|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   težave z osemletnico
20.12.2012 10:31:02   
CUKRČEK
Pozdravljene!

Oglašam se v zvezi z problemom, ki ga ne morem nikakor rešit. In sicer gre za mojo 8 letno hči. NAj povem, da je dekle že po naravi tako nežno čustveno bitjece. Toda od septembra se je vse poglobilo in je postalo "nevzdržno". Na začetku septembra so šli s razredom za 5 dni na tabor. In ji je bilo blazno dolgčas. Vse u redu in prav/nekako čist normalno. Ko pa je prišla domov, se je pa vse spremenilo. Npr. najprej se ene par dni ni premaknila od mene stran. Cele popoldneve je čepela zraven mene in se ni hotela nič z ostalimi igrat. Nitiksosedovim ni hotela, ker se je balait stran od mene. Preje je ful rada kje prespala, pri sestrični in bratrancu lai pri starih starših... zdaj noče nikamor. Zadnič je bila cela štala, ker sem jih peljala k dedku in babici, ker sva oba imela službo in ni šlo drugače. CEla štala , ko se hotela domov....joh, dretje , psihiranje, kot pri malem otroku.Potem je postala kriza v šoli. Prej je neznansko rada hodila v šolo, vsake počitnice so bile predolge... KAr naenkrat niti pod razno ni hotela v šolo. Z njo je bilo treba it zjutraj čisto do razreda in še potem smo jo s težavo spravilo v razred. V šoli se ni družila z nikomer, med odmori je raje brala knjige. Hodila je na stranišče, kjer so jo našli v joku. Učiteljici je vedno rekla samo, da tako pogreša mamico. Potem naenkrat zvečer problemi za spat. Nakar mi enkrat prekipi, ker sem celo noč spala pri njej, ker ni mogla/hotela zaspat, se je celo noč premetavala, jokala... Potem sem cel nasl. dan "vrtala vanjo", ko i pove, da sta ji dva sošolca rekla, da bosta pobila njo in celo njeno družino. Groza. Seveda sem se pogovorila z njo, da pač to ne bosta storila in šla na sestanek z razredničarko. Ko sem že mislila, da zdaj vem vzrok problemov in da bomo rešili. pa ni bilo nič od tega. Razredničarka je seveda poklicala oba mulca na zagovor, kjer sta , logično, zanikala stvar. In potem se je še moja hči v "soočenju" obeh mulcov in nje potegnila nazaj in rekla, da ji pa nista nič naredila. Zdaj pa vedi, kaj je res in kaj ne. Zato sem tdi želela, da se staršev od teh mulcev nič ne obvesti o tem, ker nisem več vedela, ali sta res kaj naredila ali ne. da ne bi bila po krivem obtožena. Imam pa občutek, da je moralo biti kaj na tem, ker se mala očitno panično boji zame ( očija niti ne omenja toliko v zvezi s starhom, niti bratca in sestrice ne). Bolj ko se blazno boji zame in me nenormalno pogreša. Od nej ne izvem ničesar. Tisto je bilo 1. in zadnjič, da mi ej povedala kaj jo je strah.

Včeraj mi ej spet dvignilo pokrov, ko je šla zvečer spat. In je vsake 5 minut prišla k nama....enkrat jo lulat, drugič kakat, potem jo je strah, pa spat ne more, pa spet lulat.... Dokler nisem šla k njej spat,da je vsaj zaspala, čeprav sem se komaj odplazila od nej, ker je z enim ušesom busno poslušala, da ne grem iz sobe.

Tako ne veva več kaj naredit. Učiteljica pravi. da jo zelo redko vidi nasmejano. Edino pri telovadbi se včasih toliko razživi, da se malo nasmeje. Ko jo doma kdaj vidim nasmejano, jo pohvalim in vpračam, če se ima fajn. PA se takoj zresni. Kr neki.

NAj jo peljem k psihologu in ali sploh vsaj kaj naredi. Mogoče bioresonanca..sem slišala o velikih uspehih pri psihičnih težavah.

