|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2013
7.8.2013 12:35:05   
grašek
Mamaja bolj težko si me videla, ker skoraj 2 meseca nisem nič tekla, se mi je zdelo, da rabim predvsem počitek - takrat, ko ga lahko vsaj malo izkoristiš. Pa še vroče je, jaz pa grem rada na tek, ko sem najbolj spočita, magari z vozičkom. Teh trenutkov je pa sedaj malo.

Mi smo ravno s telovadbe, hodiva 3x na teden in je super, zelo smo napredovali in vrtimo otročiče v vse smeri.
Več otrok - tudi če so večji, še vedno imaš nekaj dela, s šolo, govorilnimi urami, malo pomoči, kontrole, prevozov...Je treba kar večrat v avto. Sva pa precej sami, tako se je kar treba znajti.

Oglašanje - naša cvili kot norec, se jo sliši po vsej hiši.

Izhodi brez otrok - greva na Briljantino čez 10 dni, to bo prvič.

Lepo preživite tale vroč dan!

(odgovor članu Beba78)
Neposredna povezava do sporočila: 276
8.8.2013 22:46:50   
ana88

7. 2. (PDP 1. 3.)
Ana88: Lia (3150g, 50cm, OG 35cm)
1 mesec: 3585g, 53cm
2 meseca: 4550g, 56,5cm
4 mesece: 6300g, 63cm
5 mesecev: 7140g, 67cm

11. 2. (PDP 1. 3.)
Senait: Urban (2600g, 49cm)
2 meseca: 4600g, 58cm
3 mesece: 5500g, 60cm
4 mesece: 6500g, 65cm

12. 2. (PDP 3. 2.)
Rose Bay: Vasja (4030g, 52cm, OG 37cm)
3 mesece: 6730g, 63,5cm, OG 42cm

21. 2. (PDP 19. 3.)
Ateya: Hana (3270g, 50cm)
1 mesec: 4360g, 54cm
2 meseca: 5075g, 58,5cm
3 mesece: 6130g, 62cm
5 mesecev: 7800g, 68cm

2. 3. (PDP 3. 3.)
Michelle12: Aleksander (3390g, 56cm)
1 mesec: 5250g, 63cm, OG 41,5cm
3 mesece: 6550g, 66cm
5 mesecev: 7850g, 73cm

6. 3. (PDP 31. 3.)
leilla: Zoja (2220g, 45cm) in Živa (2850g, 48cm)
1 mesec: Z: 2870g, Ž: 3400g
2 meseca: Z: 4030g, Ž: 4630g
3 mesece: Z: 4940g, Ž: 5710g
4 mesece: Z: 5700g, Ž: 6400g

8. 3. PDP (9. 3.)
rotty: Glorija (3580g, 54cm)
2 meseca: 5760g, 60cm
2,5 meseca: 6310g
3 mesece: 6620g, 64cm
4 mesece: 7250g, 69cm

14. 3. PDP (20. 3.)
Beba78: Sebastjan (3600g, 53cm)
1 mesec: 4500g, 58cm, OG 39cm
4 mesece: 7890g, 66,5cm, OG 44cm

15. 3. (PDP 5. 4.)
katniss: Aleksej (2520g)
1 mesec: 3410g
2 meseca: 4650g
3,5 meseca: 5420g, 57cm
4 mesece: 5790g, 60cm

18. 3. PDP (11. 4.)
izalina: Svit (3840g, 53cm)
2 meseca: 6000g, 58cm
3,5 meseca: 6600g, 62cm

19. 3. (PDP 21. 3.)
abc123: Eva (3750g, 52cm)
1,5 meseca: 4930g, 55,5cm
2,5 meseca: 5940g
3,5 meseca: 6600g, 64cm

21. 3. (PDP 16. 3.)
Mamaja: Iva (3290g, 53cm)
1 mesec: 4040g, 55cm
2 meseca: 5030g, 57cm
3,5 meseca: 6040g, 60cm
4,5 meseca: 6820g, 64cm

22. 3. (PDP 25. 3.)
Drejcisu: Hana (4050g, 57cm)
1 mesec: 5500g
2 meseca: 6420g, 61,5cm
3,5 meseca: 7700g, 65cm

3. 4. (PDP 30. 3.)
NiNiBo: Njal Pepijn (3720g)

6. 4. (PDP 9. 4.)
Lepjedan: Bor

10. 4. (PDP 11. 4.)
grašek: Luna (3260g, 51cm)
1,5 meseca: 4300g, 58cm
3 mesece: 5100g, 62cm

(odgovor članu ana88)
Neposredna povezava do sporočila: 277
9.8.2013 14:56:37   
Mamaja
Ojla!

Nekam mirno je tu zadnje čase. A ste se vse skrile pred vročino in niste vzele s sabo računalnikov? user posted image

Midve sva po prvem ne preveč uspešnem poskusu uvajanja GH zdaj uspešno začeli jest bučke :). Očitno je zadnjič imela slab dan, ker zdaj zelo rada je. Kakšne žličke pa uporabljate za hranjenje svojih user posted image ? jaz imam eno plastično reklamno, ki sem jo dobila, pa me je včeraj moja sestra okregala, da bi morala bit kovinska, ker je boljša. In zdaj sem našla ene članke in res priporočajo kovinsko. Ampak ker tale plastična v vseh ostalih pogledih razen materiala ustreza kriterijem, bom še vedno nadaljevala s plastično vsaj dokler ne najdem kake idealne kovinske. Pa še Iva jo tako rada nosi v usta, da ji ne bi pokvarila veselja...

Grašek očitno se nisem dovolj jasno izrazila: ni se mi zdelo, da te vidim, samo spomnila sem se nate, kadar sem videla kako navdušeno tekačico na PST, kjer midve vozičkava

Uf, jaz imam pa zadnje dni takšna nihanja razpoloženja, da me bo ubilo. grozno je. Pa za brezveze čisto popenim, kar res ni meni podobno. Kot en tak res nadležen PMS. saj mogoče pa je, ne vem...še nisem dobila menstruacije po porodu. Ve ste jo že vse?

Lepo se imejte pa kaj napišite, da bo za brat v tej vročini :)

(odgovor članu ana88)
Neposredna povezava do sporočila: 278
9.8.2013 15:54:42   
Senait
Pozdravljene!

Končno nas čaka malo osvežitve..komaj sem jo že čakala.
Če se sicer spomnim eno leto nazaj, je bilo lani tudi grozno vroče, pa še tista ubijalska slabost me je dajala, tako da se bom lanskega poletja verjetno za vedno z grozo spominjala. Kakorkoli, ko pa pogledam mojega angelčka, pa se zavem da se je splačalo potrpeti vse tiste hude trenutkeuser posted image

Mamaja-super za bučkeuser posted image ja tudi naše bebe imajo včasih slabe dneve, tako da je vredno večkrat poskusituser posted image

Žlička-jaz imam plastično in se zenkrat dobro obnese. sicer sem že razmišljala da bi jo zamenjala za kovinsko, pa bom še malo počakala, saj mu ta ustreza, po obliki in po barviuser posted image

Moj miško pa je predvčeraj ugotovil, da kako dobre so njegove nogice. Ko le more, obe pograbi in v usta z njima. Če bi lahko bi verjetno obe stlačil v ustauser posted image Joj da je smešen. Pol pa še glasovi ki jih spušča zraven..res se mu od srca nasmejemuser posted image

Menstruacija-jaz sem jo dobila že par mesecev nazaj. Ciklus pa mam čisto porušen..groza, včasih jo imam tudi dvakrat na mesec. Upam da se mi to kmalu uredi, ker je res nadležno..

