|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  161 162 [163] 164 165   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčki 2012
1.1.2013 22:08:13   
Mistica
Punce.. v novem letu vam želim veliko sreče z razlogom in veliko razlogov za srečo!
Največ pa zdravja tako vam kot vsem vašim malčkom, partnerjem in bližnjim!

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 4051
1.1.2013 22:13:05   
Mistica

IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja
Mistica, upam, da je malčica že kaj bolje. Nič ti ne zavidam. Našš je bil prehlajen že 3x, smao nismo šli nič do P. Dosti smo delali savne v kopalnici, tako da je blo tolk fajhta, da ej zdaj pa plesen prišla user posted image , pa z Eucasol sprejem od Justa sem špricala po prostoru, pa nos smo mu pucali s sesalcem in čisto malo fiziološke. Kašljal pa ni. Se mu je pa nabirala sluz. Ene parkrat je zvečer, ko je pojedel toplo mleko, potem se mu to "odmočilo" in je zbruhal vse, kar je pojedel.

Matkurja - hvala za skrb in nasvete! Se ji je čez vikend kašelj potem malo pomiril, tako da je bila v ponedeljek že čisto ok. Občasno sicer še zakašlja, posebej ponoči, pa iz noska ji še teče, a nič v primerjavi s tistim, kar je bilo prejšnji teden. Očitno bomo sedaj spoznali "radosti" vrtca user posted image

Želim vam lep teden še naprej in mirno noč.

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 4052
2.1.2013 9:31:03   
beti 1
Vsem želimo uspešen štart v novo leto in nove dogodovščine. Naj vas spremljata zdravje in smeh!!!
user posted image

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 4053
2.1.2013 12:09:02   
ronja
Včeraj je bil najlepši dan! če bi bilo res, kar pravijo, da se po prvem dnevu leto ravna, sem takoj za (lani pa ne bi bila za in tudi ni bilo tako, hvalabogu:). No, letos je bilo pa krasno! Že začel se je "dan" fenomenalno (ne bi šla v detajle, recimo samo, da so mali zaspali pred polnočjo in da nisva točno vedela, kdaj je polnočuser posted image ), potem smo meli pa res eno tako družinsko idilo, da si samo želiš, da bi prazniki še trajali in preklinjaš tegale našega vrhovnega, da je odpravil 2. januaruser posted image . Meli smo fraj, doma smo se cartali (beri: otroci srečni, da je kaj!, naredili ribjo lazanjo z domačim testom (beri: lubi srečen, da je kaj) in sta tamalidve uživali v valjanju testa, potem so prišli še sosedje, ki so ful simpatiš, tako čisto na izi, medtem sem skončala čokoladno torto in smo jo skoraj celo zmazali (beri: vsi srečni, da je kaj:D), na koncu pa smo rekli, da gremo ipak hitro še ven lučke pogledat, ker ne vem, ali bojo danes še. In smo bili v centru in tam drsališče in reče lubi, če gremo drsat, smo našli 5€ v R. kombinezonu, kamor sem ji jih dala za vlakec v zooju (je dobila za dedka mraza pri enih sorodnikih) in lubi še 2€ nekje v žepih, pa sva šli z R. na drsališče (L. so bile najmanjše drsalke 5 številk prevelike:D) in ji je bilo zelo všeč in je tudi hitro napredovala (prvič na drsalkah), vse je bilo tako spontano in luštno! No, točno take praznike sem si želela, samo da bi trajali več kot 1 danuser posted image .

Prej pa smo meli kar pestro: dokler smo bili pri dediju, so bili tamali bolni, ko smo prišli sem, smo meli sorodniška srečanja in dedke mraze, 30. smo šli v Arboretum (smo meli karte za ponucat) in je bilo nepozabno (dobesedno! Če katero zanima, naj pove, ker je malo daljša dogodivščina:D), 31. pa v zoo (smo tudi meli karte za ponucat) in potem še v taveliko trgovino, ker nam je hrane že zmanjkovalo (prej smo bili pri dediju, 29 in 30. pa ni bilo časa it).

Spet nam pa ni ratalo it pogledat sprevoda dedka Mraza:(. No, ampak sta teh bradačev kar nekaj videli na raznih prireditvah, tako da verjetno ni glih tak problem.

