|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  53 54 [55] 56 57   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2013
20.11.2013 8:12:49   
Saša33
Dobro jutro,

mi spali 6h v kosu in uf sem tekla ob 7.00 kot nova. Res kako je dan lepši, če se človek naspi.

Uspavanje: Mah, pri Lari sem jst tudi celo študijo naredila. Potem sem odnehala. Dokler je zaspala na joški se nisem ubadala. Torej, če joška pali, zakaj bi probavali kaj drugega. Dokler sem jo dojila, torej do 8 meseca (ko me je začela gristi) je lepo zaspala ob sesanju. Potem sva ji v posteljo in čez dan začela dajati enega pliškota, ki ima dolge noge in roke in ga je lepo sprejela. Še vedno spi z njim in ga tudi sesa. Smo potem se lotili uspavanja na način, da smo jo lepo nesli v sobo, ji dali pesmico, pa pliškota, ležali zraven nje. Je ponavadi iz 40 minut uspelo nam uspavati na 15 minut. Sedaj lepo rečeš a greš spat, ona pomaha, gre sama v posteljo, se vležeš zraven in zspi v 10 do 15 minutah. Tako, da pri Adamu ne mislim nekaj novega izvajat, dokler bo lepo zaspal na joški.

Sem pa ravno včeraj iskala po netu, da bi mu kupila neko tako živalco za spanje. Kakšno opico, žirafo. Ne sme imeti, ščetin, dolgih dlak. Nobene glasbe, lučke. Pa pliš ne sme izpadati. In nič nisem pametnega našla.Samo neki zvoki in cel kup enih dodatkov.Pri nas se je ta opica, ki jo ima lara zdelo obnesla. Ker je zamenjala lepo joško in začela sesati rep, noge, roke. Super, gorje če jo izgubimo.

Mi smo pridelali včeraj prvo buško. Mali se kotali dva, tri obrate v zaporedju in ga je treba res pazit, pa posteljico samo spustili na dno.

Gledanje tv:
MOja mama je defektologinja. Je bila včeraj na enmu predavanju v lj. In so povedali, da če otrok pri 4-5 mesecih se obrača proti Tv, da je to znak nadarjenosti (halooo). Ma pri nas bi zlezu v računalnik, še ko ga dojim in zraven tipkam, ga moti in se zvija. Kaj češ ravno izključit ne morem vsega. Mislim, da ena srednja zmernost vsega ne škodi. Tudi meni paše, da imam risanko na zalogi, ko je res kriza in mi zmanjka animiranja dam pujso pepo Lari. Je nekaj moj dragi komentiral, da bo treba to nehat. Pa sem mu lepo rekla, da nisem super mama, sem samo čovek. Naj ima on oba doma pa me zanima kok bo animiranja.

jok, uf, papa

(odgovor članu slikca123)
Neposredna povezava do sporočila: 1351
20.11.2013 8:55:47   
ursonok
Dobro jutro!

Mi spali še kar - otroci ok, jaz pa zvečer nisem mogla zaspat user posted image Sem spet neko depro furala ... 16. decembra gremo v Slovenijo, jaz in starejša dva, pa me je že zdaj strah, kako bom speljala vse skupaj, dva leta s presedanjem, zjutraj gremo, zvečer pridemo v Benetke ... Pa potem še par dni tam, pri tašči/tastu ... Mah, bo že.

TV
pri nas risanko gledamo, če že, zvečer, eno pujso Pepo in en "a je to". Pa tudi ne vedno. Čez dan ni risank, ker sva itak vedno oba, tako da "animiranje" načeloma ni težko. Jih pa precej več pogledata (sploh Agata) pri dedkih in babicah.

Aurora seveda buli računalnik in TV, sploh če se hraniva takrat, obrača glavo in kar neha jest. Ne vem, ali je v tem res kaj nadarjenosti. Pač, zanima jih, glasno, barvasto, skakajoče ... user posted image Baje pa ni dobro, da preveč to gledajo, sploh pred drugim letom. Tako sem nekje brala.

Včeraj sem šla sama laufat, ker je Au zaspala šele nekaj pred dvanajsto. In je potem spala do 15h user posted image user posted image Kar je sicer super, a sem bila jaz že tako znervirana zaradi stournega uspavanja, da sem komaj kaj konstruktivnega naredila v tistem času. No, nekaj sem, pa še laufat sem šla.

Smo bili pa popoldne zunaj, potem smo šli pa še v športno trgovino, da sem si jaz kupila zgornji del trenirke, ker je že hladno samo v kratkih rokavih. No, nabavila sem en flis, en tak bolj tekaški zgornji del, pa eno kratko majico (elastično). Sem hotela dve, pa je mož nekaj siknil, češ, zdaj si boš nabavila kup tekaške opreme, potem boš pa začela spet na bazen hodit. In sem rekla, ok, bom samo eno majico vzela.
In potem smo prišli domov in razmišljam ... Halo, on si je avgusta kupil nove športne copate. Za telovadit. Veste, kolikokrat jih je uporabil do včeraj, tj. v treh mesecih? Nikoli! In on meni, da si po nepotrebnem nabavljam tekaško opremo, pa skoraj vsak dan tečem. Ma za znoret, ti moški. Vedno imajo neke pripombe, namesto da bi začeli pri sebi! user posted image No, saj potem je šel včeraj zvečer prvič na neko skupinsko telovadbo. Zdaj jo bo imel dvakrat na teden. Se pa do zadnje minutke ni mogel odločiti. Lenuh!

Zdajle ob 10h gremo v neko trgovino ... sploh ne vem, kako naj jo opišem. Neko združenje ali ceh, moraš biti član, 25 eur na leto, pa lahko kupuješ pri njih - imajo bio eko zadeve, moke, sadje-zelenjavo itd., vse ceneje kot v drugih trgovinah. Je pa videti bolj kot eno skladišče. Dobavljajo jim v ponedeljek in torek, takrat ljudje pridejo, nabavijo zaloge in to je to. Greva danes prvič, pa da vidimo, koliko je res ceneje. A nekaj verjetno bo, glede na to, da imajo veliko članov, da se ljudje kar organizirajo.
Sicer se mi pa to zdi super ideja, tako bi moralo biti, da se podpira lokalno naravno kmetijstvo, ti supermarketi pa naj se zaprejo! user posted image

Lethe,
me veseli, da je malo bolje!