Sicer pa že odštevam dneve do dopusta. Še 14 dni..user posted image Pakiranje bo verjetno pravi podvig. ko sva sama, greva včasih k staršem ali k tašči. ponavadi greva za dva dni, pa je ta velik kovček polnuser posted image

Evo, urban se prebuja. Bo treba pripravit malico..Hmm kaj bova zdaj jedla? Včasih i že zmanjkuje idejuser posted image Včeraj sva za malico poskusila slivo, pa malo banane sem dala zraven, da ni bilo preveč kislo..zmazal vse 1,2,3. Danes za kosilo sva papcala rižoto s piščancem. Sem nama kar skupaj skuhala, da nesem rabila dvoje kuhat. Malo sem bila skeptična kako bom pojedla kosilo brez soli, pa je šlouser posted image Zdaj bom pa mu verjetno naredila jabolko in hruško..

Lep pozdrav

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 279
9.8.2013 20:50:02   
katniss
Dober vecer,

ati uspava Alekseja, jaz pa pecem muffine. Slisim, da se fantic nekaj pritozuje, bomo videli, ce bosta hitro pomoc potrebovala...

Jaz sem nasemu fanticu dala en ciiiisto majcken koscek banane tak za hec. Sem jo ravno spasirala za eno rundo muffinov in mi je nekaj na prstu ostalo. Je skoraj moj prst pojedeluser posted image . Bomo pocakali verjetno do konca tega meseca potem pa zacnemo. Pri vecerji nama zadnji teden skorajda v kroznik spleze, da ne bi o tem kako cmoka zraven.. verjetno je torej pripravljen.
Je pa vceraj odkril, da ima jezik in si ga je nekaj casa prav aktivno ven iz ust vlacil. Pa kolena so aktualna.. user posted image V glavnem odkriva, da ima razlicne dele telesa.
Obozuje atijevo brado, je boljsa od vseh igrack! Pa opazil je, da imamo tudi macko. Jo je ze dvakrat cisto narahlo pobozal (pod nadzorom seveda). Muci seveda ni bilo nic jasno, ker jo je do zdaj pri miru pustil... Upam, da bosta prijatelja, ko bo malce vecji. user posted image

V vozicku pa mu zdaj strehico dol zapognem ali ga pa dam v nosilko in greva na sprehod. Danes se je cel sprehod slisalo samo 'vaauuuv' iz vozickauser posted image .

Menstruacija: jaz sem dobila v juniju nekaj temu podobnega vendar nisem cisto prepricana ali je bilo to od Cerazzette ali pa je res bila menstruacija. Pac rdec izcedek, je pa res da je bilo takoj po SO, torej bi lahko bilo karkoli. Od takrat dalje je mir, tako da bomo videli. Sem pa zadnja dva dni cela jokava, da ne bi o tem, da samo cokolado in sladko sanjam. Sem zmazala celo cokolado kr v enem popoldnevu...user posted image . Bomo videli, ce bo kaj iz tega, ceprav mi je tole stanje brez zelo vsec.

Zlicke: mi imamo eno tako zelo lusno kovinsko z krokodilckom na eni strani. Smo dobili v dar, tako da bomo kr to uporabljali. Za vitamincke pa imam jaz tudi plasticno.

Senait: Moja svakinja je trenutno noseca, v 16.tednu in ji ni niti malo slabo. Jaz sem lani taki cas tudi umirala od slabosti (na sreco ne bruhala) in se prav ne znam predstavljat, da bi mogla to letos skozi dat. Smo meli tu tudi ene dva tedna, ko smo bolj ko ne na skrge dihali. Je pa res, da se je splacalo potrpeti.. Najin soncek se je danes cel dan samo smejal na ves glas. Se mu zdi pa izredno smesno, ce delam zvoke, kot da jem v smislu 'mnjam mnjam mnjam'. user posted image
Ti kr zavidam te pocitnice, meni se tudi lusta, da bi sla kam na morje. Letos ga nismo videli pa ga verjetno tudi ne bomo.. No mogoce ga bova enkrat v jeseni ampak to ni isto.
Mogoce probaj se kaksne robide? Nase ravnokar zorijo, tako da komaj cakam da bojo!

Mamaja: Nisi edina s temi nihanji. Jaz lahko grem zvecer spat, se dejansko naspim in se zjutraj zbudim cela 'razstelana'. Rabim takrat nekaj casa, da se skuliram. Na sreco je Aleksej cisto kul za sebe nekaj casa, da lahko jaz mozgane bistrim. Res groza, da tile hormoni lahko se tako dolgo jezijo.
Zadnje dni sem bila se cisto penasta na tukasnje prebivalce. Sva povabila par ljudi naj pridejo jutri na pijaco, za mozev rojstni dan. Tak, cisto na easy, nic dolocenega casa.. Ma jih tricetrt niti ni odgovorilo, ce pridejo ali ne. Se mi je zdelo cisto nevljudno in me je iz nekega neznanega razloga to cisto iz tira vrglo. Pa malo me matra to, da nimam ravno nekaj dosti kolegic tu okoli. Sem nasplosno bolj taki zaprti tip in se mi zdi to navezovanje stikov dokaj tezko... In me potem se to potre, da sem sama in se samo pritozujem. V bistvu pa mi je vecino casa fajn met neki svoj ritem in uzivat dneve s sinkom. Babe cudne ane? user posted image

Grasek: Dobra si, da ti uspe se tekat. Jaz bi se rada na fitnes spravila ampak bi lahko sla zgolj ob vecerih, takrat sem pa ze res cisto utrujena...
Uzivajta na Briljantini! .

Beba78: Kak mame rihtate se dva otroka zraven mi ni cisto jasno, meni se ze zdaj cisto mesa. Mi je pa vsec tako brat, da je pac treba cimmanj komplicirat, ker vsi otroci rabijo mamouser posted image . Fino, da sta uspela it malo po svoje. user posted image

Tako, muffini so speceni, jaz pa si zelo zelim ene vroce prheuser posted image . Fajn se mejte in uzivajte v tej ohladitvi!

(odgovor članu Senait)
Neposredna povezava do sporočila: 280
9.8.2013 21:45:53   
grašek
Pozdravljene,

res super ohladitev, je takoj več mleka.

Katniss - super, da se nam tako pridno javljaš in tudi veliko napišeš, ta javljanja iz tujine so mi sploh še posebej zanimiva. Kako sta se odločila glede jezikov, dvojezičnost ali vidva govorita med samo angleško? Se malo ukvarjam s tem področjem, a z zgodnjo komunikacijoin z jezikom, pa me zanima.

Mamaja - sedaj me boš pa lahko kaj videla na teku, PST je sploh zakon, prejšnji četrtek sem bila pri Koseškem bajerju, kjer je zame najlepši odsek.

Menstruacija - je še ni, super, po moje bo, ko bom malo manj pogosto dojila. saj 2x je bilo tako. Upam, da je ne bo vsaj še kakšen mesec, dva.

Porodniška - katastrofa, kako gre hitro! Ko zaključim, ne bom mogla nič na dopust, ker sem v šolstvu in to med šolskim letom ne gre. Si ne mislim, da bi jo sedaj morala pustiti, ko me tako sledi z očimi, kamorkoli se premaknem. Je pa šla moja kolegica iz Luxa takole v službo, a je bil mož doma. N srečo ji ne bo treba v vrtec, bomo skombinirali z babicami. Je fajn biti malo starejši, pa so že v penziji. Prve 2x ni bilo tega.

Naša malćica spi, morda še enkrat poje, potem pa zares, danes je spala do jutra, včeraj pa je postavila rekord in bila 4 ure v kosu budna, pa brez tečnarjenja...

