liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: LuLu Že velikokrat sem zasledila nove teme, tudi na tem forumu Vrtec, ki me malo skrbijo. Postavlja se mi vprašanje ali so avtorice kake 12-letne sestre otrok ali je to zajehancija. Kako za vraga, po vsem tem sexu in nosečnosti in rojevanju, postavlja mati vprašanja tipa Kdaj otroka dati v vrtec, Ali ga dati, ko so tam nalezljive bolezni in podobne. A to samo mene zmoti, da vsi tak lepo odgovarjate ali pa je res butasto? Kako za vraga lahko MI to odgovorimo, kako lahko avtorica sploh upošteva naše mnenje,... Se nekaterim enostavno ne da razmišljati o otroku, vzgoji in sprejemati lastne odločitve ali pa res ne znajo. Ne vem no... totalno mimo mi je. Glej, od vsega začetka nas drugi učijo kaj je najbolje za našega otroka....od nosečnosti naprej...dojenja, vrtca....raznorazna prava ali tudi samozvana stroka nam non stop govori, kako je to in to dobro, kako mati nima vedno prav (enkrat pred leti je bila celo tema, ki jo je odprla ena vzgojiteljica, da bi morali starši na izobraževanje za starše, kot se pač vzgojiteljice izobražujejo, da lahko pazijo otroke)....in če si bombardiran z vseh strani s toliko informacijami, da je to in to dobro....in če si toliko, bom rekla labilen, da se kot starš nisi sposoben zanesti na svoje občutke in sprejemati lastne odločitve je to to....jaz povsem razumem, da ljudje svašta sprašujejo.....ker se mamice že od prve črtice na clearbluju učijo po alinejah kaj in kako do najbolj perfektnega in popolnega otroka.....in sčasoma same več niso sposobne sprejemati lastnih odločitev..... Moje dete je pred mesecem dni splavalo.....z možem vsa srečna (sva bila pač srečna, da je to veščino dete osvojilo z najino pomočjo) to poveva vsakomur, ki naju je voljan poslušati in od praktično vsakega sva slišala: "Kdaj jo bosta pa dala na tečaj, da bo osvojila pravilno tehniko plavanja?" Halo....? A starš pa ni več sposoben naučiti otroka smučati, plavati, rolati, kolesariti.....Je za vsako stvar potrebno dati otroka na tečaj....? Pač starši ne znajo zaupati več vase in v svoje sposobnosti....ali pa se jim enostavno ne da..... In potem se pojavljajo take teme: Kdaj dati otroka v vrtec? Kdaj ga dati v šolo smučanja? A lahko gre otrok v vrtec če kašlja ali mu teče iz nosa? Kdaj in kako otroka odvaditi plenice? Koliko minut na dan je še dobro, da otrok gleda televizijo?
< Sporočilo je popravil liliana -- 8.1.2013 19:08:17 >
|