Mogoče ima kdo kako izkušnjo.

hvala

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: težave z osemletnico
20.12.2012 11:26:21   
ronja
Zato sem tdi želela, da se staršev od teh mulcev nič ne obvesti o tem, ker nisem več vedela, ali sta res kaj naredila ali ne. da ne bi bila po krivem obtožena.

Zelo dvomim, da bi se punca iz čisto normalne 8 letnice čez noč spremenila v paničarko kar tako iz ljubega mira. Nekaj se je gotovo zgodilo, ni pa to prvič, da se žrtev v soočenju ustraši napadalcev, sploh če so številčnejši in/ali močnejši. Če mene vprašaš, ali bi hotela vedet, če bi moji mali komu kaj slabega rekli, vsekakor bi hotela vedet! Po moje imajo starši pravico vedet. Ni treba, da trdiš, da je bilo vse točno tako, kot ti je hči opisala, pove pa lahko razredničarka, da sta jo ustrašila in kaj sta MOGOČE rekla. Potem se naj pa starši z njima zmenijo. Verjetno sta se hecala in pojma nista imela, da je punci zdaj tako hudo. In to jima mora nekdo razložit - razredničarka IN starši. Da se to ne sme, ker jo spravlja v stisko! punca se mora počutit varno v šoli!

Probaj se z njo pogovarjat preko lutke, včasih oz. pri nekaterih otrocih dela, da se lažje odprejo. Meni starejša komot vse pove direkt, ji je najlažje, če se midve pogovarjava, tamali je pa lažje, če pove igrački. Začni en tak pogovor, ko se crkljata, pa naj pride zraven njena najljubša igračka in se začne pogovarjat z njo .- čisto vsakdanje stvari, potem nadaljuje, kako je bilo v šoli in potem igračka reče, da je videla, da je punčka zdaj žalostna, ker se je v šoli nekaj zgodilo, pa da se boji, pa če ji zaupa, kaj je bilo, pa sprašuje okoli vse, kaj in kako.

Bioresonance ne poznam za te primere, za alergije ugotavljat pa baje dobro dela. Če sama ne boš mogla prit do dna, kaj je bilo in ji zagotovit, da se to ne bo ponavljalo/dogajalo, potem se jo splača peljat k psihologu, ker je mala očitno v hudi stiski (in ti z njo, seveda). Najprej pa se poizkušaj še enkrat pogovorit z njo, mogoče indirektno, prek igračke, če ima katero posebej rada. Lahko naredite tudi kako lutkovno igrico na to temo, kjer se na koncu vse reši in liki ugotovijo, da včasih ne mislimo tako, kot rečemo itd... Tako baje delajo v vrtcu, ker pač ni dobro, da bi v skupini obračunavali in potem prek tega rešijo - baje se otroci kar zavejo in jim je žal - tako so povedale vzg. zgubit nimaš kaj...

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
20.12.2012 11:38:48   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu CUKRČEK)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
20.12.2012 11:47:36   
ronja
Neglede na to, kaj pravita unadva fanta, verjemi svoji hčerki. Mora vedet, da ji zaupaš, da si tam zanjo in predvsem da lahko ona zaupa tebi, da boš stala za njo, jo podprla in bila njena zaupnica, ji stala ob strani in pomagala. Če boš dvomila v njene besede, se bo zaprla vase.