Uspavanje čez dan
pri nas zaspi na flaši. Prej je na dojki. Vsi so tako. In ne vidim problema v tem. Pride čas, ko ji to ni več potrebno in zaspi "kar tako". Na silo pa pač ne gre. Se ne sekiram. Dokler spi, sem srečna user posted image

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 1352
20.11.2013 9:08:01   
dansas
Malo sem pozabila na seznam... Me je Peeby spomnila; ali pa lahko taktično rečem, da sem slikco čakala user posted image

user posted image

(datum rojstva
nick, ime user posted image , gestacijska starost
mere: teža, višina, obseg glave)

11.5.
niinii: LILI (36+4)
ob rojstvu: 3240 g, 49 cm, 35 cm
1. mesec: 4000 g, 51 cm, 37 cm
2. mesec: 5500 g, 58 cm
3. mesec: 6250 g, 59 cm, 40 cm
4.mesec: 7000 g, 61 cm, 42 cm
4,5.mesec: 7100g, 62,5 cm, 42 cm
5. mesec: 7500 g, 65 cm, 42,5 cm
6. mesec: 8080g, 64,5 cm, 42,5 cm

25.5.
Saša33
: ADAM (39+1)
od rojstvu :3160 g, 50 cm, 35 cm
1.mesec: 4840 g, 56 cm, 37 cm
2.mesec: 6000 g, 59 cm, 39 cm
3.mesec: 7000 g, 63 cm, 41 cm
4.mesec: 7500 g, 63 cm

Barbapapa77: MANCA (37+2)
ob rojstvu: 2900 g, 50 cm
1. mesec: 3800 g, 53 cm
3. mesec: 5460 g, 60,5 cm

28.5.
majčica1508
: JAN (38+4)
od rojstvu: 3040 g, 51 cm, 34 cm
1.mesec: 3760 g, 53 cm
2.mesec: 5270 g, 57,5 cm
3.mesec: 6280 g, 61,5 cm, 40 cm
4,5.mesec: 7000 g, 65 cm

3.6.
girl79
: FILIP (39+1)
ob rojstvu: 3320 g, 52 cm, 35,5 cm
1. mesec: 4350 g, 56 cm
4.mesec: 6850 g, 64 cm

5.6.
Sonce33
: IAN (38+1)
ob rojstvu: 3240 g, 51 cm, 36 cm
1. mesec: 4360 g
2. mesec: 5800 g, 61 cm, 40,5 cm
3,5 mesec: 6700 g, 63,5 cm, 42 cm
4,5 mesec: 7390 g

6.6.
ursonok: AURORA (41+5)
ob rojstvu: 3660 g, 52 cm, 36 cm
1. mesec: 4250 g
2. mesec: 4790 g
3. mesec: 5500 g
5. mesec: 6420 g, 64 cm

7.6.
lina3
: VAL (37+6)
ob rojstvu: 2450 g, 48 cm, 32,5 cm
1. mesec: 2900 g, 50 cm, 34 cm
2,5. meseca: 4830 g, 57,5 cm

taarja: EVA (38+4)
ob rojstvu : 2950, 51 cm, 33 cm
1.mesec : 4435 g
2.mesec : 4720 g
3.mesec : 5760 g, 61 cm, 39 cm
4.mesec : 6350 g, 64 cm

9.6.
sover
: KARLA (40+6)
ob rojstvu: 4140 g, 55 cm, 36,5 cm
3 tedni: 4850 g, 53 cm
2. mesec: 5720 g, 59 cm
3. mesec: 6600 g, 62 cm
4,5. mesec: 7730 g, 66 cm

10.6.
Tija01
: TILEN (39+1)
ob rojstvu: 3320 g, 49 cm, 35,5 cm
1. mesec: 3910 g, 51,5 cm
2. mesec: 4950 g, 58 cm
3. mesec: 5860 g, 60,5 cm
4. mesec: 6100 g, 63 cm

11.6.
dansas: BRINA (39+1)
ob rojstvu: 3800 g, 52 cm, 36 cm
1. mesec: 4660 g, 54 cm, 38cm
2. mesec: 5020 g, 55,5 cm, 38,5 cm
3. mesec: 5380 g, 58,5 cm, 40 cm
3,5. mesec: 5640 g
5. mesec: 6200 g, 62 cm

13.6.
filipinab
: FILIP (41+0)
ob rojstvu: 3730 g, 54 cm, 35 cm
1. mesec: 4640 g, 58 cm
2. mesec: 6050 g, 61,5 cm
3,5. mesec: 6980 g, 65 cm
5. mesec: 8000 g, 69,5 cm

15.6.
andreja_p: LUCIJA (39+1)
ob rojstvu: 3610 g, 48 cm, 36 cm
1.mesec: 4030 g, 52cm
2.mesec: 4640 g, 55cm
3.mesec: 5250 g, 58cm

17.6.
Zlataladja
EMIL (40+7)
ob rojstvu: 3800 g, 54 cm
1. mesec: 4920 g, 59 cm
2. mesec: 5925 g, 63 cm
3. mesec: 7170 g, 65 cm
4,5 meseca: 7960 g, 69 cm

18.6.
anush_86: HANA (40+2)
ob rojstvu: 3200 g, 52 cm, 36 cm
1.mesec : 4030 g

21.6.
ursika_ursi
ALEKSEJ (40+2)
ob rojstvu: 3140 g, 50 cm, 34 cm
1. mesec: 4120 g, 52 cm, 36,5 cm
2,5 meseca: 5130 g, 56,5 cm, 39,5 cm
3. mesec: 5550g, 58,5 cm, 40 cm

črtica1: JON (40+3)
ob rojstvu: 3360 g, 54 cm, 36 cm
1. mesec: 4100 g, 56 cm, 39 cm

25.6.
Lethe: POLONA (39+6)
ob rojstvu: 3070 g, 50 cm, 34 cm
1. mesec: 4150 g, 56 cm, 37 cm
2. mesec: 5400 g, 59 cm, 39 cm
3. mesec: 6200 g, 61 cm, 40 cm
4. mesec: 6700 g, 65 cm, 41 cm

29.6.
baby1978
: VITO (40+0)
ob rojstvu: 4260 g, 54 cm, 37,5 cm
1.mesec: 4400 g, 57 cm, 40 cm

3.7.
slikca123
: JAKOB
ob rojstvu: 3180 g, 50 cm
1. mesec: 3605 g, 53,5 cm
2. mesec: 4600 g, 57 cm
3. mesec: 5315 g, 61 cm
4,5 mesec: 6710 g, 64 cm

8.7.
Peeby
ABEL (41+3)
ob rojstvu: 3280 g, 51 cm, 34 cm
1. mesec: 4535 g, 56 cm
2. mesec: 5350 g, 60 cm
3. mesec: 6170 g, 63 cm, 42 cm
4,5 mesec: 7660 g, 66,5 cm

(odgovor članu Peeby)
Neposredna povezava do sporočila: 1353
20.11.2013 9:45:40   
Sonce33
Dobro jutro!

Tudi mi smo danes bolje spali user posted image . Koncno! Sem rabila eno taksno noc, ker sem bila ze res skurjena in sitna user posted image . I je spal od 21h do 1h, potem hranjenje in potem se do 6h. Prej sem mu zvecer dajala rizevo kasico z namenom, da bi bolje spal, pa je bilo ocitno se slabse,ker se je stalno zbujal. Zdaj dobiva mleko zvecer in se mi zdi, da je bolje. Mogoce je pa gosta hrana zvecer za njega se preveliko breme in ga muci prebava ponoci user posted image . Tako, da sedaj imava kosilo, bom pa kmalu uvedla se jutranjo malico in kasneje se popoldansko.

Filipinab - me veseli, da se pocutis bolje. Vsi poznamo taksne dneve, tedne in vedno znova se dokaze, da smo zenske z Venere, moski pa z Marsa user posted image user posted image ...

