ronja
|
hehe, dilove, kaj bi ti zamerila? Saj mi je jasno, da je moje "neljubosumje" verjetno glih tok čudaško kot tvoje ljubosumje - različni smo. Ta punca je bila sicer sodelavka, ki mene niti ne pozna, ne prijateljica, ampak v bistvu niti ne bi bilo nič drugače, če bi bila. Lubi ni preveč flirtarsko bitje, nima prav veliko prijateljic, par pa in so vse fajn (kolikor vem, mu te še niso kaj takega predlagale); sem mela pa fanta, ki je bil precej spogledljiv, pa me ni nič kaj motilo (je pa motilo njega, da me ni motilo ). Itak mi je bilo jasno, da je rahlo nor name (takrat je pač bil), kaj bi se potem sekirala, naj se zeza, če se hoče:D. Ampak jaz gledam na to drugače - ti bom poizkusila razložit: njegove prijateljice mene niso dolžne spoštovat. Tudi to, da bi spala skup, zame ni iz njene strani nespoštovanje do mene, ji je pač všeč in proba, njun morebitni seks v njenih očeh ne bi mel z mano kaj dosti opravit. Ne jemljem tega kot da je to name osebno karkoli, saj me niti ne pozna. Pa tuid če bi me, verjetno ji v tistem niti ne bi padla na pamet, verjetno bi bilo vseeno, s kom bi bil on, torej to ne more bit nespoštovanje do mene, ker bi bilo čisto vseeno, kdo je na mojem mestu, pa bi enako reagirala... Tak da gre pri tem za moje pojme bolj za to, da ji je on všeč in bi pač mela kaj z njim, brez kakršnikoli razmišljanj o meni. No, kasneje, kos ta se pogovarjala, je rekla, da saj ve, da je srečen z mano, da je tako slišat, kadar se pogovarjajo, ampak da je vseeno mislila, da bi se lahko mela fajn (če povzamem). Zakaj bi ji jaz to zamerila? to ji lahko zameri njen partner (če mu ej povedala, kar rahlo dvomim;)... Da je pa srečen z mano, je pa fajn slišat:). Mene bi motilo, če bi lubi gledal druge, mene pa ne. Če pa opazi luštno punco, pa ne. Saj jo jaz tudi in on mene tudi. Tudi dvomim, da je z mano zaradi moje "lepote":D. To ne pomeni, da karkoli hoče met z njo, je pač lepa. Pač pogled zame ni prevara. Niti sanje, niti nasmeh. V bistvu bi me najbolj bolelo, če bi se nekomu bolj zaupal kot meni. Ne da bi moral vse meni povedat, pa nobene stvari drugim, sploh ne. Ampak če bi ga nekaj zelo morilo, pa bi povedal drugim, meni pa ne - e, to bi me pa fejst motilo. Pa sem verjetno tudi čudna, vsak je po svoje;). Res pa je, da je mene groza, da bi bila vse enem človeku. Sem to probala, pa mi ni bilo niti malo všeč. Super fant, vse ok, samo... ej, jaz tega ne zmorem, meni je to prevelik pritisk! Hočem vedet, da lahko delam napake, da sem samo človek, da nisem vse... Tudi zelo rabim svojo svobodo - niti ni nujno, da jo izkoristim (recimo ne vem, kdaj sem zadnjič šla sama ven, brez njega - ampak bi me pa ful morilo, če ne bi smela it - sem hecna - sploh tega ne rabim, ampak če bi mi pa prepovedal, bi pa čist ven padla:D). Zato mi nikakor ne bi bilo ok, če ne bi smela pogledat nikogar drugega, če ne bi smela it s kolegom na kavo (ok, je ne pijem, ampak pač karkoli),... Rabim tudi druge ljudi, čeprav mi je on naj. In tudi če so nasprotnega spola. Težko bi mi bilo se čisto izolirat. Poleg tega je problem: če imava recimo skupne prijatelje, potem pa se dva ločita in punca je še naprej prijatlejica z nama... To je potem posamezna prijateljica... Kaj zdaj z njo? Se ne smemo več videt, ker je ločena? In kaj naredit v primeru službe? Recimo ta punca je bila sodelavka in teh si ne izbiraš... Kaj naj bi naredila, če bi bila ljubosumna? Mu prepovedala službene poti, če gre ona zraven:D? V bistvu se mi zdi, da bi v tem primeru samo jaz trpela, to me pa niti ne mika:D. (čeprav mi je jasno, da to ni ravno zavestna odločitev, da boš ljubosumen ali ne, ampak tudi če bi bila, si ne bi glih želela) Sem zdaj bolj previdna pri odnosih z nasprotnim spolom, kot sem bila včasih, to ja (me je izučilo, sem pa rabila kar precej konkretnih lekcij:D). Včasih nisem nikoli opazila, če sem komu postala več in potem so bili vedno neki problemi. Zdaj sem bolj previdna, ker ne rabim takih problemov:D. Vseeno pa ne bi mogla bit čisto izolirana predvsem pa bi se počutila v takem odnosu zelo ujeto. Drugim pa ugaja, recimo vama. Različni smo, zato je pa fajn,d a vsak najde takega, da paše zraven:).