Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: januar / februar 2013 24.2.2013 19:56:10
|
|
|
|
smartika
|
Javljam, da je pri meni že redna M, tako da zjutraj kličem Reša... Midva sva bila septembra 2012 v postopku in sedaj sem 31,01,2013 dobila M in spet v postopek, tako da bomo videli kaj bo povedal Reš Mi ni panike počakat raje mesec dni dlje, samo so moje m tako neredne in dolge - tudi do 45 dni, tako da upam, da ujameva še naslednji postopek pred njihovimi dopusti Vsem, ki še čakate na +, močno držim pesti lp
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 25.2.2013 5:35:15
|
|
|
|
pin
|
Clear blue je danes pokazal +. Zdaj sem pa res vesela. V mislih skačem do stropa. Punce nikoli ne obupajte, vem, da je naša pot trnova, polna zastojev ter preprek. V tretjem postopku sem bila prez prenosa zarodka (ker se ni nič oplodilo), sesuta do konca. Dr. je predlagal celo darovano jajčece iz Prage, če bi se tako nadaljevalo. No, pa je bil že naslednji postopek (s konjsko dozo zdravil) uspešen.
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 25.2.2013 6:35:11
|
|
|
|
tara.81
|
Jutro! februar202 no, sem prav vesela,...človek se pa mora malo nasmejat, ne? Punce, danes sem dobila dovoljenje dragega, da lahko naredim test in jaz vsa vesela si pripravim že včeraj zvečer ves potreben material, da ja ne pozabim lulat v lonček, takoj prvo stvar zjutri. In, a si predstavljate kako zgleda celotna Slovenija (z izjemo moje Primorske)? No, tako je zgledala polovica mojega testa. Sem pa delala un test iz eBaya, k je občutljiv 25 (oznake ne vem). Danes in jutri bom zmanjšala količino prometrija, bom vzela samo zjutri in zvečer. V sredo ponovim z digitalnim CBjem, ki čaka že nekaj mesecev v omari, in pol prav prekinem. No, zdaj bom pa jaz glasna, ko bo treba čakat 3 mesece, ne?
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 25.2.2013 6:42:47
|
|
|
|
februar202
|
Dobro jutro punce Vidim, da nisem edina, ki ne more spati Pin kaj si mislila, da bo plusek izginil Sprijazni se draga moja, da si malo heca. Uživaj max. Tara.81 ne izgubi upanje. Mogoče pa ni še vse izgubljeno. Drži se. Jaz tok, tok. Dol še vedno belina. Danes grem nazaj v službo. Sem bila en teden po ET doma. Lepo se imejte in se tipkamo. lp, februar
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 25.2.2013 7:49:05
|
|
|
|
Pommaranca
|
Jutro, pin, srečka! Srečno do konca želim! Jaz pa sem se odločila, da prvi test naredim v četrtek (t.j. 4 dni pred uradnim testom), to bo 14 dni od stopke in 10 dni od ET-ja, in takrat pa mislim, da že mora pokazati pravilno. Že sedaj me je strah četrtka Navijam pa tudi še za vse tiste, ki kaj čakate; špike, folikle,prvi UZ, punkcijo, ET ali test
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 25.2.2013 9:44:48
|
|
|
|
oreh
|
Ojla, Pomaranča pametna odločitev, jaz sem delala test že 7. dan (ET 2. dan) in je pokazal +, a sem bila potem še toliko bolj na trnih ali je pravi ali je od stopke, da sem bila prav jezna nase, zakaj sem lulala. saj veš, bi se veselil, a si misliš kaj pa če je stopka in bo potem še toliko večje razočaranje. tara, ja sam čez 2 dni bo sneg ob cestah in v mestih že zelo umazan in tudi tvoj test bo na določenem mestu čedalje bolj umazan. smartika, jaz sem končala s postopkom okoli 20. septembra, pa mi je že na punkciji rekel, da bom, če ne bo uspešno šla spet lahko januarja. Ko et res ni bil uspešen pa mi je rekel, ježeš marija vi ste pa že stari, se vidimo konec novembra, torej 2 dan 3 . Na tvojem mestu bi počakalo priporočljivo dobo, in če imaš tako dolge cikle, bi poklicala in šla že ob 3 , že to je pri tebi cca.90 dni, jaz jo imam na 26 dni, torej čas do novega postopka dokaj hitro mine. On ti pa tut ne more dokazat ali si res imela 3 menstruacije, bolj se mi zdi pomemben dejanski čas, da si jajčniki odpočijejo. Pin tebi želim veliko veselja pri prepričevanju same sebe, da si res srečka nosečka, ostalim pa srečno v postopku in čimveč .
