|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  135 136 [137] 138 139   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2013
6.6.2013 10:29:05   
sover
Urosnok, user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Temu se pa reče porod v velikem slogu user posted image . Kapo dol, da sta s tvojim to takole filmsko izvedla. Komaj čakam podrobnosti. Polubčkaj malo Auroro še v mojem imenu (BTW: lepo ime).

Valery, name ne računaj prav dosti. Ti dovolim, da me preskočiš user posted image . CTG je kot Panonska nižina, plodovnice še polno in je čista, tako da naša tamala najbrž še ne bo prikukala na svet. Naslednji CTG z vag.pregledom imam v ponedeljek. Mi je G rekla, da lahko pridem kar k njej, da se mi ni treba v PO vozit. Fino! To pomeni, da se lahko peljem sama in si vzamem čas.

Niinii, saša - vama zavidam tole cartanje z malimi zvezdicami. Mislim, da bom tokrat bistveno bolj uživala z dojenčkom kot prvič. Takrat sem bila fuul nesigurna in zato napeta, poleg tega pa zdaj vidim, kako hitro mine to obdobje.

Uživajte v lepem vremenu.

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 3401
6.6.2013 10:36:07   
sonce987
hej.

Tole bi se pa res strinjala s sover. tud meni se zdi, da bom znala bistveno bolje izkoristit čas z novorojenčkom, ker res tako hitro rastejo, da ni kaj. Čeprav me na trenutke skrbi kako bo, ko bo npr. novorojenček zvečer jokal, starejši-star 2 leti pa bo v postelji to poslušal. Se bojim, da bo tudi on jokal zraven. Kako to rešujete pri vas saša, majčica?

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 3402
6.6.2013 10:37:25   
sonce987
še to, našla sem izgubljeni šiviljski meter in namerila obseg trebuha 107 čez popek....imam pa še 3 tedne do pdp. So me že v prvi nosečnosti vsi spraševali, če bom rodila velikega otroka,ker je bil trebuh tudi velik user posted image

(odgovor članu sonce987)
Neposredna povezava do sporočila: 3403
6.6.2013 10:38:13   
Peeby
športnica in ursonok čestitke!!! user posted image Sem že mislila, da sploh ne bodo začeli junijčki prihajati na svet, ker je bilo par dni zatišja.

Lethe: se vidi, da sva bolj proti koncu meseca mi2. Meni se tudi še ne vleče in bi rada vmes še dosti stvari uredila, pripravila itd itd. Saj je res, da me vse boli pa trebuh ogromen pa vse pripadajoče se težave se pojavljajo, ampak naj še kar počaka tam notri user posted image . Se pa vse bolj veselim tega momenta, kot ga je opisovala saša33 - ko nekdo pride.

CTG: moj mali se sploh ne da motit! Včeraj sva visela priklopljena več kot eno uro in se je komaj prebudil in parkrat za malenkost zamuval. Še zmeraj iščem način, kako ga prepričat, da je aktiven. Saj ne da me je potem zvečer ene 2h butal na vse pretege, da me je pošteno bolelo. Mulc mali.

Ajde izkoristite sonček.

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 3404
6.6.2013 11:02:16   
Anjuškaaa
Čestitke Športnici in Ursonok user posted image user posted image user posted image

Ursonok..si pa rodila vsaj naravno brez medicinskih pripomočkov in osebja user posted image
Nič hudega za raztrganine saj se hitreje celijo kot vreznine..

Zjutraj sem se zbudila nekam mokra in sem mislila, da mi je odtekla voda..po moje je šel čep saj je bila takšna prozorna gostejša sluz. Upam, da se ne bo kej sprožil porod pred ponedeljkom saj mi bodo takrat odstranili šiv. Otrdevanja pa tak skoraj ni..včeraj je samo enkrat rahlo boleče otrdel in potem nič več.
Vsaj do pon naj zdržim potem sem pa pripravljena na vse user posted image

Glede tašče in tasta sta pa tud super in se razumemo. Nobenih težav in vsiljevanja..enkrat onadva, drugič moja dva kej skuhata viška za naju za kosilo...že kakšna 2 meseca sploh ne kuham kosila user posted image
Edino kar taščo zelo moti je najina mačka. Skos teži, da jo morava dati stran zaradi user posted image da ja ne bo kaj narobe. Onadva pač ne marata živali, a midva jih obožujeva in je nikakor ne milsiva dat stran. Ostane z nami do konca pa pika! Najbolj jo moti zarad dlak..bom pač pogosteje prala in čistila po telh, da ne bo toliko mačjih dlak in mi ne bo tako težko. Težje bi mi jo bilo dat stran. Že ko je 1x padla iz balkona in smo jo 1 dan pogrešali sem user posted image pa smo jo na srečo našli po celodnevnem iskanju.

