|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  99 100 [101] 102 103   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrcice 2013
5.9.2013 6:10:26   
robika
Tamala24 user posted image dobro si to napovedala,jaz sem se danes zbudila samo enkrat pa še to sem v napolspanju odtavala do wc-ja pa direkt nazaj...sem pa opazila da sem ponoć zaćela zelo zatekati,sem mogla dat dol poročni prstan tak so me roke bolele,pa noge ...mislim prav čutim kak so otečeneuser posted image

Zdaj pa počas jutranjo kavico in zajtrk,potem pa na pot proti porodnišnici na ctg in pregled.

Tamala24 mogoče boma pa obe dans akcijo mele(hahaha saj vem spet te moje želje)

Punce lepo bodite pa poročajte!

papa

(odgovor članu Soncek_32)
Neposredna povezava do sporočila: 2501
5.9.2013 8:47:23   
Tejči
Tamala24 in robika - naj se danes izteče po vajinih željah, držim pesti user posted image

Danes je prazna luna, bo mogoče tudi imela kak učinek..vem ja, vse je dobro za tolažbo.

Jaz sem se pa danes 2.45 zbudila, s krči, popadki, sem se že veselila, da se bo začelo dogajat, vse splanirala kako in kaj, potem pa je po dveh urah vse minilo, a zaspat pa nisem mogla. Sedaj sem pa tako utrujena, oči me kr pečejo, Popoldan imam pregled, sem upala na to, da bom šla prej rodit... Tako, da tudi jaz javim stanjeuser posted image

Lep dan vsem, jaz še grem malo zalegnit...

(odgovor članu robika)
Neposredna povezava do sporočila: 2502
5.9.2013 9:17:14   
Soncek_32
Živjo!

Tudi jaz držim pesti, da bi luna danes imela kakšen vpliv. user posted image

Zadnje dneve tudi jaz slabo spim oz. me vse kosti bolijo in se samo premetavam in obračam. Ampak se tolažim, da je res že proti koncu.
Skoraj vse že pišete o popadkih, Mene stalno nekaj zbada, ampak mislim, da ni "to to". Glede na to, da je to moja prva user posted image iskreno povedano sploh ne vem kaj naj pričakujem, kakšni so pravi popadki...

Mi je pa zanimivo kakšne razlike so na pregledih. Jaz npr. nisem imela nobenega CTG-ja. niti mi ni rekla, da ga bom imela naslednjič. Mi pa vsakič naredi UZ, tudi vaginalno me je pregledala nekajkrat.

Počivajte, božajte bušije in držim pesti, da se danes pridruži kakšna nova na seznamu "rodile so".

lp

(odgovor članu Tejči)
Neposredna povezava do sporočila: 2503
5.9.2013 9:47:46   
Blue_one
Hej.

Držim pesti vsem vam, ki ste že v nizkem štartnem položaju za porod, da se čimprej in čimhitreje začne :)
Sama se pa tudi isto sprašujem, kot sonček, kako se sploh začnejo popadki. Vsi pravijo samo, da veš, da je to, to. In potem nam na šoli za starš'e pravi medicinska sestra, da v tretje sploh ni vedela, da ima popadke, ker je bil totalno drugačen občutek in s čisto drugega konca. Meni zdaj dva dni trebuh otrdeva, tako nežno, ni nobene panike, pa križ me nenormalno boli, ne glede na gibanje, vaje in vse. Pa nimam pojma, a to na kaj nakazuje, al je nekaj popolnoma normalnega etc. No sej, go with the flow :)

Lep dan vam želim :)

Neposredna povezava do sporočila: 2504
5.9.2013 10:20:07   
robika
Evo mene,spet doma,popadki so na ctg-ju sem ležala eno uro in dvajset minutuser posted image ,mislim groza,uz plodovnice dovolj,pretoki vredu,kontrola čez dva dni!!!!!!!!!!!! Babica mi je rekla da ker je to 4 user posted image so priprave na dejanski porod lahko dolge 14dni do 3 tedne,ko se pa zares začne je pa tudi ekspresni porod...slaba tolažba,ubija tole čakanje...
Tamala24 si ti kaj boljše zrihtala?
Nič,lepo se imejte,uživajte,pa se tipkamo....