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 25.2.2013 9:53:42
|
|
|
|
oreh
|
Aha, še odgovor za punco, ki si meri BT. Ko sem jemala promeriuum in že skakala od veselja, ker se mi je na dan, ko bi mogla priti BT dvignila, me je Pušenjak kmalu postavil na realna tla, da progesteron vpliva termogeno, torej dviguje BT, zato pri postopkih umetne ni BT pokazatelj ali se res kaj dogaja v telesu.
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 25.2.2013 13:50:00
|
|
|
|
cebelica12
|
Pozdravljene punce! Naj vam sporočim da sem danes šla na krvni test (uradno ga imam 1.3.) pa je bilo negativno. :( tako da je ta postopek zame žal zaključen.menstruacije sice še ni, ampak vseeno.krvni je le krvni!
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 25.2.2013 13:59:01
|
|
|
|
Anonimen
|
Glede na vaše odgovore opažam, da ste pri Rešu že po 3 ponovno v postopku. v Leonišču pa sm bila v 1. postopku prestavljena za 2 meseca in prav tako v drugem za 3 +2
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 25.2.2013 15:15:11
|
|
|
|
iris1978
|
Evo punce, javljam se še jaz z novicami. Od 17 celic, je bilo 12 zrelih, 8 se jih je oplodilo in 6 počakalo do danes. Vstavili so mi zarodek 1A po besedah zdravnika, čeravno ne vem kaj to točno pomeni. Po besedah sestre je to šolski primer zarodka. No , šolski ali ne šolski, upam, da ostane tu kjer je. Test pa imam "komaj" 11.3. Dolgih 14 dni bo to :-(
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 25.2.2013 17:42:10
|
|
|
|
smartika
|
Oreh hvala za odgovor.... ja mi je Reš danes potrdil, da se vidiva v maju glede na moje dolge cikluse - itak bo minilo veliko več kot 90 dni od postopka pa do treh mojih menstruacij; jih moram ujeti še pred dopusti, so bile Rešove besede. Iris1978 kje imaš ti postopek? Pa čestitam za uspešno število zarodkov - predvidevam, da so ti jih zamrznili in te čakajo Zdaj pa čakanje na mesec ljubezni - maj...saj bo hitro minilo; imam v službi še cel marec/april gužvo, tako da bo kar hitro minilo; pa še teh 4 kg se moram znebiti, ki so mi ostale od postopka.
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 25.2.2013 17:43:31
|
|
|
|
smartika
|
Cebelica12 objemček in od mene...... vem kakšno je razočaranje... drži se in pogumno v nov postopek lp
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 25.2.2013 19:30:34
|
|
|
|
iris1978
|
Čebelica - en velik tudi od mene. Smartika- postopek sem imela v MB, dobim po pošti koliko zamrznjenčkov imam, če sploh kaj. Je dr. rekel, da bodo jutri počakali, kako se bodo razvijali, tako da še nič ne vem. Mogoče pa ne bo nobenega. Glavno, da ta ostane, kjer je še nadaljnih osem mesecev :-). Vsem ostalim pa čimbolj mirno čakanje in naj hitro mine.