No sedaj pa šibam malo v mesto zapravljat ko je tak lep sončen dan user posted image

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 3405
6.6.2013 11:38:53   
Lethe
Dansas, 10-minutno zamudo ji oprostim user posted image user posted image Se je res trudila, da bi bilo včeraj...hahahauser posted image
Je pa tudi res kar si napisala, dobila je, kar je želela - ekspresen porod, brez medicinskega osebja, naravno...evo, cel paket. Samo v malo drugačni embalaži user posted image

Sover pa morda le ne bo uspelo danes, bo pa 9.6., se tudi lepo sliši, kajneuser posted image user posted image , lahko obračaš številki. No, morda pa nas preseneti...

Aja, Ursonok, menda še nista doma? Ker vidim, da ti je uspelo spoznati čare pametnih telefonovuser posted image

Jaz sem nabrala celo skledo domačih jagod. Sem jih dala v hladilnik, kasneje pa navalim nanje. Jih moram nekaj prihranit še za nečaka. No, saj jih je verjetno blizu 2kg, menda ne bom vseh zmogla pojestuser posted image

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 3406
6.6.2013 13:57:06   
dansas
Hej,

sem ob prebiranju novic zasledila tole porodno zgodbo - mislim, da mora biti celo junijka user posted image

Danes ponoči sem pa doživela precejšen šok. Ni bil v obliki kakšnega lažnega preplaha, ampak je bil kriv moj dragi, ki mi je med spanjem eno čelno pritisnil user posted image . Sem bila tako presenečena, da sem kar nazaj zaspala. To se nama ni še nikoli zgodilo - zgleda, da je malo orientacijo zgubil in se je namesto na levo, obrnil na desno in pri tem sva direkt z bučani treščila user posted image . Hja, kot da ni dovolj, da se že ob vsakem obratu iz enega boka na drugega prebudim user posted image

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 3407
6.6.2013 14:52:49   
lina3
Evo mene iz pregleda. Nič obetavnega, oziroma zdaj sem že pomirjena, moram pa rečt, da mi je šlo kar na jok.

Prvi CTG ni bil nič posebnega, user posted image veliko spal. Voda bp. Na UZ pa "štala". Njaprej nisem bila naročena oziroma so imeli danes cel ozmedo, ker so skoraj vsi zdravniki na nekem kongresu. potem čakam pol ure in mi le povejo, da me bo sprejel dr. ČORLIČ. Zelo prijazen,ampak on bi mi danes sprožil porod, ker je posteljica III. stopnje, manj plodovne vode in user posted image prelahek 2.150g. Jaoooooooouser posted image user posted image .
Grem k svoji G, me da še enkrat na CTG, me pomiri, govori z dr. ČORLIČEM in skupaj se odločita, da grem lahko domov. V soboto na kontrolni UZ v porodnišnico in če ne bo nič, v ponedeljek zjutraj rodituser posted image .
Sem si zdajle kupila malinove liste, ker je vrat že malo zmehčan, samo 2 cm odprta, tako da upam, da se do ponedeljka pripravim in da lepo rodim.

Kako pa ste ostale opravile?
Joj, jaz samo upam, da bo vse ok in da manjši obseg trebuha user posted image , ne pomeni nič hujšega...