Uspavanje cez dan - peeby jaz ga cez dan uspavam tako, da ga najprej podojim in velikokrat noce zaspati na joski. Zato ga najveckrat stisnem k sebi in ga trepljam po ritki. vcasih se hoce izmuzniti, se zvija, ampak ga vseeno mocno stisnem k sebi in mu pojem. Tako zaspi zaenkrat. Mogoce se bo scasoma to spremenilo, ampak zaenkrat funkcionira. Zvecer naredim enako in nato ga odlozim v posteljico. Poskusi, mogoce mu bo vsec, glede na to, da je rad v ruti in rad cuti tvojo blizino. Aja, pa jaz to naredim v leze v postelji, da mi ni treba stati.

TV/mobitel - nas I bi verjetno bi verjetno cel dan buljil v ekran, ce bi mu dovolila. Enako je tudi pri nas, da ko se hraniva, se stalno odstavlja, vsak sum ga zmoti, ce kdo govori. Vcasih se je priklopil na josko in jedel. Sedaj je pa bolj zanimivo vse drugo in si z veseljem ogleduje okolico.

Niinii - user posted image za novi zobek. Nas otrok se slini in zveci vse zivo ze dva meseca, pa nimamo se nobenega zobka. Bo ocitno treba se malo pocakati user posted image

Lethe, kje pa kupis kamutovo moko?

Sover in Lethe, zelim vama lepo druzenje danes user posted image

Stroj je ravno opral,grem obesit perilo in delati kosilo za user posted image ...

Lepo se imejte...papa

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 1354
20.11.2013 9:53:55   
dansas
Hej, hoj.

Zgleda, da imata Lethe in Sover res zmenek (skoraj) na slepo user posted image

gledanje TV
B je včasih "pridna" in lepo gleda fuzbal z atijem ali kak dokumentarec z mamico, včasih pa zraven teži in noče sedeti pred TV. Pa da ne bo pomote - to seveda ni naš cilj, da bi mi lahko v miru TV gledali, samo včasih pa zapaše kaj pogledati in tako nanese, da potem z dojenčkom v naročju TV gledaš user posted image .
Starejšim puncam sem pa večkrat dala risanko za gledat, ko je bila B še mlajša in so bile počitnice. V tistem žgočem soncu jih nisem mogla vedno, ko je B zaspala ven nagnat, pa sem jim dala risanko, da je B lahko vsaj malo v miru odspala (ker imamo bolj majhno stanovanje in jo je vsako rogoviljenje zbudilo). Nasploh imamo pravilo pri naši hiši, da ni risank (razen če slučajno ujamejo večerno na SLO 1, kar je pa redko) in ni računalnika med tednom. To je samo med vikendom. Takrat si pa ponavadi dajo duška, še posebej zdaj, ko je Gaja poštudirala časovni zamik. In gledam, kako, da risanke tako dolgo trajajo (tiste redne Živžav in na Pop), zdaj bi jih pa že bilo lahko konec?! Pa vidim, da lisice male gledajo vse po vrsti - z zamikom user posted image user posted image

spanje

Naše starejše so obe pri enem letu zaspale same v svoji postelji (Rosa mislim, da že nekaj prej, točno kdaj, ne vem - hecno da človek pozabi neke stvari, ki misli, da jih ne bo nikoli user posted image ). Smo se pri Gaji šli uspavanje, da smo zraven nje ležali in je trajalo 100 let preden je zaspala, potem smo pa pogruntali, da jo samo motimo. Smo jo začeli polagati samo v posteljo in je veliko hitreje zaspala. Pri Rosi sem bila že bolj pametna in nisem nikoli hodila z njo ležat, da bi zaspala.

Moram it, tokrat mož kliče user posted image ...
...papa

< Sporočilo je popravil dansas -- 20.11.2013 10:02:37 >

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 1355
20.11.2013 10:38:30   
Barbapapa77
zdravo,

evo, spet imam frej dan kar se selitve in del na hišici tiče. Kakšen dan moram oddahniti, ker se mi že malo meša in se mi zdi, da Manco non stop puščam pri babici, ker imam cel kup opravkov. Še dobro, da je moja mami najboljša na svetu in ji ni problem pazit na Manco, ampak takole kakšen dan pa potem moram malo nadoknadit z Manco, pa tudi babi si mora malo oddahnit...

Danes nam montirajo centralno, upam da bo to narejeno v parih dneh ali vsaj v enem tednu. Tegale življenja na 3 lokacijah sem pošteno sita - sem doma, pa v novi hiši pa še pri mojih starših. Dovolj imam, hočem samo en dom user posted image

spanje celo noč hahaha, spet ena debela buča pediatrov - otrok je sposoben prespati noč pri 5 kg teže. No, dejmo se zdej preštet, koliko jih v praksi to naredi od nas, ki smo na forumu? Eden mogoče, največ dva. Spet sta teorija in praksa vsaka na svojem bregu - pediatri eno, izkušnje mamic pa drugo. Isto kot pri cepljenju, isto kot pri izraščanju zob in vročini... Čisto malo kmečke pameti pa včasih tudi pediatrom ne bi škodilo, pa tudi če teorija govori eno, praksa vseeno kaže nekaj povsem drugega... Naša je vsaj enkrat ponoči, včasih tudi dvakrat - pa še vmes se zbuja za dudo in danes je suvereno pela od 4ih do pol 6ih in ni hotla nazaj zaspat. Bi zaspala, če bi jo dala k sebi, pa je tega res ne želim navadit. In sem jo pač poslušala, kako poje "odo dudi" user posted image

uspavanje čez dan pri nas striktno pri obeh uspavanje v posteljici. Položiš in zaspi. Starejša je bila včasih malo problematična, eno obdobje smo jo nosili kot zmešani zvečer, da je zaspala, pa se je potemtakoj zbudila, ko si jo odložil. Manca pa sploh ne prenese drugega uspavanja, kot da jo položiš in da sama zaspi. Ne mara nošenja, pestovanja, guganja - nič. Samo odložit jo je treba, mogoče še kakšno minutko protestirala in potem zaspi. Je pa res, da sem pri obeh to prakticirala čisto od prvega dneva in sta se pomoje navadili. Ko je pojedla in je bila zaspana, takoj spat. Nič po rokah, nič na joški, ampak direkt v posteljico... Sem kr zadovoljna, da sem v tem primeru poslušala mamin nasvet, ker se je izkazal za dobrega.

gledanje TV joj, pri nas pa kr precej risank pogleda Neža, sploh zdej pozimi, ko je kmalu tema in ni kaj početi zunaj. Tko ene pol urce zvečer obvezno, v nedeljah ponavadi živžav, pa v sobotah zjutraj tudi. Zdaj jo že lahko pošljem ob 6ih zjutraj v dnevno in pogleda ene par risank, midva pa še odspiva kakšne pol urce. Sicer več kot pol ure je ne zanimajo, se jih kar sama naveliča in jo je potem treba pač drugače zabavat. Pa kadar je kriza, da moram nujno kaj narest, pride kakšna risanka tudi zelo prav. Manca pa tudi že bulji v TV, očitno so ji všeč barve in premikanje, ampak pri njej pa poskušam to zelo omejiti - jo poskusim obrnit stran od TVja ali dat v drug prostor, mislim da je pri njej pa res še prezgodaj. Zanimivo, Neže pa televizija ni nikoli zanimala, ko je bila še dojenček...

