giotti
|
Draga Monty, oprosti, ampak zdi se mi, da mičken preveč skrbiš. Poglej, dokler ne veš, da si nosečka, živi normalno življenje, sicer te bo slej ko prej to zelo utrudilo. Zato tudi se ti zdi, da delaš že dolgo časa na bebici, ker se preprosto preveč obremenjuješ s tem in preveč razmišljaš že na tako zgodnjem začetku, ko se včasih ženskam še sanjalo ni, da bi lahko bile noseče. Nosečnost ni nobena bolezen ali karkoli takega, kar bi te oviralo v vsakdanjem življenju, seveda če je z nosečnostjo vse okej. Na začetku pa je po defaultu itak vse okej, saj se nosečnosti ne vidi še niti na ultrazvoku, da bi se lahko karkoli reklo glede tega. Še celo telo začne reagirati šele v kakem 4., 5. tednu na vse skupaj. Tako da vsaj dokler nisi stoprocentna, da si nosečka, se po mojem mnenju sploh ne rabiš spraševati, ali smem to ali ne, kako je s tekom, jahanjem, kolesarjenjem, alkoholom... skratka, noramalno življenje, ki te bo pa nekega dne presenetilo s plusekom na testu in od tistega trenutka dalja pa se postavi v vlogo nosečnice in vsega kar spada zraven. To je samo moj dobronamerni nasvet, zato ga prosim sprejmi kot takega in mi ne zameri, če sem bila zdajle malo bolj materinska. Kar se pa tiče kopanja, pa si malo poglej na Pušenjakovem forumu (če ga poznaš, če ne, pa ga boš zdajle), kjer vedno znova poudarja, da je v nožnici tako veliko bakterij, da so te v bazenih kot plunek v morje in nikakor ne morejo ogroziti ploda... Poskrbeti pa je treba, da ko prideš z vode, da se preoblečeš, da si na suhem. Tu je samo eden izmed milijon njegovih odgovorov na to temo: http://med.over.net/forum5/read.php?19,4681305,4681305#msg-4681305 Upam, da se boš zdaj lažje sprostila in uživala življenje, kot se spodobi. Pa srečno na bazenu oziroma kjerkoli boš. Ne pozabi sporočit vesele novičke konec meseca. Navijam zate
|