Dopust - jaz imam najraje Grčijo, a razmišljava, da letos to preskočimo, morda še 1 teden v septembru na Hrvaško, da šolnica vsaj enkrat preizkusi čare izvensezonskega morja. user posted image

(odgovor članu katniss)
Neposredna povezava do sporočila: 281
10.8.2013 8:26:55   
drejcisu
Jutro...
Kako se je fajn shladil...da mal zadihamo...
Jst tud uporabljam plastične žličke se mi zdijo še najboljše...ne vem kovinska mi je kr preveč štorasta..
Papcava kr pridno...tko da mi je že zmanjkal idej...zdj bom začela mal kombinacije zelenjave delat...pa kakšen sadje namest zelenjave...
Kdaj se pa začne kakšne kaše, riž in take stvari dodajat?
Hana se že tok slini ko naju gleda k jeva da bi ji človek kar kaj dal revčki...user posted image

Ma pa zdj en čas foro da cuza palček in to predvsem preden zaspi...sploh ne vem kako naj jo to odvadim...k tud če ji ga zamenjam z dudo to ona hitr nazaj zamenja...ma mogoče kera iste težave in kakšen predlog kaj nardit??

Tud jst še nisem dubla menstruacije po porodu...en mesec nazaj sem mela nek krvavkast izcedek en dan pa sm že misla da bo kj iz tega samo je blo sam to...upam da počaka še da iz morja pridm da je ne bom glih tm dubla...user posted image

Tud jst že odštevam dni do dopusta....me čaka še težek izpit naslednji pondelk pol pa konc mesca morje...
Tud men mineva tale porodniška full hitr....še dvakrat se okrog obrnem pa bo treba it nazaj v službo....me je kr groza....

Fajn se hladite in lep vikend!!!

(odgovor članu grašek)
Neposredna povezava do sporočila: 282
10.8.2013 20:42:08   
ana88
Evo naša mala spi od 19.30. user posted image Danes smo bili na rojstnem dnevu moje babi, ki je zdaj že drugič prababica z Lio in je bolj malo spala, tako da je bila že zelo zelo utrujena in smo se prej zrihtali. Zdaj pa da vidimo, kdaj se zjutraj zbudi. user posted image user posted image

Ritem: Sem ravno zadnjič pisala kako smo ustaljeni. No, smo spet v obdobju menjave ritma. Ravno naslednji dan je potem spala po 20, 10 minut in bila potem budna in tečna. Zdaj smo zamenjali tudi ure hranjenja, vse eno uro prej, ker se tudi zbuja zdaj bolj zgodaj. No, ampak poskušamo tudi bolj zgodaj spat it.

V sredo je bila stara 6 mesecev. Smo imeli manjše praznovanje. user posted image Smo povabili moje in partnerjeve starše, jaz sem spekla muffine in postregla sva sladoled, balone sva napihnila, pa nekaj majhnih darilc user posted image je dobila. Toliko da smo malo proslavili. Samo enkrat v življenju si star pol leta user posted image

Danes je pa dan prelomnic. user posted image No, za nas. Prvič se je čisto sama obrnila s hrbta na trebušček. user posted image Prej nisva bila čisto prepričana ali sva ji kaj pomagala, ali se je na postelji prevrnila zato ker je pač bolj mehko in se ugrezne. user posted image No, danes je bil najprej ati z njo na postelji in se je sama obrnila (ne vem kako, ker me ni bilo zraven). Potem pa jo je prinesel v dnevno sobo in dal na tla na dekico in se je čisto sama obrnila. user posted image Sem čist happy in ponosna. user posted image No, in potem je vadila obračanje čez dan, če je le imela priliko. Večinoma je bila po rokah, ker smo bili na rojstnem dnevu, kot sem napisala. Ampak potem doma je spet nadaljevala. Celo v svoji posteljici, za katero sem pisala da je čisto premajhna za kaj takšnega, ji je uspelo. V budnem stanju seveda. user posted image
Imamo tudi prvi zobek. user posted image Se ne vidi tako očitno, ker je res zelo malo, ampak se ga čuti. Pa zjutraj ga še ni bilo. Popoldan sem ga zatipala. Ji vsako jutro in večkrat čez dan prste v usta tiščim in čakam na te njene zobke. user posted image No, pa je danes le prišel.
Danes je tudi prvič v vozičku napol sedela. Do zdaj je bila ležečki, danes pa smo jo dali k mizi v vozičku in je lahko spremljala dogajanje. Sicer ni dolgo zdržala, v vozičku nasploh, ker je bila zaspana in takrat ima da se jo uspava na rokah. user posted image Pa vendar, malo za spremembo je pa le bilo.

GH: Nam se je malo ustavilo, predvsem zaradi spremembe ritma. Aja, vmes je mislim da dvakrat pojedla celoten obrok GH, zdaj pa poje cca 100g, potem pa se ji ne da več. Je tečna in zaspana in hoče samo še flašo. Tako da jo upoštevam in ne rinem v njo. Se meni tudi ne da. Danes pa tako sploh ni dobila GH, ker nas ni bilo doma. Glede na to, da še nismo čisto zares zamenjali obroka, ji ne bo nič hudega če kakšen dan dobi vse po flaški.

Dojenje in dodajanje: Tudi mi smo delno dojeni (nekaj spije pri meni med spanjem, dremanjem, nekaj si črpam) in potem še večino dodam. Je že od začetka tako. Bila je malce zgodnja, mali zaspanček, prejemala dvotirno antibiotično terapijo in za nameček fasala še zlatenico, prve 3 dni je bila ponoči na opazovanju, 4. dan pa zaradi zlatenice 24 ur pod lučko. Jaz pa neizkušena mamica, katero je skrbelo za to malo nebogljeno štručko. Mi je bilo čisto vseeno kako dobi hrano, samo da ne strada. Seveda so vse otročke v porodnišnici tehtali vsako jutro in tisto noč, ko je bila prvič pri meni je izgubila 80g (čeprav je bila celo noč na mene priklopljena, jaz pa nisem nič spala). No, čisto so me spsihirali in smo šli v lov za črpalko in prebirali forume o najboljšem AM. Že v porodnišnici so ji dajali AM tako da sem seveda s poznano rutino nadaljevala doma. Nisem imela prave podpore, zelo malo znanja in nič izkušenj. Poleg tega je pri 3 mesecih začela zavračati dojko. Prej se je lahko dojila 45min, potem pa se je po minutki začela trgat, stegovat in jokat. Naslednjič srčno upam in želim, da bom lahko izključno dojila.

Menstruacija: Jaz sem jo že dobila, in sicer 4 mesece po porodu. Sem do zdaj imela 3, vse redno. Se mi pa zdi, da so bistveno manj boleče kot pred porodom.

Žlička: Mi imamo sicer kupljene od Tommee Tippee, tiste, ki se obarvajo, če je prevroče. Pa so za moje pojme pregloboke. Ji dam žlico v usta in pol gor ostane. Tako da zdaj uporabljamo kar navadne majhne žličke. Tiste, ki imamo vsi doma. user posted image Me pa zanima, a so kaj drugačne od teh otroških kovinskih? Razen tega, da so ročaji plastični in pisani. user posted image

Iti v lajf: Kaj je že to? user posted image Si ne predstavljam, da bi našo punči pustila samo doma. Oz. brez naju/mene. Se že kaže ta navezanost na mamo in sploh zdaj, ko dobiva zobke in ponoči včasih joka. Ah, saj še bo čas tudi za to. user posted image Tiste, ki pa si lahko to privoščite, pa uživajte na polno! user posted image user posted image

grašek dobrodošla! user posted image Več nas je, bolj je lušno!

(odgovor članu drejcisu)
Neposredna povezava do sporočila: 283
11.8.2013 8:14:41   
Senait
Dobro jutro!

Ana88-čestitke za pol letauser posted image , za zobekuser posted image . Ste imeli res pester tedenuser posted image

No, moj Urban pa je danes dopolnil 6 mesecev! Kam beži ta čas?!? Še zdaj se živo spominjam noči ko mi je odtekla voda in rojevanja, zdaj pa je moj mali miško že pravi mali možuser posted image

Ritem-vsak dan si ga sproti ustvarjamo.Konstantni smo kar se tiče zbujanja in dajanja spat-zbuja se med 6. in 7.uro, spat pa gre najkasneje ob 9h, ko se skopa in poje flaško in se še malo pocartauser posted image . čez dan pa je skoraj vsak dan drugače, včasih spi več, drugič manj.