podpis. Mava pa obe take punce in res pomaga, če vejo, da ti lahko zaupajo:). R. je ena punčka brcala pod mizo med kosilom. Pa mala ni več hotela v vrtec zato! In ko sem ugotovila, kaj je problem, sem naslednji dan takoj govorila z vzg., ki sta takoj reagirali (super zadovoljna!) in ni bil več noben problem. Tamala je ugotovila, da se na nas lahko zanese in zdaj je tudi tako zelo ne prizadane, če ji kdo kaj naredi, ker ve, da če bo kriza, bomo že zrihtali, pa ji potem te prčkarije ne gerjo več tako zelo do živega:). Se splača. Poizkusi ti prit do nje. Ona se je zaprla zato, ker je ugotovila, da tako ni nič boljše, če pove, ker ji ti ne verjameš... POvej ji, da ji verjameš, ko ti bo pa vse povedala, pa ji razloži, da je treba zdaj to rešit in da boš vedno tu zanjo in da ti je žal, da ji prej nisi verjela. Ker ona je dobila občutek, da ti ni toliko mar oz. da ji ne verjameš, ker si rekla, da naj njunih staršev rajši ne obvestijo. Jaz bi še enkrat govorila z njo in z razredničarko.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
20.12.2012 12:04:41   
CUKRČEK
saj ne, da ji ne verjamem. JAz še vedno mislim, da sta onadav dala povod v vso to krizo. Samo ker je mala preklicala svoje besede, sem razredničarki rekla, da raje ne "bremeni" staršev, če slučajno ni bilo res. Sicer je pa onadva vseeno trdo prijela, da ne bi slučajno kaj takega počela. MAli pa vedno stojim ob starni in ji nikoli nisem rekla da ji ne verjamem. Kar naprej ji ponavljam, da ji bova z očijem vedno pomagala, če bo seveda povedala kaj jo teži. Drugače ji res ne znam pomagat, če ne pove.

REs je hudo, ker otrok očitno res trpi in vem, da bo vsak dan slabše, če se zadeva ne razreši.
NAjbrž jo bom kar k šolski psihologinji peljala, če bo ona znala pomagat. Vsaj za začete, da vidim, če bo znala kaj zbezat iz nje.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
20.12.2012 12:14:43   
Luni
Nekaj se je zgodilo, prav zares in na tebi je, da poskušaš ugotovit, kaj jo je tako pretreslo. Otrok ne more tega igrat, zato se konkretno in to čimprej poglobi v ta problem in ga reši, da ne bo še v večjih težavah!

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 6
20.12.2012 12:41:49   
ronja
MAli pa vedno stojim ob starni in ji nikoli nisem rekla da ji ne verjamem.

Ja, samo rekla si, da naj ne reče razredničarka njunim staršem, da ju ne bi po krivem obtožila - torej kot da to ni res... Štekaš? Še tu si napisala, da ne veš več, kaj ej res in kaj ne. NOrmalno, da se je mala ustrašila na soočenju in vse preklicala.

Kar naprej ji ponavljam, da ji bova z očijem vedno pomagala, če bo seveda povedala kaj jo teži. Drugače ji res ne znam pomagat, če ne pove.

Ja, samo ni dovolj, če samo rečeš... Ona ti je povedala, zdaj moraš to zrihtat. Če rabiš več informacij, jo vprašaj, da boš več izvedela, ne tega na njo valit, češ če pa ne pove... Mi moramo naredit, da nam zaupajo, to ej naša naloga, štekaš? Če čutijo ta pritisk, potem se pa zaprejo. Vem, da je to ful lahko naredit čisto nenamenoma.

K psihologinji jo pelji, mogoče se bo njej lažje zaupala, ampak še vedno pa ostane tebi tvoj del - poskrbet, da bo zaupala tebi. Otroci so občutljiva bitja in jim je težko povedat, kadar jih kaj teži - še nam je, pa smo odrasli!

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 7
20.12.2012 12:45:40   
CUKRČEK

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Ja, samo rekla si, da naj ne reče razredničarka njunim staršem, da ju ne bi po krivem obtožila - torej kot da to ni res... Štekaš? Še tu si napisala, da ne veš več, kaj ej res in kaj ne. NOrmalno, da se je mala ustrašila na soočenju in vse preklicala.

