Ursi2
|
Pozdravljene, punce! Srečno, zadovoljno, nepozabni, predvsem pa zdravo leto 2013!!!!!!!!!!! Pri nas so bili res lepi prazniki. Moj je bil ful faca in se je res potrudil.Bil je nasmejan, dobre volje, pustil da smo bili malo na off, imeli smo veliko časa tako zase kot tudi za druge, malo smo se potepali,.... Pa še srečo imamo, da smo vezani na avstrijce, ki so začeli šele ta teden, tako da je tudi moj šel šele danes v službo!!!!!!Noro je bilo. Sva pa imela z Žigom danes posvetovalnico, je bil priden, pa tudi cepljen je bil in dobila sva potrdilo za vrtec. Tako da samo še 14 dni in začnemo. Sej vem, da bi zdej pa že morala biti navajena, ampak nič mi ni všeč. Jz bi bila še kr doma in seveda vse svoje zaklade zraven! Je pa kr velik fant. Ima 80 cm, težek pa je 11.650g. Hodi že kr samostojno, edino mal problemov ima, če ima obute čeveljčke ali copate. Pa bo že. 1.RD: Mi ga bomo praznovali zaenkrat doma v krogu družine. Zdej če bo kdo od tet in stricev prišel voščit bo fajn, drgač pa bomo imeli skupaj praznovanje za vse 3. Odločila sem se pa, da bom naredila torto v obliki žoge, ker je čist zmešan na žogice. Darila: Ka r se tiče oblek ne potrebuje ničesar, ker grejo pri nas obleke kar po tekočem traku (sestra mi da za Luka obleke od nečakov, Lukove dobi Jure, kar je Juretu premalo dobi nečak, ki je 8 mesecev mlajši. Ko je njemu premalo, dobim nazaj za Žiga, ko pa on preraste pa spakiram naprej za sestrično, ki ima 5 mesecev starega fantka. No, potem pa mi bo vrnila, da bomo imeli mi za naslednjega ) Seveda je kako stvar treba dokupit, predvsem hlače, ker jih hitro strgajo na kolenih. Kupila mu bova nahrbtnik, ker ga potrebuje za vrtec in ene prehodne čeveljčke. Sva razmišljala o avtu poganjalcu, ker so vsi trije čist zmešani nanje,ampak bova še počakala. Je tu še pisanka, pa god,... Zaenkrat pa še ne potrebujejo. Drugače pa tudi midva predvsem poskušava kupiti koristne stvari (poganjalce(lesene), kolo, smučke,skiro, sanke, hlače,kape, rokavice,...) Od igrač pa smo najbolj veseli Lego kock in pa Bruderjeve igrače (traktorji, priključki,smetarski tovornjaki,....) Mi smo pa šli na tečaj plavanja aprila in maja in takrat nima RD, sedaj pa še ne sme bit predolgo v vodi, ker je bil operiran na srčku. Bomo spet počakali na april, maj,...Smo ga pa vpisali na tečaj smučanja, zdej samo čakamo še na sneg. PUST: Joj, to je pa meni najbolj čas v letu. Že kot otrok mi je šel na živce, pa kr mal sem se bala pustov (par neprijetnih izkušenj). Tako da se zdaj zaradi otrok poskušam navdušit in se že malo pogovarjamo, kaj bi bili. Doma imam obleko za Medvedka Puja, ki bo prav Žigu (vsaj upam ;), pa za enga tigerčka in za gusarja. Ampak letos je Luka rekel, da bi bil robot, Jure pa se odloča med levom, medvedkom Pujem in robotom. MOgoče pa celo Nodijem.Bomo videli, kaj se bo odločil. Bom pa še videla, ali bom poiskala na Bolhi kaj rabljenega oz bova z mamo skupaj sešili. Beti1 čestitke za prve korake!!! Trnuljčica, ali ste že pričeli z uvajanjem? Kako kaj lavfa? Držim pesti, da bo uživala!!!!!!!!!!!! Hahaha, si me nasmejala, ko si opisala vašo punco kako hodi in kake špiči. Meni se zdi, da so čist preveč brihtni za 11-12 mesecev. Naš ima stopnice