Kakor bi rada rekla, da hvalabogu so prazniki mimo, se pri nas slavja januarja še kar nadaljujejo, tako da bo še nekaj časa na polno: jutri ima moja zlatolaska rd, 18. pa seveda mali dopolni 1 leto, pa 1 teden kasneje še nečak rd, tako da bo še kar nekaj za počet (torte, darila, zabava za prijateljčke za tamalo,...) Potem pa že služba... Sem pa malo bolj mirna in pripravljena, pa upam, da mi bo ratalo vse izvest, ne da kdo pri tem kaj ornk zboli:).

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 4054
2.1.2013 12:24:52   
ronja
Hvala za lepe želje, sama pa vam želim, da bi:
- bili vaši otroci celo leto zdravi
- bi vaši otroci (vsi) lepo spali cele noči, pa še kdaj podnevi (al je to že preveč pohlepnouser posted image )
- bi imeli take lepe magične dni
- upeljali kako simpatično tradicijo, samo vašo
- vaši dojenčki, ki grejo v vrtec, letega sprejeli brez problemov
- bi bil vaš povratek v službo "piece of cake"
- bi vam ratalo prit oz. ostat na željenem številu članov v družini (torej tiste, ki si želite še kakega, vam želim, da vam ga rata naredit, tiste, ki imate dovolj smravčkov, pa da vam ne bi kak uletil nenapovedano:D)
- bi se naspale
- bi se veliko poljubljale z izbranimi samci
...
uf, saj se še najde, pa bom spet predolga!
Srečno novo leto!

Beti, še 1x hvala, je ratlo brez ab na koncu po tvojem nasvetu, mali tudi ni dobil bronhitisa, kar sem sploh super srečna:) Zlata si!

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 4055
2.1.2013 15:55:14   
kokosh
Ooo, Ronja, tole pa so čist prave želje :) Vsem pomoči višjih sil potrebnim pa želim čimveč idej (za članke) in čimbolj prizanesljive recenzente, ter gladko pisanje dr.

Mi smo praznike preživeli prav fino. MM je bil cel teden doma, veliko smo jedli in se redili, mali skuša narediti prve korake, avto se nam je sesedel in v mimobežem prepiru, zakaj posoda še ni pomita, je dozorela ideja, da je ta teden izbran za nakup pomivalnega stroja.

Vse dobro v tem letu :)

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 4056
2.1.2013 19:55:41   
cilla
ronja, hvala! Za tale seznam bi pa takoj podpisala user posted image

Mi smo danes pihali prvi svečki. user posted image Kljub temu, da sem se zaklinjala, da tort pa že ne bom delala doma, sem ju user posted image Eno kokos-malina in eno sacherco. Obe seveda prilagojeni dieti fantov. Kokosova (pirin biskvit, kokosova smetana, puding skuhan na riževem napitku) je meni sicer tko-tko, pač nepoznan, drugačen okus. Tamalemu je bila pa ful všeč. Je zmazal svoj košček, potem pa še izdatno porcijo piščanca in korenja user posted image Tavelik je "rekel", da ga ne impresionirata ne ena ne druga in je raje zmlatil ostanke včerajšnje mineštre od babi user posted image

Svečk nista pihala, sta me debelo gledala, ko sem jima skušala pokazat, kaj naj počneta. Je pa zato tavelik prežvečil svečko v obliki avtomobilčka user posted image Tamali je bil v bistvu precej nejevoljen, kaj ga gnjavimo s fotoaparatom, pa zakaj ga nona ne drži v naročju in se stiska z njim, namesto da okol skače in mu neki razlaga. Tavelik je po mini namigu babi dojel novo zabavo - pacanje po torti z dlanjo user posted image No, lušno je bilo. Ker sta zjutraj tumač zgoraj vstala, sta bila posledično tudi zgodaj utrujena in sta po torti (mineštri) šla direkcion v posteljo počivat. Jaz pa sem za moje starše in taščo skuhala rojstnodnevno kosilo (telečja krača in morski pes v pečici).

