|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  52 53 [54] 55 56   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januar 2014
14.10.2013 10:04:07   
Ursi2
Pozdavljene, punce!

Se spet nisem nič oglasila. Sem sicer mal poskušala kaj prebrat, da sem vsaj mal imela odrasle družbe. Smo bili spet bolani. Mi gre že prav na živce! Prejšnjo soboto je ta srednji zakuhal na 40 in kuhal 2 dni,poltem se je mal umirilo, nadaljeval je ta mali, ki je imel tudi mal čez 39, potem pa sta se jima pridružila še moj dragi in tavečji. Pa tamala va sta imela še vneta ušeska. In ravno toliko smo bili prej v vrtcu (4 dni), da so spet fasali uši. Kar je pomenilo spet vse preprat in globinsko ščistit. Tako, da se mije prvič zgodilo, da sem svoj RD praznovala tako, da sem pedenala 4-im bolanim fantom :)Ampak, vsaj skupaj smo bili. user posted image user posted image tO MI JE PA ITAK POMENILO NAJVEČ.

Drgač se imamo kr fajn, čeprav me tale stvar s taščo jezi in ful obremenjuje. Pa ko pomislim, da bom čez tri mesece doma skoz, nič službe in takih stvari. Pa še otroci bojo doma in bojo že kake pripombe, komandiranja, ...
Sej ne znam niti opisat, kako mi je, sam me kr stiska in sem kr precej sesuta zdej. Pa sej bo, mi se bomo imeli fajn, pa upam, da bo nekak šlo. Vseen pa skoz čekiram, če se bo kje kaka ugodna varianta za hišo ali stanovanje našla. Kar pomeni, da tudi kar odlagama rihtanje sobice za našga najmanjšega zakladka,ki ga čakamo, ker je vse v zraku.

Ampak bo že, mogoč se lotimo naslednji vikend. Ampak do takrat je še celih 5 dni in se lahk velik spremeni.

Število otrok: midva sva skoz govorila o 5-ih otrocih, pa zaenkrat čakamo 4.-tega, pa ne vem, kako bo, ali bomo še nadaljevali ali ne. Vse odvisno, kako se bo vse razvilo. Želiva si, tudi fantje si še želijo, kako pa bo, bova pa vidla. Se pa kr nekak pripravljam, da je to mogoče zadnja nosečnost in poskušam, kolikor gre in kolikor je časa, uživat v teh brcikah in pričakovanju. Sta pa fanta posrečena, ko se pogovarjata, kako bo temu dojenčku ime. Sem vprašala Jureta, če mu je prav, D abo Ožbej, ker si pa on bolj želI, a bi bil Lovro (nam ostalim je Ožbej malo bolj), pa je reku, ja ni problema, bo pa naslednji Lovro. Jz sem sam pogledala, pa se nasmejala. No, na morju sta se pa pogovarjala, da naslednji, ko bo dojenček, ni mus, da bo fantek, da je lahko punčka, pa je Jure spet rekel, ja, vredu, bo pa Pia, pa bo potem LOvro. HALO!!!!!!!!! Takrat sem pa ostala čist brez besed! user posted image

Januar 2014, upam, da se ti vse zrihta, da bo ok, pa najboljš res da svojo G poslušaš in upoštevaš, sploh, če je bil tak odnos v bolnici. Adijo pamet! Držim pesti!

Prehladi in kašljanje: pri nas lavfa fiziološka, potem skuham timijanov čaj (prepražim sladkor, zalijem in dam not timijan in še to zavrejem). Pa krema MATERINA dušica od JUSTA je zakon in esenca za kopel. Aja, pa v Mercatorju se dobi čaj Plučnik, ki je tudi fajni. IN seveda med.

Toliko za sedaj, zdej grem pa delat še, da nadoknadim nekaj tega, ko me ni bilo.

Lepo se imejte, pazite se in uživajte!!!!

(odgovor članu ukročena)
Neposredna povezava do sporočila: 1326
14.10.2013 10:54:50   
mojci13
Pozdravljene nosečke,

Malo vpadam v vaš forum, sicer sem bila junijka 2013 in moj malček bo jutri star 5 mesecev.

