomazne. Malo štrli izpod omarice (tam nekje 5 cm, res pa je, da imam zgornje omarice 35 cm globoke), ampak mene čisto nič ne moti. V prihodnje bi tudi rada imela nekaj zelo podobnega. V bistvu je tudi ta napa lepo integrirana v omarico - v omarici je ravno dovolj prostora za začimbe in take malenkosti, spodaj so pa cevi. Odvod zraka je skoraj 1 m stran od štedilnika, kar sva rešila tako, da sva cev speljala tik pod stropom, prostor med stropom in zgornjimi omaricami pa sva zaprla z belo leseno oblogo in to po vsej dolžini kuhinje. Enkrat, ko bom velika, hočem imeti spet čim bolj podobno napo. Napo, ki se je čim manj vidi in zavzame čim manj prostora. Proti izvlečnim mapam imam predsodek, da potem, ko vse skupaj potisneš nazaj, se nekje akumulira svinjarija... Pri moji napi mi je všeč tudi, da so gumbi za upravljanje na licu in ne nekje spodaj, na območju, ki je izpostavljeno vlagi in maščobi iz štedilnika. Imela sem že čast čistiti take nape in tam se res vse nabere in sploh, če ni vzdrževano, ni prjetno na pogled... Ker je Ankica ravno omenila Faber - poznam napo Faber Inca Smart - se jo da lepo vgraditi v omarico, ni glomazna, ampak meni niso ravno po volji gumbi spodaj, res pa je, da se da z Megliom in zobno ščetko tudi to urediti. sploh pa napo vgradiš malo višje, kot so omarice in se ne boš butala z glavo. Kar se glasnosti tiče, sem sama zelo občutljiva na zvoke, ampak začuda sem zljubljena v zvoke gospodinjskih strojev. Moj pomivalni in pralni stroj, oba sta že oldtimerja - obiskovalci so čisto šokirani, meni pa je njuno šumenje kot pesem. Enako dojemam napo. Drugače se mi pa čisto strga, če kdo nabija base, medtem ko marsikdo drug tega sploh ne zazna. Tako da pojdi najprej napo poslušati in mogoče ti bo simpatična, pa čeprav bo malo bolj glasna.