Novoletni dan smo pa preživeli med hojo v hrib! Smo dobili v izposojo en nahrbtnik za nošenje otroka in smo včeraj že v drugo sprobali, kako bo fantoma všeč user posted image Najina hrbta s tem nahrbtnikom sicer trpita (v bistvu je lažje ju nosit v kenguruju kot v tem nahrbtniku, od katerega te vse boli), ampak fanta sta bila pa takoooo zadovoljna user posted image Včeraj smo šli na Limbarsko goro, lovit sonce. In je bilo super. Kot kaže, imava zeleno luč fantov, da nabaviva čisto naše nahrbtnike user posted image

Sem pa, priznam, VESELA, da so prazniki mimo!!!! Ne jaz ne moj nisva od tistih, ki obožujejo praznike. Moj je bil po nekaj dneh doma že čist siten, zajedljiv, jaz pa tudi izčrpana od tega, da mi je ves čas rušil vsakdanji red (nekaj podobnega kot je pred časom razlagala že trnjulčica, kako je vsakdan bolj pošlihtan, če si sam z otroki).

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 4057
3.1.2013 0:01:19   
trnuljčica
Punce, in seveda že malčki, ali pa (za večino) še malo in ne več dojenčki: Želim vam vse, kar vam srce poželi. Plus obilo zdravja. To zadnje obvezno.user posted image

Svečk nista pihala, sta me debelo gledala, ko sem jima skušala pokazat, kaj naj počneta. Je pa zato tavelik prežvečil svečko v obliki avtomobilčka

user posted image
Vse najboljše za 1. rd. user posted image Enako tudi vsem, ki ste ga že imeli ali ga boste.user posted image

No, naša že ca 1 teden hodi po stanovanju (MM reče, da kot mala opička- menda one držijo tako roke pri hoji- kot predajauser posted image , le da v višini glave), med zobmi pa stiska piščavko za tekme (našla od brata) in neumorno preizkuša naša ušesa. Ker sedaj vozi gladko tudi ovinke in ji gre po dveh končnooo hitreje kot po štirih, ti uspe tudi kdaj pobegniti, saj da gas, ko ugotovi, da ji hočeš trobentilo vzeti. Prava mala lumpa.user posted image Skratka iz tega piskanja sklepam, da bi jo vsaj teoretično lahko naučila pihati svečke čez 2 dni. Bomo vidli...
Se pa psihično pripravljam na uvajanje vrtca naslednji teden in še bolj na službo teden za tem.

Kaj ste oz boste ( če sploh) podarili vašim malčicam za 1 rd? Prvi je dobil sedež za na kolo, za zabavo pa tisti vrtljivi stol jajčko iz Ikee user posted image .
Sedaj pa kot kaže ne bo nič. Če ne štejem, da sem kupila kjut oblekco (hvala Mistica za link od Nexta) za fotografiranje tamale (no in bratca) pri profesionalki, ki se s tem ukvarja (bom potem podarila tudi starim staršem).

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 4058
3.1.2013 9:53:02   
cilla

IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica
Kaj ste oz boste ( če sploh) podarili vašim malčicam za 1 rd?

Nič. Sem čudna? user posted image Meni se je zdelo popolnoma nesmiselno. Tudi noni&nonotu, babi, svakinji,... vsem sem rekla, da nič daril. Onadva tega pojma takointako še ne razumeta, potrebujeta pa trenutno ne nič. Nono in nona sta sicer vseeno prispevala za nove čevlje, čeprav jaz gruntam, da bom tisti denar raje porabila za nahrbtnik za nošenje ali pa avtosedež.

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 4059
3.1.2013 10:30:06   
beti 1
Nam je pa dedek mraz prinesel pogum za prve korake! user posted image user posted image user posted image  In to seveda čisto po njeno, počasi in previdno, da se, če gre kaj narobe bolj vsede, kot pa pade. Ji pa uspe tudi že kak obrat za 90°.
Drugače pa sva ta teden začeli uvajati babici, upam, da bo šlo, ker mala res ni zahtevna in ju načeloma ne-bi smela preveč utruditi.
Darila: od naju bo dobila trenerkico, od malih dveh pa Lego Duplo. Smo se zmenili, da večino vozil, vlakov,... ki smo jih še od niju imeli podarimo nečaku, on pa dobi ZOO, da bodo vsaj malo bolj punčkaste igrače in ne samo vozila, ji pa noče dat ničesar roza. user posted image user posted image user posted image  
Od tet bo pa dobila punčko iz cunj, verjetno doma sešito, ker je nora na njih, pa še nobene nima. Sicer tudi mi2 raje dajava uporabna darila, ala športna oprema, avtosedeži,... Po navadi kar lepo poveva sorodstvu, pa potem prispevajo vsak svoj delež. Se tudi meni zdi veliko boljše, kot tone neuporabnih igrač. Teh že itak cel kup dobijo potem, ko začnejo na RD hodit prijateljčki.