Če slučajno katera potrebuje kaj nosečniških oblačil, naj se mi javi. Malo mer za orentacijo. 165 cm, pred nosečnosto 60 kg, na koncu 73.

Prodam pa tudi skoraj nerabljeno črpalko Medela Swing, zapakirano v originalni embalaži z računom in garancijo. Nova cca 160 €, prodam za 80 €.

lp in uživajte v nosečnosti.

(odgovor članu Ursi2)
Neposredna povezava do sporočila: 1327
16.10.2013 14:19:34   
witch
A je spet obdobje ko se nic ne dogaja, ali pa vse na fb cvekate?

Jaz se se vedno borim s prehladom, smkravim nosom, bolecim grlo, tezko glao, pa se kaj bi se naslo.

dspela kako je s tvojimi izpiti?

Januar kako se drzis? Upam, da si ok.

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu Ursi2)
Neposredna povezava do sporočila: 1328
16.10.2013 16:57:22   
tashq
ooo, se bom jz malo oglasila...user posted image
sem mela ta teden pregled:je poslušala srček pa je bilo vse ok.user posted image
je bilo pa vse ostalo bolj v k...user posted image voda spet poslabšana, mi je dala ene svečke, čeprav niti nimam izcedka. kri tudi slaba: Hb 102, zato sem dobila železov sirup. sladkor je bil pa 5,1, torej čista meja, ampak sem še vedno mogla na diabetiološko... so mi pa samo enkrat vzel kri(zato ne zgledam kot narkomanuser posted image )pa nisem pila glukoze.mam pa jutri cuker zdravnika (moram tja lulanje nest;upam, da prinesem vse v enem kosuuser posted image ), v petek pa še šolo za nosečnice, se bomo učile jest...
joj, po eni strani je fino, da bom bolj zdravo jedla pa to, po drugi se mi pa nekako ne da, ker nimam sploh tok povišanega. danes že jem tako, kot so rekli tam (kolikor sem si zapomnila, ker je bilo tako na hitro vse), pa sem bila celo dopoldne lačna, zdaj po kosilu sem pa še čisto sita, moram pa že malico jest...user posted image
eh...no, pridem pojamrat še čez vikend malo, vam povem, kaj smo kaj izvedeli...
drugače mam pa naslednji pregled šele 19.11., je G rekla (uuuuu, sem imela celo "mojo"!sem jo videla drugič v N zdaj), da naj pridem kar čez 5 tednov, ne štiri, da mi železo prime...samo vem,da ne bo...mam "probleme" (v narekovajih zato, ker se samo zdravniki sekirajo, jaz sem se že davno nehala) s tem že od OŠ, plus celo prvo N.takrat sem tudi zamenjala ene troje tablete pa še sirup pa ni nič pomagalo.ja, pa vem vse fore pri prehrani...
kaj pa ve,k nič ne pišete, ni ničnovega? saj morate tudi ve imeti kakšne preglede...
user posted image so vam ta stare bunde, jakne še prav?meni je jakna še nekako, upam, da bo še par tednov zdržala, plašča pa še nisem probala...kaj pa potem, ko res postanejo premajhni?boste šle v nabavo za novega al kako?

< Sporočilo je popravil tashq -- 16.10.2013 16:59:53 >

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 1329
16.10.2013 18:07:13   
Coccinelle
Ja jaz nimam pojma kako bom z bundo/zimskim plaščem. Sploh pri nas na Vipavskem, ko je taka burja pozimi. Ne bi rada kupovala novega, ampak po moje ne bo druge. Že zdaj vidim, da je moja sicer ohlapna smučarska bunda bolj na meji. user posted image

Drugače pa nič posebnega. Malo premetavanja oblekic in opreme po škatlah, planiranje pohištva, ipd. Tudi mene še čaka diploma, tako da tiste ki ste še študentke, niste osamljene!! user posted image

Razen tega pa vse superduper, uživam v vragolijah, ki jih bitjece zganja po mojem trebuhu. user posted image