(odgovor članu Blue_one)
Neposredna povezava do sporočila: 2505
5.9.2013 10:37:36   
Tamala24
Ojla

Tudi jaz sem ponovno doma. Na CTGju nič ni pokazalo, mi je pa G rekel da mi manjka še 1cm da se bom začela odpirat. A žal to še ne pomeni da bom danes rodila. Robika potem bova v soboto skupaj na CTGju, tudi jaz imam čez 2dni pregled. No res lahko rečem da upamo na to luno, ker drugače bo vikend pestr (danes je bilo kar nekaj nosečk v bolnici ki čakajo na svoje štručke). user posted image bodo imeli veliko dela user posted image

U glavnem lep dopoldan vsem skupaj in seveda če bo kaj novega javim.... user posted image

(odgovor članu robika)
Neposredna povezava do sporočila: 2506
5.9.2013 13:35:43   
veronchy_22
živjo punce..kako ste? ewo js se vam spet javljam in vam sporočam da sem 31.8. rodila zdravega fantka po imenu Denis težkega 3480g in 49 cm... porod so mi sprožili zaradi bakterije v vodi in še neke zadeve.. za prvič ki sem rodila porod sploh ni bil dolgi samo 1.5 urce, je pa itak use takoj pozabljeno ko dobiš svojga sončka v roke... sedaj sva že doma in pridno pančkamo in jemo...lepo se imejte :)

(odgovor članu Tamala24)
Neposredna povezava do sporočila: 2507
5.9.2013 13:37:24   
Soncek_32
veronchy_22 iskrene čestitke!

(odgovor članu veronchy_22)
Neposredna povezava do sporočila: 2508
5.9.2013 17:21:38   
robika
Čestitke novi mamici!user posted image
No bejbe men je pa ob pol štirih začela odtekati plodovnica,zdaj čakamo na popadke pol pa gremo po našo štručkouser posted image

papa

Neposredna povezava do sporočila: 2509
5.9.2013 17:36:23   
Penny
Ena tu gor je rekla, da ji v lekarni niso hotli prodat malinovega čaja. Naj povem, da mi je včeraj ginekologinja v APN (Lj P) sama od sebe omenila, da ga lahko pijem (sem še zaprta, 1cm MV). Ampak meni to ne gre za pit user posted image . Bom probala mogoče pol-pol s sadnim čajem, da malo ublažim okus user posted image .

Čestitke novi mamici user posted image , robika, tebi pa držim pesti, da bo šlo čim lažje user posted image

(odgovor članu robika)
Neposredna povezava do sporočila: 2510
5.9.2013 20:52:22   
SrečnaBodočaMamica
Tudi jaz danes iz pregleda. Imela sem samo CTG- pravijo da je zeloo lep ctg:) haha
Kaze se nic. Vaginalnega se pa sedaj nisem imela tako da nevem ali se kaj dogaja spodaj ali ne.
Do pdp imam se 9dni, ce gledam po zadnjem UZ pa dva dni:)
Hm... No upam da bo vsaj konec drugega tedna. Se ze veselimo
Cestitke vsem mamicam in cimanj bolecin bodocim mamicam.
Jaz sem si ravno skuhala orng skodelico malininega caja:)

Ali se vam je tistim ki ste ze rodile,otrok umiril zadnji dan/dva tri...ali ni nujno?;)
user posted image

(odgovor članu Penny)
Neposredna povezava do sporočila: 2511
5.9.2013 21:25:35   
Tejči
Pa da se še jaz javim po pregledu. CTG je bil OK, brez popadkov. Ker sem imela burno noč mi je naredil še vaginalni pregled in UZ. Spodaj se je začelo dogajat, mat.vrat je mehak, 2 cm, ustje odprto za en prst, glavica čisto spodaj, plodovnice veliko. Na UZ pa je preveril težo, ki pa bi naj bila "le" okrog 2900 g, zato me je v pon spet naročil na pregled. Nisem pa čisto dobro razumela zakaj. Rekel je, da v Mb delajo CTG komaj 4.dan čez rok in če še ne bom rodila , da mi napiše, da ga morajo narediti prej. V primeru kakršnihkoli popadkov ali odtekanja plodovnice, pa moram takoj v porodnisnico. Srčno upam, da se do ponedeljka dete odloči pokukat na svet. Me danes kr mantra..trebuh imam skoz trd, mala full kolca, brca, pa išias me full mantra. Da o pritisku navzdol ne govorim.. Tak, zdaj pa dalje košarko gledat.

