Ursi2
|
punce, hvala za vse ideje in komentarje. No, tudi jz sem živela na kmetiji in sem najmlajša pa je bilo logično, da mormo naredit vse in smo morali videt delo. Tudi jz sem že zlo hiter pomagala v hlevu, kuhala kosilo, pomivala, pekla, tudi drva sem pomagala cepit, na začetku sem jih sicer samo vozla stran in zlagala. Ampak pri 9-ih sem tudi jz skuhala kosilo, pomagala v žagi, ki smo jo tudi imeli doma, pomagala v hlevu in kadar staršev ni bilo doma, sva bila z bratom zadolžena za opravila v hlevu, sestra, ki je 7 let starejša pa ni nikoli kazala interesa in tudi tega ni veliko počela. Tako da mislim, da je dobro, da otrok vidi delo, da pomaga, da ga vključuješ zraven in mu dovoliš da dela, tudi če ne naredi tako super pa tipi topi, kot si želiš. Ampak sej bo prišel do tega. Tudi pri nas se kar tepejo, ko čistimo okna pa vrata, kdo bo in potem si razdelimo, kdo katera okna. Tudi pometata, kolikor pa lahko, pa če polijeta, pač pobrišeta. Sej naučit se pa mora, ne mormo pričakovat, da mu 10 let ne dovoliš pometat, pol pa daš metlo v roke, more pa vse znat. Tudi naši hočejo pomagat pri kuhi in potem npr. olupim skuhan krompir pa ga narežeta, pomagata delat salato, skuhat puding, gres, govejo juho.,..... sEVEDA SEM ZRAVEN, SAJ SE VSI TRIJE sučejo okrog štedilnika in morem bit pozorna, ampak sem vesela, dokler hočejo. Za vikend, ko imamo skupaj zajtrk, jim rečem, naj se lepo igrajo, pa bom počasi pripravila zajtrk, pa so že za mano, če mi lahko pomagajo npr. skuhat gres, namazat toast,skuhat kavo, .... No, tole postiljanje postelj je res dobra ideja. To jih pa morem navadit. HVala.
|