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 1330
17.10.2013 9:32:36   
talika81
tashq, glede žeelza: poskusi pojest čim več zelene zelenjave (brokoli, špinača, čaj iz kopriv), zelo vredu so suhe slive, rdeče meso (govedina), suhe mesnine, špinača, stročnice. omejiti boš morala vnos mleka in mlečnih izdelkov, ker to znižuje raven železa, pa zraven sirupa spij kozarec soka stisnjenih pomaranč - C vitamin, ki omogoča boljše izkoriščanje tega sirupa.

jaz sem tudi imela zadnjič hemoglobin glih na meji - 122, meja pa je 120. tako da sedaj jem več tezh stvari, ki sem jih napisala zgoraj. moram pa si kupiti še čaj kopriv, ker tudi zelo pomaga.

14.1.2011 sva te prvič stisnila k sebi ... dobrodošla med nami, najina draga Brina. :-)

Zmagovalec ni tisti, ki je brez poraza, ampak tisti, ki po vsakem porazu vstane in nadaljuje!

(odgovor članu Coccinelle)
Neposredna povezava do sporočila: 1331
17.10.2013 9:49:39   
Ursi2

Živjo!

Tudi jz sem že skoz slabokrvna in v nosečnosti imam HG tam 100, pa mi da vsakič Retofer tablete, pa pomagajo minimalno. Poskušam s hrano in C vitaminom, ampak ga tud ne uspem zvišat kaj posebej. Imajo pa tudi otroci bolj nizek HG, in ko je bil Luka nekje 1,5 leta star je imel vročino in HG komaj 80, ga je pošibala v bolnico, tam pa so rekli, da ni panike, da pač mormo bolj pazit in poskrbet, da bolj tako hrano je. Dobil je sirup Legofer, ki ni nič pomagal, potem pa nam je dala kapljice AKTIFERIN, KI so mu pa kr fajn dvignale vrednost.

Drgač pa smo fajn, mali je pravi akrobat v trebuščku, je res fajn, ko je tako divji!!!!!Čeprav me včasih kr mal prestavi, ko brcne, pa nisem pripravljena. Pa če imam katerega od fantov na rokah oz krilu, začne ful brcat, da sem mali prav smejijo. Pol pa hiter mojga pokličem, da naj poskusi, kk brca, pa neha in prav noče. Že zdej nagaja ;)

No, sem pa ziher, da ta vikend ne bomo belili, ker je moj pristal v torek v bolnici in bo mogoče prišel jutri domov, vendar ima strogo ležanje. Bomo še vidli, kk bo to, ker je prepričan, da gre v ponedeljek v službo. user posted image

(odgovor članu talika81)
Neposredna povezava do sporočila: 1332
17.10.2013 10:53:56   
talika81
še nekaj nasvetov iz neta glede pomanjkanja železa:

"Če sumite, da vam železa primanjkuje, nimate pa časa ali priložnosti, da bi obiskali zdravnika, poskusite uživati več živil, ki železo vsebujejo, in manj tistih, ki njegovo vsrkavanje otežujejo. Na svoj krožnik si naložite več mesa, še posebej govejega, temne listnate zelenjave, fižola, oreškov in suhega sadja. Poleg tega si privoščite več hrane, ki vsebuje vitamin C. Izogibajte se mleku, kofeinu, preveč vlakninam in antacidom."

Izberite hrano, obogateno z železom

Rdeča pesa

Rdeča pesa je obogatena z antioksidanti, ki učinkovito krepijo ter obnavljajo kri, hkrati pa ji pripisujejo tudi pozitivne učinke pri uravnavanju krvnega tlaka, zniževanju holesterola ter delovanju jeter. Po rdeči pesi lahko posežete tudi, če opazite demineralizacijo zob (karies), starejši jo uporabljajo za zaviranje ateroskleroze ter staranja kože, mladi pa jo imajo rajši v obliki sirupa, ker ima ta zelo prijeten ter sladek okus.

Robide

Vino iz robid je v ljudski medicini prisotno že tako dolgo, da se bolj smatra za zdravilo kot pa za pijačo, saj uspešno odpravlja slabokrvnost, utrujenost in težave s prebavo ter cirkulacijo. Kadar je v vprašanju pomanjkanje železa, strokovnjaki prisegajo na deciliter tega temnega vina vsak dan pred kosilom.