(odgovor članu SrečnaBodočaMamica)
Neposredna povezava do sporočila: 2512
6.9.2013 7:04:28   
renjar
Jutro!!!
Ćestitke vsem novim mamicamuser posted image user posted image

Robika upam da ni bilo pretežko, sem pa zelo vesela zate da se je končno zgodilo, glede na to kako dolgo si popadke mela..user posted image user posted image

Pri nas nič novegauser posted image , nič več ne dogaja. Totalno zatišjeuser posted image Edino naspala sem se zadnja dva dni.. Danes bi bil fajni dan za roditiuser posted image

(odgovor članu Tejči)
Neposredna povezava do sporočila: 2513
6.9.2013 7:24:42   
Soncek_32
Jutro!

robika najbrž že carta svojo štručko. user posted image

Kako kaj ostale? Tudi mene zanima (tiste, ki ste že rodile), če se je otrok na koncu kaj umiril?
Jaz brce oz. premikanje še vedno čutim zelo intenzivno in čez cel dan, zvečer je sploh pestro. user posted image
Sem pa brala, da nekatere še v porodni to čutijo in da ni nujno, da se umiri. Kdo bi vedel. user posted image

Jaz si želim, da bi rodila med vikendom (vem, da so to le pobožne želje), ker moj dela na drugem koncu in se v službo vozi še z drugimi in me malo skrbi, če bo lahko pravočasno prišel v porodnišnico... user posted image Ne more pa sedaj 1 mesec čakati z mano doma, da se začne...

Lepo preživite vikend!

(odgovor članu renjar)
Neposredna povezava do sporočila: 2514
6.9.2013 8:30:22   
Cari
Ojla,

meni so tudi vsi pravili, da se otrok pred porodom umiri. A moja izkušnja je drugačna. Prva štručka je cel čas med porodom brcala in boksala, in to zelo močno - porod se je začel z naravnimi popadki, dva dni prej se je odluščil čep. Vse skupaj trajalo manj kot 3 ure. Drugi porod pa čisto druga zgodba. MAli ni hotel ven in je zamujal kar konkretno. Porod so sprožili z umetnimi popadki, mali se je cel čas v trebuhu vrtel kot vrtavka. Zelo čuden občutek. No pri miru ni bil noben user posted image .

Me prav zanima že kako se bo sedaj začelo. Sem ponoči že čutila par popadkov, pa je minilo. Sploh ne vem koliko jih je bilo in kako so bili pogosti, ker sem bila prezaspana, da bi pogledala na uro. Pa tudi tako močni niso bili. Sploh pa imam kot kaže visok prag bolečine in so mi bili do sedaj popadki mala malica, no ja malo že bolijo, a ni bilo tako hudo. Sem imela v preteklosti precej bolj boleče M.

Čestitke vsem novim mamicam in srečno vsem, ki se vam že konkretno dogajauser posted image

Cari

(odgovor članu robika)
Neposredna povezava do sporočila: 2515
6.9.2013 9:52:23   
SrečnaBodočaMamica
Ja ker tudi pri meni smo se kar aktivni, mogoce za odtenek manj kot prej, ma to bo vrjetno iz dnrva v dan tako ker zdaj pa res ni prostora:P
Se strinjam danes.bi bil super dan heheuser posted image ampak mi.imamo se teden dni casa, bomo videli:)

(odgovor članu Cari)
Neposredna povezava do sporočila: 2516
6.9.2013 10:51:16   
Tejči
Namesto, da bi se nam danes kaj dogajalo, sem spala kot top..priznam, je pasalo user posted image

SrečnaBodočaMamica pa pojdi ti lepo danes rodit, jaz pa grem jutri, ok?user posted image

Prva je bila skozi aktivna, nič se ni kaj umirila pred porodom. Sem pa zdaj kr malo zaskrbljena postala, ker prvič sem rodila do konca skoraj brez popadkov, mehur so mi predrli... Kako bom zdaj vedela, da sem odprta in da moram it v porodnišnico? Hm...

