oreh
|
Zgleda, da vas je kar dosti na dopustu, saj je na temi kar zatišje. Upam, da bo dopustniško vzdušje pripomoglo k čimveč nalulanim pluskom! Na debato o Rešu bi pa samo še nekaj dodala. Tara tudi jaz se spomnim tvoje slabe izkušnje z Rešem, ki si jo že opisovala na IVF temi in se mi zdi super in pogumno, da sta se odločila zamenjati kliniko, saj je odnos zdravnik-pacient zelo pomemben. Se mi zdi pa tudi prav, da ostalim puncam, ki še premišljujejo kam in kako poleg subjektivnega pogleda posredujemo tudi malo bolj objektivne izkušnje. In normalno, da ga midve s Katte kujeva v zvezde, saj nama je uspelo pri njemu. Dobra stvar Reša je tudi urnik, če imaš službo, kjer ni možno, da prideš urco, dve kasneje. tako veš, da bo UZ opravljen do 5.30 in si potem točno na delovnem mestu. Meni je to full pomenilo, saj imam delo, kjer ni možen fleksibilen urnik. Kar pa se tiče stroškov pri rešu, pa se meni ne zdijo ne vem kako visoki. Dobro za hormone 20 evrov, za SPB gre lahko on na krvodajalsko, lahko gre tudi ženska, Reš le zagovarja to, da boljše, da ne, ker nikoli ne veš, kdaj si noseča, če pa ti je škoda dat 50 evrov, greš lahko tudi ti na krvodajalsko. Ženska lahko opravi test za SPB tudi na infekcijski na napotnico os. zdravnika (v zakup pa je treba vzet čakalne dobe). V italijo ti po prometriuum ni treba hodit, saj ti ga pošljejo tudi po pošti, poštnina cca. 3 evre, zdravila so plačljiva tako kot je napisala Tara, škatljica je 5 evrov, še vedno ceneje kot pri ginekologu Utrogestan cca. 9 evrov, Dabroston pa lahko dobiš na racept, če ti ga osebna ginekologinja predpiše, učinkovine pa so iste kot prometriuum. Ko sem predlagala samoplačniški postopek me je sam čudno pogledal, češ, zakva že, če je možno na zavarovalnico. Hočem rečt, stroški spet niso tako veliki, za razliko vseh polulanih in zavrženih ovulacijskih in nosečniških testov , jaz sem jih v 3 letih polulala gotovo za en fajn voziček . Sem se pa takrat jezila tudi jaz na vse te stroške, za koji k*** moram pa poleg vsega še plačevat, soseda pa da narazen sam noge in je to to... Kar mi je bilo še pri rešu pomembno je bila bližina, ko sva se vozila do njega, mi je bilo tistih 15 minut najbolj stresnih v življenju, a bojo danes folikli, a bodo spodbudne informacije, a bo prišlo sploh do punkcije... Si ne predstavljam, da bi se vozila 1,5 ure do MB, po moje bi se psihično požrla. In če si doma recimo iz Idrije je še do Reša dolga, kaj šele do MB. In že na bencinu pokuriš tolko, da so stroški pri Rešu res majhni. No, te stvari se meni zdijo pri njemu fajn. Seveda pa ima vsaka svoje mnenje. samo napisala sem, kaj se tudi splača pretehtat, poleg dobrih ali slabih izkušenj Reševih pacientk.
|