Borovnica

Redno pitje soka gozdnih borovnic prav tako izboljšuje krvno sliko in dviguje raven železa v krvi. V primeru pomanjkanja železa, ga je dobro spiti deciliter ali dva dnevno pred jedjo.

Druga živila, obogatena z železom

Poleg rdeče pese, robid in borovnic lahko v telo vnesete železo tudi s špinačo, brokolijem, beluši, jajci, rjavim rižem, jetri, tofujem, suhimi slivami, marelicami, rozinami, perutnino, ribami ter višnjevim sokom.

14.1.2011 sva te prvič stisnila k sebi ... dobrodošla med nami, najina draga Brina. :-)

Zmagovalec ni tisti, ki je brez poraza, ampak tisti, ki po vsakem porazu vstane in nadaljuje!

(odgovor članu Ursi2)
Neposredna povezava do sporočila: 1333
17.10.2013 16:55:19   
Night
Na predzadnjem pregledu sem imela tudi jaz slabo kri (železo), na zadnjem pa sem imela normalno vrednost, tako da sigurno hrana pripomore. Jaz sem vsak drugi dan pila sok rdeče pese skupaj z vitaminom C in jedla zelen radič ter govedino 1-2krat na teden. To je edina sprememba, ki sem jo naredila. Tudi vodo sem imela dosti boljšo, čeprav sem bila zelo prehlajena na tem pregledu. Vedno mi je kazalo paličaste bakterije, tokrat pa ne, sem pa zelo povečala vnos tekočine, res sem se nalivala s čaji. Zdaj spet malo premalo pijem, se moram spravit v red.
Drugače pa imamo več ali manj vse nosečnice težave z železom. Jaz res nisem hotela tablet, zato sem se kar potrudila. Mislim, da otroček itak dobi vse, kar rabi, samo našemu telesu potem te zadeve manjkajo.

(odgovor članu talika81)
Neposredna povezava do sporočila: 1334
18.10.2013 12:17:10   
tia78
Pozdravljene.

jeee sonček je, se takoj boljše počutim, samo da niso turobni dnevi.

Bunda/jakna mi niti pod razno niso prav, sem si pa ta teden v Kiku kupila jakno iz flisa, ki sega čez rit in trebuh seveda ter prijetno topla in mehka je, s kapuco za 17 €. Za zimo imam sicer od prej palerino, pa upam, da bo dovolj, če ne pa še kakšno cenejšo bundo poiščem in je to to :)

Glede hemoglobina sem zaenkrat še nad mejo, se mi pa od pregleda (4.10.) ful slabša koža in nohti - celi hrapavi so ratali, tako da bodo rezultati naslednjič verjetno slabši. Vodo sem imela bolj slabo, vendar bi rekla, da zaradi tega, ker prejšnji dan nisem niti enega litra tekočine spila. Sedaj se vsaj v službi prisilim, da pijem, ker doma niti ne čutim potrebe user posted image

Včeraj sem malo osvežila spomin - urejanje papirologije na CSDju za porodniški dopust, dopust za nego in varstvo otroka ter očetovski dopust ter ugotovila, da moram 15.11. oddati papirje. Na naslednjem pregledu pri G pa zaprosit za potrdilo o nosečnosti. Porodniški dopust pa pričnem z 19.12.2013...še 2 mesca, ki bosta po mojem kar hitro minila.

Želim vam prekrasen vikend user posted image

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi..... F. Lainšček

(odgovor članu Night)
Neposredna povezava do sporočila: 1335
18.10.2013 13:00:59   
magdalenica
Jaz nastopim porodniško že 3.12. in naj bi vlogo predvidoma oddala v začetku novembra. Potrdilo o PDP sem že dobila in obrazci so že izpolnjeni (ter v računovodstvu). Res gre hitro tole ... Pač ne bom odlašala, ker je bila prejšnja porodniška malenkost višja od sedanje plače, tako da je povsem vseeno, če oddam kak dan pred nakazilom plače za okt. 13.