Vse naj, naj, naj vsem januarčkom tudi od nas. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 4060
3.1.2013 19:31:12   
vijolica2
Pozdravljene...

Vsem srečnega in zdravega...da bodo naši otroci zdravi in srečni

Drugače smo preživeli praznike dokaj mirno. Nič posebnega, saj tudi nisem imela občutek da so prazniki.

Darila: niti ne vem kaj naj rečem ko me vprašajo kaj rabi. Eni babici sem rekla za kahlico... Še sama ne vem kaj mu bom kupila.

RD se malo pripravljamo..oz. jaz vem kaj moram pripraviti user posted image tortico pa bomo dali delati.

PustŽe veste kaj bodo? (mogoče malo prehitevam user posted image ) jaz iščem kostum čebelice user posted image ker bom kupila kar rabljenega ga zato že iščem user posted image

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 4061
3.1.2013 19:41:59   
cilla

IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2

PustŽe veste kaj bodo? (mogoče malo prehitevam user posted image ) jaz iščem kostum čebelice user posted image ker bom kupila kar rabljenega ga zato že iščem user posted image

Menda sem ga videla na bolhi, poglej, če je še gor. Jaz bi imela levčka in tigrčka user posted image

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 4062
4.1.2013 10:25:43   
beti 1
Pust: kdaj pa bo? Jaz mam še od lani kostumček pikapolonico in bo letos isto. lani je imela samo čepico gor, par minut, letos bodo upam prišla v poštev tud "krilca".

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 4063
4.1.2013 23:33:02   
trnuljčica
Nič. Sem čudna?

Sploh ne.user posted image

tudi mi2 raje dajava uporabna darila, ala športna oprema, avtosedeži,... Po navadi kar lepo poveva sorodstvu, pa potem prispevajo vsak svoj delež.

Enako. Za 1. rd je dobil sedež za kolo, za 2. rd kolo, za 3. rd skiro, za 4 rd. tisto veliko knjigo pravljic s starimi ilustracijami iz našega otroštva, pa ščitnike za rolanje in čelado. Ker sedaj dobivamo rabljeno opremo (smo dobili rabljeno kolo, smuči, pancerje..., rolerje) smo zato začeli kupovati Lego .
Za 5. rd dobi plačan tečaj plavanja. Tečaj smučanja pa se je začel preden je prišel Dedek mraz in mu nisva mogla tega pripisat.user posted image Aja želi striktno Dedka mraza. Doma. Drugje je lahko Božiček.user posted image

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 4064
8.1.2013 20:19:53   
trnuljčica
Beti, ker sem videla, da si v eni podobni temi nekaj odg- eno vprašanje, če veš. A malčka ti uradno vpišejo v vrtec, ko dopolni 11 mesecev, al ko zaključiš porodniško? Hvala za odg.
Btw so že prišle do tebe spremembe, ki se obetajo- aneks...

Neposredna povezava do sporočila: 4065
8.1.2013 21:44:13   
Ursi2
Pozdravljene, punce!

Srečno, zadovoljno, nepozabni, predvsem pa zdravo leto 2013!!!!!!!!!!!

Pri nas so bili res lepi prazniki. Moj je bil ful faca in se je res potrudil.Bil je nasmejan, dobre volje, pustil da smo bili malo na off, imeli smo veliko časa tako zase kot tudi za druge, malo smo se potepali,....
Pa še srečo imamo, da smo vezani na avstrijce, ki so začeli šele ta teden, tako da je tudi moj šel šele danes v službo!!!!!!Noro je bilo.