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 3408
6.6.2013 17:12:36   
majčica1508
Ursonok,.....Iskrene čestitke ob rojstvu princeske in super,da se je tako izteklo kot si,si sama želela...user posted image bravo mami
Športnica.....iskrene čestitke,no pa si ujela zadnji vlak za majuser posted image
Sonce987....ti odgovorim kasneje,se je mali zbudu

(odgovor članu lina3)
Neposredna povezava do sporočila: 3409
6.6.2013 18:59:29   
andreja_p
Pozdravljene!
Čestitam sportnica in ursonok. Samo da je bilo vse srečno na koncu pa ni važno ali je to v avtu ali v porodnišnici. Lepo cartanje,pa se javita kaj ko bosta pri močeh.
No jaz sem pa imela danes 2 CTG in nič ne kaže, da bi naša punca rada na ta svet. Za enkrat še ni spuščena ji je pa namerila 3100 ampak je rekla da ji deluje večja,kot je pa izmeril aparat 3200, za 38t. Naša punca bo kar konkretna, verjetno, ko se odloči pridit na svet. Naslednji pregled imam 12.6 in CTG,potem bomo pa videli kako bo. Upam da ne prenosim. Imam pa naslednji teden še neke obveznosti,tako da naj kar počaka,potem pa naj pride. Mi je pa ginekologinja prejšnji teden odkrila da ima mala verjetno cisto na jajčnikih.Ni mogla razločiti ali je povn mehur ali cista.Baje da se to rado naredi pri punčkah, in naj bi po porodu izginilo. Danes ko je pogledala je bilo ponovno vidno,ampak ne vemo kaj bi to bilo.Upam, da res izgine po porodu,da ne bo potrebna kakšna operacija. Za enkrat še nič ne paničarim,upam pa na to, da se je ginekologinja zmotila.
lina3 to je pa res mala teža,ampak v katerem tednu pa si? Jaz upam, da so se zmotili in da ti naslednji UZ pokaže pravilno.
Izkoristite sonček v teh dneh in naberite si energije za finalni tek- porod

(odgovor članu majčica1508)
Neposredna povezava do sporočila: 3410
6.6.2013 19:44:17   
dvojčica6
ursonok, ceeeestitke user posted image user posted image ma naj bo pridna in zdrava vasa Aurora user posted image Bejba je ze ta prava, a sem ti rekla, da bo velika user posted image upam, da te raztrganina ne boli prevec, hitro se pocajtaj in javi kaj!

ma kolk pregledov mate vi babe? js sm danes mela ctg prvic, zadnji pregled 14 dni nazaj, naslednjic pa mi je dala 17. se en ctg...nic slatanja tam spodaj...kar mi je ok, ampak...hm, se mi zdi, da mate vi ful veckrat...

dansas user posted image samo js ne vem, ce bi zaspala nazaj, bi ga kar cofnila dol s postelje user posted image

andrejap..ne skrbi, po moje to izgine...matr, znajo zamorit kdaj...mene je prvo cisto splasila, ko je rekla, da ma ful velik mehur, da upa, da ni nic narobe...pa je bilo samo to, da se mala ni polulala...

lina3, srecno! bebi bo itak kmalu zunaj in bo vse jasno...poslusaj svojo g, ker te ma ze celo nosecnost!

no, moj ctg pa je malo hribckov narisal, ma me je glih takrat konkretno brcal moj bebi, tako da dvomim, da je bil kak popadek res to... drgac pa...a morte verjet, da sem se zredila za 3 kile in pol v 14 dnehuser posted image ]user posted image res mam apetit, ma to je vseeno prevecuser posted image

(odgovor članu andreja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 3411
6.6.2013 20:22:00   
Tija01
Pozdravljene souser posted image in ostale mamice z user posted image !

Ursonok in športnica čestitke! Ursonok no vsaj delno so se tvoje želje za porod tudi uresničile, bravo ti, tiste raztrgnine pa se bodo že zacelile s tem se nič kaj ne obremenjuj. Saj veš me nekatere katerim se še vedno ni user posted image obrnil bomo imele še večji rez CR in bomo še morale več časa okrevati. Vse to bomo dale skozi in potem bo nam vsem lepo z našimi user posted image .

Zdaj sem se pošteno najedla gozdnih jagod, odlične so bile!

Imejte se lepo pridno božajte svoje bušije in uživajte življenje!