Ta teden seže cel teden spravljam k sebi - prvi je bil cepljen in je prvič imel resno reakcijo (TT >38°C), v ponedeljek sem imela pregled (urin in hemogram ok, moja teža pa si zasluži klicaj), včeraj sem dobila še injekcijo (sem Rh-), vmes (se ne spomnim več, kateri dan je bil) je mali ponoči rjovel (lahko tudi, da sta bili dve taki noči, se tudi ne spomnim več) ... Koncentracija je na psu, v službi so vključili ogrevanje in je nekulturno prevroče, pa še morilci me obiskujejo (beri: tisti, ki morijo s tem, kaj bi radi od mene).

Skratka, spala bi! O gospodinjstvu pa raje ne izgubljam besed - kupi cunj, drobtine po kuhinji, poln pomivalec oprane posode in vsepovsod nepomita (ter prazne omare). Mož prihaja domov iz službe precej pozno in povsem ožet (preklemanski stres testi) ... Potem pa še mali hoče zjutraj dremati na kahli, namesto da bi se ekspresno polulal :D

No, saj bo kmalu veseli december. Ko malega ne bo treba zjutraj buditi za v varstvo, ko bo možek prihajal domov malce manj zbit in ko se bom lotila gnezdenja v pravem pomenu besede ...

(odgovor članu tia78)
Neposredna povezava do sporočila: 1336
19.10.2013 15:08:11   
Night
A še katera dobiva komentarje v smislu, kako okrogle ste? Meni je tako čudno ... pred nosečnostjo sem bila vitka, do zdaj sem dobila 8kg, kar se meni zdi čisto ok. Trebušček je seveda že velik, malo sem dobila tudi v stegna in obraz, ampak drugače se sama sebi zdim prav lepa nosečnica user posted image Nekdo mi reče, da sem se zelo razširila, spet drug, da sem lepa nosečnica, tretji sploh ne komentirajo in ne vem več, kaj naj si mislim.

Na prvem mestu mi je to, da sem zdrava in da je zdrav moj otrok, ampak ne morem mimo pripomb določenih ljudi, da sem lepo okrogla. Moj načrt je bil že v štartu, da se zredim do 12 kg, zgleda, da se bom več, ampak sama se sploh ne sekiram za te kile, nikoli nisem bila obsedena s tem niti nisem imela težav z viškom.

Ne razumem, ali ljudje mislijo, da se nosečnica ne bo nič zredila ali kaj user posted image So res vsi tako mahnjeni na te kile, da znajo samo to komentirat? In ko mi sodelavka, ki ima sama vsaj 5 kg viška, reče, da sem pa res "velika", me ima, da bi ji kaj zabrusila nazaj (v smislu: saj jaz sem noseča, kaj je pa tvoj izgovor za kile user posted image ). Saj vem, da se brezveze sekiram, samo malo moram pojamrat user posted image .
A ni normalno, da smo široke? Saj smo noseče user posted image Meni je moj trebuh prav lep in sem ponosna nanj user posted image

(odgovor članu magdalenica)
Neposredna povezava do sporočila: 1337
21.10.2013 9:44:22   
dspela
witch, zdaj počasi se mi bodo začeli...sem komaj izvedela za nekatere roke, nekatere še ne. Hitro se pozdravi.

tashq, upam, da se ti kmalu popravi voda in kri. Jaz pa imam četrtek pregled in laboratorij. Meni je še zaenkrat jakna prav, potem pa bom svoje bunde poskusila, če ne pa bom od moža si dobila ali pa od tašče.

ursi, en nasvet. Ko bo začel brcat, nič ne reči samo pokaži mu naj tvoj pride (če je kje v bližini) ali pa ga brci z nogo ali pa mu kar roko vzemi in jo položi na trebuh. Jaz tako naredim in uspe mojemu občutit.....prej pa sem mu rekla, da brca, pa je dal roko gor...pa je nehal.

nigth, brezveze se sekiraš. Če se ti počutiš fajn...druge pa naj ne brigajo tvoje kile.

porodniška, jaz grem na porodniško nekje 27.12.2013, vlogo naj bi dala okoli 27. 11. Brala sem, da lahko vlogo oddaš 30 dni pred nastopom porodniške ali 1 dan pred nastopom porodniške...je to res?
Primer 1: če bi oddala vlogo 30 dni pred porodniško bi dobila prvo nakazilo januarja, kajne?
Primer 2: če bi želela, da se mi še upošteva decembrski dohodek, bi dobila prvo nakazilo februarja?

