pelin
|
jaz vidim tvoj problem predvsem v tem, da vidva nista dala skozi ''''mladostne vihrave faze'''', saj sta se vezala zelo mlada. Ne pravijo brez razloga, da se moraš, ko si mlad, znoreti in preizkusiti, kar te zanima, drugače boš celo življenje razmišljal, kaj si zamudil in kako bi bilo, če bi ''''imel jajca'''' realizirati določene želje, avanture. To da on njej laže, da mu ona ne zaupa, da je on prevelika šljiva, da bi ji naravnost povedal, da želi imet prijateljico za čvek....nima s tem zgoraj nobene veze....Ljudje , ki raje resnico skrivajo za laž niso zato takšni, ker jim manjka tista mladostniška zdivjanost, temveč zato, ker nimajo hrbtenice....Prav tako tista oseba, ki sumniči partnerja, ki ima občutek prevaranosti, ki jo grize ljubosumje, ni taka zato ker se ji lušta divjati okrog z drugimi in nadoknaditi vse za nazaj, temveč zato, ker se je njeno zaupanje v partnerja omajano...postavljeno na preizkušnjo...Sama poznam kar precej ljudi, ki so se v rani mladosti pošteno zdivjali, pa zato niso nič bolj zvesti in iskreni do partnerja...prej imam občutek, da tisti, ki mu je v osnovi v razmerju laž dopustna, tisti v bistvu laže kot najstnik in kot starostnik... Osebno sem tudi v zakonu z mojo rano mladostniško ljubeznijo , saj sva bolj ali manj skupaj že od mojega sedemnajstega leta...kljub temu, da ni bil moj prvi fant, vseeno nimam za seboj ne vem kakšne kilometrine...on sicer nekoliko več, pa vseeno ne toliko, da bi lahko rekel, da se je po tvoje zdivjal za vse večne čase...Pa vseeno nimava navade drug drugemu lagati, prikrivati, omejevati zadevščin in eden drugega utesnjevati....Definitivno bi pa tudi jaz začela sumiti v mojega, če bi ves čas nekaj prikrival, se lagal, se zgovarjal....po drugi strani, pa bi najverjetneje tudi on kakšno zadevo skušal pomesti pod preprogo ali jo kako drugače prikriti, če bi jaz čepela na njem kot krokar ... Meni se po prebranem zdi, da bi morala oba pri anonimni popustiti za en korak....ona ne bi smela dobit alergije pri vsakem sporočilu in kavici, ki bi jo imel brez nje ( sicer dobi očitno alergijo zaradi laganja in ne zato, če on pije kavo v fremt)....on bi moral zbrat korajžo in se postavit zase...stati za svojimi željami in razložiti anonimni, da si pač želi še s kom pogovarjati, piti kavico...Žal sta sedaj ujeta v začaran krog, kjer on laže, ker mu je lažje in ker je nekako ne želi prizadeti oz. ker , po domače povedano, želi mir pri bajti....ona je prizadeta, žalostna...ljubosumna...ker čuti in ve, da ji on laže, nekaj prikriva, daje lažne obljube...Skratka.... dokler ne bosta iskrena eden do drugega...dokler ne bosta razumela, da mora vsak stopiti malo nazaj...dokler bo eden skrivalec, drugi pa preganjalec....ne bo miru pri hiši....
< Sporočilo je popravil pelin -- 21.1.2013 20:06:24 >
|