Obračanje-ana88 super da je uspelo. Jaz sem bila tudi tako ponosna ko se je prvič sam obrnil. Zdaj, ko pa je malo sprakticiral to obračanje, pa to kar leti sem in tjauser posted image Včasih ga komaj previjemuser posted image Ima pa včasih težave s obračanjem s trebuha na hrbet. Nevem če se noče ali ne more, v glavnem takrat začne jokati in čaka da ga bo ker obrnil. Ko pa ga obrnem, pa je itak v sekund nazaj na trebuhuuser posted image

Iti v lajf- ja, kaj je že to??user posted image sicer pa če sem čisto iskrena, tega niti ne pogrešam. Tudi če bi šla kam, bi verjetno vsako minuto mislila na malega in to nebi bilo to.

Nihanje razpoloženja- nevem če imam teh težav, ali pa jih preprosto nimam časa opazitiuser posted image Me kdaj kaj razjezi, ampak mi to ne pokvari dneva.. Lahko pa da bo že jutri udarilouser posted image

Katniss-mislim da si ti zadnjič omenila mama-radaruser posted image Ja, tudi moj deluje perfektnouser posted image . Baby varuške ne uporabljava ker spušča neke čudne zvoke tudi ko mali spi. Sicer pa ga tako ali tako slišim ko se samo obrne..

Lep dan!

(odgovor članu ana88)
Neposredna povezava do sporočila: 284
12.8.2013 7:27:08   
izalina
Jutro,

kako lepo je zjutraj prebrat same lepe novičke o otročkih. No tudi mi smo v obdobju samih lepih stvari user posted image .

Pridobili smo kar dva zobka user posted image . Z zamikom enega dne sta pokukala ven. Jaz sploh ne bi vedela, če mi ne bi hčerka rekla, da jo je ugriznil in da naj pogledam, če ima že zobke. Itak sem takoj rekla, da jih verjetno še nima, da pa lahko pogledava in glej ga....eden je bil že zunaj, drugi je bil pa na vidiku. Res da si roke tlači v usta že kakšen mesec, slini se kot nor že dva meseca.

Spanje - že skoraj en teden se prvič zbudi ob 5h user posted image (prej ob 2h) in potem tudi zjutraj potegne do 8.00, prej se je zbujal med 6 in 7. Tako da same pohvale našemu škratu.

Žlička - doma imamo plastično, pri dediju pa kovinsko (tisti otroški komplet)...je vsak ob rojstvu dobil svoj pribor z ugraviranim imenom. Samo mi je žlička preširoka.

Nihanje razpoloženja - kot kaže je bila neka čudna luna. Tudi jaz sem bila čez vikend dokaj razdražljiva in kar nekaj tečna.

Menstruacija - je še nisem dobila. Itak če ba dojim ko nora oz. bi bil moj škrat non stop priklopljen, če bi le lahko. Mi je pa G dala tabletke, te kot ima Katniss pa jih še nisem začela jemat....kar odlašam.

Ana88 - jaz hčerke nisem dojila, iz istih razlogov kot ti. Sedaj v drugo sem si o dojenju veliko prebrala, nekaj so me naučile izkušnje ter imela sem res super podporo od mojega in patronažne sestre (njej gre res velika zasluga za to). Ni mi komplicirala, ker se mali 5 dni ni zredil nič (teža pa tudi ni padla) in me je res spodbujala. Če ne bi bilo nje bi obupala na začetku...v porodnišnici je bilo pa tako kot pri tebi...zlatenica, vnetja ter padanje teže. Itak ti takoj dajo AM, sam pa itak želiš le najboljše za otroka in čimprejšnji odhod domov. Najhuje mi je pa to, ko moja mami ve koliko sem se namatrala s tem dojenjem v drugič, koliko sem se presekirala ker mi ni v prvo uspelo dojit, ampak ona me zadnji mesec vsakič ko se vidiva vpraša, koliko časa sploh še mislim dojit, da bi bil počasi čas da neham, saj bo star 5 mesecev user posted image ...mislim halo!!!! Sem ji nazadnje jasno povedala, da je to moja stvar ter da bi lahko bila vesela zame, da mi je uspelo.

Cuzanje palčka - je začel pred enim tednom user posted image . Nevem kaj naj naredim. Dudo ima samo za dopoldansko spanje v vozičku. Pa še nekaj sumim....od kar cuza palček, ponoči tudi bolje spi....po mojem se ponoči ko se zbudi sam nazaj uspava s cuzanjem palčka. Se je pa že čisto zverziral...na začetku je najprej cuzaj celo roko in poiskal palček, sedaj pa da palček direkt v usta.

Dopust - gremo 1.septembra za 14 dni v kamp. Komaj čakam user posted image Najprej smo mislili it že 15. ampak smo se odločili da gremo raje septembra, ker tudi jaz imam tako službo, da septembra ne morem it na dopust.

Porodniška - ko pridemo z morja bo endvatri tukaj novo leto....in potem še hitrej marec, ko bom morala nazaj v službo. Sicer se mi pogodba izteče konec februarja, ampak šef pravi, da me mesto čaka. Mali bo pa moral v vrtec, nimamo druge možnosti....sicer sta obe babice v pokoju, ampak 30km stran. Se pa zna narest, da dobimo mesto v vrtcu.

Tek - že nekaj malega prakticiram....sicer za začetek kombiniram hitro hojo in hojo ali pa tek in hojo. Moram nekaj, ker sem iz take familije, da bi že čudno izgledalo, če ne bi user posted image Bi bila kot Grdi raček user posted image

Komarji - včrej so ga tako popikali. Ima katera kakšen predlog...pa mreže na oknih pri nas niso rešitev user posted image . Nekaj kar preverjeno deluje, sem pa bolj za naravne rešitve.

Nič moram it tastarejšo zbudit, da gre v vrtec, midva pa na kavo user posted image

(odgovor članu Senait)
Neposredna povezava do sporočila: 285
12.8.2013 9:03:20   
soncek999
Pozdravljene,

spremljam vas že iz foruma nosečnost marčevke 2013 in se prvič javljam.
Spodbudilo me je vprašanje glede pikov komarjev.
Ker tudi jaz ne maram kemije našo Lauro mažem z Tropical 100% virgin coconat oil organic &fair trade (prepisano iz embalaže)
je prehrambeno olje (maščoba) za katero mi je promotorka rekla, da odganja komarje in resnično in preizkušeno jih.
Jo namažem po obrazku, rokicah in nogicah, oziroma odvisno kako je oblečena za spanje.
Upam, da sem z nasvetom kaj pomagala.
Laura ima 3 zobke že od dopolnjenega četrtega meseca, zelo rada spi in je velika dojenčica. Pri 4,5 meseca 68 cm in 6960 g.
Je bila pa res ogromen novorojenček, rojena 16. 03., 54 cm in 4290 g.
GH še ne uvajava, začneva kmalu.

lep pozdrav vsem

(odgovor članu izalina)
Neposredna povezava do sporočila: 286
12.8.2013 9:18:24   
Beba78
Dobro jutro user posted image !