(odgovor članu Ursi2)
Neposredna povezava do sporočila: 1338
21.10.2013 11:07:28   
talika81
dspela, vlogo za porodniško lahko oddaš najprej 60 dni pred PDP. kdaj imaš rok? jaz npr. imam rok 5.2., porodniško sem izračunala, da začnem nekje 7.1., tako da lahko oddam vlogo za porodniško najprej 7.12..

(odgovor članu dspela)
Neposredna povezava do sporočila: 1339
22.10.2013 9:28:30   
Coccinelle
night, pri meni je pa ravno obratno. sem v 26. tednu in vsi mi govorijo, da se mi zelo malo pozna in imam majhen trebuh. Tudi zredila se nisem skoraj nič v zadnjem mesecu, tako da me je začelo že skrbet. Ampak glede na to, da je bilo do zdaj vse OK in da mi po trebuhu nonstop nekaj miga, se po moje dojenček nima slabo noter. user posted image

To ima vsak neka svoja pričakovanja, kakšne bi morale nosečnice izgledat, v resnici pa je vsaka ženska zgodba zase, tako da je po moje sekiranje za take izjave o preveč/premalo debelih trebuhih odveč. user posted image

(odgovor članu talika81)
Neposredna povezava do sporočila: 1340
22.10.2013 10:05:32   
dspela
talika, PDP imam 24.1.

(odgovor članu Ursi2)
Neposredna povezava do sporočila: 1341
22.10.2013 12:45:15   
3Sonček3
Živjo punce. Da se še js mal oglasm. Pri nas nič novega. Bejbi raste trebušček tut, zredila sm se za 6 kg pričakujem pa mal več zdej zadnje mesece k bo bejbi dobivou predvsem na teži. Mene komentarji ostalih ne motijo, sicer kakšnega res zlobnega komentarja nisem dobila si pa lahko v stavku uau kak trebušček vsak predstavlja nekaj svojega. Je vedno odgovorim a ne? :) pa je problem rešn naj si misijo kar čjo je sm zadovoljna. Na cukr testu je blo menda vse uredi kr cene bi me verjetno že kej obvestili. Včeraj sm pa bila pri zdravniku ker že kak mesec kašlam kr preveč in je reki da je virusna okužba in mi dau hikoncil antibiotike. Moja želja po slončkanju se še kr ni umirila, pomoje moj komaj čaka da rodim da bo mal počivou Hehe. Se mi pa mali v trebuhu ucasih tako obrača da mi je res neprijetno. Brcike so pa itak zakon. Že zdej opažam nek  ustaljen ritem budnosti. No evo pa se je spet ustavilo... Sm mislna da bom velik napisala pa glava ne premore tolk informacij tako da... Ko se bom še mej spomnla se pa javm. Lepo se imetje in uživajte v sončku dokler še je.

(odgovor članu dspela)
Neposredna povezava do sporočila: 1342
22.10.2013 13:08:10   
talika81
dspela, potem lahko daš vlogo najprej 24.11. oziroma kasnej, vendar ne kasnej kot 30 dni pred PDP. svetujem ti, da vlogo daš v začetku decembra. da boš lep imela vse poštimano.

(odgovor članu 3Sonček3)
Neposredna povezava do sporočila: 1343
22.10.2013 20:49:45   
witch
Najprej objemčke za vse težave s krvjo in železom. Upam, da boste vse s hrano kar se da dobro uredile.

tashq kako je bilo v cuker ambulanti? Upam, da se bo dalo kaj zmeniti, glede na to da si na čisti meji, pa da dieta ne bo tak stroga.

