|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   terjatev moževih dolgov
20.4.2012 16:08:45   
teja28
Pozdravljeni,
zanima me, če kdo morda ve, kako je s tole zadevo. Mož je s.p., brez denarja user posted image , prispevkov ni plačal že ne vem koliko časa. Zdaj je dobil opomin pred izvršbo. recimo, da pride do terjatev (ali kakorkoli se že temu reče), da mu skratka pošljejo rubežnika. Glede na to, da on pravzaprav nima ničesar, me zanima, če bodo potem terjali mene, kot pač njegovo ženo?

Hvala za odgovore.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: terjatev moževih dolgov
20.4.2012 16:16:31   
mojamura
Odgovornost samostojnega podjetnika za obveznosti podjetja je neomejena. Za obveznosti iz svojega poslovanja torej odgovarja z vsem svojim premoženjem. Ločevanje osebne in poslovne lastnine nima pomena za upnike, pomembno je le za primer davčnih predpisov in morebitnega stečaja podjetnika posameznika.
Odgovornost je torej povezana tudi s tveganjem. Ker podjetnik odgovarja z vsem svojim premoženjem, je tveganje zelo veliko, saj lahko izgubi vse.

(odgovor članu teja28)
Neposredna povezava do sporočila: 2
20.4.2012 16:25:38   
teja28
Hvala za odgovor, ampak ga ne razumem :( Žal se na te zadeve čisto nič ne spoznam. On odgovarja z vsem svojim premoženjem, kar je itak enako nič. Ima le avto....sto let star. Torej mu nimajo kaj od kje vzet. Kakšna je moja vloga v vsej tej situaciji, pa še zdaj ne vem. user posted image

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 3
20.4.2012 17:02:20   
F*S*M
če živita v skupnem gospodinjstvu rubijo vse premične stvari, žal, ne vprašajo čigavo je, pač zarubijo kar je v stanovanju kjer je oseba ki je dolžnik prijavljena

Moje sonce je začelo sijati 13.05.2006 ob 20.39

(odgovor članu teja28)
Neposredna povezava do sporočila: 4
20.4.2012 18:04:19   
mojamura
ja, žal tako je

(odgovor članu F*S*M)
Neposredna povezava do sporočila: 5
20.4.2012 18:06:21   
teja28
hvala, obema.

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 6
20.4.2012 18:23:53   
liliana
Pri rubežu se rubijo premičnine na naslovu dolžnika.....vseeno kdo je lastnik.....lahko je tudi premičnina od tretje osebe in če jo dolžnik uporablja, se mu lahko zarubi, ta oseba pa mora potem na sodišču dokazovati, da je premičnina njena.....

Pri nepremičninah pa ne velja naslov dolžnika.....rubijo se le nepremičnine, ki so v lasti dolžnika......torej, če si ti lastnica nepremičnine, ti je ne morejo rubiti, tudi če sta poročena......

(odgovor članu teja28)
Neposredna povezava do sporočila: 7
20.4.2012 18:31:33   
amyZ
Ne moreš recimo reči, da tvoj mož nima ničesar. Ja, mogoče nima ničesar iz svojega "posebnega premoženja", kar pomeni da je čisto njegovo. Se pa seveda šteje kar imata vidva oba. Na to pa upnik lahko da terjatev.
Zdaj če pogledaš Zakon o zakonski zvezi in družinskih razmerjih ti piše, da za terjatve odgovarja zakonec s svojim posebnim in tudi skupnim premoženjem. Upnik lahko poda zahtevo, da se vajino premoženje razdeli in potem da terjatev na njegov del. Ti pa imaš pri tem prednostno pravico, da to nazaj kupiš.
Kot primer...če praviš da ima star avto, iz njega ne bodo veliko dobili, ampak sta pa recimo v času zakona kupila boljši avto, ki je sicer pisan na tebe, vendar ker sta ga kupila v tem času je skupen, ni samo tvoj, in se lahko obesijo tudi na njega.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 8
20.4.2012 18:36:38   
LuLu
Lahko se greš pasivne legitimacije na sodišču... sama preveri, kaj to pomeni, meni se ne da pisat. kaj drugo pa ti ne preostane.