Jaz sem tudi že s sprehoda. Sva s Sebastjanom peljala našo psičko lulat in kakat. Tavecja2 je pa tati peljal v vrtec.
Uf, naše spanje se spreminja vsak mesec. Ko je bil star 3 mesece je spal od 22h do 6h neprekinjeno. Nato se je začel prebujat ob 2h in 5h, sedaj se mi pa že 3 noči zbudi že ob 23h, popije dva požirka vode, vtakne dudo v usta in zaspi dalje. Ob 2h in 5h se želi pa dojiti. Ob 6h je pa itak že auf. Moji otroci so vsi jutranjiki, tako da Michelle, srečna ti, ko ti mali takole spijo zjutraj :-). Pri nas z vsakim letom več starosti jutranjemu spancu dodajo 15 minut, tako da bomo pri tavecjem kmalu na 7.15 user posted image . Pa saj me to niti ne moti preveč, ker so noči pa v celoti prespane. Starejši je začel spati celo noč pri 2,5 mesecih, mlajši pri 11 mesecih, ko sem ukinila dojenje, Sebastjan ima pa tudi še nekaj časa. Upam, da bo tudi pri njemu šlo tako gladko.

Cerazzette - jaz sem jih začela jemati, ko je Sebastjan imel 2 meseca in pol. V 14 dneh jemanja sem skoraj izgubila mleko, čeprav mi je G rekel, da ne vplivajo na to. Hormonsko so me čisto zbegale, sploh nisem imela razpoloženja pod kontrolo. Še najslabše je bilo pa to, da je bil tudi Sebastjan zelo razdražljiv, skoz je želel viseti na joski, skoraj nič ni spal, veliko jokal, meni se je že user posted image . Ko sem jih prenehala jemati, se je najino razpoloženje spet izboljšalo, edino mleko se ni nikoli povrnilo v prvotno stanje, ker sem vmes morala dodajati AM in se je navadil stekleničke. Če bi lahko še 1x izbirala, se ne bi več odločila za hormonsko kontracepcijo v času dojenja.

Menstruacija - jaz sem jo obakrat dobila, ko sem čisto prenehala dojiti, tako da tudi v tretje pričakujem podobno.

Dopust - mi smo bili junija 14 dni na Hvaru, zdaj gremo pa še septembra za 10 dni na Mali Lošinj. Letos si še lahko privoščimo, drugo leto bomo imeli pa že šolarja...

(odgovor članu izalina)
Neposredna povezava do sporočila: 287
12.8.2013 9:38:10   
grašek
pozdravljene,

tudi midve že s sprehoda s psom, sedaj pa k telovadbi, potem pa k mami na kosilo.

Sesanje palčka - sin ga je sesal že v trebuhu - že v porodni ga je prav profesionalno vtaknil v usta in tako mnogo let..., 3 mesece sem poskušala prst zamenjati z dudo, pri njem ni šlo, morda bi pri vašem šlo, če že ni zakoreninjeno. nima pa nobenih posledic na zobeh.

Spanje - danes smo bili že ob 3hm sicer pa ob 4h, 5h, proti jutru jo kar vzamem k sebi, na ta način malo potegnemo spanje, opažam pa, da takole manj poje, ne morem šteti za obrok, čeprav je 2 uri priklopljena, verjetno obe veliko spiva, ona pa še malo poje.

Michelle
- ti, ki imaš izkušnje z dojenjem v postelji, kaj narediš, ko ga imaš na zunanji strani? Malo me je vseeno strah biti preblizu roba postelje. Sem pa tako dojila tudi sina, on je spal ves čas pri meni, se mi je pa 1x zgidilo, da sem zgubila orientacijo, pa je padel s postelje - ko sem spala pri babici. To je bilo skoraj 20 let nazaj, sedaj mi je vse spet sveže.user posted image

GH - naša je bila šele 4 mesece, torej vas samo berem, da bom lažje začela, verjetno ne pred 5,5 meseca, bom videla. Ta teden imamo tudi drugo cepljenje.

Obračanje na trebuh - obrača se zaenkrat s hrbta preko levega boka, torej desna roka vodi, tudi igračke prijema bolj z desno. Ponoči najraje spi na trebuhu in se sama obrne, včasih tačke skrči k trebuhu, je prav hecna.

(odgovor članu Beba78)
Neposredna povezava do sporočila: 288
12.8.2013 18:18:25   
katniss
Zdravo,

kako ste kaj? Mi smo vredu, meni se bo sicer zmesalo od nespanja (mulc nic kriv, sem bolj sama kriva) ampak bomo ze. Nas mrkne med osmo in deveto, jaz tako hitro ne morem zaspat. Prva pojedina pa sledi okrog 1h (jaz grem pa spat okrog 22h), tako da ravno dobro oci zatisnem.. in pol se ena pojedina okrog 4h.. zjutraj pa ob pol sedmih pokonci. Sem potem ko zombi cez dan. Sej se vlezem z njim, ko spi, ampak to ni to. Bo treba moj ritem malce nastimat pa bo.
Danes je cel dan nekaj teckal.. in sem sele zdaj pogruntala, da mu je verjetno blo pretoplo. Sem mislila, da ce mene zebe, da bo njega tudi pa ocitno ni tako.user posted image

grasek: Vsak govori z njim svoj jezik, se pravi jaz slovensko, moz nizozemsko. Slisi se pa anglescino, ker se tako midva pogovarjava ceprav jaz tudi govorim nizozemsko. Nisva se preklopila pa tudi mislim da ne bova. Se od zacetka ze tako pogovarjava in potem je nekako hecno jezik menjavat...
Aleksej se bo pa ze prilagodil, me sploh ne skrbi.

Dojenje/dodajanje: kr hudo mi postane, ko vidim, kako je to v Sloveniji se neurejeno. Moj fantic je bil resnicno drobcken, teza mu je iz 2520g padla na 2310g, imel je blago zlatenico... ampak ni nihce gnjavil z dodajanjem. Prvi dan sploh ni bilo govora o tem, po treh dneh, ko je bila tezja res najnizja, pa je moje mleko prislo in smo uspesno nadaljevali. Je pa res, da sem ga na tri ure budila in gnjavila, da je jedel, Je bil tudi bolj zaspancek ampak mi je res bilo vsec, da ni nihce tezil s flaskami.
Je pa tudi res, da smo mi po 24h sli domov iz bolnice in je tukaj prevzela skrb za naju medicinska sestra na domu, je bilo ze zarad tega vse bolj sprosceno.
Glavno je, da nasi otroci rastejo, ampak vcasih bi pa vseeno koga za uhe potegnila v Sloveniji glede tega dojenja in dodajanja. Nisem za dojenje za vsako ceno ampak hudica, ce otroku ne das niti dostojne priloznosti, kako naj pol sploh ves ali bo mleko ali ne?
Ok, sem si olajsala duso malo, let's move on!user posted image

Nic, se slisijo neko nezadovoljstvo iz igralne blazine, letim user posted image

(odgovor članu grašek)
Neposredna povezava do sporočila: 289
12.8.2013 19:06:54   
grašek
katniss - glede jezikov na tak način kot pri tebi - ni problema, mali bo vse usvojil, so prav luškani, ko kaj po svoje vkup zložijo - npr. mali tovornjak truck + ec, torej slovenska pomanjševalnica. če bi te zanimalo to kombinirati še z znakovnim sporazumevanjem za dojenčke, mi piši, gre namreč za to, da imamo na začetku - od 6. meseca pa prve mesece govora tudi znake iz znakovnega jezika, za ostale otroke samo pomoč preden spregovorijo, za dvojezične pa opora, ker uporabljaš en znak pa dva različna jezika - torej združevalni znaki. jaz z mojo že začenjam, sem imela pa že tudi številne delavnice na to temo.

dojenje - bravo, katniss, najina sta v isti kategoriji, moja ima pri 4. mesecih 5750, dolga je okrog 65 cm - pa so me tako napsihirali, nič pomagali, sem morala sama vse dognati, če ne bi bil tretji otrok ni šans, da bi dojila, pri drugi sem si samo stiskala 5,5 mesecev, šele sedaj ugotovila, kaj je problem, prvi pa je sesal brez težav do 1,5 leta. samo govorijo, nimate dovolj mleka, če bo teža še padala, ji privoščite dodatek (besede pediatrinje v P postojna), ko sem si načrpala - z neko predpotopno črpalko - mala steklena posodica s preperelo okroglo gumico, brez kakšne luknjice za ustvarjanje vakuma - to je bil samo dokaz meni, da je mleko. eh, sem si tudi jaz dala duška, ti si pa dobro povzela slovenske razmere, od zunaj se to bolj vidi.