Včeraj so šle Manci bučke s krompirčkom kar dobro v promet. Bom danes videla, če bo tudi tako.

Sem se pa danes zvagala po dolgem času in ugotavljam, da cilj za ta mesec realno ni več dosegljiv... Mislim, da selitev in hujšanje in rekreacija enostavno ne gre skupaj - in sem se odločila, da prestavim hujšanje in rekreacijo na obdobje, ko bomo preseljeni. Ne gre, enostavno zmanjka časa, volje in energije. Mogoče pač še en izgovor, ampak ta moment tega ne zmorem početi tako kot bi bilo treba in se je brezveze nekaj mučiti na pol.

Hehe, otrok spet poje "odo dudi" v zibki. Očitno bom morala nehat user posted image

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 1356
20.11.2013 10:55:16   
girl79
Čao user posted image ,

Midva sva s sprehoda...naju je vmes dež dobil....A ni ena tukaj na forumu enkrat pisala da ji je tašča govorila, da če dojenčka do enega leta dobi dež bo pegast?? Tako da zdaj veste, če bo F imel pegice sem kriva jaz user posted image user posted image

Včeraj smo prvič probali še kuruzno/riževo kašico zvečer....spal je prvo rundo čisto enako dolgo, kor če bi ga samo dojila...no saj to sem tudi pričakovala...ampak bomo vseeno začeli počasi s popoldanskim obrokom kašice poleg kosila, ki ga zdaj že lepo je....

Peeby- jaz sem tudi doktorirala iz uspavanja pri starejši...smo potem ubrali neko metodo med nošenje in Crying out.....no naša je od 4. meseca sicer spala na trebuhu in pri cca. 10 mesecih smo jo začeli uspavat tako da si se ti ulegel na hrbet, si jo dal na trebuh in jo držal, božal, trepljal...je bilo cca. 10 min joka na začetku, potem se je pa to počasi zmanjševalo in je počasi zaspala brez joka tako...ko smo usvojili to tehniko, smo pa začeli tako da si jo dal v posteljico na trebuh in jo božal dokler ni zaspala....potem smo počasi še to malo zmanjšali, tako da nekje od 1,5 leta pa jo božaš 5 min dokler igra zvezdica pesmico in potem greš iz sobe in zaspi sama user posted image user posted image Ko smo to dosegli kar sama sebi nisem mogla verjet da je to možno....ker prej je res izgledalo tako da sem jo 1 uro nosila zato da je potem pol ure spala user posted image user posted image Pa je bila tudi težkokategornica user posted image user posted image Upam da bo tudi vam kmalu šlo kaj boljše, po katerikoli metodi že....

Lethe - super da vam gre boljše...me pa tudi zanima kje kupiš kamutovo moko...bi bilo za probat, ko tako hvališ user posted image

Bi pa sicer prišla danes na srečanje, pa sem bila zmenjena z eno kolegico...no na koncu me je pa sklenslala potem (je pozabila da mora it nekaj v službo)....tako da...upam da se vidimo drugič....sover ti pa poročaj kaj si kupila za ena darila...ideje vedno prav pridejo user posted image

Sem pa zadnjič spekla pirin kruh po receptu od sonce33- in mi je prvič res dobro uspel user posted image user posted image Zdaj moram pa še testo za pico se zverzirat...zdanjič sem ga delala in je bil katastrofa user posted image

Gledanje TV - sasa33 očitno je naš tudi nadarjen user posted image user posted image To pa res še nisem slišala za to teorijo....pa je moja mami tudi defektologinja sicer, pa očitno do nje še ni prišlo user posted image No naš tudi malo pogleda TV....ga pustim kakih 10 minut, no saj kaj dosti več pa tudi njega potem ne zanima....tastarejša pa sicer rada gleda risanke, ponavadi ji dam zvečer, če sem sama z obema doma, zato da lahko v miru malega zrihtam in dam spat, sicer pa med tednom samo tisto pred denvnikom pogleda...no med vikendom pa ponavadi gleda v sobotah na POP TV ob nedeljah pa ŽivŽav....

Hm, moram še razmislit kaj dati F danes za kosilo....bom mogoče probala oranžne buče danes...

F se je zbudil...laaaakota...šibam...

Lepo se imejte user posted image

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 1357
20.11.2013 11:32:42   
Neli81
Ojla,

Spanje pri nas je trenutno tako, da se od 5-6 ure in poje, pol pa zaspi naprej do najkasneje do 7 ure. No vsekakor upam, da tako ostane. Tamala se ne zbuja več odkar je mali v sobi. user posted image No ena je pisala, da se pozna da je naš sine že toliko starejši in se strinjam. Prej nisem niti želela začeti z odvajanjem, sem čakala da se bo fino navadil na GH (ima že tri obroke).

Uspavanje - večinoma se pocartamo, toliko da se umiri in pol ga položimo v posteljo. Včasih še nekaj jamra ali gaga, pol zaspi. Gre kar hitro. Tamalo smo do 6. meseca uspavali vedno na rokah, pol je pa moj križ že preveč trpel in smo jo enako kot sedaj M. Dva dni se je malo bunila, pol je blo pa ok. Nikoli nisem z nobenim od njiju hodila spat, ker pri tamali bi trajalo lep čas, da bi zaspala. Namreč pol se je navadila, da se pogovarja, poje, igra v postelji preden zaspi. To me je kr malo skrbelo zdej, ko smo M prestavili k njej, ampak sedaj je tiho. user posted image

TV - občasno pogleda tv, ampak ni velikega zanimanja. So žaluzije veliko bolj zanimive. user posted image . Tamala pa tudi pogleda kako risanko, pa tudi ni predologo zanimanja za vse skupaj. Rada bi da bi bile risanke skoz prižgane, ampak je je povsod dovolj, samo pred tv-jem ne.

Lethe - super da gre na bolje. user posted image

Kamutovo moko sem zadnjič videla v Mercatorju, kjer imajo bio izdelke.

Pirin kruh tudi jaz pečem brez kvasa - ena je že objavila recept. Super je, še možu je všeč.

Nič, šibam.

Pa pa

(odgovor članu girl79)
Neposredna povezava do sporočila: 1358
20.11.2013 11:35:51   
Barby.
lep pozdrau :))

sama sicer šele čakam našega prvega user posted image ( PDP 16.12 ) bi pa imela eno vprašanje, glede na to da ste rodile ne daugo nazaj. kako je glede širokega povijanja v MB porodnišnici ? še prakticirajo al ne več ?

najlepša hvala za odgovor že v naprej & veeliko veselih uric z vašimi sončki :D

(odgovor članu Neli81)
Neposredna povezava do sporočila: 1359
20.11.2013 11:41:59   
Neli81
Barby kolikor vem, se široko povijanje ne uporablja več.