(odgovor članu dvojčica6)
Neposredna povezava do sporočila: 3412
6.6.2013 20:30:29   
ursika_ursi
Športnica in ursonok, ISKRENE ČESTITKE!!!!!user posted image user posted image user posted image Pa sta končno dočakali svoja sončkauser posted image In UAU, ursonok, za tak spektakularni porod, res UAU!!!user posted image user posted image

user posted image

PDP, nick, starost, kraj, število user posted image , število user posted image ki jih že imamo , naslednji pregled, spol user posted image

3. 6.
sover, 31, 2user posted image , 1user posted image , 22.4. user posted image

7. 6.
flowy,Velenje, 31, 1user posted image , 0user posted image , NS 26.11

10. 6.
anasara12, Lj, 1user posted image , 0user posted image
Valery83, 29, Koper, user posted image

13. 6.
anush_86, 26, gorenjska, 1user posted image , 0user posted image

14. 6.
k93i, 20, okolica Mb user posted image

15. 6.
tana01, 32, Koper, 1user posted image , 0user posted image

17. 6. 
ursap, Lj, 2user posted image , 1user posted image
dansas, 3user posted image , 2user posted image

19. 6. 
ursika_ursi, okol. Slov.B., 27, 2user posted image , 0user posted image , NS 13.12, NP 4.4.2013 user posted image

20. 6. 
andreja_p, CE, 29, 1user posted image , 0user posted image , 18.4.

21. 6. 
drugičudež, 2user posted image , 1user posted image ,

22. 6.
Anjuškaaa, 28, okolica Celja, 1user posted image , 0user posted image
vilincek, 2user posted image , 1user posted image
helga7, 33 let, 2user posted image , 1user posted image
lina3, 34let, 2user posted image , 1user posted image

23.6.
Tija01, okolica Mb, 1user posted image , 0user posted image
dvojčica6, 3user posted image , 2user posted image

24.6. 
StelaPia, MB, 27, 1user posted image , 0user posted image ,

25.6.
sonce987, 29, 2user posted image , 1user posted image

26.6. 
Lethe, 28, 1user posted image , 0user posted image

28.6. 
Peeby, 28, 2user posted image , 0user posted image

30.6.
*sončka* , Kamnik, 24, 1user posted image , 0user posted image

X.6. 
sanrca.81,
zeemeermin,

UREJANJE DOKUMENTACIJE:
-
Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1
-
Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
priloga S-1 (ista kot zgoraj)
-
Priznanje očetovstva
-
Kako do otroškega dodatka?

INFORMATIVNI IZRAČUN VIŠINE OSNOVE STARŠEVSKEGA NADOMESTILA

RODILE SO:

MAREC

- Plišek; 1.3.2013 (PDP 9.6.2013), NAJA, 650g, 33cm
- Natka28; 6.3.2013 (PDP ?), TAJ, 990g, 35cm

MAJ

- niinii; 11.5.2013 (PDP 4.6.2013), LILI, 3240g, 49cm
- mojci13; 15.5.2013 (PDP 1.6.2013), MIHA, 2880g, 49cm
- Storžica 81; 18.5.2013 (PDP 11.6.2013), NIKA in VITA
- Anon2012; 21.5.2013 (PDP 11.6.2013), MAKS in LARA
- malečka24; 21.5.2013 (PDP ?), LEJA, 3400g, 52cm
- pika89; 22.5.2013 (PDP 2.6.2013), JERNEJ, 3380g, 51cm
- ninika89; 24.5.2013 (PDP 2.6.2013), ŽAN
- Saša33; 25.5.2013 (PDP 1.6.2013), ADAM, 3104g, 51cm
- Zoja83; 25.5.2013 (PDP 11.6.2013), TADEJ, 3410g, 51cm
- majčica1508; 28.5.2013 (PDP 7.6.2013), JAN, 3040g, 51cm
- natalija28; 28.5.2013 (PDP 6.6.2013), BRINA, 3660g, 48cm
- športnica; 31.5.2013 (PDP ?)

JUNIJ

- girl79; 3.6.2013 (PDP 9.6.2013)
- ursonok; 6.6.2013 (PDP 1.6.2013), AURORA, 3660g

< Sporočilo je popravil ursika_ursi -- 6.6.2013 20:32:32 >

(odgovor članu ursika_ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 3413
7.6.2013 7:08:04   
sover
Dobro jutro!

Končno mi je uspelo vsaj zasilo zrihtat net - včeraj popoldne smo imeli nevihto in smo ostali brez TV-ja in brezžičnega interneta.