(odgovor članu katniss)
Neposredna povezava do sporočila: 290
13.8.2013 0:07:17   
Mamaja
Hojla!

Hvalabogu za ohladitev! Mi smo končno spet začeli živet po starem ritmu - hodimo spat ob 22h in spimo do 6h v enem kosu, potem pa še do 9h, pa doji se spet na dve uri. Juhu!

Senait in Ana88 čestitke za prve pol leta! Madona gre hitro! Pa čestitke vsem user posted image , ki so dobili prve zobke

Ideje za GH - mi imamo za naprej v planu korenček, krompir, blitvo, špinačo, brokoli, koromač, rdečo peso, cvetačo, kolerabo (podzemno, nadzemno pa že jemo). Od sadja bomo tudi jedli sezonske zadeve. Drejcisu riž lahko uvedeš že kmalu. A katera ve, kaj je bolje: riž ali riževi kosmiči (nesladkani seveda)?

Jaz tudi že težko čakam dopust. Bomo šli čez slab mesec in bo prav pasalo malo okolje zamenjat.

V lajf pa že nekaj časa nisem oz. nisva šla in mi kar malo manjka. Šele zdaj vidim, kako so bili poletni večeri pred Ivo aktivni in zanimivi. vedno se je kaj dogajalo... Zdaj pa ne morem stalno izkoriščat mamine prijaznosti in ji dajat otroka v varstvo. Je pa tudi res, da ves ča mislim na malo, ne glede na to, kam greva z mojim. Pravc bedno, a se ne morem čisto sprostit.

Katniss te ćisto razumem, ko pišeš, da ne uspeš navezat stika z drugimi mamami, obenem ti pa čisto paše, da iata z malim lahko svo ritem. Tudi pri meni je tako. Malo se družim s še eno mamico, to je pa tudi vse. V glavnem so vse že v skupinicah in se mi ne da zraven mešat.

Malo ste že začele omenjat porodniško in varstvo. Kako boste ve imele urejeno varstvo? Mi smo dobili zavrnjen vrtec, zdaj smo na centralnem čakalnem seznamu okoli 300. mesta user posted image od skupno nekaj čez 1000 kandidatov na seznamu. To najbrž pomeni, da bo skoraj zagotovo treba najt zasebno varstvo, ker sta obe babici predaleč... Me nič ne veseli, a nimam ravno neke izbire...

Aja, pa sonček999 dobrodošla!

Uf, kako se mi je začelo spat... Grem. Čavčav!

(odgovor članu grašek)
Neposredna povezava do sporočila: 291
13.8.2013 7:24:30   
izalina
Jutro,

kakšen mir je še trenutno v stanovanju, ko oba še spita. Prav paše v miru pojesti zajtrk in prebrat kaj novega. Ampak ne bo dolgo trajalo, saj peljem tastarejšo v vrtec za ob 8h, z malim pa šibava naprej na kavico.

Vrtec - kot sem že napisala, smo na čakalnem seznamu (pomojem da 14.). Bom tam proti koncu leta poklicala v vrtec kako kaj kaže.

Gibanje - se obrne na trebuh preko obeh bokov, obratno pa bolj poredko...če mu ravno uspe. Sva bila včeraj spet na telovadbi (skupinsko) in lepo napreduje. Prejšnja dva tedna sva bila pa še na Bownovi terapiji in je viden napredek. Še v sredo greva enkrat, potem pa zaključiva. Po dopustu bomo pa videli kam bo šel razvoj in se bom takrat odločila kako naprej.

Jeziki - jaz poznam iz vrtca kar nekaj otrok, ki 'poslušajo' 2 ali 3 jezike. Pa še to sem opazila, da recimo tisti starši, ki striktno govorijo samo en jezik (mama samo slovensko, oče samo angleško) niso mešali jezikov (besed) med sabo. Otroci kateri starši so pa enkrat govorili slovensko, drugič pa z njim angleško, pa so besede (jezik) mešali. To sem jaz opazila v praksi.

Dojenje - ja iz Postojne imam tudi jaz tako izkušnjo kot Grašek. Še najbolj ti pomagajo sestre z otroškega oddelka, oddelčnim sestram je bolj fino, da jih pustiš pri miru in jim ne gnjaviš glede dojenja. Groza.

Beba78 - hvala za tvojo izkušnjo s tabletami. Jih še ne bom začela jesti. Me je preveč strah tega nihanja razpoloženja, izgube mleka ter vpliv hormonov na malega.

Preveč je že ura....moram zbudit otroke, da ne zamudimo v vrtec user posted image

(odgovor članu grašek)
Neposredna povezava do sporočila: 292
13.8.2013 7:56:53   
drejcisu
Jutro...
Res pašejo mal hladnejše noči in jutra ....bolj sveže je vse...

Vartsvo pri nas se je Hana prepozno rodila glede oddaje vloge za vrtec tako da še ne vem kako bomo....malo gledam da bi jo dala v privat varstvo ..nekaj sem že preko maila kontaktirala zdj bo pa še treba it pogledat kako zgleda..pri nas pa ena babica še v službi, druga pa zelo slabo vidi in sliši tko si tud bolj težko kaj z njo pomagam..

Ste že kaj razmišljale o nabavi avtosedeža? Pri nas je lupinca že zelo majhna ratala tko da razmišljam da bo treba za na morje kar avtosedež nabavit...samo sploh ne vem katerega naj...

V lajf tud midva že dolg nisva šla ampak tega niti ne pogrešam ker tud prej nisva kj dost hodila...smo vedno mel bolj doma fešte to jih pa še vedno lahko mamo tko da je kr luštno..

Lep dan vsem...

(odgovor članu izalina)
Neposredna povezava do sporočila: 293
13.8.2013 9:35:43   
Beba78
Dobro jutro user posted image !

Ou, sem se zbudila tečna, ker spet nisem spala celo noč. Sebastjan se je spet odločil imeti žur. Skoz se je neki prebujal, pa čivkal. Šele ob treh zjutraj se je umiril, ampak kaj ko je spal samo do 6h. no, saj pol je pa ob 8h že nazaj zaspal in zdaj spi. Jaz pa vsa blentava user posted image , če se bom pa ulegla, pa itak ne bom mogla zaspat...
Bo zgleda res treba začet uvajat GH, da bo naš težkokategornik se zvečer najedel in pol spal...Upam! user posted image

Varstvo - Sebastjan gre z 12M v vrtec, smo ga dobili user posted image . 21. 3. 2014 se mi izteče porodniška, kak teden prej pa začneva z uvajanjem. Bo pa v istem vrtcu kot bratca.

Avtosedež - pri nas se kar deduje user posted image . Po jajčki uporabljamo Maxi cosi - Toby, kasneje pa jahače s hrbtišči. V avtosedež bi jih naj dali, ko že samostojno sedijo. Mi2 sva oba otroka dala v avtosedež pri 9M. Prvi je sicer samostojno sedel že prej, ampak je bil tak drobižek, da sva z avtosedežem še malo počakala, drugi je bil pa orjak in je jajčko prerasel, predno je čist samostojno sedel. Svakinja je svojega sinčka dala že pri 5M v avtosedež, jaz pa si Sebastjana še ne znam predstavljati tam, pa čeprav ni ravno pri tadrobnih, haha. Ima 69cm in 8500g, jutri pa 5M.

Bodite lepo.

