|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kaj bi pasalo zraven?
18.5.2013 13:05:23   
nutela
Smo v pričakovanju user posted image  in iščem ime za fantka. Bratec je Jaša-kaj bi pasalo zraven? Vsak namig bo dobrodošel - sej vem, da na koncu se bom tako ali tako sama mogla odločit pa vendar...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kaj bi pasalo zraven?
18.5.2013 13:49:38   
annai
Ilj ali Črt user posted image

(odgovor članu nutela)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.5.2013 20:06:18   
metuljčica87
Ilj? Res al kaj?

Drugače pa Jure, itak!user posted image user posted image

Jure: 23. 8. 2009

Aljaž: 4. 1. 2014

(odgovor članu annai)
Neposredna povezava do sporočila: 3
18.5.2013 21:12:09   
aprilčica07
Jakob, Jani, Maks user posted image

Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm

(odgovor članu metuljčica87)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.5.2013 21:28:12   
majčica1508
Staš

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.5.2013 21:37:46   
annai

IZVIRNO SPOROČILO: metuljčica87

Ilj? Res al kaj?

Drugače pa Jure, itak!user posted image user posted image

Ja res ja... Poznam eno ko ma fantka z imenom Ilj...no sej ok ce ti ni vsec...men je pa jure grozno dolgocasno. :/ smo pac razlicni. Kaj ces. :D

Neposredna povezava do sporočila: 6
18.5.2013 21:40:18   
annai
Drugace je lepo Tevž. :)

(odgovor članu annai)
Neposredna povezava do sporočila: 7
19.5.2013 7:43:28   
metuljčica87
Res je, smo si različni in ponavadi me ob tej poplavi novodobnih imen več nobeno ne presenetiuser posted image In ponavadi se v take debate niti ne spuščam, ampak Ilj ... Me je pa šokiralo, priznam ...

Ja sej verjamem, da je ime Jure strašno dolgočasno ob takih imenihuser posted image Vseeno pa mislim da mi bo moj Jure hvaležen za ime ki sem mu ga izbrala ko bo odrasel, za Ilja pa nisem tako prepričana ...

ne sme me presenetit, če bo počasi postalo ime Žnj popularnouser posted image

(odgovor članu annai)
Neposredna povezava do sporočila: 8
19.5.2013 9:20:07   
Hope2
A ni bolje, da ime paše k priimku, kot pa k bratovem imenuuser posted image . Kaj ima sploh veze ali pomen da pašejo bratska imenauser posted image - kajse tu gleda jaša-daša-saša-nič jasno
In kje je kaj podobnosti jaša - ilj

Očitno še jem z leseno žlico

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 19.5.2013 9:22:03 >

Neposredna povezava do sporočila: 9
19.5.2013 12:12:46   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

A ni bolje, da ime paše k priimku, kot pa k bratovem imenuuser posted image . Kaj ima sploh veze ali pomen da pašejo bratska imenauser posted image - kajse tu gleda jaša-daša-saša-nič jasno
In kje je kaj podobnosti jaša - ilj

Očitno še jem z leseno žlico

Iz iste žlice jeva user posted image
meni nikoli niso jasna ta vprašanja na RR... če ne bi bilo RR sploh ne bi vedla, da se folk resnično ukvarja s tem ali ime paše s sestro ali bratom.
Meni sta to dve različni osebi, pasanje imen mi nima nobenega pomena... ne vem no, te je že komu pomembno.
Bolj bi npr. gledala, da nista priimek in ime smešna, žaljiva ali kaj podobnega... npr. Maja Ron ali Ali Gator in podobne user posted image

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 10
19.5.2013 13:08:37   
aprilčica07
Ma kaj vem. meni je blo pomembno, da sta imeni "podobne sorte". Nekako mi ni sedlo, da bi zraven Jakoba dali punčki eno ultra moderno ime. Nimam nič proti takim imenom, da ne bo pomote.. Nevem no, meni je fanj, da nekako pašeta skupaj. user posted image

Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 11
19.5.2013 15:58:48   
metuljčica87
Jaz mislim da je logično, da imajo bratje in sestre vsaj nekako "podobna" imena. Težko verjamem da bi en par dal 1. otroku ime npr. Nace, drugemu pa Tai (pač primer). Ker je okus staršev ponavadi nagnjen ali v eno ali v drugo smer. Nekateri imajo raje bolj novodobna imena, drugi starodavna, eni kratka, drugi dolga ... Mi je pa mimo, če starši pretiravajo v podobnosti imena (npr. Maj in Taj ali Lan in Lana).

Sicer sem pa tudi jaz še za leseno žlico glede teh imen jauser posted image

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 12
19.5.2013 16:06:13   
Colt
Gašper? Miha? Boltežar?

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!

Neposredna povezava do sporočila: 13
19.5.2013 16:17:22   
LuLu

Jaz mislim da je logično, da imajo bratje in sestre vsaj nekako "podobna" imena.

Sicer sem pa tudi jaz še za leseno žlico glede teh imen jauser posted image

Ok, jaz izgleda žlice sploh nimam, ker kaj ima logika z imeni pa sploh ne razumem user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 14
19.5.2013 16:30:33   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: Colt

Gašper? Miha? Boltežar?

A ni Boltežar priimek? A ime tudi obstaja ali pa se malo hecaš? user posted image

(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 15
19.5.2013 16:52:46   
astrid1
Sem šla gledat, kaj pomeni ILJ. To je po naše Egidij. Jih je samo 9 v Sloveniji.

Kaj pa Vasja? Če imete Jašo, pa želite podobno ime, se lahko konča tudi na A.

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 16
19.5.2013 17:02:32   
petea
Res je, smo si različni in ponavadi me ob tej poplavi novodobnih imen več nobeno ne presenetiuser posted image In ponavadi se v take debate niti ne spuščam, ampak Ilj ... Me je pa šokiralo, priznam ...

Ilj ni novodobno ime, ampak spada bolj v skupino starodobnih imen.

Ime res da ni pogosto, je pa s predpono ''Šent-'' med drugim ime slovenskega kraja, podobno kot so z drugimi osebnimi imeni (Jakob, Peter, Vid, Pavel, Jur, Janž, Lenart ...) poimenovani še drugi slovenski kraji. user posted image

Naša družina spada v skupino, kjer medsebojna usklajenost imen sorojencev ni imela nobenega vpliva na izbor. Pravzaprav do prebiranja tem na RR tudi jaz nisem vedela, da se toliko staršev odloča za imena otrok, ki ''pašejo skupaj'' s sorojenčevim. user posted image

< Sporočilo je popravil petea -- 19.5.2013 17:03:14 >

Neposredna povezava do sporočila: 17
19.5.2013 17:28:20   
m_o_i
LuLu, prav nic se ne zanimas za cervvene zadeve user posted image

omenjeni trije so trije kralji, ki so jezuscku darila nesli user posted image boltezar tudi user posted image

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 18
19.5.2013 17:57:03   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: m_o_i

LuLu, prav nic se ne zanimas za cervvene zadeve user posted image

omenjeni trije so trije kralji, ki so jezuscku darila nesli user posted image boltezar tudi user posted image

user posted image  pa si me dobila, nevernico user posted image
o cerkvenih zadevah vem toliko, koliko so me v šoli učili, pa preberem v časopisih o MB škofiji in njihovih financah in davkih, ki jih plačujejo ??, pa o pedofiliji in iz forumov, kot je RR... še to je preveč informacij user posted image

Hvala za nov podatek o cerkvenih zadevah, vem za 3 kralje in darila, tu pa se konča user posted image

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 19
19.5.2013 19:53:29   
ZARA
Zakaj mora ime kam "pasat"?