Danes sem PDP + 4, ampak je napredek: odluščil se mi je čep! user posted image user posted image user posted image user posted image Saj vem, da to samo po sebi ne pomeni ničesar, po drugi strani pa se lahko vsak hip začne. user posted image user posted image Preventivno sem šla pod tuš in se zrihtala povsod tam spodaj zavsak slučaj. Zdaj grem še enkrat preverit, kaj ima moj sinek naštimano za bivakiranje pri babici, da lahko potem v miru počakam akcijo. Joj, kako sem vznemirjena....

Sonce - kar se tiče sobivanja malčkov - tudi pri nas je prostorska stiska in bosta skorjada v eni sobi. posbenih ukrepov nimamo, upamo na najboljše.

Peeby - tud moja dopoldne na CTG-ju spi, zvečer pa akcija na polno, da kar skačem po kavču.

Anjuška, kaj si še z nami? Upam, da imaš že kakšno akcijo zasabo. Kar se tiče mačke: če je žival zdravstveno OK, ne vidim razloga, zakaj bi jo bilo treba dati od hiše. Povsod govorijo o tem, da imajo živali blagodejen vpliv na razvoj otroka.

dansas - meni se je to tudii že zgodilo. Moj M je nagnjen k mesečarjenju in mi pripravi vse sorte presenečenj ponoči. najraje imam tiste, ko sunkovito sede v postelji in se začne s kom preirat.

lina, andreja_p - držim pesti za vajine bebice. ne skrbita preveč. V vsakem primeru smo na koncu in če je res taka kriza, jih bodo pač predčasno poklicali iz trebuha.

Takole, zdaj me čaka še četrtina lubenice (mljask), potem pa posoda in čakanje user posted image

(odgovor članu ursika_ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 3414
7.6.2013 7:42:52   
sonce987
dvojčiča-jaz sem sedaj 37 tednov in imam sedaj preglede na 1 teden. Prvi ctg bom imela naslednji teden,ko bom 38t. Spodaj me nič ne gleda in tudi raje vidim, da ne, da mi slučajno kaj ne sproži. Verjetno me bo prvič spodaj pogledala ravno naslednjič, ko bom imela tudi ctg ali pa še to ne, če bo na ctgju ravna črta. Bomo videlii. Pred 37 t sem imela pregled pri 35t, 32 t in pred tem na en mesec.

sover super za čep, mogoče ne bo ravno danes,ampak začelo pa se je. Vidim, da z ursonok stroko poslušata lino user posted image

Jaz sem imela tudi pregled, sem dala bris za streptokok. Pogledala je vodo, težo in pritist-vse ok. To je pa to.

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 3415
7.6.2013 9:26:49   
dansas
Hej,

pregledi: jaz jih imam sedaj tudi na 1 teden, pred 37t pa sem jih imela na 1 mesec - saj mislim, da je tako povsod... čeprav se mi zdi, da sem v prvi nosečnosti kar naprej pri G sedela. Saj mi ni odveč priti na pregled, ker se gre pač za mojo malo bebiko, ampak včasih se zna čakanje razvlečt v nedogled, opravim pa itak samo tehtanje, merjenje pritiska in kontrolo urina - 5 min dela, čakala sem pa tudi že 3 ure! No, na srečo to ni pogosto. Kar se pa pregledov spodaj tiče, me je moja G samo enkrat na začetku spodaj pregledala in mislim, da tudi nima nekega namena več spodaj šlatat user posted image - kar mi čist ustreza; samo je pa res, da me zdaj proti koncu mal firbec matra, če sem tud jaz že kaj odprta, ker mam filing, da sem. Ampak konec koncev je pa vseeno, če sem - ko bom šla rodit, se bom mogla na 10 cm odpret, pa če štartam iz nule ali pa iz 3 cm user posted image

sover: mislim, da je tale današnji datum kar lep, tako da kr šibaj v P user posted image

lina3, andreja_p: se mi zdi, da je včasih nevednost prednost - vsaj kar se teh napovedi tiče, ki so lahko zelo negotove in nesigurne, in potem samo psiha dela. Držim pesti, da se v redu izteče.