(odgovor članu drejcisu)
Neposredna povezava do sporočila: 294
13.8.2013 10:01:12   
grašek
dobro jutro,

midve sva že z bližnjega hriba, vmes vedno zaspi, nesem jo v slingu. sem kar zadovoljna s kondicijo, v najhujši vročini nisva hodili gor, sem pa jaz malo tekla in se pozna.

varstvo - bomo skombinirali z dvema babicama, bom tudi videla, kako bom jaz delala, mprda bom začenjala šele ob 11.30. res hudo, kako je premalo mest v vrtcih.

avtosedež - mislim, da so januarke nekaj debatirale o tem, da ni dobro, da je otrok obrnjen v smeri vožnje - tudi ko je že večji, pa naj bi imeli Švedi neke avtosedeže, nadsploh severnjaki, katniss, veš ti kaj o tem? sicer pa mi tudi kar dedujemo od sestre, od oblačilc nisem ničesar kupovala, , dobila sem tudi voziček, ker pa je bolj terenski, sem enega manjšega in hito zložljivega kupila za v avto

izalina - zakaj ste rabili Bownovo?super, da ste napredovali. midve tudi hodiva na skupinsko vadbo na pedokinetiko, meni je super, otroci ppa so se tudi že zelo navadili in

zelo napredujejo.

lep dan, se je naveličala biti v naročju

(odgovor članu Beba78)
Neposredna povezava do sporočila: 295
13.8.2013 15:48:32   
izalina
Avtosedež - sigurno ga ne bom dala v sedež pred 9m. Hčerka je šla iz lupinice pri 10m in je bila bolj težkokategornica. Vmes smo zamenjali tudi lupinico, da je bila čim dlje v njej. Se nam bo pa ravno lepo razšlo z avtosedeži, saj ga bo hčerka prerasla in bomo njej kupili večjega. Mali bo pa dobil njenega Romerja King Plus.

Grašek - na Bownovo je šel zato, ker je asimetričen in je še vedno stiskal pestke (malokdaj je imel desno rokico razprto). In kar imava oba z mojim same pozitivne izkušnje s to terapijo, sva se odločila, da poskusimo. Po dveh terapijah je očitna razlika. Jutri imamo še eno.

(odgovor članu grašek)
Neposredna povezava do sporočila: 296
13.8.2013 18:20:02   
Mamaja
Dober dan!

Pri nas sicer ni pretirano dober, miško nekaj zvija po trebuščku že od zgodnjega jutra in je čisto out user posted image . Jaz pa tudi, ker ne vem, kako naj ji pomagam.

Avtosedež pri nas še ni potreben, je v lupinici še dovolj prostora. Je pa smotano, če jo otrok preraste, preden se je sposoben sam usesti, ker je potem bolje vzet avtosedež od 0-18kg (0/I), ti so pa na varnostnih testih dokaj slabo ocenjeni.
Prilagam nekaj zanimivih linkov - ne se ustrašit tistega v nemščini - tabelco se da prebrat, tudi če ne znaš jezika.
http://www.ringaraja.net/clanek/lupinica-avtosedez-ali-jahac_4270.html
http://www.motorevija.si/si/345/1401/AMZS_test_33_otroskih_varnostnih_sedezev_2012.aspx
http://www.sparbaby.de/ratgeber/kindersitze-test-adac-stiftung-warentest/

Glede dojenja in dodajanja se mi pa zdi, da preveč mamic prehitro vrže puško v koruzo, zato ne steče in potem gredo kar na AM. Midve sicer nisva imeli težav, ker se je mala res že od samega začetka lepo dojila. Jih je pa imela moja cimra in so ji v kranjski porodnišnici zelo pomagali in se potrudili, da je pravilno črpala mleko s črpalko, pa vsak dan znova so ji večkrat pomagali pristavit otroka, da je po slabem tednu vsaj začel pit iz njenih prsi. Je pa res, da je tudi sama pokazala voljo, zato so jo sestre spodbujale. Meni so pa ob prvem dojenju pokazale, kako otroka pravilno pristavim in na kaj moram biti pozorna. Sicer sem do navala mleka dodajala nekaj AM, a sem ubogala nasvet, da se mora otrok najprej dojit iz obeh dojk (torej vsaj pol ure) in če potem noče več pit, se pa joka, mu ponudiš še AM. In je delovalo. AM je spila ravno toliko, da je bila sita, ko sem dobila dovolj mleka (nekje 3, 4 dan), pa dodajanje ni bilo več potrebno

Grašek a na pedokinetiko hodita? Fino. Midve začneva jutri, upam, da bo Ivi všeč.

Pa pišeš, da uporabljaš sling. Srečka, ker ga tvoje dete mara. Moji je čisto prestatično bit tam noter in se po nekaj minutah naveliča in se trudi prit ven. Meni se pa nosilke zdijo tako fajn in že celo nosečnost sem sanjala, kako se bomo nosili. No ja, saj nosimo se zelo radi, samo na rokah, ne v nosilki user posted image .

(odgovor članu izalina)
Neposredna povezava do sporočila: 297
14.8.2013 17:39:00   
katniss
Zdravo,

upam, da mi danes uspe kaj sestavit! Aleksej si je nasel sloncka za sogovornika trenutno, bomo videli, ce je zanimiv haha.

Vceraj sva bila v posvetovalnici, sva sla firbcat koliko je pubec zrastel. 6640g, 60cm (tu se je ziiiiher zmotla, sem videla da ni imel nogice stegnjene, zato mami pravi 62cm), obseg glavice 43,3cm (so zelo natancni). Star je pa 5 mesecev. user posted image

grasek: Ti bom poslala sporocilo, ko utegnem user posted image . sem zasledila tole glede jezikovnega jezika ampak nic kaj podrobnega in me zanima.

Varstvo: Hja, midva se pogovarjava ze o drugem otrocku, ker bi rada pac 'zakljucila' s tem. Varstvo je tukaj itak samo privat, tako da bi naju kr drago prislo, ce bi se jaz delala. Prav bedasto je, ker ce bi jaz sla delat, bi mogla dobit res dobro placo, da bi pokrila stroske tega varstva in da bi se kaj denarja ostalo. Tako, da je trenutno pac financno bolj ugodno, da jaz doma ostanem.. Bomo videli, ce bo to res zneslo. Jaz bom verjetno konec leta zacela aktivno se sluzbo iskat, potem pa bova videla, kako se bodo stvari obracale ter ce in kdaj bova zares zacela razmisljat/delat na drugem otroku.
Oma pa zivi predalec stran za te hece, tako da bo se kr nekaj casa varstvo 'mama'.

Avtosedez: Se dolgo bo v lupinici, imamo se vedno tisti mehki nastavek za glavo gor, tako, da bo se dolgo dovolj 'mali' za to. Glede avtosedezev se nisem delala nekih raziskav, edino to vem, da bi rada, da se naprej gleda nazaj, tudi ko bo v sedezu. Je dosti bolj varno in sile manj delujejo na telo ob nenadnem zaviranju.

Gibanje: Jaz sem si iz interneta sprintala eno diplomsko delo, kjer so opisane vaje za dojencke in bom sama izvajala doma. Na zalost nimamo neke vadbe tukaj in opazam, da ga tale zategnjenost kr zmoti vcasih. No imamo fizioterapijo kmalu in bomo videli user posted image .

Vozicek:Danes sem imela cel cirkus v kosari, ker je hotel ven gledat.. tako, da zgleda bo treba v sportni del. Bova najprej sprobala, ce mu sploh pase, ce ne ga bom pa malov slingu nosla okoli. To mu je tudi fajn, ko lahko ven vidi.

