dariva
|
Pa še moj update: danes sem imela nuhalno. Srček še vedno bije , otroček super lep, nogice, rokice, prsteki vse na svojem mestu. Rezultat nuhalne svetline pa 1,8 mm in 1:1641 pri starosti 37 let Do tu vse lepo in prav, cel čas se z dr. pogovarjava, da nisem za invazivne posege in da amniocentoze ne bi rada šla delati, da bi o tem oz. drugim metodah razmišljala samo če bi bili rezultati nuhalne in pregleda krvi slabi (s pregledom krvi sem seveda mislila dvojni hormonski test, vsaj tako sva se pred tem pogovarjali z mojo ginekologinjo). Dr. pa ne vem, ali me ni razumela ali kaj, na koncu me je naročila v ponedeljek na odvzem krvi in mi hkrati reče, da naj imam s sabo 690 EUR in potem mi postane jasno, da ona misli, da sva se dogovorili, da bom delala nifty test, ki je kao 99,6% zanesljiv. Jaz takrat malo čudno pogledam in še enkrat rečem, da sem mislila, da bo glede na rezultat nuhalne zaenkrat zadostoval dvojni hormonski test, ona pa je kar nekaj govorila in na koncu noben z možem ni upal reči, da ne bom delala tega nifty testa. In zdaj sem ful jezna sama nase, ker sem se pustila prepričati, klicala sem potem še mojo ginekologinjo, kaj mi ona svetuje in dobila klasičen odgovor, ki ni ne to ne ono, da je to moja odločitev. Mene pa samo zanima, če je ta moj rezultat slab ali zakaj bi morala delati še ta nifty test??? Saj ni problem denar, za otroka že daš vse, ampak skoz med pregledom mi je dr. govorila, da je otroček super in tudi na rezultatih mi piše, da je nizka verjetnost kromosomskih napak!!! Kaj mislite ve? Kakšne rezultate nuhalne imate, tiste ki ste malo starejše? Jaz sem gledala rezultat za prvega sina, in je bil čisto enako 1,8, s tem, da je verjetnost napak zaradi nižje starosti bila nekaj čez 1:3000. In kolikor berem na netu, je problematična vrednost manj od 1:300. Ehhh, saj nočem komplicirati, ampak sem dobila občutek, da hoče dr. samo služiti... Ali pa je normalno, da kakor si pač toliko star, da "moraš" iti na amniocentozo ali pa si plačati kakšnega od teh bolj zanesljivih neinvazivnih testov. Saj o tej dilemi sploh ne bi razmišljala, če bi imela rezultat kje na meji, zdaj pa se mi rezultat za moja leta zdi kar dober, ali pa se motim??? Uhhh, sem se razpisala... V glavnem zdaj imam do ponedeljka čas, da se odločim. Razmišljam pa, da bom rekla, da hočem dvojni hormonski test, ta nifty test pa lahko grem še vedno delati kasneje, če se po hormonskem testu rezultat poslabša... Sem pa tako jezna na vse te dr., ki te s temi vsemi preiskavami samo zmedejo, svetujejo pa ti nič, češ to se morate sami odločiti... Kako se naj jaz o tem odločam, saj so oni zato tam!!! Uhhh, sem jezna na vse skupaj... No, drugače pa mi je rok potrdila 5.6.2014, kot sem imela že prej določeno po zadnji M, spol pa se na žalost ni videl... Imam pa še vedno celodnevne slabosti, pa ugotovila sem da imam Sindrom nemirnih nog (niti vedela nisem, da je to bolezen), sem pa že sama ugotovila, da je povezano z železom... Pa ta teden sem imela katastrofalen. Že v soboto se mi je začela migrena, ki je trajala 2 dni, hkrati sem se zgleda od malega nalezla nekega virusa - prehlada, ki mi je udaril na sinuse, tako da me je potem v sredo začela spet boleti glava od sinusov in sem se do danes ko sem šla na nuhalno komaj vsaj malo spravila v red... Eh, pa bo že, samo da je moj mali v redu...
|