Vem, kaj hočeš reči, samo mali nisem nikoli rekla da ji ne verjamem. Glede mulcovih staršev pa sem jaz rekla razredničarki, ko nje ni bilo zraven. Sem imela pogovore z razredničarko tudi, ko male ni bilo zraven, da ni vse slišala.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
20.12.2012 12:46:37   
CUKRČEK

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Vem, kaj hočeš reči, samo mali nisem nikoli rekla da ji ne verjamem. Glede mulcovih staršev pa sem jaz rekla razredničarki, ko nje ni bilo zraven. Sem imela pogovore z razredničarko tudi, ko male ni bilo zraven, da ni vse slišala.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
20.12.2012 12:52:40   
cilla
Vztrajaj in pridi zadevi do dna. Naj se počuti zaščiteno, varno, naj ne začuti dvoma v tebi. Jaz bi ji probala ponudit tudi možnos zamenjave razreda, šole. Do konca OŠ je še dolga in ta strah, tihi pritisk močnejših se zna še stopnjevati, saj v trenutni situaciji kaže, da je "idealna žrtev" za raznorazne šolske bullyje. Govorim iz moje osebne izkušnje. Jaz sem začela uhajat iz šole, se zapirat vase, v nek svoj vzporedni svet, se nažirat,... za nežne duše so take situacije lahko tudi dolgoročno škodljive in na starših je, da jim pomagajo, jih zaščitijo, preprečijo.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
20.12.2012 12:57:46   
ronja
Razumem, cukerček, ampak mala vidi samo dejstva: "sem povedala, pa ni nič boljše, nič niso zrihtali... Brezveze povedat torej..." Štekaš?

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 11
21.12.2012 8:16:50   
astrid1
Razredničarka je seveda poklicala oba mulca na zagovor, kjer sta , logično, zanikala stvar. In potem se je še moja hči v "soočenju" obeh mulcov in nje potegnila nazaj in rekla, da ji pa nista nič naredila.

Tole tudi ni bilo prav izpeljano. Žrtev je bila preveč izpostavljena. Najprej bi morala razredničarka sama opraviti pogovor z deklico, ne pa soočati. Pa še z obema naenkrat. Seveda se ni počutila dovolj varno, da bi kaj povedala.

Avtorica, pojdi k šolski psihologinji in deklici pomagajte, ker kar tako samo od sebe tole ne bo prešlo.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
21.12.2012 10:06:45   
malaMravljica
Ko sem jaz to zgoraj brala mi je najprej prislo na misel, da se je na tem taboru nekaj zgodilo in to mislim, da kaj zelo neprijetno. Preveri se malo, ce hoce bit s tabo pa naj bo, seveda mora v solo in vse, sam doma pa absolutno dovolj tvoje blizine in poskusi zvrzat iz nje kaj je bilo na tem taboru. In tista dva fantka, sta mogoce problematicna ali ne. Preveri.

(odgovor članu astrid1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
21.12.2012 11:49:19   
uškinamama

IZVIRNO SPOROČILO: malaMravljica

Ko sem jaz to zgoraj brala mi je najprej prislo na misel, da se je na tem taboru nekaj zgodilo in to mislim, da kaj zelo neprijetno. Preveri se malo, ce hoce bit s tabo pa naj bo, seveda mora v solo in vse, sam doma pa absolutno dovolj tvoje blizine in poskusi zvrzat iz nje kaj je bilo na tem taboru. In tista dva fantka, sta mogoce problematicna ali ne. Preveri.

Podpis. Enake misli sem imela tudi jaz, ko sem brala prvotni post.

Najina Uš : staršem prijazen otrok.

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
21.12.2012 17:54:10   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: CUKRČEK
...od septembra se je vse poglobilo in je postalo "nevzdržno". Na začetku septembra so šli s razredom za 5 dni na tabor. ....Ko pa je prišla domov, se je pa vse spremenilo. ...Potem sem cel nasl. dan "vrtala vanjo", ko i pove, da sta ji dva sošolca rekla, da bosta pobila njo in celo njeno družino....

Gre za zlorabo. Pač je ta zloraba s strani sošolcev, lahko bi bila pa od koga drugega.

Dejstvo je, da jo je "tam" nekaj spremenilo in jaz bi ji verjel, kar je povedala. Razčiščevanje prav gotovo ni bil pravi odziv. Že tako ti je težko zaupala, potem pa si njeno zaupanje postavila pod vprašaj, ko so bili soočeni. Kolikor razumem se sedaj počuti "zapuščeno" še s tvoje strani.