Tak, pogovora s slonckom je konec, zgleda da je plenica polna in vecejo bo treba skuhat pocasi. Lepo se imejteuser posted image

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 298
14.8.2013 21:51:25   
ana88

7. 2. (PDP 1. 3.)
Ana88: Lia (3150g, 50cm, OG 35cm)
1 mesec: 3585g, 53cm
2 meseca: 4550g, 56,5cm
4 mesece: 6300g, 63cm
5 mesecev: 7140g, 67cm
6 mesecev: 7900g, 68cm, OG 43,5cm

11. 2. (PDP 1. 3.)
Senait: Urban (2600g, 49cm)
2 meseca: 4600g, 58cm
3 mesece: 5500g, 60cm
4 mesece: 6500g, 65cm

12. 2. (PDP 3. 2.)
Rose Bay: Vasja (4030g, 52cm, OG 37cm)
3 mesece: 6730g, 63,5cm, OG 42cm

21. 2. (PDP 19. 3.)
Ateya: Hana (3270g, 50cm)
1 mesec: 4360g, 54cm
2 meseca: 5075g, 58,5cm
3 mesece: 6130g, 62cm
5 mesecev: 7800g, 68cm

2. 3. (PDP 3. 3.)
Michelle12: Aleksander (3390g, 56cm)
1 mesec: 5250g, 63cm, OG 41,5cm
3 mesece: 6550g, 66cm
5 mesecev: 7850g, 73cm

6. 3. (PDP 31. 3.)
leilla: Zoja (2220g, 45cm) in Živa (2850g, 48cm)
1 mesec: Z: 2870g, Ž: 3400g
2 meseca: Z: 4030g, Ž: 4630g
3 mesece: Z: 4940g, Ž: 5710g
4 mesece: Z: 5700g, Ž: 6400g

8. 3. PDP (9. 3.)
rotty: Glorija (3580g, 54cm)
2 meseca: 5760g, 60cm
2,5 meseca: 6310g
3 mesece: 6620g, 64cm
4 mesece: 7250g, 69cm

14. 3. PDP (20. 3.)
Beba78: Sebastjan (3600g, 53cm)
1 mesec: 4500g, 58cm, OG 39cm
4 mesece: 7890g, 66,5cm, OG 44cm

15. 3. (PDP 5. 4.)
katniss: Aleksej (2520g)
1 mesec: 3410g
2 meseca: 4650g
3,5 meseca: 5420g, 57cm
4 mesece: 5790g, 60cm
5 mesecev: 6640g, 62cm, OG 43,3cm

16. 3.
soncek999: Laura (4290g, 54cm)
4,5 meseca: 6960g, 68cm

18. 3. PDP (11. 4.)
izalina: Svit (3840g, 53cm)
2 meseca: 6000g, 58cm
3,5 meseca: 6600g, 62cm

19. 3. (PDP 21. 3.)
abc123: Eva (3750g, 52cm)
1,5 meseca: 4930g, 55,5cm
2,5 meseca: 5940g
3,5 meseca: 6600g, 64cm

21. 3. (PDP 16. 3.)
Mamaja: Iva (3290g, 53cm)
1 mesec: 4040g, 55cm
2 meseca: 5030g, 57cm
3,5 meseca: 6040g, 60cm
4,5 meseca: 6820g, 64cm

22. 3. (PDP 25. 3.)
Drejcisu: Hana (4050g, 57cm)
1 mesec: 5500g
2 meseca: 6420g, 61,5cm
3,5 meseca: 7700g, 65cm

3. 4. (PDP 30. 3.)
NiNiBo: Njal Pepijn (3720g)

6. 4. (PDP 9. 4.)
Lepjedan: Bor

10. 4. (PDP 11. 4.)
grašek: Luna (3260g, 51cm)
1,5 meseca: 4300g, 58cm
3 mesece: 5100g, 62cm
4 mesece: 5750g, 65cm

(odgovor članu ana88)
Neposredna povezava do sporočila: 299
14.8.2013 22:37:40   
ana88
Senait tudi vam čestitke za pol leta user posted image
Izalina user posted image za zobke

Tudi mi smo danes ponoči pridelali drugi zobek. user posted image Se je zbudila ob 2h budna kot sova. In sva se oba s fantom matrala do pol 4ih izmenično, pa ni hotela zaspat. No, si jo je potem navezal v trak in jo je takoj zmanjkalo. Tako da slingi, takšni in drugačni, so fajn. user posted image Če otrokom le paše bit v njih.

Danes smo imeli razvojno ambulanto (ker se je malo prezgodaj rodila). Je lepo prijemala igrače in jih dajala v usta, preprijemala jih je iz roke v roko, sledila lučki z očmi, se obrnila na trebuh. Edino rekla je, da je malo mehka v mišicah (kar mi je čudno, ker sem jaz vedno mislila, da je zategnjena, ker se tako steguje user posted image , pa dobro). No, je rekla, da bomo čez kakšen mesec ponovno prišli in če ne bo izboljšanja, nas da na fizioterapijo. Tudi prav. Zastonj telovadba! user posted image
Drugače pa bomo v septembru verjetno začeli s telovadbo. Smo že bili maja enkrat (prvi obisk je zastonj) in nam je bilo fajn. No, je potem zbolela, njim se je pa sezona zaključila in nismo več šli. Septembra pa se ponovno začne. Bo verjetno še bolj lušno zdaj ko je večja.

Tuji ljudje: Pred časom je bilo tudi o tem govora pa nisem takrat nič pokomentirala. No, moram reč, da je zelo prijazna in dobrovoljna punčka kar se tiče tujcev. Se vsakemu nasmehne. No, po rokah se ne pusti ravno vsakemu nosit - odvisno tudi od razpoloženja in koliko je utrujena. Sicer je najraje pri meni, ampak načeloma s tujci nima problemov.

Obračanje: Ja, saj nam tudi ne gre nazaj na hrbet. In tako kot pri tebi, Senait - jamranje, da bi šla na hrbet in ko jo obrnem, v trenutku nazaj na trebuh. Včasih se mi še upira medtem ko jo obračam, in mi sili nazaj na tebuh. Afna mala. :P
Mi pa tudi v spanju sili na trebuh in jo hočem jaz na boku zadržat, ker ko je enkrat na trebuhu, ji glava sili kvišku in joka in se skoraj zbudi. Čeprav potem jo včasih pustim na trebuhu in glavico malo dol držim, toliko, da zaspi. Samo potem čez čas spet zajoka, ker se predrami in da glavo gor. Na hrbet pa seveda tudi ne.

Posteljica: Jaz se še vedno ne morem načudit, kako majhna je ta zadeva. In resno razmišljava, da bi posteljico prodala in kupila kar ta veliko posteljo (90x200). Ali pa samo jogi, in ji ga dava v njeno sobo na tla k steni, pa kakšen tepih spodaj, pa dekico zraven, da če se že slučajno kam prevali, ni pretrd in preglobok padec. Je pa to tudi pristop Montessori - vse v otrokovi višini, da je čimbolj samostojen. No ja, bomo videli. Samo naglas razmišljam. user posted image

Avtosedež: Mi bomo še kar nekaj časa v tem prvem. Smo kupili Cybex Aton 2, ki je od rojstva pa do 13kg, kar naj bi bilo do cca 18mes. Tako da še imamo čas preštudirat ostalo ponudbo. Poleg tega bo takrat že spet nova kolekcija in več izbire. Se zaenkrat ne obremenjujemo s tem.

Varstvo: Mami je še študentka - absolventka z možnostjo podaljšanja statusa do oktobra 2014. Tako da se tudi s tem še ne ubadamo. Bomo lepo doma dokončevali diplomo in cartali malo navihanko. Drugače pa moja mami ne hodi več v službo in ne živi daleč, tako da smo kar se tega tiče hvala bogu preskrbljeni.

soncek999 dobrodošla! user posted image

(odgovor članu ana88)
Neposredna povezava do sporočila: 300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Zakaj vse več staršev ne spi v isti postelji?
Mnogi starši priznavajo, da spijo ločeno, trenutek, ko se partnerja ločita in zasedeta vsak svojo posteljo, pa je običaj...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?