(odgovor članu SrečnaBodočaMamica)
Neposredna povezava do sporočila: 2517
6.9.2013 11:09:20   
bbdd
Prosim vas, če mi lahko katera svetuje, tiste ki ste že rodile pa mogoče imate malo več izkušenj. Celo nosečnost sem imela normalen krvni tlak, celo nizkega(okoli 100 ali manj). Danes zjutraj pa sem začutila, da mi srce zelo močno bije, izmerila sem si tlak, ki je bil 142/101, pulz pa 120. Sedaj, ko je minilo skoraj dve uri, sem ga imela še vedno 139/100. Mislite, da bi bilo dobro kaj ukrepati? Ker ne vem, ali je to lahko nevarno ali ne. Sem slišala, da so nekatere potem kar ostale v bolnišnici ko so dobile tako visok tlak

(odgovor članu Tejči)
Neposredna povezava do sporočila: 2518
6.9.2013 11:13:31   
Tejči
bbdd pokliči G, če ne dela, pa v P in se pozanimaj. Mislim, da je tudi ena septembrčica zaradi visokega pritiska takoj morala roditi...

(odgovor članu bbdd)
Neposredna povezava do sporočila: 2519
6.9.2013 11:19:35   
malamut
bbdd, TAKOJ V PORODNIŠNICO!!!!! Neč klicat G., kar naravnost v porodnišnico, ker ti grozi preeklampsija. Lohko ne bo nič, ampak ne smeš tvegat!!BEJŽI ZDEJ TAKOJ!!!!

(odgovor članu Tejči)
Neposredna povezava do sporočila: 2520
6.9.2013 12:54:08   
Tamala24
Pozdravljene punce

Kot prvo čestitam vsem mamicam ki so v zadnjih dneh rodile. Sem vesela za vas in upam da ni bilo prehudo.

Robika,...tebi pa še posebej čestitam, saj te je kar nekaj dni konkretno matralo (tako kot mene). Jaz še vedno čakam da se bo kaj zgodilo oz premaknilo, a kot kaže bom morala počakat še do jutri ko grem v bolnico na pregled. Danes ponoči pa sem kar dobro spala, kar me seveda preseneča, saj zadnje dni je bilo spanja bolj malo in težko sem zaspala ponoči. In čez noč sem tudi malo zakrvavela (že spet), sedaj pa imam konstantno malo rjavkast izcedek (kot zadnje dni M),...no upam da ni kaj drugega narobe. Tamala se še vedno lepo premika po trebuščku in ponoči je vedno malo bolj aktivna kot čez dan (danes sem že 3 dni ćez rok).

Vsaki posebej želim lep konec tedna in če bo kaj novega, vam sporočim. user posted image

(odgovor članu malamut)
Neposredna povezava do sporočila: 2521
6.9.2013 13:50:30   
Matty
Jaz bi s takšnim pritiskom tudi raje letela v porodnišnico.

Danes sem 6. dan po roku, pa ništa. V ponedeljek mi bodo sprožili, smo se dogovorili v MB. Ja res je, v MB se več ne hodi na CTG tako pogosto kot včasih. Jaz sem bila v sredo, naslednjič pa šele v ponedeljek na sprožitev.

Pri prvem porodu se meni tamali tudi ni nič umiril - brcal je še na porodni mizi.

Srečno vsem!

(odgovor članu Tamala24)
Neposredna povezava do sporočila: 2522
6.9.2013 13:56:22   
Raven
Punce hvala za nasvet glede spanja...odkar hodim spat fuuul pozno potem lepo spim :)))

Jaz ravno s pregleda...sem 37 2/7...mala ima cca 2400 g in se menda počuti odlično:))

Posteljica naj bi bila zrela..a katera ve, kaj to pomeni??

(odgovor članu Matty)
Neposredna povezava do sporočila: 2523
6.9.2013 14:13:25   
Blue_one
Hej,
kako? :) Robika upam, da gre čimhitreje oz, da si že fertik
bbdd -poročaj kako in kaj! Upam, da si se šla pokazat.
Matty držim pesti, da se začne samo od sebe.

Raven-pomoje to pomeni, da je pripravljena za porod.

Pri meni vse mirno, razen otročič brca kot nor ;)

lep dan :)

(odgovor članu Raven)
Neposredna povezava do sporočila: 2524
6.9.2013 14:34:47   
SrečnaBodočaMamica
Jaz sem za:P
danes bi bil idelan dan. Baje je danes spet nrkaj z luno? Mlaj?
Mogoce bo kaj ucinka pri kateri:P ker glede na zadnji UZ bi mela rok jutri hehe

(odgovor članu Tejči)
Neposredna povezava do sporočila: 2525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  99 100 [101] 102 103   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  99 100 [101] 102 103   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zakaj veliko žensk spontano splavi pred 12...
V prvih tednih nosečnosti večino žensk preseneti statistika: ena od treh nosečnosti se spontano konča v prvem trimesečju...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?