< Sporočilo je popravil iris1978 -- 25.2.2013 19:31:06 >
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 25.2.2013 20:35:30
|
|
|
|
rozica86
|
Iris1978 kot sem zasledila si ti imela postopek v mb? Zanima me če mi lahko malo opišeš kako to doli poteka, sem se namreč odločla, da se od reša prestavim v mb. Kako je prvi razgovor, kako dolgo pa se potem čaka na pošto in sam postopek. Kakšno obliko stimulacije si imela, katera zdravila, in ali je bil kratek ali doli postopek? Aja pa čist sm pozabla katera je tvoja zdravnica, midva mava dr.Vido Gavrič. Držim pesti do pluska. Jaz mam pa prvi razgovor 11.3.13, sem čakala nanj od oktobra lani, medtem pa bla pri rešu v postopku, ki pa ni ratal. sploh ni blo transferja. Smartika bo bolje, samo pozitivne misli v glavo in v nov boj. Maj bo pa itak zlo hitro tu. Js tut mam dve kilci za dol dat, se kr hitro naberejo tam ko ni treba. mal heca, za bebico tut kilce gor, samo da rata. Midva imava posvet v mb , tako da sva se definitivno odločila da menjava kliniko, čeprav mi je reš prav kul. Vsekakor nama je tudi bližje. Je pa res, da se mal sprašujem ko gledam vse te rezultate , kako porazen je mesec februar 13, tko da sem kar malo skeptična postala. Vse , ki čakate na plusek, pozitivno mislite in držim pesti. vse, ki čakate na punkcijo, čimveč foliklov. Vsem nosečkam pa uživajte in božajte bušija. Lep večer
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 25.2.2013 21:05:21
|
|
|
|
cebelica12
|
naj še jaz povem, da hodim v mb in imam krasne izkušnje, pa čeprav sem iz Ljubljane. Prijaznost na najvišjem vrhu prav tako se ti tudi posvetijo v veliki meri in ti vse razložijo četudi destkrat. Jaz sem imela kratek postopek, odločijo se na podlagi izvidov, preteklosti, odziva na zdravila..... uglavnem, vse pohvale, res.
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 26.2.2013 7:29:40
|
|
|
|
iris1978
|
Rozica86, glede MB imam same pohvalne besede. Zdravniki so ful prijazni, sestre tudi- nasploh vsi. Noben ne te gnjavi, če imaš kakšen kg preveč. Jaz jih imam kar 25 preveč, pa me sploh noben ni vprašal po teži, razen anesteziologa, ki pač mora vedet zaradi narkoze. To je tudi druga prednost MB, saj imaš na izbiro, da ti punkcijo delajo pod narkozo ali ne. Za tiste, ki imajo več celic je po mojem mnenju vsekakor boljše, da ti jo delajo pod narkozo. Glede čakalne dobe ti jaz težko povem, ker sva imela malo drugačen postopek, saj imava darovalca semena in sva na to čakala 5 let :-(. Ampak, ko si enkrat v postopku gre zelo hitro. Najin zdravnik je sicer dr. Vlaisavljevič, ampak sem ga videla samo enkrat, ko sem začela s postopkom. UZ mi je vedno delala dr. Mlakar, prenos pa dr. Reljič. So pa vsi nasploh zelo prijazni, si vzamejo čas in vse lepo razložijo, če te kaj zanima. Mislim, da je tudi terapija malo drugačna, saj sem jaz najprej začela s kont. tabletami Femoden, 1 teden pred prenehanjem jemanja kt, sem si začela dajat injekcije Diphelerine in nato še Gonal F. To je bil dolgi protokol. Pridelala pa sem 17 celic. Zdaj pa lahko samo upam. Jih pa zelo veliko hodi od daleč v MB na postopke. Jaz vem, da centra ne bom menjala. Pa tudi zarodke vstavljajo 3, dan, samo če imaš malo celic oz. slabe kakovosti. Če pa jih imaš več pa je transfer 5 dan. Če boš imela še kakšno vprašanje ti z veseljem odgovorim.
