Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: IVF/ICSI november-december 2013 16.11.2013 19:00:15
|
|
|
|
sitka mala
|
Hehe Aspera, tudi pri meni je prva špika ratala modrica, druge pa moj daje kot profesionalec! Drugače sem pa tako utrujena , brez energije, po vsem kar pojem, mi je slabo (razen po tisti deci pive ). Sem bila prepričana, da imam tudi jaz UZ že jutri, no pa sem se uštela za en dan (bi bilo prelepo, da bi bilo resnično). Pa še eno vprašanje: je imela katera mes špikanjem neznosno željo po seksu? Pa jo je vse bolelo, tako da je ostalo samo pri želji? Sisley ti se pa samo malo k svojemu dragemu stisni, in naj te malo zmasira, da se sprostiš, pa bo bolje!
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI november-december 2013 16.11.2013 19:11:46
|
|
|
|
aspera
|
Joj, Sisley, potem si imela pa res smolo, jaz še čutila nisem. No, zdaj je že za tabo, zdaj pa samo pozitivne misli, da rata . monsy in sitka mala, jaz pa drugače nisem nagnjena k modricam, skoraj nikoli nimam nobene, tako da očitno je fant včeraj iz nepravega kota špiknil , ker mi je tudi priteklo malo krvi, kar mi do sedaj še ni. Pa tista iglica od puregona je res tanka, od cetrotide je pa bolj konjska . Čez slabo urico mi jih mora spet dat, že kar malo cvikam po včerajšnji izkušnji . Želje po seksu pa jaz niti nimam, ker sploh ne razmišljam o tem, ker imam polno glavo drugih zadev trenutno . Me je že fant spraševal, če sem kaj za akcijo, pa sem ga morala razočarat . Kako pa je sploh s seksom med postopkom? Od punkcije do ET najbrž ni dobro imet splonih odnosov ali kako?
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI november-december 2013 16.11.2013 19:26:22
|
|
|
|
sitka mala
|
Saj po punkciji tako pravijo, da kaj posebno ne paše... Do punkcije pa lahko normalno živiš ..Ma ne vem, tudi z moje strani je ogromna želja , tako da mislim, da bomo malo potrpeli (drugače se me bo dragi še odpovedal) A za cetrotide je še večja???? Ufff, ne no!
< Sporočilo je popravil sitka mala -- 16.11.2013 19:28:22 >
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI november-december 2013 16.11.2013 19:33:38
|
|
|
|
Sisley
|
Aspera, če bo sploh ni panike.. zarad mene mi lahko več ur tako bolečino povzročajo.. Za bom že potrpela Punce, sicer ne vem.. ma jz sem enkrat mislim da nikje zasledila, da naj nebi mel po punkciji oz. po ET nič spolnilnih odnosov več, sploh pa brez orgazmov.. Zdj kako in zakaj ne vem, vem pa da sem nekje enkrat brala o temu
|
|
RE: IVF/ICSI november-december 2013 16.11.2013 19:36:18
|
|
|
|
aspera
|
Saj za puregon je čisto majhna in tanka, jaz jo komaj čutim . Tista za cetrotide je pa malo debelejša, tako da ta me malo bolj straši . Upam, da bom jutri dobila kaj boljše novice na UZ in da lahko neham s tem špikanjem, čeprav punkcije se bojim kot hudič križa . Naj bo čim prej vse to mimo.
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI november-december 2013 16.11.2013 19:40:44
|
|
|
|
sitka mala
|
IZVIRNO SPOROČILO: aspera Saj za puregon je čisto majhna in tanka, jaz jo komaj čutim . Katerakoli igla pri meni . Zadnjič, ko sem imela artroskopijo kolena, so me imela na mizi 90min, ker mi niso našle nobene žile s krvjo (so klicale neko glavo sestro iz anesteziologije, da mi jo je najdla ). Tok so bile že obupane, da so že žile na vratu gledale!!