Sva pa imela z Žigom danes posvetovalnico, je bil priden, pa tudi cepljen je bil in dobila sva potrdilo za vrtec. Tako da samo še 14 dni in začnemo. Sej vem, da bi zdej pa že morala biti navajena, ampak nič mi ni všeč. Jz bi bila še kr doma in seveda vse svoje zaklade zraven! user posted image

Je pa kr velik fant. Ima 80 cm, težek pa je 11.650g. Hodi že kr samostojno, edino mal problemov ima, če ima obute čeveljčke ali copate. Pa bo že.

1.RD: Mi ga bomo praznovali zaenkrat doma v krogu družine. Zdej če bo kdo od tet in stricev prišel voščit bo fajn, drgač pa bomo imeli skupaj praznovanje za vse 3.
Odločila sem se pa, da bom naredila torto v obliki žoge, ker je čist zmešan na žogice.
Darila: Ka r se tiče oblek ne potrebuje ničesar, ker grejo pri nas obleke kar po tekočem traku (sestra mi da za Luka obleke od nečakov, Lukove dobi Jure, kar je Juretu premalo dobi nečak, ki je 8 mesecev mlajši. Ko je njemu premalo, dobim nazaj za Žiga, ko pa on preraste pa spakiram naprej za sestrično, ki ima 5 mesecev starega fantka. No, potem pa mi bo vrnila, da bomo imeli mi za naslednjega user posted image ) Seveda je kako stvar treba dokupit, predvsem hlače, ker jih hitro strgajo na kolenih.
Kupila mu bova nahrbtnik, ker ga potrebuje za vrtec in ene prehodne čeveljčke. Sva razmišljala o avtu poganjalcu, ker so vsi trije čist zmešani nanje,ampak bova še počakala. Je tu še pisanka, pa god,... Zaenkrat pa še ne potrebujejo.

Drugače pa tudi midva predvsem poskušava kupiti koristne stvari (poganjalce(lesene), kolo, smučke,skiro, sanke, hlače,kape, rokavice,...) Od igrač pa smo najbolj veseli Lego kock in pa Bruderjeve igrače (traktorji, priključki,smetarski tovornjaki,....)

Mi smo pa šli na tečaj plavanja aprila in maja in takrat nima RD, sedaj pa še ne sme bit predolgo v vodi, ker je bil operiran na srčku. Bomo spet počakali na april, maj,...Smo ga pa vpisali na tečaj smučanja, zdej samo čakamo še na sneg.

PUST: Joj, to je pa meni najbolj user posted image user posted image čas v letu. Že kot otrok mi je šel na živce, pa kr mal sem se bala pustov (par neprijetnih izkušenj). Tako da se zdaj zaradi otrok poskušam navdušit in se že malo pogovarjamo, kaj bi bili. Doma imam obleko za Medvedka Puja, ki bo prav Žigu (vsaj upam ;), pa za enga tigerčka in za gusarja. Ampak letos je Luka rekel, da bi bil robot, Jure pa se odloča med levom, medvedkom Pujem in robotom. MOgoče pa celo Nodijem.Bomo videli, kaj se bo odločil. Bom pa še videla, ali bom poiskala na Bolhi kaj rabljenega oz bova z mamo skupaj sešili.

Beti1 čestitke za prve korake!!!user posted image user posted image user posted image

Trnuljčica, ali ste že pričeli z uvajanjem? Kako kaj lavfa? Držim pesti, da bo uživala!!!!!!!!!!!!user posted image user posted image
Hahaha, si me nasmejala, ko si opisala vašo punco kako hodi in kake špiči. Meni se zdi, da so čist preveč brihtni za 11-12 mesecev. Naš ima stopnice za tobogan (res se kr spusti po trebuščku po njih in te podere na poti navzdol, če si mu slučajn na poti user posted image user posted image ). Zelo rad ima tudi lučke in če enkrat začneš prižigat, noče več nehat. In je sedaj ugotovil, da lahko potisne trip trap stol in spleza na njega pa prižiga lučke ali če ka hoče z mize, si potisne do mize in spleza s stola na mizo. Pa tudi na kavč spleza in potem na okensko polico in se skriva za zavesami pa gleda k sosedom in če je soseda na oknu si mahata. Ko ima pa dovolj se pa včasih kr vrže na kavč. Tako da moremo sedaj prav pazit, da ni sam, ker je res nevarno. Pravi Luka, da imamo divjega dojenčka user posted image user posted image

