pelin
|
IZVIRNO SPOROČILO: m_o_i ze ta skoraj tri leta so sla kot sus mimo... ja res je...v bistvu ko takole gledam nazaj nekako leta do šole še nekako lahko šteješ. potem pa čisto znorijo...oddivjajo...dvakrat se obrneš, pa imaš že dva najstnika....brez heca....če imaš otročke, ki v predšolskem obdobju večino časa visijo na tebi, se ti včasih resnično malo meša od želje, da bi vsaj tisto v wc-ju zrihtal solo...sebe se spomnim, da sem si v enem obdobju prav sveto želela nekaj trenutkov , ki bi jih preživela samo s seboj...Ko potem čez čas lahko res malo zadihaš, je to tako luštno, tako neprecenljivo...da se en , dva tri na to navadiš....in potem, tudi če si nekako želiš še tretjo štručko po vrhu, nekako kar odlašaš, pa odlašaš...leta tečejo in potem se nekega dne zaveš, da je nekako čas,želja....volja... ko bi naročili še ta tretjega člana odšel čez tri gore in tri dole....kaj češ...na to, da lahko v miru poješ, spiješ kavico...se hitro navadiš....zavedanje, da ti ponoči ni treba bedeti zaradi otrok, temveč bediš le zato, ker bereš dobro knjigo ali pa ker ti partner ne da miru je tudi kmalu del vsakdanjika....dolgo spanje čez vikend in maratonski zajtrki brez igranja hišne pomočnice, temveč le prijetno čičkanje, sedenje ob kavi in uživanje ob zbranih družinskih članih...neprecenljivo....nekako z grenkobo se ti včasih v srcu prebudi misel, da čas prehitro teče...da ti čudoviti dnevi preveč hitijo....brat se mi je prejšnji teden žalostno potožil, da njihova sedemnajstletnica prosi, če lahko namesto , da bi šla z njimi na dopust ostane sama doma....da bi raje preživela poletje s prijatelji ob bazenu, kot da bi šla z družino na morje ....eh...nikoli nam ne paše...ko mali vrabčki ves čas čivkajo in čakajo na nas si želimo miru...ko se pripravljajo da vzletijo, pa bi jih spet radi potlačli nazaj v jajca in sedli nanje Zato Paštetka...uživaj v vseh dobrih in ne tako dobrih fazah....še veliko jih bo...samo na žalost bodo vse hitreje šibale mimo....v tistih dneh, ko bodo otroci sto na uro viseli na tebi in se ti bo luštalo samote, pa pomisli na bodoče dni in čase, ko boš prav želela, da ti bi dihali za ovratnik in viseli na tebi, pa oni žal ne bodo imeli časa...hiteli bodo raziskovati življenje.... O Kristus sem se razpekmezila tukajle....najbrž zato, ker so zadnje čase takšni dnevi...naša ta velika tamala je naprimer včeraj praznovala 14. rojstni dan...ko sem ji čestitala sva imeli oči v isti višini...objem pa skoraj enako močan....hja...pa vseeno je v najinih očeh še takšna punčka...
< Sporočilo je popravil pelin -- 17.1.2013 21:57:19 >
|