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI november-december 2013 16.11.2013 19:53:00
|
|
|
|
aspera
|
Omg, a to bi ti kr vratne žile prebodle ? Jaz s tem nimam težav, imam vidne žile na rokah in mi brez problema kri vzamejo. Kako boš pa punkcijo preživela? Jaz, ko sem vidla s kakšno iglo to delajo, sem že doma za računalnikom skor skupi padla .
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI november-december 2013 16.11.2013 20:13:05
|
|
|
|
monsy
|
IZVIRNO SPOROČILO: aspera Kako boš pa punkcijo preživela? Jaz, ko sem vidla s kakšno iglo to delajo, sem že doma za računalnikom skor skupi padla . aspera nikol ne smeš gledat kako to poteka. je bojš da ne veš kaj te čaka. vsaj meni od punkcije do ET nič seksa, pa tud pol 14 dni do testa NE!!!! Tko je meni bilo rečeno,...
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI november-december 2013 16.11.2013 20:23:43
|
|
|
|
aspera
|
Čisto ti verjamem, monsy, sam jaz sem taka, da moram vse vedet in vse prej pregledam, tako da je škoda že narejena . No,pa saj se imam še vedno namen za analgezijo spogajat .
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI november-december 2013 16.11.2013 22:17:21
|
|
|
|
ninocka26
|
IZVIRNO SPOROČILO: jona klara aja še to me zanima kaj je dipherline? so to injekcije, ki jih daješ pred postopkom ali istočasno? imam to v komb. z menopurjem Diphereline si daješ par dni pred M, potem pa skupaj z Menopurjem. S tem te v bistvu spravijo v menopavzo in potem ponovno zaženejo, pa še lažje nadzirajo rast foliklov.
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI november-december 2013 16.11.2013 22:34:01
|
|
|
|
jona klara
|
ninočkac26 . hvala z odgovor
|
|
RE: IVF/ICSI november-december 2013 17.11.2013 9:35:23
|
|
|
|
aspera
|
Jaz sem že iz UZ-ja, rezultati katastrofalni . Imam samo tiste tri folikle kot zadnjič, pa še to je eden samo 15mm in vprašanje če bo do punkcije toliko zrastel, da bo za punkcijo. Se pravi, imam samo dva ali tri folikle . Ni mi jasno kaj se dogaja z mojimi jajčniki, ker sem na Femaro res nadpovprečno dobro odreagirala in s(m)o vsi pričakovali, da bom tudi na puregon. Danes zvečer dobim stopko, v torek punkcija. Res upam, da dobim vsaj dve celici in da se oplodita, al pa vsaj ena, da pride do ET.
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI november-december 2013 17.11.2013 9:59:45
|
|
|
|
jona klara
|
aspera, tako je bilo spomladi pri meni, na koncu smo šli z 2 folikloma na punkcijo, prišla do 2 celic, ena se je opl, druga bila nezrela, imela zelo lep 3 dan 9 celični zarodek, pa žal se ni prijelo, upaj na to kar imaš, druga ti ne preostane, saj rabiš samo 1.Jaz sem se mogla sprijazniti, da bo vedno v vsakem postopku takpo pri meni ali še slabše, upaj, da z tem uspe, sicer drugič drugo zdravilo, pri meni je bilo na puregon katastrofa,držim pesti
|
|
RE: IVF/ICSI november-december 2013 17.11.2013 10:05:15
|
|
|
|
aspera
|
Očitno puregon tudi meni ne ustreza, saj pravim, že samo s Femaro sem tri folikle okoli 20mm pridelala . Pa še dozo so mi zmanjšali na konziliju, ker mi je dr.Zorn najprej predpisal 200enot, potem mi je pa Požlepova zmanjšala na 150. Bi moralo kar tako ostati kot je Zorn predpisal. Res srčno upam, da dobim vsaj dve ok celici in da se oplodita, da vsaj do transferja pridem . jona klara, ti imaš nizek FSH a kako? Kakšno terapijo so ti pa predpisali?
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI november-december 2013 17.11.2013 10:06:48
|
|
|
|
aspera
|
Aha, sem prebrala, da imaš menopur .