Cilla, tudi mene je skrbelo, kako bo, ker sem vedela, da bo moj dolgo doma, pa ker je prišel še od MM brat domov se je veliko vrtelo okrog njega in to je pomenilo tudi, da smo bili kr veliko z njegovimi skupaj. In to pomeni, da je moj kr hiter živčen. Pol pa mi je za Božič rekel, hvala, ker smo imeli lep Božič. In sem mu odgovorila, da sploh ni problema, če je on dobre volje, ker potem smo vsi sproščeni in veseli. Pa je najprej kr fajn zameril, ker itak si je vse po svioje razlagal in ko mi je končno dovolil, da sem mu bolj podrobno razložila, kaj mislim pa mu še kr ene par primerov povedala, je videl, da je kr res in se je res v roke vzel in smo ful fajn furali. In vse se je poznalo na otrosic, nama, vzdušju,....
IN seveda VSE NAJ NAJ ZA 1. SVEČKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Se spomnim, da si že nekaj časa nazaj vprašala, kaj naredimo, če mečejo igrače, lasajo,....
Tudi pri nas imamo včasih kakšne izpade. Sploh zelo rad kdaj v jezi, ko kaj ne sme in ga odnesem vstran in če je še utrujen tudi udari. In mu povem, da ni prav, da to boli in da se boža in mu pokažem tako da ga primem za rokico in potem me poboža in potem se mu zdi fajn in boža in se stiska. Pa za nekaj časa pomaga. Isto počne, ko npr zvečer beremo pravljico in vedno se spravi na Luka in ga hoče zlasat. Pa ker to vem, ga imam skoz na očeh in ko stegne roko proti njemu, mu rečem NE In potem se gledava in na koncu umakne roko. Pa čez nekaj časa spet in mu rečem, da ga naj boža poa mu spet pokažem in je ok in so vsi ztrije čist zmepšani in se valjajo, pa božajo pa afnajo po postelji. Ne vem, drugega nasveta nimam. Samo potrpežljivost in vztrajno govorjenje in ponavljanje.

Kašljanje:jz kr veliko uporabljam fiziološko in se mi zdi, da kr pomaga, da vlaži vse skupaj, v kopel dajem esenco materine dušice, mažem jih z Justovo kremo Materina dušica, dajem na prsa obkladke, ko zaspijo, inhaliramo se, v sobi imajo tudi vlažilec zraka, če je potrebno. Itak pa imamo v sobah bolj hladno oz odprem popoldan malo radiator, da se pogreje soba, potem pa zaprem, ker je drugače zelo suh in tak težek zrak za dihanje.
Pa svakinji so svetovali, ko je bila z malo v bolnici, da ko začne kašljat, da ga položiš s trebuščkom čez kolena in dlan oblikuješ tako, kot da biv njej držal nekja podolgovatega (stisneš prste skupaj in malo ukrivš dlan) in potem tapkaš od spodnjega dela hrbta proti lopaticam in to ponavljaš večkrat na dan, da se začne luščit dol ko kašljajo.

Toliko za danes, grem mal knjigo brat. user posted image

Lep teden in upam, da ste zdrabi in da otroci uživajo v vrtcu!!!!!!!

Neposredna povezava do sporočila: 4066
8.1.2013 21:48:24   
Ursi2
Trnuljčica: Jz sem Žiga lahko vpisala v vrtec šele, ko je bil star 11 mesecev in nič prej. Z vrtecm pa začneva šele, ko jaz zaključim porodniško. Ne morem niti kaka dan ali dva prej prit, da bi ga uvajala in da mi ne bi bilo treba dopusta devat. Upam, da sem ti kaj pomagala.

(odgovor članu Ursi2)
Neposredna povezava do sporočila: 4067
8.1.2013 21:52:54   
cilla
Ursi2, hvala user posted image Tako se trudim delat. Če je zelo kritično, odstranim tamalega, da izgine njegov "objekt poželenja" oz. pretepanja. Ker je danes šel kar za nama in še naprej mahal proti meni in tamalemu, gruntam, da bom naslednjič iz situacije odstranila njega - ga bom dala malo ohladit v trip trap v kuhinjo. Pa da vidimo, če bo morda delovalo.