Pa veliko sreče ti želim, naj bo porod čim lažji. PDP imaš kot jaz prvič, rodila sem pa 14.12. user posted image

< Sporočilo je popravil Neli81 -- 20.11.2013 11:43:26 >

(odgovor članu Barby.)
Neposredna povezava do sporočila: 1360
20.11.2013 11:46:22   
Barby.

IZVIRNO SPOROČILO: Neli81

Barby kolikor vem, se široko povijanje ne uporablja več.

Pa veliko sreče ti želim, naj bo porod čim lažji. PDP imaš kot jaz prvič, rodila sem pa 14.12. user posted image

hvala za odgovor :)) tudi jaz upam na hiter in čimprejšni porod user posted image imam jaz tud filing, da bo naš user posted image hoteu prej ven :P .. vas je pa res zanimivo brat, ko vidim kaj mene čaka čez par mescou user posted image

(odgovor članu Neli81)
Neposredna povezava do sporočila: 1361
20.11.2013 16:25:17   
Tija01
Pozdravljene!

Joj še za seznam za 5 mesec: 6550 g in 65 cmuser posted image sem čist pozabila posredovat podatke.

Danes pa katastrofa od vremena, dež dež in še enkrat dež tako da sva z user posted image kar lepo v stanovanju. Saj vem, da prihajajo takšni dnevi a kaj ko hočem pa jaz sonček, da sva vsaj malo zunaj.

Barby: Široko povijanje v MB bolnici verjetno še obstaja, kajti ko sem jaz rodila letos junija smo še široko povijali svoje user posted image in ob odhodu domov so naše user posted image prgledali kolke in kasneje so ti povedali ali še moraš široko povijati ali ne.

GH: Zdaj mu več ne dajem domače špinače, je pa na vrsti koleraba, naslednji teden pa potem pričnem z sadjem, upam, da bo tako v redu?

Imejte se lepo in uživajte življenje!

(odgovor članu Barby.)
Neposredna povezava do sporočila: 1362
20.11.2013 19:01:49   
Peeby
Bom spet kratka.
Včeraj smo imeli cepljenje in zato posledično ponoči hurorski živalski jok, začel je okoli 22.30 in se umiril po dojenju ob 01.00. Nisem vedela, kaj naredit, še dobro, da ni trajalo celo noč. Upam, da bo danes bolje, ker je bil res bogi...
No, za boljše jutro, je potem vsak potegnil s spanjem do 8.15 in sem se bolje počutila.

spanje: za nočno spanje naš mali nima težav, poje, se ga da v posteljico in zaspi. Brez pritoževanj v 90%. Podnevi je pa čisto druga pesem, nikoli ni zaspal na joški, da bi ga potem samo odložila. Prvi mesec sem sicer to delala - prvih 14 dni njegovega življenja celo uspešno: podojila, odložila v posteljo in je spat (malo, ampak je). Potem je bilo to vedno težje. Ni se mu ratalo umirit in je začel jokat. Čez dan se mi ga ni dalo vsakič poslušat, da v joku zaspi, zato smo si umislili nosilko. Zdaj bo treba počasi s prevzgojo user posted image Bomo probali nekaj in poročam, kako gre... danes sem mu v nosilko dala zraven ninico, da ga bo potem spremljala v posteljico. Začeli bomo pa pomoje kot je sover omenila. To da bom spala zraven njega odpade, ker je v svoji sobi, v svoji postelji.

No, zdaj pa treba otroka dat spat

(odgovor članu Tija01)
Neposredna povezava do sporočila: 1363
20.11.2013 19:46:29   
sover
Saša33, meni so krasne tele živalice. En osem podarila kolegici in jo je njena punčka zelo lepo sprejela kot ninco.

(odgovor članu Peeby)
Neposredna povezava do sporočila: 1364
21.11.2013 8:54:50   
sover
Jutro,

(spet) sem brez energije in se vlečem okoli kot cunja. Karla ne spi - ponoči sem vstala ene 6x - mal joška, mal duda. No, uspelo mi je zreducirati nočne obroke na dva, kar štejem za uspeh. Ampak nespanje ponoči ni edino - gospodična so se odločili, da bodo zdaj začeli zgodaj vstajati. Prej je pospala vsaj nekje do pol sedmih, zdaj je pa že pred šesto pokonci. Nesprejemljivo user posted image . Pa kaj čem ...

Lethe, niinii - hvala za družbo. Bilo je prav fino videt vse gospe in gospodične user posted image user posted image user posted image . Ni čudno, da je padal dež, ko smo bile same punce na kupu. Lili in Polona sta dve zelo luštni in pridni punci.

Nakupovanje - ni uspelo prav dobro. Ne morem verjet, da je že sedaj taka gužva v trgovinah. Zdi se, kot da noben več ne dela in vsi nakupujejo. Saj nisem imela kje parkirati!! Na koncu sem šla samo v Baby Center, ker sem doma našla še goro bonov za porabit in v Mullerja. Tam je bla pa še najhujša katastrofa - vsi prehodi zadelani z njjihovimi zaboji, da se niti moja sestra (ki je bla brez vozička in otroka) ni mogla premikati vmes. Drugče sem imela namen kupiti kar nekaj stvari tam, a kaj, ko mi tega ne omogočajo. Komaj sem prišla do dvigala, pa še potem sem se bala, ali mo bo sploh uspelo priti ven iz trgovine. Nujno moram še enkrat v City-a, ampak šele nasledni teden, ko so s Karlo malo opomoreve. Kot ste že ugotovile, nisem prav hudo zagreta za šoping in take situacije mi samo večajo odpor.

Uspavanje Karle - zvečer na joški. Tudi jaz ne mislim menjat strategije, dokler je uspešna oz. dokler se ne bova nehale dojiti. Čez dan pa različno. Prvo jutranjo rundo jo dam kar nazaj v posteljico, ji dam dudo, ninico in potem ji malo pojem. Ponavadi zaspi v 15 min. Naslednjo rundo greva ven v voziček če se le da, drugače jo dam na joško in še jaz malo zraven počivam. Popoldanska runda je odvisna od aktivnosti - včasih v vozičku, včasih v avtu, včasih na joški, občasno pa tudi v posteljici (odvisno, kje je takrat Lenart, ker je preglasen, da bi ona zraven njega spala).

Gledanje TV - ne ukvarjam se s tem. Prav hudo je ne zanima, če pa kdaj gleda vanj, je tudi ne obračam okoli. Bratec je bolj navdušen nad tem in včasih to izkoristimo. Trenutno je najbolj aktualen Bacek Jon, vendar tudi ta že malo popušča user posted image .

Čakam, da se zbudi, potem šibava v čistilnico po očijevo obleko, razvit fotke (moram poslat dokazila na eko sklad za TČ. Smo kandidirali za sredstva in dejansko dobili odoboreno user posted image user posted image user posted image ) in še v trgovino, ker mi je zmanjkalo zdravih stvari. Vplanu imam nredit kakšen zelenjavni namaz. Ursonok, mi lahko priporočaš kaj? Potem moram pa spet prelagati Karline cunje - dobila sem novo zalogo in moram vržt vse na kup in nekak razporedit (dobivam cunje s treh koncev in potem včasih kar pozabim, kaj vse imam). Juhu - not.