(odgovor članu amyZ)
Neposredna povezava do sporočila: 9
20.4.2012 22:09:10   
tajtaja
pasivne legitimacije na sodišču... user posted image
Kaj pa to pomeni? Prvič slišim za kaj takega, stric Googl pa mi tudi ne zna nič pomagatuser posted image .

Največja sreča so otročki, zato sem srečna petkrat.

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 10
20.4.2012 22:14:41   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: tajtaja

pasivne legitimacije na sodišču... user posted image
Kaj pa to pomeni? Prvič slišim za kaj takega, stric Googl pa mi tudi ne zna nič pomagatuser posted image .

Na hitro, na kratko, laično...
Nisi kriva za njegove dolgove, posledično tvojega ne morejo jemati in to tudi dokažeš.
Predvsem povdarjeno. Bolj podrobno in če to gre v tvojem primeru pa s kakim odvetnikom.

(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
21.4.2012 20:25:58   
liliana
Samo za to potrebuje dokaz, da je stvar res njena.....za avto ga sigurno ima, za kakšen tv in računalnik, pa je že vprašljivo......

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 12
23.4.2012 11:16:30   
tajtaja
Kaj pa osebni stečaj moža?

Največja sreča so otročki, zato sem srečna petkrat.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 13
23.4.2012 11:29:49   
mojamura
to bi pa bila dobra opcija tajataja.

za avtorico teme pa spodnji link, kjer si lahko prebereš nekaj o osebnem stečaju:

http://www.pravozatelebane.com/index.php?option=com_content&task=view&id=87&Itemid=135

(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 14
29.4.2012 18:23:06   
BellaB
Osebni stecaj ali pa napraskajta skup tisti znesek in dolg poravnajta. Osebni stecaj se zna vlect.

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 15
31.1.2013 18:53:41   
pelin
Vem da vse to piše na googlu, ampak ker je te solate veliko in me zanima bolj za specifičen primer...povrhu vsega pa ste tu gor nekatere prave maherce za te stvari in mi boste znale verjetno razložt po domače...Skratka......on dela pri privatniku za male pare ona kljub bližajočim se štiridesetim nima dneva delovne dobe...oz. ni nikoli hodila v službo....imata tri otroke in sta daleč okrog znana po tem, da od nekdaj vlečejo od države vse kar se da.Živijo v hiši od njene mame, ki ima penzijo nad katero roko držijo ta mladi...Že od kar jih poznam dobivajo pomoč od karitasa, rdečega križa...vsi trije otročki so imeli ves čas zastonj vrtec in so hodili vanj od 1. leta pa tja do šole....V šoli imajo zastonj malico in do lanskega leta tudi v celoti subvencionirano kosilo....sedaj bi ga morali po izračunih nekaj malega plačati, pa so raje otroke odjavili od kosila, vsako leto gredo vsi trije mulčki na morje preko rdečega križa, tudi kot družina so šli kar nekajkrat na morje in v toplice v zastonj apartmaje, ki jih v naši občini rad podarja za počitnikovanje nek zlat privatnik za socialno ogrožene družine....od lanskega leta ne hodijo več tja, ker to po njihovo ni dopust, ker si morajo sami kuhati.... ......poleg te "revščine", pa njihov stil življenja tudi drugače niti malo ni v skladu z njihovimi finančnimi zmožnostmi....vsi trije otroci in starša imajo najnovejše telefone....za miklavža so si poleg že obstoječega delujočega računalnika ,podarili še precej drag laptop, okrog se prevažajo z dve leti staro mazdico, ki jo imajo seveda na lising....no...dosti nakladanja....,skratka v bistvu zadevo opazujem od daleč (precej informacij prineseta domov naša frocka, ki se tako kot z ostalimi otroci v naselju, družita tudi z njihovimi, ker sem v Karitasovem in DPM-jevskem odboru pa dobim podatke tudi o drugih zadevah), ker se v primeru, da pokažeš kakšno zanimanje za njih, kmalu znajdejo na pragu s prošnjo za denar...No, stvar je taka, da je ta teden pristopicala k nam (stanujejo v isti ulici) njihova stara mama, ki je lastnica hiše in ki jih zalaga s penzijo...reva je že precej betežna in v letih in je bila vsa razburjena, ker je izvedela, da je njen ta mladi napovedal osebni stečaj...ker ve, da oni vseh dolgov, ki so veliki do neba nikoli ne bodo odplačali, jo skrbi, da bo ostala brez hiše...upala je, da ji bom jaz lahko kaj pomagala, jaz pa o tem nimam blage veze....z obljubo, da se bom pozanimala, sem jo skušala malo potolažiti, ker se mi je ženica res zasmilila...no...sedaj me pa zanima...kako je s to stvarjo....a lahko ženska zaradi tega ostane pod smreko ali se nima kaj bati....

