ursonok
|
Vidim, da imate res mini konferenco o avtosedežih Lethe, sorry, res nisem imela pojma, da obstaja tudi "košara" za v avto. Pa še nekdo je nekaj omenjal te izraze - verjetno je uradno res vse avtosedež, lupinica pa pač po domače, ampak jaz sem poudarila razliko, ker sem pač mislila, da prvorodke ne vedo, za kaj gre ... (upam, da nisem koga užalila!) Vožnja v lupinici Ja, seveda se vsi strinjamo, da ni udobna in sploh ni zdrava in vse to. Ampak mislim, da pretiravati tudi ne gre. Mi smo živeli v Krakovu, v Slo smo se vozili z avtom - 10 ur vožnje. Z majhnim otročkom, v lupinici. Valda se nismo ustavljali na eno uro, saj bi se vozili 20 ur!! In če je zaspala (ponoči), smo se pač vozili 3 ure brez ustavljanja, jasno. Čim več narediš, ko otrok spi. In teh izletov sem in tja je bilo malo morje. Isto z Abelom. Ko je bil star mesec dni (!), smo šli z avtom v Slo. On v lupinici. Ko je bil star 3 mesece, smo se selili v Španijo - z avtom, 3000km. Tudi lupinica. In se seveda nismo ustavljali vsako uro, pa je bilo poletje (sredina junija). In ne, niso se skuhali, niso invalidi, niso kakorkoli fizično prizadeti. Seveda tega ne počnemo vsak teden. Če pa enkrat na toliko časa, pa ni nobena tragedija. Vsaj za nas ne - morda smo malo čudni Tako da glede vaših dilem, kako na morje s tako majhnim in lupinico ... Moj odgovor: komot, daš ga v lupinico, spelješ, potem se pa ustavljaš po potrebi - ko je prevroče, ko je siten, lačen, žejen, pokakan, polulan. Samo moraš v naprej vedeti, da bo tako in si vse skupaj zelo na izi vzeti. Tj. nikakršnih planov v stilu: štartamo in čez npr. 4 ure moramo biti nujno tam! Mi imamo voziček Mutsy, trikolesnik, napihljiva kolesa, je fin za po terenu, ampak velik in masiven, komaj gre v prtljažnik. Pa otroci ga, kot sem že večkrat omenila, ne marajo, tako da leži zložen v dnevni sobi, mi pa prakticiramo ruto. Če bi imela keš, bi si zdaj za Abelčka morda nabavila ... hm, ne vem, kako se imenuje. Jih včasih vidim tukaj, zelo kompaktni, majhni, komot greš na avtobus z njim ... nekaj takega, le da je tisti, ki sem ga jaz videla, še manjši (ogrodje): http://www.mali-vragci.si/otroski-vozicek-mima-xari-dark-grey-ruby-red Ampak nimam toliko oziroma ne dam, sploh pa ne za voziček. Ker itak sumim, da ga ne bodo marali. Drugače pa sem čisto crknjena . Tu so mega razprodaje, danes je praznik, tako da so ljudje doma, trgovine pa valda odprte. In je v centru TAKA gužva, da sem komaj dihala. Pomoje sem vsega skupaj 3-4 ure rinila okoli. Noge me bolijo za umret. Zdaj pa doma že dve uri pospešeno kuham. Kremna zelenjavna juhica, kamutova zelenjavna rižota, v pečici pečen krompir, riba in zelenjava, potem pa še dve presni torti . Pa testo za kruh sem zmesila in sem nekaj eskperimentirala ... Pa je nastal totalen poc, tako da sumim, da iz "te moke ne bo kruha" . Za jutri zjutraj namreč. Bomo pa na vafljih, hehe. Dajte mi še povedat, a od vas nihče ne uporablja oziroma ne bo uporabljal rute?! Res ne verjamem, da ljudje to poznajo in jim ni všeč. Ker je totalno praktično in sploh ... Pa otroku ful dogaja, ko je na tebi . Jaz sem ful žalostna, ker je trebuh ogromen, Abel ima že več kot 10kg in ga verjetno ne bom mogla več nosit . No, bom pa ta tretjo, ampak z njim je bilo tako fino, ker je res pravi mali užitkar
|