(odgovor članu Ursi2)
Neposredna povezava do sporočila: 4068
8.1.2013 22:22:00   
trnuljčica
Držim pesti, da bo uživala!!!!!!!!!!!!

Tudi jaz. Resnično. Pa full mi je hudo, da gre tako malauser posted image , a mi res ni jasno kaj naj drugače z varstvom od maja do oktobra. No, tolaži me, da bo not 4 dni, od tega en dan 5 ur.
Ta teden jo uvajam. Je pa faca, stalno leti na vrata skupine od bratca in prvo priliko pobegne not. Tam pa je čisto super truper in jo briga za mamo.
Naslednji teden pa akcija- služba- mislim. Se že pripravljam, a je toliko novosti, zlasti birokratskihuser posted image - najboljše so uvedene od 1.1, da bi najraje zlezla pod odejo in tam ostala. Saj vem, otročje. Se že spopadam s tem in grabim za rogove. No, včeraj sem v službi ugotovila, da sem kljub odsotnosti kar ok in da jaz vsaj vem zanje in pomen teh sprememb.user posted image

(odgovor članu Ursi2)
Neposredna povezava do sporočila: 4069
8.1.2013 22:28:09   
trnuljčica
Meni se zdi, da so čist preveč brihtni za 11-12 mesecev.

Absolutno.user posted image

(odgovor članu Ursi2)
Neposredna povezava do sporočila: 4070
9.1.2013 15:05:56   
kokosh
Pri nas se življenje utirja v nove tire. Tašča malega zaenkrat pazi pri nas doma (upam, da tako ostane do konca zime). Nekaj malega težav je s hrano in spanjem se počasi umirja (ni hotel jest, spal pa minimalno). Je pa prav hecen - ko pridem domov, plane meni v naročje in začne mahati tašči (mamo imam nazaj, ti pa kar pojdi nazaj domov :D).

Odločila sem se, da bom pol leta delala po 4h. Zarečen kruh je sicer precej težko prebavljiv, ampak zaenkrat je bolje tako. Mali je res še premajhen, da bi bil do poznega popoldneva brez naju.

Kar ne morem verjeti, da je tale najin fantič že (skoraj) enoletnik :)

Neposredna povezava do sporočila: 4071
9.1.2013 17:43:23   
beti 1
Trnuljčica: pred 11 mesecem starosti ga načeloma ne morejo vpisati. Vsaj tu tako pravijo. Ne vem pa, kako to rešijo v primerih, kot je recimo Ronja (če se ne motim), ki je dobila obvestilo o sprejemu pred dopolnjenimi 11 meseci malega. Ko ma mali 11 mesecev je načeloma tud tvoje porodniške že konec, zato to ni problem. Vedno bolj se mi zdi, da je tudi tu interpretacija zakona, pravilnikov,... zelo odvisna od ustanove do ustanove, zato je najbolje direktno vprašat in se zmenit.
Jaz sem drugega uvajala 1 teden preden je bil uradno sprejet, vendar sem bila takrat že na dopustu.
Glede službe sem jaz še za določen čas, ker me specialistični še čaka, zaenkrat mi nihče z ničemer ni težil. Upam, da me ne bo kap, ko začnem.

Meni se zdi, da so čist preveč brihtni za 11-12 mesecev.

Absolutno.user posted image

Se podpišem. Naša se sicer ne pogovarja ravno, več ali manj čeblja po svoje, neodvisno od tega kaj ji ti govoriš. Ampak po telefonu se pa prav pogovarja. Prejle me je zmotil telefon med kosilom, ko je tud ona jedla. Pa sem odložila slušalko na mizo in gospodična niso hoteli več jesti. Končno mi kapne, da je problem v telefonu, dam slušalko nazaj na mesto, gospodična se še malo pritožijo in kažejo v smer telefona, potem pa lepo pojedo kosilo do konca. user posted image  user posted image user posted image user posted image  Aja, pa piškote meče v mojo skodelico za kavo ( me je videla, kako kdaj kakšnega pomočim po kosilu, pa bi ona tudi). user posted image user posted image user posted image

Kokosh: dokler si mama je čisto fin občutek, za taščo pa verjetno ne najbolj. Pa bravo za odločitev. Jaz bom zaradi financ stisnila 2 meseca po 8 ur, potem imam itak študijski, kasneje pa planiram delat po 7 ur.