papa

(odgovor članu sonce987)
Neposredna povezava do sporočila: 3416
7.6.2013 9:30:12   
ursonok
Ojla.
berem vas, pisati mi je pa prwk telefona totaln podvig. Tako da komentiram od doma. Vsem pa hvala za cestitke :) tu je grozno, ne da se spat, aurora visi na joski 7 ur skupaj, valda ponoci, potem pa spu 7 ur skuoaj, podnevi, ko ti ne mores. Da ne govorim o obiskih - mozje,babice, prijateljice itd spujo tuka ponoci, smrcijo, se pogovarjajo. Spala sem 3 ure, ce sploh. Dobro, da greva danes domov.upam, da bosta otroka miostnejsa :)
Te bolnice so ziv obup! Se dobro, da smo vsaj rodili v avtu :)

Vsem, ki imate danes preglede ali mislite rodit - srecno !!!

(odgovor članu sonce987)
Neposredna povezava do sporočila: 3417
7.6.2013 9:48:33   
Peeby
Evo, ravno danes je moj mali donošen user posted image user posted image user posted image . Se mi zdi, da je to ena taka psihološka bariera in da se bom sedaj počutila precej bolje.
ursonok: s svojo porodno zgodbo si nam dala misliti user posted image , da se lahko zgodi tudi kje na poti. No ampak, če se vse izteče brez težav je tako ali tako superca!!
pregledi: jaz sem imela do 35 tedna vsak mesec te redne preglede, zdaj pa na vsak teden, CTG.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 3418
7.6.2013 10:44:45   
anush_86
Ojla!

Čestitke, ursonok, upam da bosta kmalu doma!

pregledi : tudi jaz jih nisem imela veliko. V 31. tednu sem imela zadnji ultrazvok, v 39.tednu imam prvi CTG in ko bom en dan čez rok imam amnio. Po eni strani mi je bolje tako, da nisem vsak teden visela v čakalnici, po drugi strani mi gre pa na živce, ker pojma nimam koliko kg ima mali. No ja, mogoče je bolje da ne vem vsega, sigurno bi se full obremenjevala, če bi mi rekli da je mali full majhen.

(odgovor članu Peeby)
Neposredna povezava do sporočila: 3419
7.6.2013 11:00:07   
girl79
Čao user posted image in že mamice user posted image ,

Evo končno se javljam, doma sva že od srede...samo ni bilo časa za računalnik, pa malo težko tudi sedim zaradi hemeroidov user posted image

V glavnem kot je Lethe že prijazno sporočila, smo 3.6.2013 dobili fantka Filipa, 3320 g, 52 cm user posted image user posted image Na kratko...popadki na 3-5 minut celo uro, odhod v porodnišnico, tam so popadki izginili, na triažnem pregledu sestra reče da jaz grem pa rodit, ker MV-ja praktično ni več in odprta 3-4 cm, popadkov še vedno ni, klistir, okrog 1.00 zjutraj v porodno sobo, predrejo ovoje, se začnejo popadki na 5 min, kmalu so na 2 min, z mano zelo prijazna babica, ki se je zelo potrudila da ne bi bila prerezana, je pa zato trajalo malce dlje in bilo malce bolj boleče (al pa tisti smejalni plinček ni tako fejst prijel kot v prvo user posted image user posted image ), ampak ob 2.44 je bil Filip že zunaj....aja pa ni ga bilo treba nič po ritki da bi zajokal, je začel jokat ko niti zunaj ni bil še cel...je bilo prav hecno user posted image ...v glavnem imam samo 4 šivčke, ki jih praktično ne čutim in ene fajn hemeroide, ki so pa kar boleči...bomo že...

Ja po 2 dneh greš po novem domov iz P, hvala bogu, ker v P nisem spala nič....ponoči smo imeli skoz žur v sobi....tudi Filip žal čez dan spi, ponoči imamo pa hranjenje na 1-2 uri...pa je večkrat kar na eno uro kot dve...uh, že 5 dni nisem spala več kot 2 uri v kosu...upam da kmalu dočakam vsaj 3 ure v kosu....

Dojenje mi je kar boleče, sploh ko se pristavi, saj potem je ok, ko je enkrat priklopljen....tako da na srečo sem si že v porodnišnico nesla nastavke za dojenje s seboj- meni full pomagajo...

