ronja
|
Ronja, denar je po vsej verjetnosti skupen, iz skupne blagajne in v tej zgodbi predvidevam, da tale mož nima jajc, da bi direkt rekel, da želita denar nazaj. Tako sem razumela jaz. Itak, da je skupen, vseeno je pa lažje, če svojemu bratu/sestri posodi denar on sam in če ga potem terja nazaj on sam. Ne da se ona v to meša. Če bi lubi posodil denar svojemu bratu, ga jaz ne bi šla terjat nazaj, to naj onadva uredita... Bi se verjetno prej zmenila, koliko lahko posodimo, to ja, ker pač moraš v skupnem gospodinjstvu skup načrtovat stroške, če pa bi sam od sebe posodil neko vsoto, potem bi ap verjetno itak že prej zračunal, da bo šlo skozi brez tega. zakja pa ne? a se sramujemo če si sposodimo denar? ali vrnemo ko rečemo? No, jaz bi se ziher sramovala, če ne bi vrnila takrat, kot sem obljubila... Tako da je razumljivo, da mu je bilo nerodno... Ja, lahko rečeš, da se spremenijo pravila igre... Ampak se vprašaš, ali je vredno... Ker takole v bistvu porineš partnerja v eno gadno pozicijo, ne da bi ga na to sploh opozorila prej oz. da bi se strinjala. Po moje denar tega ni vreden, če ne gre res za preživetje. Brat ni bošček, ampak mogoče dejansko nima za vrnit - to je možno. In v tem primeru mu je verjetno zelo nerodno pred mamo... Pa tu sploh ni važen brat, ampak partner. Gre zanj in za njegova čustva. Pač je fajn bit obziren - ne zaradi brata, zaradi partnerja;). Se strinjam, da brat ni bogi in da mora vrnit in da ni prav, da se zdaj dela enega revčka, samo je pa res smotano to za partnerja tu vmes. Sama bi verjetno pustila lubiju, naj sam izterja, če bi rekel, da pač tega ne bova videla, pa so be it. Če pa bi res zelo nujno rabila denar, bi svaku razložila, zakaj rabimo denar in ga prosila, da ga vrne. Mogoče je ona to že prej poizkusila, ne vem. Če je, potem se strinjam, da ima vso pravico bit tudi malo "žleht", vseeno pa vprašanje, koliko se to na dolgi rok splača. jaz ga ne vabim na naše familjarne zadeve, pa me vsi postrani gledajo, češ kaj sem čudna - jaz ne razumem kako se lahko pretvarjajo, da je vse kul in delajo, da je vse "ne glede".. wth? pol se pa čudimo zakaj nimamo pristnih stikov, ko vse neki zatuškamo.. To te pa čisto razumem in ti dam prav. Meni sama njena reakcija ni vprašljiva, edino bi bilo prej fajn dobit partnerjev "blagoslov", da brateca potunka pred mamo;). Mislim, tako da vsaj ve - ni treba nujno, da se strinja, ampak da je vsaj pripravljen, da bo štala... Ne vem, sama bi si to želela, če bi imel lubi namen obrečunavat z mojo familijo (kar si sicer res zelo težko predstavljam:D).