za tobogan (res se kr spusti po trebuščku po njih in te podere na poti navzdol, če si mu slučajn na poti ). Zelo rad ima tudi lučke in če enkrat začneš prižigat, noče več nehat. In je sedaj ugotovil, da lahko potisne trip trap stol in spleza na njega pa prižiga lučke ali če ka hoče z mize, si potisne do mize in spleza s stola na mizo. Pa tudi na kavč spleza in potem na okensko polico in se skriva za zavesami pa gleda k sosedom in če je soseda na oknu si mahata. Ko ima pa dovolj se pa včasih kr vrže na kavč. Tako da moremo sedaj prav pazit, da ni sam, ker je res nevarno. Pravi Luka, da imamo divjega dojenčka Cilla, tudi mene je skrbelo, kako bo, ker sem vedela, da bo moj dolgo doma, pa ker je prišel še od MM brat domov se je veliko vrtelo okrog njega in to je pomenilo tudi, da smo bili kr veliko z njegovimi skupaj. In to pomeni, da je moj kr hiter živčen. Pol pa mi je za Božič rekel, hvala, ker smo imeli lep Božič. In sem mu odgovorila, da sploh ni problema, če je on dobre volje, ker potem smo vsi sproščeni in veseli. Pa je najprej kr fajn zameril, ker itak si je vse po svioje razlagal in ko mi je končno dovolil, da sem mu bolj podrobno razložila, kaj mislim pa mu še kr ene par primerov povedala, je videl, da je kr res in se je res v roke vzel in smo ful fajn furali. In vse se je poznalo na otrosic, nama, vzdušju,.... IN seveda VSE NAJ NAJ ZA 1. SVEČKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Se spomnim, da si že nekaj časa nazaj vprašala, kaj naredimo, če mečejo igrače, lasajo,.... Tudi pri nas imamo včasih kakšne izpade. Sploh zelo rad kdaj v jezi, ko kaj ne sme in ga odnesem vstran in če je še utrujen tudi udari. In mu povem, da ni prav, da to boli in da se boža in mu pokažem tako da ga primem za rokico in potem me poboža in potem se mu zdi fajn in boža in se stiska. Pa za nekaj časa pomaga. Isto počne, ko npr zvečer beremo pravljico in vedno se spravi na Luka in ga hoče zlasat. Pa ker to vem, ga imam skoz na očeh in ko stegne roko proti njemu, mu rečem NE In potem se gledava in na koncu umakne roko. Pa čez nekaj časa spet in mu rečem, da ga naj boža poa mu spet pokažem in je ok in so vsi ztrije čist zmepšani in se valjajo, pa božajo pa afnajo po postelji. Ne vem, drugega nasveta nimam. Samo potrpežljivost in vztrajno govorjenje in ponavljanje. Kašljanje:jz kr veliko uporabljam fiziološko in se mi zdi, da kr pomaga, da vlaži vse skupaj, v kopel dajem esenco materine dušice, mažem jih z Justovo kremo Materina dušica, dajem na prsa obkladke, ko zaspijo, inhaliramo se, v sobi imajo tudi vlažilec zraka, če je potrebno. Itak pa imamo v sobah bolj hladno oz odprem popoldan malo radiator, da se pogreje soba, potem pa zaprem, ker je drugače zelo suh in tak težek zrak za dihanje. Pa svakinji so svetovali, ko je bila z malo v bolnici, da ko začne kašljat, da ga položiš s trebuščkom čez kolena in dlan oblikuješ tako, kot da biv njej držal nekja podolgovatega (stisneš prste skupaj in malo ukrivš dlan) in potem tapkaš od spodnjega dela hrbta proti lopaticam in to ponavljaš večkrat na dan, da se začne luščit dol ko kašljajo. Toliko za danes, grem mal knjigo brat. Lep teden in upam, da ste zdrabi in da otroci uživajo v vrtcu!!!!!!!
|