Bom povedal bolj mehek primer.
Naš je šel v "šolo v naravi" al kako sedaj temu rečejo. Ko je prišel nazaj je bila situacija precej podobna tej, ki je ti opisuješ. Ni več hotel ob petkih prespati pri babici, pa je prej hodil tja z veseljem. Tudi s spanjem so bile težave. Reagirali smo tako, da smo "mu stali ob strani". Mislim, videli smo njegovo stisko in vspostavljali varno okolje, pa čeprav je to pomenilo da smo šli tudi skupaj spati. Zelo počasi se je umirilo. Skoraj eno leto je trajalo. Čeprav se je sedaj že pomiril, se še vedno včasih vrne malo tistega občutka strahu.
Pa se ni tam nič takšnega zgodilo. En vzgojitelj od tam je bil malo bolj grob, pa ne fizično, samo malo bolj naglas je zjutraj zbujal. To je povedal šele po nekaj dneh. Učiteljica pa je rekla, da je en drug otrok zelo jokal, da je bilo kar malo drastično in da je verjetno tudi sam takrat zaznal ta strah za starše. Kakorkoli že, nič takšnega, za nas. Za otroka pa je to veliko.

Glede na to, da je težava s sošolci je jasno, da noče v šolo. Se pa sprašujem, če ni v vsem tem še kaj več. Sigurno nista rekla da bosta pobila starše kar tako. Verjetno sta ji grozila, če ne boš to in to, ali pa če boš to in to, potem bova midva... Lahko se je to nanašalo na druženje z drugimi ali karkoli. Ob tem pa je prav gotovo dobila občutek "da ni vredna", da je "izmeček" ali kaj drugega. To pa so hudi občutki in ravno sedaj v obdobju nastajanja osebnosti, (lahko) sigurno negativno vplivajo.

Predlagam ti, da se obrneš na resno strokovno pomoč, prvo brez otroka. Nikakor pa ne sme priti, da ste tam zaradi nje. Da je z njo nekaj narobe. To bi bila le potrditev tistih prej navedenih občutkov, vendar tokrat še s strani staršev - pa čeprav je namen pomagati.

Bodi izredno previdna, vključi svoja čutenja in ČUTI Z NJO. Saj si mati, ne bo to težko. BODI RAHLOČUTNA.

Tistih fantov ne boš spremenila, svoji cukrovki pa moraš "dati orodje" s katerim se bo lahko s takšnimi stvarmi spopadala. Prvo od teh orodij je varnost doma, zaupanje staršev in občutek "sem vreden", sem ljubljen.

< Sporočilo je popravil tehnofil -- 21.12.2012 17:56:22 >

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 15
21.12.2012 18:08:23   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil
Gre za zlorabo.

Še mnenje moje žene:
"Lahko pa sta jo zlorabila", lahko tudi spolno. Če bo povedala, pa bosta ubila.... Za brez veze te grožnje nista izrekla. Jaz bi otroku 100% verjela in bi za tem stala.
konec citata

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 16
21.12.2012 19:08:08   
Stanislava_

Gre za zlorabo.

Še mnenje moje žene:
"Lahko pa sta jo zlorabila", lahko tudi spolno. Če bo povedala, pa bosta ubila.... Za brez veze te grožnje nista izrekla. Jaz bi otroku 100% verjela in bi za tem stala.
konec citata

Meni se tudi zdi močno verjeten scenarij.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 17
21.12.2012 21:08:50   
mateyka
moram priznat da je mali kos v meni razmišljal podobno kot tehnofil in njegova žena (samo nisem hotela "pretiravat"); kaj pa če se je zgodilo nekaj res travmatičnega, celo najhujšega?