(odgovor članu BellaB)
Neposredna povezava do sporočila: 16
31.1.2013 19:23:28   
liliana
j...ker ve, da oni vseh dolgov, ki so veliki do neba nikoli ne bodo odplačali, jo skrbi, da bo ostala brez hiše

Tašča, če je ona lastnica hiše ne bo ostala brez hiše, če je razglasil osebni stečaj njen zet.....

On je pa razglasil osebni stečaj ravno iz razloga, ker ve da ne bo mogel odplačati svojih dolgov.....

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 17
31.1.2013 19:36:19   
pelin
Se pravi dokler je hiša napisana na njo, se nima česa bat...kaj pa če jo prepiše na hčerko oz. ženo tega " stečajnika?

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 18
1.2.2013 9:01:17   
pridna_janja
enga poznam ko je bil dolžen in ko so prišli rubeži na tist naslov ko je bil prijavljen so mu vzeli LCD TV(od njegove žene dobila ga je za rojstni dan),njegov avto,dnevno sobo in par stvari ko so računalnik,aparat za peko kruha
IZVIRNO SPOROČILO: teja28

Pozdravljeni,
zanima me, če kdo morda ve, kako je s tole zadevo. Mož je s.p., brez denarja user posted image , prispevkov ni plačal že ne vem koliko časa. Zdaj je dobil opomin pred izvršbo. recimo, da pride do terjatev (ali kakorkoli se že temu reče), da mu skratka pošljejo rubežnika. Glede na to, da on pravzaprav nima ničesar, me zanima, če bodo potem terjali mene, kot pač njegovo ženo?

Hvala za odgovore.

Quando fra l’altre donne ad ora ad ora
Amor vien nel bel viso di costei,
quanto ciascuna e men bella di lei
tanto cresce ‘l desio che m’innamora

(odgovor članu teja28)
Neposredna povezava do sporočila: 19
1.2.2013 9:09:16   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: pelin

Se pravi dokler je hiša napisana na njo, se nima česa bat...kaj pa če jo prepiše na hčerko oz. ženo tega " stečajnika?

Premoženje, ki je pisano le na partnerja, ni predmet stečajne mase......

Samo jaz vseeno v taki situaciji, s tako hčerko in zetom, ne bi prepisovala hiše......če želi obdržati hišo do svoje smrti, naj jo ima napisano nase.......kaj pa, če bo še hči razglasila osebni stečaj....?

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 20
1.2.2013 9:11:56   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: pridna_janja

enga poznam ko je bil dolžen in ko so prišli rubeži na tist naslov ko je bil prijavljen so mu vzeli LCD TV(od njegove žene dobila ga je za rojstni dan),njegov avto,dnevno sobo in par stvari ko so računalnik,aparat za peko kruha
IZVIRNO SPOROČILO: teja28

Pozdravljeni,

Hvala za odgovore.