Jakna/bunda - jakna mi je še prav, čeprav čutim iz tedna v teden da gre v pasu težje skupaj. Bunda mi bo itak premajha. Imam pa en čuden velik plašč in upam, da bo zdržal do januarja.

Okroga in podobno - takih komentarjev še nisem slišala. Sama sebi se zdim čisto ok, trebušček je konkretno zrasel, vse ostalo je kot je bilo. Zredila sem se od prvega pregleda 1 kilo, tak da sem še vedno recimo ista.
NIght jaz se ne bi obremenjevala. Važno da se ti dobro počutiš in da si si lepa. Je pa res, da tudi meni pride trenutek ko se počutim sama sebi ogromna in takrat samo da kod kaj pisne o kilah znorim.

dspela držim pesti za vse izpite user posted image da jih boš delala kot po tekočem traku.

3sonček3 no pri meni pa kontra problem. Želje po slončkanju še kar ni user posted image Tak da komaj čakam da rodim in močno močno upam, da se vrne in da vso delo z otrokom ne bo vsega še poslabšalo.

Porodniška - hvala bogu da se kaj o takih stvareh pogovarjate, ker sama se na to nebi spomnila. Se pravi pdp imam 13.1. A je pametno oddati stvari takoj po 5.12. ko dobim nakazano še tisto plačo? Pa to urejam na csd, kaj pa moram v našem podjetju? Kaj moram v podjetju dobiti preden grem na csd?

Za mano je še en pregled. Vse je ok. Srček veselo bije, otroček živahen. Edino maternični vrat je mičkeno zmehčan, tak da moram malo več počivat.
Drugače pa sem utrujena, zmatrana, z energijo že skoraj v minusu. Enostavno preveč je vsega. Upam, da se kmalu vse uredi in da se spravim k sebi. Če pa ne bo šlo pa bom prosila za bolniško. Tak da zadnje dni je služba, ko pridem domov pa sedim ali ležim, buljim nekam v prazno in verjetno še jokam. Od utrujenosti drugega skoraj ne morem več.

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 1344
23.10.2013 9:27:07   
talika81
witch, če imaš PDP 13.1., potem lahko vlogo oddaš že po 13.11. tako da se odloči sama ali boš čakala do začetek decembra ali ne.

na temle linku si sprintaj vse obrazce, ki jih rabiš met:
http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/porodniskiDopust.asp

v tvoji službi morajo izpolniti obrazec S-1 in S-3. obrazec S-1/1 izpolniš sama. vse štiri obrazce potem ali neseš osebno ali pošlješ na tvoj pristojni CSD. in potem počakaš na odločbo.

sprintaj si tudi obrazce za očetovski dopust - to izpolni tvoj in odda vlogo kak dan ali dva na CSD preden bo nastopil očetovski. to se ponavadi ureja po rojstvu otroka. ker prej ni smiselno.

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 1345
23.10.2013 10:29:51   
januar2014
Hojlaa user posted image !

