vesper
|
sadrika prvo en virtualni ful mi je žal, da si imela takšno porodno izkušnjo in vse to po krivdi osebja v bolnišnici. Žalostno, kot da itak ženska že sama po sebi ne trpi dovolj v tistih bolečinah in strahu, da bo vse ok, potem te pa še osebje tako negativno preseneti. No, vsaj hvala bogu za eno svetlo dušo kot praviš tega doktorja. In pa seveda tvojga angelčka, ki je zdrav privekal na svet. Mamice itak pozabimo na vse bolečine, ko zagledamo svojo zdravo štručko, je tako Sedaj pa glede dojenja mi smo imeli popolnoma enako zadevo kot jo imaš ti. Moj malček je sicer zizal, vendar mi je med zizanjem tako trdno zaspal na joški, da ga niti z traktorjem nisem mogla več zbudit. Edino jaz sem ga takrat pač odstavila. Ampak, posledično sem ga zato pristavljala vsako uro do dve in odstavljala na pol ure. Kaj se je zgodilo, ni se mi redil. Jaz sem mislila kako fajn nama je dojenje steklo, kako lepo se na polno dojiva, potem pa šok ko pride patronažna. Ni se zredil niti grama. Seveda mi je takoj povedala da moramo na dodatek, ker se pač nič ni zredil in je obstajala možnost, da mi začne še bolj hujšat. Ker recimo naš mali se ni drl in jokal, da bi bil lačen, on je bil zadoboljen s količino ki jo je popil ,vendar to je bilo zanj občutno premalo. In seveda, ker smo morali na dodatek, sem se jaz začela zelo sekirat in me je pekla vest, ker sem resnično imela v glavi da bom dojila. Plus tega zelo ponosna sem bila na sebe, ker sem se res trudila, da sem dobila mleko in ogromno sem nardila zato, da bi ga imela čimveč. Ampak žal, to ni vse. Tako sma začela z dodatki. Prvo dojenje, nato vaganje, potem dodatek 30ml (isto imava novalac). Kaj se je zgodilo, ko smo enkrat dobili flaško, ziza ni bila več dobra. Potem sem vseeno vstrajala, dojenje je bilo kr mukotrpno, mali se je drl do plavega, jaz pa zraven švicala. V glavnem en sam boj. Posledično sem začela izgubljat mleko, normalno, stres, sekiranje, dodatki itd...veš kaj mi je rekla patronažna: Zdaj se pa nehajte že enkrat sekirat in imet slabe vesti, nardili ste vse, lahko ste ponosni na sebe, zdaj pa počasi dajte prednost otroku in preidite na dodatke. Veste kaj, srce me boli, ko gledam te mamice kako jih forsirajo z dojenjem za vsako ceno in potem se tisti čar zaradi nervoze in upanja po uspehu seveda izgubi. Je rekla, poglejte, pomembno je da se otroček redi, prav nič mu ne bo majnkalo. Ima mamico, ki ga ima najraje na svetu, je sit, previt, kaj bi še lahko želel. Največ kaj mu lahko ponudite ste vi, ki ste srečni in zadovoljni, potem bo tudi on srečen in zadovoljen. In tako mi je odprla oči. Nehali smo se sekirat, pikec se lepo redi, nima krčkov, se cartamo in smo srečni. Jaz se popolnoma strinjam, dojenje je nekaj najlepšega in mamino mleko je zagotovo najboljše kaj lahko otroku ponudiš, vendar le takrat, ko je mamino mleko dovolj kvalitetno, da lahko otročku nudi ustrezen obork. Če pa temu ni tako, pa je boljše otročka hranit z AM in titi čas in živce, ki ga izgubljaš pri dojenju, ki žal ni takšno kot bi moralo bit, pa je boljše izkoristit za cartanje, posvečanje otročku in sprehajanje po sončku Takšno je pač moje mnenje.