To je pri rubežu tako, da rubijo tam, kjer dolžnik živi.....osebni stečaj je pa nekaj drugega.....ponavadi osebe razglasijo osebni stečaj ravno takrat, ko se rubežniki pojavijo na vratih......da se jim del dolgov odpiše (ali pa dolgovi kar v celoti, če premoženja nimajo).....

< Sporočilo je popravil liliana -- 1.2.2013 9:12:33 >

(odgovor članu pridna_janja)
Neposredna povezava do sporočila: 21
1.2.2013 9:24:00   
pelin
Hvala Lilijana...upam ,da tale tetka ne bo tok naivna...nisem pa čist ziher, ker je res ena dobričina in jo na račun ta malih treh škratov marsikaj naflancajo...
drugače pa....kako se ti dolgovi ali del njih odpiše...kdo pa potem to vrača, plačuje...majko, vem da sem seljak ampak me vseeno zanimauser posted image

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 22
1.2.2013 9:31:36   
liliana

Hvala Lilijana...upam ,da tale tetka ne bo tok naivna...nisem pa čist ziher, ker je res ena dobričina in jo na račun ta malih treh škratov marsikaj naflancajo...
drugače pa....kako se ti dolgovi ali del njih odpiše...kdo pa potem to vrača, plačuje...majko, vem da sem seljak ampak me vseeno zanimauser posted image

Moje mnenje.....ti osebni stečaji so ena navadna kraja.....kot prisilne poravnave pri podjetjih......ker se upniki strinjajo, da bodo dobili poplačanega le del dolga in ne celotnega.....ker pa ponavadi pri osebnih stečajih ljudje nimajo premoženja, nimajo denarja na bančnih računih, ker so brez služb....upniki ne dobijo nikoli poplačanega dolga....

zato se pa taki iznajdljivci in izmuzljivci, kot si jih ti navedla, odločajo za osebne stečaje......da dobijo novo priložnost, da se jim bodo dolgovi odpisali......

< Sporočilo je popravil liliana -- 1.2.2013 9:32:29 >

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 23
1.2.2013 9:43:50   
Tasika
Problem je predvsem, ker je tudi pri osebnem stečaju odvetnik-stečajni upravitelj. In temu niso pomembni interesi upnikov, ampak dolžnikov, ker jim ti ponavadi 'na roko' plačujejo dodatke. In potem je nadzor porabe po stečaju obupen. Odvetnik mora namreč bedeti nad prihodki in odhodki dolžnika, samo odvetnik pa ne kontrolira nihče. In potem je zmešnjava, tako kot pri ostalih stvareh v naši ljubi državi.
Jaz osebno poznam s.p.-ja , ki je razglasil osebni stečaj, je šlo vse skoz, spremenilo se ni pa nič! In od takrat naprej ne delam več za njega, čeprav ima zdaj žena firmo, dela isto kot prej, spet so dolžni,....

V glavnem, v teoriji je tako kot pri stečaju podjetja. Dolgovi se odplačujejo določeno število let (mislim da zakon določa min.2), kolikor pač lahko, s tem da mora dolžnik narediti vse, da je to odplačilo čim večje. Aktivno delat, nič zapravljat (za neumnosti), dejansko naj bi ostalo samo za hrano. V TEORIJI. V praksi pa....  

Lep pozdrav
tasika

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 24
1.2.2013 9:46:54   
Tasika

...kdo pa potem to vrača, plačuje...

Nihče, vsaj ne v celoti, ker je razglasil osebni stečaj. Se lahko dolžniki pod nosim obrišejo.
Tako kot pri firmi, ki gre v tečaj. Poplačila so tam 10-20%.

Lep pozdrav
tasika

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?