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 18
22.12.2012 8:59:28   
tehnofil
...Ko pa je prišla domov, se je pa vse spremenilo. Npr. najprej se ene par dni ni premaknila od mene stran. Cele popoldneve je čepela zraven mene in se ni hotela nič z ostalimi igrat. ... Preje je ful rada kje prespala, ... zdaj noče nikamor. Zadnič je bila cela štala, ker sem jih peljala k dedku in babici, ker ...CEla štala , ko se hotela domov....joh, dretje , psihiranje, kot pri malem otroku.Potem je postala kriza v šoli. Prej je neznansko rada hodila v šolo, vsake počitnice so bile predolge... KAr naenkrat niti pod razno ni hotela v šolo. ...V šoli se ni družila z nikomer, med odmori je raje brala knjige. Hodila je na stranišče, kjer so jo našli v joku.
....Nakar mi enkrat prekipi, ....Razredničarka je seveda poklicala oba mulca na .... "soočenju" ....Zdaj pa vedi, kaj je res in kaj ne. ....da ne bi bila po krivem obtožena. ....
...Včeraj mi ej spet dvignilo pokrov, ...
.....zelo redko vidi nasmejano. ...., če se ima fajn. PA se takoj zresni. Kr neki.

NAj jo peljem k psihologu in ali sploh vsaj kaj naredi.

Ne vem če se res sploh zavedaš dejanskega stanja.

1. otrok se je spremil "čez noč". Kaj pa otroka spremeni čez noč? Velika travma. Večja kot je travma, boljšo strokovno pomoč potrebuješ. Ti.

2. žrtev se nikoli ne sooča z nasilnežem. Sploh pa ne z obema hkrati. V bistvu je bila deklica, ker ti je zaupala, zopet zlorabljena in sicer sedaj še s strani učiteljice. Nasilneža sta sedaj še močnejša, deklica pa ponižana. Ob tem niti ni tako pomebno kaj se je zgodila, kot to, da je karkoli je bilo zopet podoživela in drugič da sedaj nima niti v šoli več opore. Učiteljica jo je zapustila oz. jo je izpostavila tam, kjer bi jo morala obvarovati t.j. pred soočenjem. Zato nekega zaupanje v šolske psihologe nimam. Za tako situacijo se sigurno ne bi obrnil na njo ampak na dobrega psihologa (ne samo otroškega).

3. Ne vem, a misliš da imaš neumnega otroka? Dobro VE, da si ti v dvomu, to pa pomeni da ji ne verjameš in je zopet zapuščena, še doma. Da, sicer se boji za tebe, ampak vso težo mora nostiti sama, ker ji tisti, ki bi ji prvi moral stati ob strani, jo zaščititi, ji ustvarjati varnost, NE VERJAME. Tu zopet ni pomembno, kaj je res in kaj ne. Pomebno je le to kar deklica občuti.

4. Razčiščevanje kaj je bilo prav dosti ne koristi. Za mene je to kar je deklica povedala dejstvo. Koristijo pa ustvarjeni pogoji da nasilneža prenehata z nasiljem in se celo opravičita. Bistvo je preprečiti da bi se nasilje še ponavljajo. Ker fanta nista nehala. Še naprej ja zlorabljata pa čeprav le s tiho grdo besedo ko gresta mimo nje.

5. Ne vem kaj je dovolj da dojameš velikost stiske. Je stalno žalostna, se več ne igra z nikomer, tišči se samo tebe, najdejo jo v joku na stranišču. A si mora prerezat žile, da bi ti videla, kako velika je stiska? Pa še potem bi "rekla", kaj ji je bilo da je to naredila. Otrokova osebnost se oblikuje na podlagi vtisov iz okolja. Na oblikovanje vplivajo travme. Večja kot je, večji vpliv ima. Pa tudi majhna travma, če traja dalj časa lahko doseže enak učinek kot enkratni dogodek.

6. Živiš v zmoti, da je treba psihologa za deklico. V prvi vrsti potrebuješ pomoč ti. Ker ne veš kako reagirati, pa tudi ker zgoraj uporabljeni izrazi ravno ne kažejo na neko rahločutnost do otroka v stiski (psihiranje, krne neki, prekipi, dvigne pokrov, štala, ...). Da pa se boji bolj za tebe in ne toliko za očija pa je odvisno tudi od čustvene povezanosti z očetom. Praviloma je oče tisti, ki otroku daje občutek varnost zunaj, mati pa daje občutek varnosti doma. .... kakorkoli že, dovolj dela (pri psihologu) bo za oba. Otrok se bo spremenil, ko se bosta spremenila ti in on, oz. vidva sta prva.