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu nutela)
Neposredna povezava do sporočila: 20
19.5.2013 20:13:20   
alda
zakaj nima RR opcije všeč mi je ali ni mi všeč??

pa da ne bom pametovala:izgleda da jaz pri teh zadevah še s prsti jem, tako da niti lesene žlice ne uporabljam user posted image

Kdor govori za menoj, govori z mojo ritjo!!

I saw an angel become the devil
Still they look pretty good hand in hand
Well baby, I don't need any of them
Heaven nor hell
Volbeat!!

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 21
20.5.2013 8:55:24   
loremi
IZVIRNO SPOROČILO: LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: Colt
Gašper? Miha? Boltežar?

A ni Boltežar priimek? A ime tudi obstaja ali pa se malo hecaš? user posted image

To so sveti trije kralji oz. njihova imena.

Kopirano iz wikipedije:
Imena Boltežar in prav tako tudi Baltazar izhajata iz dveh hebrejskih imen. Prvo ime je Belšaccár grško Βαλτασρ (Baltasár), v vulgati (domači govorici) Balthasar, in ga razlagajo iz akadijskega Belšar-ucur v pomenu besede »Bel, varuj kralja«. Drugo ime pa je Beltšaccár, v domači govorici Baltassar, ki ga prav tako razlagajo iz akadijskega balatsu-ucur v pomenu »naj varuje svojo ženo«. Prvi člen imena 'Baal ali Bel pomeni v hebrejščini »gospod« ali »bog zahodnih semitov; pri Kanaancih bog gora in plodnosti, pregnan od židovskih prerokov; malik«.

IZVIRNO SPOROČILO: nutela
Bratec je Jaša-kaj bi pasalo zraven?

če hočeš da se rima, potem izberi takšna imena, sploh popolno pa bo, še če s priimkom štima ...
Aleš, Andraž, Aljaž, Blaž, Matevž, Matjaž, no pa Janez povsod paše user posted image
ker v tem primeru se ti ne zapleta jezik, če bi npr imela Žan in Staš, torej če jih kličeš v kontra vrstnem redu, Staš/Žan, pridita na kosilo, se ti jezik zlomi ...
No če ste ziher da bo to novi slovenski davkoplačevalec, če bo pa davkoplačevalka, pa imejte še zanjo na zalogi ime.

Aja pa knjiga z imeni tudi obstaja.

Colt, pa zdaj so bližje Pankracij, Servacij, Bonifacij user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: alda
zakaj nima RR opcije všeč mi je ali ni mi všeč??

user posted image

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 22
20.5.2013 9:52:51   
Felicita
blond vprašanje - kaj pomeni, da imeni 'pašeta skupaj'? Da se rimata? Imata enako število črk? Podoben pomen? Enaka začetnica?

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu loremi)
Neposredna povezava do sporočila: 23
20.5.2013 10:46:19   
loremi
IZVIRNO SPOROČILO: Felicita
blond vprašanje - kaj pomeni, da imeni 'pašeta skupaj'? Da se rimata? Imata enako število črk? Podoben pomen? Enaka začetnica?

pa sploh ni to blond vprašanje, ampak čist normalno, ker si res to da paše skupaj, lahk po svoje razlagaš, meni odgovor na to vprašanje še vedno najbolj paše v smislu podobne izgovorjave oz naglaševanja imena, torej precej v smislu rime, me pa zanima, kaj je s tem mislila avtorica teme ...

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 24
20.5.2013 15:29:03   
LolaTin
Kaj "paše" je čisto po posameznikovem okusu.

Moje ime se je v letu mojega rojstva pojavilo samo 9-krat, kar pomeni, da je bilo redko, smo pa sestri dali čisto običajno in celo pogosto jugoslavansko ime user posted image . Eksotika in "yugo" za nekatere ne pašeta, meni je pa čisto super.

Tudi zdej, ko zbiram imena za mojga otročka, nimam ravno izdelano v smeri "rosfrei" žlic ali lesenih žlic user posted image .

(odgovor članu loremi)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?