Vmes bom počakala, da še kaj napišete. Kam ste se izgubile?

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 1365
21.11.2013 8:55:05   
ursonok
Dober dan
user posted image Spala sem 3-4 ure. Ne zaradi otrok, ti so spali super. Sem zamorjena, potem me pa zaradi tega nespečnost daje. user posted image

Saša,
si že odtekla svoj giro? user posted image Jaz bi morala iti danes, ker včeraj nisem šla, a pri tej neprespanosti ne vem, kako bo.

Sover in Lethe
sta se našli? Bilo fino?

Vreme
pri nas je skoz sonce user posted image Je pa mraz, čez dan bo +14, ponoči pa pade tudi na 0. user posted image Sva šli včeraj proti večer za dve uri pohajkovat, gledat sončni zahod, potem pa v mesto po oreščke. Da bomo za vikend kakšno torto naredili.

Grašek
wellcome back. Uboga Luna. Pa ti tudi, seveda. Meni so všeč takšni otroci, ki, ko so bolani, spijo user posted image Taka je naša najstarejša. Abel je pa pain in the ass. Jok, tečnarjenje, težave s spanjem ... šele pri njem smo res spoznali, kako hudo je, če je otrok bolan.
No, upam, da ste že bolje.
Kaj laufaš?

Mene bolijo kolena. Očitno od teka (navzdol). Se zdaj redno razmigam pred in po. Je malo bolje, ampak ok še vedno ni.

Danes bomo spet malo uvedli GH - samo kvinojo v flaško. Z zelenjavo pa spet štartamo jutri, če bo Au za.

Nič, malčica preeva tukaj zraven v ležalniku, jaz moram na wc. In bo verjetno protest user posted image

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 1366
21.11.2013 9:35:00   
Peeby
Mali SPI v svoji lezalki, jaz pa srebam limonin-ingverjev shit z medom. Da slučajno ne zbolim...

Upam, da ste uživale babnice v MC (je našemu A. lahko žal, da nisva utegnila pridet), ampak smo imeli kardiologa ravno ob 11h. Rutinski pregled, jaz pravim, šuma na srčku. Baje se izboljšuje in zapira. Uglavnem vse OK.

Ah spanje. Jaz imam vsaj to srečo, da mi spi čez noč. Zbudil se je ob 1h za pojest, pa ob 5h in je spal do 7h. Dokler je tako, sem srečna. Za podnevi ga bom pa res začela postopoma pripraviti do tega, da bi zaspal sam. Ninico ze ima user posted image in za zacetek ga bom probala umirit še vedno v nosilki, potem pa predenj zaspi (ko je tik pred tem) hop v lezalnik ali posteljo - pa ga potopit v dokoncno spanje. Zdajle mi je ratalo tako. Upam, da se bo postopoma navadil na tako uspavanje... In enkrat brez vsega tega dolgega procesa user posted image . Sem pa mnenja, da sem se zafrknila na začetku, ko nisem vstrajala prevec dolgo, da zaspi v postelji. Sicer res vidim, da so si otroci različni in pri tamelem je bila reeeees nočna mora to dnevno spanje. Za naslednjič vem user posted image Precej hitro se ti tamali navadijo/razvadijo na tisto stvar pač, ki je njim ljubša. Zato mi teorija, da otroci ne morejo biti razvajeni do nevem katerega leta, ni blizu. Mogoče ni ravno razvada, vsekakor pa vedo že dosti zgodaj, kaj bi in kaj jim je boljše ter česa nebi.
Na tem mestu sem že dostikrat razmišljala, kako slaba mama sem, da ne znam spravit otroka spat, pa da joče. Tako da mislim filipina smo se vsi znašli na tej tocki. Potem si pa še utrujena, ne moreš narediti vseh reči v enem dnevi tako kot si zamislil in je "svetovna katastrofa". user posted image

No, grem še pripraviti stvari predenj se zbudi. Greva k mojim staršem

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1367
21.11.2013 11:35:41   
Barbapapa77

IZVIRNO SPOROČILO: Peeby
Sem pa mnenja, da sem se zafrknila na začetku, ko nisem vstrajala prevec dolgo, da zaspi v postelji. Sicer res vidim, da so si otroci različni in pri tamelem je bila reeeees nočna mora to dnevno spanje. Za naslednjič vem user posted image Precej hitro se ti tamali navadijo/razvadijo na tisto stvar pač, ki je njim ljubša. Zato mi teorija, da otroci ne morejo biti razvajeni do nevem katerega leta, ni blizu. Mogoče ni ravno razvada, vsekakor pa vedo že dosti zgodaj, kaj bi in kaj jim je boljše ter česa nebi.

Se kar strinjam s temle, Peeby user posted image . Tamali se zelo hitro razvadijo oz. se navadijo na tisto, kar jim je fino. To ni razvajenost v smislu izsiljevanja pri večjih otrocih, kot na primer pri moji starejši, ko so nekatere stvari znak čiste razvajenosti oz. moje nedoslednosti. Ne, to ni tista klasična razvajenost, je pa res, da moraš malo razmisliti, ko začneš z nekim početjem, če boš potem to lahko delal na dolgi rok. Če navadiš otroka, da zaspi na rokah, je vprašanje, če ga boš lahko še nosil, ko bo imel 10 kil. Ali če zaspi na joški, kako ga bo uspaval kdo drug, če ne bo mame blizu? Ali če greš z njim spat, kako boš potem to izvedel čisto vsak sleherni dan? Tudi jaz sem pri Neži naredila nekaj napak, ki jih bom upam pri Manci popravila - in verjetno zagrešila kakšne nove, heheuser posted image ampak pri spanju smo pa dosledni - spat v svojo posteljo, brez nošenja in posebnega kompliciranja, uspavanja, petja ali igračk v posteljici pri nas ni, tudi uspavanje na joški mi ni blizu, niti na flaši. Ima pa dudo - tega se bomo pa mi odvajali, verjetno tudi težko, vsaj pri Neži je bila katastrofa (ker sem bila prepozna).