Evo da se javim, ko sem že lih s pregleda user posted image
Takole mali je živahen, mislim da mu je zelo všeč moj mehur saj me konstantno boksa tja in potem hodim vsake pol ure lulat user posted image .
Trebuh se mi je pa kar lepo že spustil, čist prehitro, zdi se mi pa kot da bi bil manjši user posted image heheh..
Se pa še kar držim postelje pa kratkih sprehodov (da zbistrim to polno glavo čudnih misli user posted image )
Danes sem dala še zadnjič za toksoplazmo kri (uhhh smo se rešili špikanja hvala bogu)..
Situacija je pa taka, da zaenkrat mali lepo pridobiva na teži in ima 1432g, moja G mi je rekla da ko bom v 35.tednu bo najbol srečna, ker so pretoki slabši, in v primeru da bi otroček zgubljal na teži namesto pridobival, bo pač moral pokukat na svet.user posted image .
Napotki pa ostajajo isti : brez SO, brez fizičnih naporov, kratek sprehod, vsaj 1h ležanje na levem boku, štetje gibov vsak dan,...
in biti optimistična user posted image !
še vedno jemljem estima, buscopan, magnesol, ferrum lek,..
Otroška soba je pripravljena, zdaj pa me skrbi samo kok časa bojo rabil da mi dostavijo kuhinjo, grrrrr..user posted image hormoni mi divjajo kot nori, še en teden nazaj sem imela obupnoooo kožo, danes imam pa kot baby ritka user posted image , moj dragi mi je že povedu da mi očitno res hormoni nagajajo, glede na to da sem 5min toook vesela in se smejim za bv kot da bi bila na drogi, čez 5min pa nenormalno živčna in me že napačen pogled spravi v jok in nenormalno jezo user posted image ..
Aja včeraj sva se ponovno pogovarjala o številu otrok , obadva sva ZA da bi imela 3 user posted image , ker pa imava veliko verjetnost dvojčkov (so nama že vsi G povedal to) sva pa rekla da mogoče jih bo nakoncu 5 haha user posted image , moj sicer prav da bo drugi otroček , takrat enkrat ko bo prvi star 1leto max. 2leti haha, jaz pa sem mnenja da bova to pol vidla kako bo sploh s prvim user posted image .
Vsi komaj čakamo in upamo da bomo prilezli čimbližje januarju, pa vsi so obsedeni z mojim trebuščkom (jaz sem jih pa že kar sita in se sprašujem kako da noben ne opazi da imam rit kot kim karadshian, ker mi gre itak vse v rit in trebuh user posted image , a vsi me božajo samo po trebuhu hahaha). Pa res je tako kot pravjo, da ko si ustvarjaš družino (si noseča,rodiš,...) vidiš kateri so tisti prijatelji ki ti res stojijo ob strani user posted image
Aja danes sem tut dobila pr svoji G vse napotnice ( za nujen prevoz z rešilcom, za porodnišnico - porod, za CSD ), hm kdaj pa morm it za priznanje očetovstva, nastop dopusta, pa oddat za paket ob rojstvu ??
Ste ble že v šoli za starše ?? user posted image

(odgovor članu talika81)
Neposredna povezava do sporočila: 1346
23.10.2013 10:44:02   
3Sonček3
Najprej čestitke za bejbija da tako lepo raste in da je vse uredu. Očetovstvo, paket za novorojenčka in "porodniško" urejas na CSD ki je pristojen glede na tvoje stalno prebivališče. Enkraten denarni prejemek občine ob rojstvu otroka urejaš na občini kjer je otrok prijavljen (če ga občina sploh daje - to se pozanimej mal na netu kere občine dajo denar oz. druga darila). V šolo pa to rundo nama nebo treba it ker potrdilo velja 5 let.
aja pa napotnce za rešilca se še daje? Kr sm slišala da jih več ne dajejo? Mogoče spet odvisno od G.

< Sporočilo je popravil 3Sonček3 -- 23.10.2013 10:46:03 >

(odgovor članu januar2014)
Neposredna povezava do sporočila: 1347
23.10.2013 10:47:19   
januar2014
Uff hvala za tko hitre informacije user posted image
Aha, kako pa tvoj user posted image ?
V katero porodnišnico boš pa šla rodit ?

*ja men je dala, v primeru da bi mi odtekla voda,.. nevem hehe user posted image

< Sporočilo je popravil januar2014 -- 23.10.2013 10:48:10 >

(odgovor članu 3Sonček3)
Neposredna povezava do sporočila: 1348
23.10.2013 10:47:31   
3Sonček3
Sm še enkrat brala tvoj post pa vidm da sprašuješ kdaj in ne kam... 60 dni pred PDP-jem se lahko začnejo urejati take stvari

(odgovor članu 3Sonček3)
Neposredna povezava do sporočila: 1349
23.10.2013 10:49:41   
januar2014
sej za priznanje očetovstva me je tut zanimal kam , pa hvala ! user posted image

(odgovor članu 3Sonček3)
Neposredna povezava do sporočila: 1350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  52 53 [54] 55 56   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  52 53 [54] 55 56   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Imela sem občutek, da nekaj ni v redu
Odločim se, da grem k zdravniku. Nimam termina. Ampak jaz se ne dam. Prosim, samo na kratko si oglejte. Pritožujem se, d...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.