Namenoma sem pisal na trdo, ne ker bi vse bilo točno tako, ali da bi te napadal, kritiziral, ampak da bi se zavedla resnosti in globine stiske. Ker tebe najbolj skrbi, "da ne bi po krivem obtožila".

Moram reči, da mi je kar žal za tole tvojo deklico. Moram odrivati misli na to, ker me je kar precej prizadela cela zgodba.

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 19
22.12.2012 9:17:03   
Stanislava_
Tehnofil, 'žal' se moram podpisati čisto pod vse točke.

Kar bi dodala, je še sedmo vprašanje? Kje je oče? ON je tisti, ki bi moral urejati zadeve v šoli, udariti po mizi, pripeljati fanta pred učiteljico in ravnateljico, ter zaključiti to zgodbo.

Zganja se halo za vsakič, ko učiteljice narobe pogledajo (se opravičujem na pretiravanju), ko je pa nekaj resnega, se pa ne znate postavit za otroka. Ne leti nate, ampak na splošno.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 20
22.12.2012 9:21:37   
astrid1

...Ko pa je prišla domov, se je pa vse spremenilo. Npr. najprej se ene par dni ni premaknila od mene stran. Cele popoldneve je čepela zraven mene in se ni hotela nič z ostalimi igrat. ... Preje je ful rada kje prespala, ... zdaj noče nikamor. Zadnič je bila cela štala, ker sem jih peljala k dedku in babici, ker ...CEla štala , ko se hotela domov....joh, dretje , psihiranje, kot pri malem otroku.Potem je postala kriza v šoli. Prej je neznansko rada hodila v šolo, vsake počitnice so bile predolge... KAr naenkrat niti pod razno ni hotela v šolo. ...V šoli se ni družila z nikomer, med odmori je raje brala knjige. Hodila je na stranišče, kjer so jo našli v joku.
....Nakar mi enkrat prekipi, ....Razredničarka je seveda poklicala oba mulca na .... "soočenju" ....Zdaj pa vedi, kaj je res in kaj ne. ....da ne bi bila po krivem obtožena. ....
...Včeraj mi ej spet dvignilo pokrov, ...
.....zelo redko vidi nasmejano. ...., če se ima fajn. PA se takoj zresni. Kr neki.

NAj jo peljem k psihologu in ali sploh vsaj kaj naredi.

Ne vem če se res sploh zavedaš dejanskega stanja.

1. otrok se je spremil "čez noč". Kaj pa otroka spremeni čez noč? Velika travma. Večja kot je travma, boljšo strokovno pomoč potrebuješ. Ti.

2. žrtev se nikoli ne sooča z nasilnežem. Sploh pa ne z obema hkrati. V bistvu je bila deklica, ker ti je zaupala, zopet zlorabljena in sicer sedaj še s strani učiteljice. Nasilneža sta sedaj še močnejša, deklica pa ponižana. Ob tem niti ni tako pomebno kaj se je zgodila, kot to, da je karkoli je bilo zopet podoživela in drugič da sedaj nima niti v šoli več opore. Učiteljica jo je zapustila oz. jo je izpostavila tam, kjer bi jo morala obvarovati t.j. pred soočenjem. Zato nekega zaupanje v šolske psihologe nimam. Za tako situacijo se sigurno ne bi obrnil na njo ampak na dobrega psihologa (ne samo otroškega).

Napaka! Kapitalna!

3. Ne vem, a misliš da imaš neumnega otroka? Dobro VE, da si ti v dvomu, to pa pomeni da ji ne verjameš in je zopet zapuščena, še doma. Da, sicer se boji za tebe, ampak vso težo mora nostiti sama, ker ji tisti, ki bi ji prvi moral stati ob strani, jo zaščititi, ji ustvarjati varnost, NE VERJAME. Tu zopet ni pomembno, kaj je res in kaj ne. Pomebno je le to kar deklica občuti.