Montirajo nam centralno - kmalo bo v naši novi hišici toplo user posted image

novoletni nakupi kaj naj rečem, BLJAK! Sovražim nakupovanje že samo po sebi, novoletno še malo bolj. In Muller je zadnje čase tudi v Kranju katastrofa, nekaj preurejajo in je čista štala - nič ne najdeš, vse je zabasano z vozički in robo, en kup prodajalk se drenja med kupci in prestavlja blago... Bolje bi bilo, če bi za 2 dni zaprli, naredili kar je treba in potem spet odprli. Manj nezadovoljnih kupcev bi bilo, pomoje.

slabe mame mislim, da nobena od nas ni slaba mama, čeprav se vsaka kdaj tako počuti. Slaba mama je tista, ki se tega sploh ne zaveda, pomoje. Vse mame, ki se pa trudimo, da bi naredile vse dobro za svoje otroke po najboljših močeh in znanju, pa nismo slabe mame, ampak samo običajne mame in običajna človeška bitja z vsemi napakami in dobrimi lastnostmi user posted image

Lepo se imejte, dobre mame user posted image

(odgovor članu Peeby)
Neposredna povezava do sporočila: 1368
21.11.2013 11:50:25   
girl79
Čao user posted image ,

Mi smo že od pediatra....ko sem pogledala skozi okno je full padal dež in sem se lotila naštimat dežno prevleko na voziček...no prideva ven je pa dež že nehal user posted image user posted image No ja boljše da sva imela prevleko gor pa ni deževalo, kot pa da bi bilo obratno user posted image

Naše mere pri 5,5 meseca: 8050g, 68cm....druga pikica za nami....jokal ni nič user posted image Očitno imam jaz otroke, ki zelo dobro prenašajo bolečino...mi še noben nikoli ni jokal pri injekcijah ali jemanju krvi user posted image user posted image No zdaj, ko ju toliko hvalim, me bo sigurno eden že naslednjič demantiral user posted image user posted image

Se je že zbudil....šibam...

Lepo se imejte user posted image

(odgovor članu Peeby)
Neposredna povezava do sporočila: 1369
21.11.2013 13:57:24   
Saša33
Še moj pozdrav,

mladina spi (no vsaj ena). Tamali pa robani po dnevni.

Sover: Hvala za namig, bom prečekirala.

Ursonok: Sem oddtekla svoje pol urice. Sicer ne zjutraj. Je prišla kolegica, pa je popazila na otroke, da sem šla tečt. Pri Lari mi je bilo še narodno prosit koga za popazit. Sedaj se pa ne delam več fino.
Včeraj sem spekla prvič kruh iz domačega kvasa. Super je. Malo kisel, a je dovolj narasel, je precej moker. Sem pa za nastanek potrebovala skoraj 10 dni obnavljanja, da se je naredilo dovolj kvasa. Zanimivo, sedaj imam v hladilniku osnovni kvas in ga bo ravno dovolj, da 1x tedensko spečem kruh.

Hranjenje: Midva sva včeraj probala tako kot piše v članku. V kolikor otrok noče žlice, dajte čisto majhne koščke. Je tako danes pojedel jabolko nad soparo, na krehlje narezano in včeraj banano, mandarino. Sicer vem, da je mandarina lahko zelo kritična ker je citrus, a se je tako slinil ko sem jedla, da sem jo mogla mu dati posesati. Vsaj en obrok dojenja sva tako preskočila. se mi zdi, da bova raje dop malico najprej uvedla. Pop nima takega interesa. Upam, da bo dosti mleka zvečer, drugače bo po kozarčku dobil dodatek. Flaše tako ali tako noče. Popije pa 2x dc vode po kozarcu, brez problema.

Zdej sesa košček ananasa in kaže čisto navdušenje. Ko pa vidi žlico pa jok.

Nič, lep dan vsem

(odgovor članu girl79)
Neposredna povezava do sporočila: 1370
21.11.2013 15:05:46   
Zlataladja
Pozdravljene punce,

GH: jaz sem se končno opogumila in poskusila za GH. Je pokazal neko navdušenje nad bučo, sicer potem po kakih 10 minutah se je začel upirati in potem je šel še normalno na joško. Nisem prepričana, ali je sploh kaj pojedel al je vse samo napacal po obrazu, po slinčku, po tleh in po meni. Dobro, da sem se zaščitila, kot da grem čistit nuklearko, ne pa hranit dojenčka :) Bom poskusila jutri spet, saj verjetno gre vedno lažje.

Včeraj sem šla malo pogledat v eko supermarket Kalček, in sem se odločila, da ne bom tam nakupovala, razen če zadanemo na lotu glavni dobitek. Zelenjavo imajo še kar ubogo in drago, kot da je zlata. Se mi zdi, da je ta zeleni zabojček cenejša zadeva. Gledala sem tudi njihove eko plenice (v kalčku) in stane cca 14 EUR 20 plenic, tako da to tudi samo v primeru glavnega dobitka. Sem pa bila tudi v mercator centru in tam imajo v bistvu dva štantka, enega s slovenskimi pridelki in enega eko, po bolj razumnih cenah. Tako da bom po mojem tam začela kupovat ene vrste zelenjave in sadja.

SPanje: jaz se nimam kaj pritoževati, zgleda je mali po meni ful zaspanec in se redko hrani ponoči, vsako noč se sicer malo zbudi in kaj pojamra, ampak se ga da z dudo hitro potolažit in zaspi nazaj. Podnevi sicer bolj malo spi, 3x po pol ure ali nekaj takega. Sem se pa spomnila še enega nasveta od te pediatrinje, ki se ukvarja s spanjem dojenčkov: da naj ga po možnosti vedno budnega odložimo v posteljico in ne uspavamo na joški ipd., ker je dobro, da se dojenček zbudi tam, kjer je zaspal, ne pa nekje drugje, in se tako tudi lažje sam nazaj uspava. Je rekla, da je to tako, kot da bi mi zaspali v spalnici, vmes bi nas pa nekdo npr. odnesel v dnevno sobo in bi se potem tam sred noči zbudili in nam ne bi bilo nič jasno.

Lepo se imejte in vam želim čimbolj ješče in speče dojenčke.

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 1371
21.11.2013 15:31:31   
dansas
Tako. Pa imamo šmrkljo doma user posted image . Se je nalezla od sestrice in sedaj na veliko šmrkelj ven vlečemo user posted image user posted image . Seveda je bila noč temu primerna - to je zbujanje na vsako uro, razen prve runde, ko je spala 3 ure user posted image user posted image user posted image . In jaz sem tudi temu primerno user posted image .

zaščita pri hranjenju z GH

Jaz sem potrebovala dva otroka, da sem izpopolnila tehniko zaščite pri hranjenju GH - sedaj mislim, da jo obvladam user posted image user posted image . Koliko enih majčk in hlač sem uničila pri Gaji, ker se je napackala z hrano, pa potem ni šlo dol! Še posebej trdoživi so madeži od sadnih kašic. No, zdaj ji dam okrog majice na vratu papirnato serveto, dam povrh bombažni slinček in na koncu še plastični slinček v obliki srajčke. Ampak ponavadi pozabim nase in dam lahko potem vse v pranje, ker sem cela od kašic user posted image ... Se moram zverzirati dokler ne uvedemo sadja.

