pelin
|
Vem da vse to piše na googlu, ampak ker je te solate veliko in me zanima bolj za specifičen primer...povrhu vsega pa ste tu gor nekatere prave maherce za te stvari in mi boste znale verjetno razložt po domače...Skratka......on dela pri privatniku za male pare ona kljub bližajočim se štiridesetim nima dneva delovne dobe...oz. ni nikoli hodila v službo....imata tri otroke in sta daleč okrog znana po tem, da od nekdaj vlečejo od države vse kar se da.Živijo v hiši od njene mame, ki ima penzijo nad katero roko držijo ta mladi...Že od kar jih poznam dobivajo pomoč od karitasa, rdečega križa...vsi trije otročki so imeli ves čas zastonj vrtec in so hodili vanj od 1. leta pa tja do šole....V šoli imajo zastonj malico in do lanskega leta tudi v celoti subvencionirano kosilo....sedaj bi ga morali po izračunih nekaj malega plačati, pa so raje otroke odjavili od kosila, vsako leto gredo vsi trije mulčki na morje preko rdečega križa, tudi kot družina so šli kar nekajkrat na morje in v toplice v zastonj apartmaje, ki jih v naši občini rad podarja za počitnikovanje nek zlat privatnik za socialno ogrožene družine....od lanskega leta ne hodijo več tja, ker to po njihovo ni dopust, ker si morajo sami kuhati.... ......poleg te "revščine", pa njihov stil življenja tudi drugače niti malo ni v skladu z njihovimi finančnimi zmožnostmi....vsi trije otroci in starša imajo najnovejše telefone....za miklavža so si poleg že obstoječega delujočega računalnika ,podarili še precej drag laptop, okrog se prevažajo z dve leti staro mazdico, ki jo imajo seveda na lising....no...dosti nakladanja....,skratka v bistvu zadevo opazujem od daleč (precej informacij prineseta domov naša frocka, ki se tako kot z ostalimi otroci v naselju, družita tudi z njihovimi, ker sem v Karitasovem in DPM-jevskem odboru pa dobim podatke tudi o drugih zadevah), ker se v primeru, da pokažeš kakšno zanimanje za njih, kmalu znajdejo na pragu s prošnjo za denar...No, stvar je taka, da je ta teden pristopicala k nam (stanujejo v isti ulici) njihova stara mama, ki je lastnica hiše in ki jih zalaga s penzijo...reva je že precej betežna in v letih in je bila vsa razburjena, ker je izvedela, da je njen ta mladi napovedal osebni stečaj...ker ve, da oni vseh dolgov, ki so veliki do neba nikoli ne bodo odplačali, jo skrbi, da bo ostala brez hiše...upala je, da ji bom jaz lahko kaj pomagala, jaz pa o tem nimam blage veze....z obljubo, da se bom pozanimala, sem jo skušala malo potolažiti, ker se mi je ženica res zasmilila...no...sedaj me pa zanima...kako je s to stvarjo....a lahko ženska zaradi tega ostane pod smreko ali se nima kaj bati....
|