Mi uvajamo babice, zaenkrat ju nad pričakovanji sprejema, upam, da tako tudi ostane.

< Sporočilo je popravil beti 1 -- 9.1.2013 17:53:22 >

Neposredna povezava do sporočila: 4072
10.1.2013 3:56:43   
ronja
A malčka ti uradno vpišejo v vrtec, ko dopolni 11 mesecev, al ko zaključiš porodniško?

Ko zaključiš p., ne moreš prej uvajat, sem hotela tako, ker bom mela ful malo dopusta, pa bi rajši prej začela na izi uvajat, samo se ne da. Mora pa bit vsaj 11 m star, da ga sprejmejo, tudi če bi ti šla prej delat. Tak da - vedno pride kasnejša možnost:D
Beti, ne jaz sem dobila obvestilo, da ga sprejmejo z 11 m., samo so potem spremenili, ker je moja p. 13m in zdaj ga ne smem nič prej pripeljat. Saj se mi glih ne mudi z vrtecm, samo rajši bi malo bolj na izi, ne pa da moram nujno speljat uvajanje v 7ih dneh, pa še stavka bo vmes 23, da nam ritem poruši...

kokoš, hehe, pri naslednjem se boš še glede dojenja premislila:D. V vsakem hecu je mal resnice;). Ne za slabo vzet, it's a good thing:)

Sama si z babicami nimam kaj dosti za pomagat, tašča je precej bolna to zimo, pa še srce ji malo nagaja, tako da ji res ne bi obešala en kup frocev ali pa malega nadebudneža, moja mami pa... je zgodba zaseuser posted image . Ampak sem vesela, ker smo dobili vrtec, tu, ta, kjer hodita že punci in to je en zajeten kos logistike manj:). Že tako bo drugo leto logistika večja zaradi šole:D. Ampak kje je še to...

NIč, grem dalje delat - Lejči praznuje jutri (beri: danes) s prijateljčki... Moram skončat torto (beri: okrasit) in pinjato in sendvičke - gobe in še en kup stvari, od katerih mi jih bo mogoče 1/10 ratalo naredituser posted image . Ampak sem bila pridna, sem malo spala, je mali poskrbel za to, ker ni hotel spat brez meneuser posted image . Vseeno upam, da bom šla še 1x spat:D.

Neposredna povezava do sporočila: 4073
10.1.2013 9:25:18   
beti 1
Ronja: Lejli vse najboljše, zate pa upam, da si uspešno dokončala kar nekaj stvari, pa da si se tudi kaj naspala.

Mi je pa zanimivo, da so ti poslali obvestilo, da bo sprejet. Ker pri nas začnejo gledat prijave šele, ko je otrok star vsaj 10,5 mesecev. Prej ni šans. Mi smo v Lj. hodili v vrtec, ki je vsaj po mojih izkušnjah v marsičem odstopal v pozitivno smer.  

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 4074
10.1.2013 10:35:10   
Auri
oooo koliko imam za prebrat ... drugič.

1) srečno in zdravo.

2) praznovanja malčkov so se verjetno začela, tisti, ki so že praznovali VSE NAJBOLJŠE.

3) Smo bili na Fuerteventuri na dopustu, danes smo prispeli nazaj. Letalo in malček. Še kar dobro je šlo skoz, za tja je bil malo siten. 4 ure imet omejeno gibanje mu ni bilo ravno všeč :) . Dopust je bil ok, razen jaz, ki ponavadi sem zdrava kot riba sem se očitno prehladila na letalu in kar ne morem prit k sebi. Nizka vročina vztraja že teden in ko kašljam mi že na bruhanje sili. Je pa tudi res, da niti prehladov nisem navajena, potem pa sitnarim za vsako malenkost :)
Aja, mivka je zakon.

lp

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 4075
Stran:   <<   < Prejšnja stran  161 162 [163] 164 165   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  161 162 [163] 164 165   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?