ronja
|
O tem nisva do sedaj še nikomur od bližnjih zaupala, tako da sva v tem sama. Vem da bi bilo dobro komu zaupati, da bi nama stal ob strani, ampak nekako nimava poguma priznati. Mi morda lahko kdo od vas pove kakšno spodbudno besedo? NIsem bila na tem, bi ti pa vseeno rada napisala kaj spodbudnega in mi je tole zadnje padlo v oči. Strahovi in problemi vedno zgledajo hujše, če smo sami z njimi. Skrbi se delijo, ko jih deliš z ljudmi, veselje se množi, to je najlepše pri tem, da imaš ljudi, s katerimi se imate radi. Zakaj bi bilo dobro povedat? Recimo zato, da te ljudje ne prizadanejo nenamerno. Ker kaka babica komot v svoji želji po vnučkih, izjavi kaj takega, kar zna v vajini situaciji hudo bolet... Ker ona pač misli, da vaju je treba prepričat, da bi si omislila novega člana, ne ve, da že zelo delata na tem. Zato povejta! Vsaj bližnjim! Stvari izgubijo svojo hudo noto, ko si jih sposoben povedat tudi drugim. In ljudje razumejo, če si kak dan poklapana potem. Ne bo ti treba iskat ne vem kakih izgovorov, lahko boš prišla in rekla: "Spet sem dobilam." in se zjokala in te bo nekdo razumel in objel... Zdaj porabiš ogromno energije za skrivanje nečesa, česar te nima kaj bit sram! To ni nič sramotnega, samo smola! Nisi nič kriva, niti ni partner nič kriv, če še nista mogla naredit otročka! Saj se ne drogirata, ne delata nič takega, kar bi drastično zmanjševalo možnost zanositve, šla sta na preglede, delata vse, kar se da v tej smeri! Zato glavo gor, nima te bit kaj sram! Poznam precej punc, ki so imele ali še imajo težave z zanositvijo in se mi zdi, da ko govorijo o tem, jim je potem lažje (vsaj tako pravijo). Ne se zapirat vase! Pusti da še kdo drži pesti z vama, če ne drugega boš imela občutek, da nista sama, to je že nekaj. Pa tudi včasih je lahko partnerju težko, če se non stop vrtita okoli enega in istega problema (tudi če je to kaj tretjega, kar ima vezo samo z enim) in je fajn, da se lahko še kje drugje spoveš, ne samo pri njem. Dovoli si bit žalostna in dovoli drugim, da te tolažijo. Še vedno bo bolelo, ampak bo bolj znosno. Bodi jezna, meči blazine v steno, sklofaj testo, zjokaj se, daj ven! Čisto naravno je, da smo frustrirani, če se za nekaj zelo trudimo, pa ne rata. To je gonilo napredka! Če bi nam bilo vseeno, bi se nehali trudit. Želja po otroku je naravna, jasno, da ti ni vseeno! Dokler se jeziš, si žalostna,... nisi obupala. Ja, če ne bo nič, se boš sčasoma sprijaznila in verjetno iskala druge poti, ampak še nista tam in upam, da vama ne bo nikoli treba. Delata vse, kar lahko, ostalo je pa sreča, vsak ma kje probleme, vidva tu, drugi drugje... Želim ti vso srečo in da vama čimprej uspe!