< Sporočilo je popravil iris1978 -- 26.2.2013 7:30:57 >
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 26.2.2013 19:52:53
|
|
|
|
iris1978
|
Dober večer punce, eno vprašanje imam. ET sem imela včeraj zjutraj, danes zjutraj pa je na wc papirju bila ena mala rjavkasta kepica (za pol nohta). Potem pa več čisto nič. A je lahko kaj narobe že tako hitro???? Ima katera s tem izkušnje? Prosim za odgovor in hvala.
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 26.2.2013 20:00:04
|
|
|
|
pišanec
|
Zivjo vsem, Zal sporocam, da se je ocitno najin 1. ICSI postopek koncal 12 dan po ET, saj se je popoldan zacel rjav izcedek, zdaj imam tiste prave bolecine in krce kot pri in samo cakam, da se ulijem. Popoldan sem naredila tudi test, ki je seveda negativen . Drzim pesti vsem!!! P
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 26.2.2013 20:08:37
|
|
|
|
iris1978
|
En velik . Morda pa še je vedno upanje.
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 26.2.2013 20:14:34
|
|
|
|
darijal
|
evo punce sem se ena cisto nova..;) to je moj prvi postopek icsi.....prenos sem imela 22.02.2013 in sedaj cakam te mučne dneve ... vse ostalo sem prenesla super od špikanja do punkcije do prenosa....imela sem pa 6 oplojenih jajcnih celic od tega jih je 5 zaostalo v razvoju eno pikico pa sedaj grejem..... ker je to moj prvi postopek nevem kaksne moznosti imam upamo pa na najboljše... drzim pesti za vas punce za cim več ++++++++++++
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 26.2.2013 20:23:01
|
|
|
|
darijal
|
še eno uprašanje punce..;)danes sem torej 4 dan po prenosu.....pa me v trebuhu špika vsake toliko kar močno zaboli kot da bom dobila pa me to vse malo skrbi vrjetno panika....ampak vseeno mislite da je to normalno....
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 26.2.2013 20:57:30
|
|
|
|
mojsonci
|
darijal ti kar mirno grej pikico evo mene od Reškota in sicer krvni test tudi pozitiven mam pa zdej od včeraj čist mal rjavega izcedka pa sem že vsa v četrtek še enkrat kri dat in, če se podvaja je to sem ga pa vprašala og hcg injekcije pa se mi je smejal je reku, da te peti dan po transferju ni več ok če tako pravi držin pestke za pluskeeee
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 27.2.2013 6:16:13
|
|
|
|
Pommaranca
|
Jutro punce, rada bi še vaše mnenje, in sicer; Danes sem delala test FS in je rezultat negativen Ali je možno, da sem ga delala prekmalu? Danes je 13 dan od stopke in 9 dan od ET (ET je bil narejen na drugi dan po punkciji) Uradni datum pa imam sicer v ponedeljek 4.marca. Mislite, da še je kaj upanja zame Držim pesti za vse!
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 27.2.2013 6:33:29
|
|
|
|
tara.81
|
Pommaranca, jaz sem ga delala 10. dan in mi je pokazal isto kot danes... . S FS se pa tudi spomnim, da so imele punce težave in da ni vedno pokazal pravilno. Poskusi čez kaka 2 dni še s katerim drugim. Sem žalostna, sam sem se tudi ves čas zavedala da je zelo malo možnosti, da nama bo uspelo v prvo. Kako je pa z ET zamrznjenčkov? A je ravno tako potrebno počakati nekaj mesecev. Reš mi je sicer rekel, da lahko prideva že naslednji mesec. Kako pa imate ostale izkušnje? Pišanec sej bo, boš videla...pravijo, da so zamrznjenčki pravi borci in zdaj naju samo čakata, da ju prideva iskat in da ju čuvava naslednjih 9 mesecev.
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 27.2.2013 8:47:09
|
|
|
|
darijal
|
punceeeeeeeeeeeee mazoli,bolrcina kot pri mislite se bo pri tem koncalo ce samo pomislim me je groza je katera imela tak obcutek...pa je potem vseeno biu velik +++
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Ovulacija in oploditevOvulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?