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI november-december 2013 17.11.2013 11:45:47
|
|
|
|
sitka mala
|
Aspera saj potrebuješ samo enega, zmagovalnega, ne se preveč sekirat. Jaz verjamem, da boš že letos . Uff. mene pa tale Puregon vedno bolj zdeluje. Včeraj sem še nekaj sanjala o seksu, ma ko me je fant špiknil z novo dozo, sem čez 10min dobesedno padla v posteljo, brez energije, z grozno slabostjo. Tako da me je prav strah, kaj bo danes.
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI november-december 2013 17.11.2013 12:31:22
|
|
|
|
aspera
|
Hvala za tolažbo, sitka mala. Saj vem, da rabim samo enega, samo saj veš kako je ... Ni rečeno, da so sploh v vseh foliklih jajčeca, potem spet odvisno koliko se jih oplodi in koliko se jih začne razvijat in so primerni za ET . Res upam, da vsaj do enega prideva. A ti imaš pa jutri prvi UZ? Koliko enot puregona si ti daješ?
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI november-december 2013 17.11.2013 17:57:24
|
|
|
|
sitka mala
|
Ostajam pri svoji trditvi oz jo podvajam: letos obe za dedka mraza zagledava ++ ! Jaz imam 200 enot.. Še danes se piknem, potem pa jutri sporočim, kaj sem pridelala (haha, kot da bi bile avtomati).
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI november-december 2013 17.11.2013 18:22:31
|
|
|
|
aspera
|
Uf, naj se tvoje besede uresničijo . Potem imaš pa ti večjo dozo od mene, tako kot je bila meni prvotno predpisana. Držim pesti, da si bila kaj bolj rodovitna od mene, hahaha .
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI november-december 2013 17.11.2013 21:39:30
|
|
|
|
Aleda
|
Ojla Aspera držim pesti zate in ti pošiljam vem da si razočarana,tako kot sem bila jaz, ne vem kaj se to dogaja da tako slabo reagiramo zadnje čase
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI november-december 2013 18.11.2013 10:27:10
|
|
|
|
sitka mala
|
Jah Aspera ti imaš vsaj 3, kaj pa naj jaz rečem? Samo eden 11mm? Sem dobila še eno ampulo puregona, tako da se sigurno špikam še do petka oz sobote.
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI november-december 2013 18.11.2013 10:37:13
|
|
|
|
aspera
|
sitka mala . Poznam to razočaranje, tako kot je Aleda rekla (hvala za pikepoke Aleda ). Ampak potolaži se s tem, da se boš špikala še nekaj dni (res fajn tolažba, aneda ) in da ti bojo sigurno še zrastli folikelčki. A so ti kaj rekli, a imaš še kaj manjših? Pri meni so ostali samo trije, kot na prvi dan uz-ja .
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI november-december 2013 18.11.2013 11:05:56
|
|
|
|
sitka mala
|
Nič ni rekel... Samo eden na desnem, in ne najdem foliklov na levem... Upam, da do srede še kak zraste, ker drugače bo tole zelo švoh. Eni pred mano je rekel, da je kot hruška, ki obilno obrodi . (je bil Drobnič).
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI november-december 2013 18.11.2013 11:08:09
|
|
|
|
Anonimen
|
a kaj veste kdo bo v sredo delal punkcijo v postojni? reš pravi, da je on ne bo, pove pa ne kdo bo namesto njega.
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI november-december 2013 18.11.2013 11:11:41
|
|
|
|
aspera
|
Očitno je tale puregon preslaba stimulacija za naju, sitka mala . Meni še zdaj ne gre v glavo kako sem lahko dejansko bolje reagirala na femaro kot na puregon . Pa saj bi bilo mogoče kaj bolje, če bi mi na konziliju pustili dozo 200, tako so mi jo pa zmanjšali. A če imaš samo en folikel, a sploh delajo punkcijo? Jaz sem si pa včeraj zvečer ob 22.00 dala stopko, jutri pa punkcija. Se že tresem
< Sporočilo je popravil aspera -- 18.11.2013 11:12:15 >
|
|
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?