Lep dan in še lepšo noč vam želim...
...papa

< Sporočilo je popravil dansas -- 21.11.2013 15:33:32 >

(odgovor članu Zlataladja)
Neposredna povezava do sporočila: 1372
21.11.2013 16:50:03   
grašek
hojla, pozdravljene!

ursonok - sem tekla, sem, danes, ko sem imela že dovolj vseh teh prehladov, pa kratkih dni, pa še raznih drugih stvari..., začela v nalivu, potem se je pokazala mavrica, pa sem odtekla kratek spominski tek na prijateljico, tekačico, maratonko, ki je pri 61 umrla za možgansko kapjo, ti da misliti, ona je uživala življenje, res nas je nasmejala, še bolj uvidiš, kako je pomembno, da vsak dan preživiš kvalitetno

sover - luškane ninice, nisem poznala te spletne strani

novoletni nakupi - jaz mislim, da bom letos prvič poskusila kar vse preko spleta - mislim, da bo ugodneje, pa manj stresno

ursonok
-nakupi tekaške opreme, ko te poberejo v benetkah, naredite kratko pavzo v Portogruaru v Dechatlonuhttp://www.decathlon.it/it/store?store_id=PS_IT_46, meni je to raj za športnike in kampiste, poceni in fajn stvari, pa trisekundni šotor..., ko pa se dobimo, ti še jaz prinesem kakšno majčko, ko imam vsega preveč, ker na vsakem maratonu kaj dobimo, imam kakšno S, ki ti bo prav

katera me je spraševala o nasvetih za začetek teka? se opravičujem, ker sem pozabila odgovoriti, svetujem pa tele delavnice - predvsem zaradi tehnikehttp://www.tekaskitrener.si/?MeniID=22

gledanje TV
- jaz sem tu tokrat naredila radikalni rez, sem sama povsem nehala gledati TV in je nimamo, tako da tudi tamala je ne bo imela, hčerka pa jo ima, ampak samo kanale brez satelitske, pri 15 letih ji nisem jemala TV, čeprav v teh letih ni aktualna, za vsako minuto gledanja TV bi morali starši zagotoviti 3 minute gibanja - po Ranku Rajoviću (sem naročila njegovi knjigi iz Srbije), pred Tv so otroci pasivni in problem je tudi gibanje oči, http://cobiss4.izum.si/scripts/cobiss?ukaz=DISP&id=1644082551522112&rec=2&sid=1, knjiga IQ otrok skrb staršev sedaj izšla tudi pri nas, samo meni so boljša njegova predavanja, se najde na internetu

sasa 33 - a tvoja mama je defektologinja, potem bi lahko bila v ponedeljek na našem predavanju na ministrstvu za šolstvo, ko so bili vabljeni defektologi iz šol..., seveda mi nismo nič govorili o TV, smo govorili o nadomestni komunikaciji in podporni komunikaciji za otroke z Downovim sindromom,

pozdrav, vsem, vidim, da sem natrosila cel kup enih linkov

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 1373
21.11.2013 21:37:05   
majčica1508
Tale vreme je za znoret,ampak mi se ne damo.Smo vsak dan zunaj,ker če bi bila noter vam povem se mi odpelje....
Pa še to,ko pridemo noter je en kup vpitja in joka.Upam,da bo to obdobje hitro za nami...Pri tamalih dveh trma seka na polno včasih nevem kje se me glava drži...

Spanje jaz in Jan sva zamenjala dan za noč...Hodim spat ob 3.30h,tamalček se pa prebuja vsakih 15minut in on bi jedu.Tako,da potegne 2x in zaspi nazaj...Se tolažim,da ima zdaj pri 6m poskok v rasti,pa zobje mu nagajajo,pa nobeden še ni pokukal ven......
Gh ima obdobje,ko mu gre po grlu in so časi,ko spravi 2 žlici dol......Se dojiva,bom pa naslednji teden zamenjala en obrok za GH,dost hecauser posted image .....najrajši ima oranžno bučo,sladki krompir,skratka zelenjavo...sadje ni neki navdušen nad njim,mu gre bolj počasi...
vrtec P mi poteče 8.7 1m imam daljšo,ker je 3 otrok....v vrtec bo šel septembra...nimam nobenega varstva za njega tako,da bom šla jaz komaj septembra v služo...Žal je ena babica pokojna(jutri bo 1leto) druga pa tudi ni v dobrem zdravstvenem stanju...
Gledanje TV včasih jo je starejša gledala veliko zdaj so tukaj omejitve....risanke samo za vikend,ko ustaneta...
Pomivalni stroj je v kuhinji še nikoli uporaben,mi je hitrejše na roke pomit

Danes sva z mojmu letala okoli in nabavljala darila in sva vse nabavila..Tako sva se izognila gneči...

(odgovor članu grašek)
Neposredna povezava do sporočila: 1374
21.11.2013 21:58:35   
Lethe
'čer.

Kako ste preživele ta turoben dan?
Pri nas je bila noč obupna, spet se je 4x zbudila, prvič celo tako jokala, da nisem vedela kaj naj še počnem z njo. Se mi je zdelo, da jo spet nekaj zvija...user posted image Kaj mi torej pomaga, če ni opaziti krvi...če ima zdaj druge motnjeuser posted image user posted image
Hmm, mogoče bo pa tudi ona zamenjala noč za dan, kot Jan, Majčica1508. Čez dan mi zdaj podaljšuje čas med obroki (vedno na 2 uri, zdaj 3 dni pa kar na tri ure) in posledično očitno krajša čas med nočnimiuser posted image Halo, to ne bo šlouser posted image
Majčica1508, in kaj sta kupila za darila?user posted image

Mi smo šli tudi danes v LJ, nameravali smo kupiti smrečico, a se nisva mogla dogovoriti katerouser posted image Škoda, ker P še ne more glasovati, z mano, sevedauser posted image

Aja, točno, včeraj je bilo prav fletno na pijači v MC, je prišla še niiniiuser posted image Tako Karla kot Lili sta strašno simpatični bitjeci, da ne omenjam, kako sta nasmejaniuser posted image Naša se dela bolj "hard to get"user posted image user posted image

Kako veste, da se dogaja kaj z zobmi? Jaz sem sicer tipala, a nič ne čutim. Samo to naše kričanje in jok, me malo usmerja tudi v to smer, namreč, vedno si vmes tlači roke v usta ali pa igračeuser posted image

Uspavanje: ponavadi, ko je ura primerna, zaspi kar med dojenjem. Včeraj in danes zvečer sem dala pa še budno spat, je kar gledala naokrog, se smejala, ampak čisto koma. V glavnem malo postoka in se premetava iz enega na drugi bok, potem zaspi. No, včeraj se je še na trebuh obrnila in začela jokat, da sem ji pomagala nazaj na hrbet... Čez dan zdaj spet težje zaspi, ker ima novo posteljo in ni več njenih medvedkov. Moram naročit kakšno lepo večjo obrobo/vetrček. Se je pa vsaj navadila zaspati tudi v vozičku.

Kamutova moka: trenutno je v akciji v DM. Me je pa mami seznanila, da jo imajo tudi http://www.eko-moka.si/ Cena je celo malo nižja kot akcijska v DM, s tem, da verjetno dobiš bolj svežo.

Ojoj, jok

(odgovor članu majčica1508)
Neposredna povezava do sporočila: 1375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  53 54 [55] 56 57   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  53 54 [55] 56 57   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Zakaj vse več staršev ne spi v isti postelji?
Mnogi starši priznavajo, da spijo ločeno, trenutek, ko se partnerja ločita in zasedeta vsak svojo posteljo, pa je običaj...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?