4. Razčiščevanje kaj je bilo prav dosti ne koristi. Za mene je to kar je deklica povedala dejstvo. Koristijo pa ustvarjeni pogoji da nasilneža prenehata z nasiljem in se celo opravičita. Bistvo je preprečiti da bi se nasilje še ponavljajo. Ker fanta nista nehala. Še naprej ja zlorabljata pa čeprav le s tiho grdo besedo ko gresta mimo nje.

5. Ne vem kaj je dovolj da dojameš velikost stiske. Je stalno žalostna, se več ne igra z nikomer, tišči se samo tebe, najdejo jo v joku na stranišču. A si mora prerezat žile, da bi ti videla, kako velika je stiska? Pa še potem bi "rekla", kaj ji je bilo da je to naredila. Otrokova osebnost se oblikuje na podlagi vtisov iz okolja. Na oblikovanje vplivajo travme. Večja kot je, večji vpliv ima. Pa tudi majhna travma, če traja dalj časa lahko doseže enak učinek kot enkratni dogodek.

6. Živiš v zmoti, da je treba psihologa za deklico. V prvi vrsti potrebuješ pomoč ti. Ker ne veš kako reagirati, pa tudi ker zgoraj uporabljeni izrazi ravno ne kažejo na neko rahločutnost do otroka v stiski (psihiranje, krne neki, prekipi, dvigne pokrov, štala, ...). Da pa se boji bolj za tebe in ne toliko za očija pa je odvisno tudi od čustvene povezanosti z očetom. Praviloma je oče tisti, ki otroku daje občutek varnost zunaj, mati pa daje občutek varnosti doma. .... kakorkoli že, dovolj dela (pri psihologu) bo za oba. Otrok se bo spremenil, ko se bosta spremenila ti in on, oz. vidva sta prva.

Namenoma sem pisal na trdo, ne ker bi vse bilo točno tako, ali da bi te napadal, kritiziral, ampak da bi se zavedla resnosti in globine stiske. Ker tebe najbolj skrbi, "da ne bi po krivem obtožila".

Moram reči, da mi je kar žal za tole tvojo deklico. Moram odrivati misli na to, ker me je kar precej prizadela cela zgodba.

Podpis pod vse zapisano. V tem primeru se je delala napaka za napako. Nihče deklice ne jemlje resno. Upam, da bodo starši ukrepali.

< Sporočilo je popravil astrid1 -- 22.12.2012 9:22:50 >

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 21
22.12.2012 9:25:13   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: astrid1

Podpis pod vse zapisano. V tem primeru se je delala napaka za napako. Nihče deklice ne jemlje resno. Upam, da bodo starši ukrepali.

Ne da upam, MORATE ukrepati!

(odgovor članu astrid1)
Neposredna povezava do sporočila: 22
22.12.2012 9:38:43   
tehnofil
...dobrega psihologa

V bistvu najdi specializiranega za zlorabe. Kakorkoli že, znaki so takšni. Če pa ugotovi da ni bilo zlorabe pa toliko bolje.

Ker trenutno se obnašate kot slon v trgovini s porcelanom. Še tisto, kar želite popraviti, "polomite z ritjo" (pa ne ker takšni ste ampak nimate izkušnje, kako pravilno ravnati).

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 23
22.12.2012 11:31:52   
astrid1

IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

IZVIRNO SPOROČILO: astrid1

Ne da upam, MORATE ukrepati!

Morajo, morajo in to takoj! Upam pa, da res bodo ukrepali....

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 24
22.12.2012 15:18:48   
PeggyBundy
Glede na to, da so otroci grozili celi družini, tamala pa se bolestno boji samo zate, se mi poraja še eno vprašanje: sta se z možem pred taborom ali tik po njem kaj prepirala vpričo hčere?

Hudo mi je za hčero, ker je resnično v hudi stiski. Ne čakaj na maj in takoj poišči neko pomoč. Kakšno, ti žal ne znam svetovati.

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

GH
dejzi

Koliko obrokov GH so imeli vaši sončki pri 7m?

1 (25%)

2 (26%)

3 (32%)

4 (7%)

5 (11%)

Število vseh glasov: 332

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!