Nič, grem se probat še stuširat ko Filip ravno spi user posted image

Čestitke športnici in ursonok user posted image user posted image

Lepo se imejte user posted image

(odgovor članu anush_86)
Neposredna povezava do sporočila: 3420
7.6.2013 12:27:42   
andreja_p
čestitam vsem novopečenim mamicam user posted image user posted image user posted image
girl79 rodila si na moj rojstni dan. Mi bo zagotovo ostalo v spominu. Zelo lepa porodna zgodba.
pregledi tudi pri meni potekajo sedaj na en teden, od 37t naprej. Je res bolje tako,kot da je kaj narobe in potem ni več pomoči otroku. Čeprav me vsakič stisne,ko vem da moram na CTG in potem UZ,vaginalno me niso sedaj še gledali.
Glede moje bebike in ciste na jajčniku hvala vsem za podporo,ne bom posebej naštevala imenov. Sem kar pomirjena, je moj bolj živčen kar se tiče tega. Saj ne da mi je vseeno,sam itak nimam kaj narediti,če bom mislila na to. Bomo vidli kaj bo po porodu pokazal UZ. Po eni strani sem vesela da mi je ginekologinja to povedala, ker potem ne bo večje panike in tudi sama je rekla da potem radi kaj spregledajo ko se otrok rodi,zato mi je povedala,da jih še sama opozorim v porodnišnici.
No sedaj pa čakamo,katera bo sporočila veselo novico,da je rodila.
Izkoristite sonček, ker mogoče ga popoldan več ne bo. Srečno vsem

(odgovor članu girl79)
Neposredna povezava do sporočila: 3421
7.6.2013 13:58:09   
kitkat17
Hej souser posted image

Da se se jaz malo javim.. sem v P od vceraj,so me po pregledu zadrzal,in koncno ugotovil,da imam vnetje mehurja. Ampak grem danes domou in v nedeljo po.viziti nazaj,ker imam.v ponedeljek CR... ne bi zdrzala do ponedeljka tle.. :)) ampak na vsak nacin bi radi da grem vaginalno rodit. Hja,da dobim raztrganine slucajno,pol pa ce ne gre pa itak.CR delajo. Katera logika.. pac grem na CR in mam sam eno poskodbo,al kak? :)

Vas berem pa se slisimo ko.bo kaj novega.. :) vso sreco vsem.. :)

(odgovor članu andreja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 3422
7.6.2013 14:59:31   
sonce987
kitkat držim pesti, da bo v ponedeljek vse lepo potekalo. Da želijo, da rodiš vaginalno je pa čist pričakovano, ker je vaginalni porod bistveno cenejši od CRja. Kapitalizem je hu*

(odgovor članu kitkat17)
Neposredna povezava do sporočila: 3423
7.6.2013 16:24:04   
_hellokitty
Pozdravljene! Jaz bi vam rada zaupala moj problem al kak bi temu rekla :) z partnerjem si fuul zelima met bebiko in nevem.kje naj zacnem.. prosim ce je ze bla.latera.od vas ze v podobni situaciji naj me pomiri :) trudima se kaksna 2 mesca, in vedno pride M, kont. Tablete sem nehala jemat lani novembra, a je mogoce da zaradi tega se nuc.ni, drgac se orjentiram po izcedku in po enem koledarcku food pa se nekaj .. :) kaj bi lahk blo narobe al morem kr ppcakat da.bo? Nisem nek.ziucni clovek ker eni.pravijo da bi to tud lahk biu razlog ampak nevem.. ni pa ni. Prosim za odgovor da me nebo vec skrbelo. Hvala lep ppzdrav vsem *

(odgovor članu sonce987)
Neposredna povezava do sporočila: 3424
7.6.2013 19:30:04   
dansas
O,
_hellokitty: mislim, da si malo temo zgrešila. Mogoče bi bilo bolj primerno, če bi tukaj zastavila svoje vprašanje. Sicer pa jaz mislim, da 2 cikla ni ravno dolga doba pri delanju bebike. Eni se matrajo po več let! Tako da, le akcija in ne se preveč obremenjevat. user posted image

(odgovor članu _hellokitty)
Neposredna povezava do sporočila: 3425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  135 136 [137] 138 139   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  135 136 [137] 138 139   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?