|
RE: Maribor - v živo, 26.11. 3.12.2012 23:15:18
|
|
|
|
nejcko
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica* Ni Cankar zatonj v Hlapcih napisal "Narod si bo pisal sodbo sam". Od nas je odvisno, v kakšni državi bomo živeli. Prideš, Nejcko, jutri? Fotelj je udoben, ampak če te resnično moti, v kakšnem svetu živimo, lahko vseeno sama nekaj narediš. Bo par konketnih moških zraven za zaščito , pa tudi v prvo vrsto ni treba iti stat. Eden ni nobeden, eden+eden+eden+... se pa že nabere Za mirne demonstracije, vedno. A odločno povedat, česa več nočemo in kaj zahtevamo. (pa ni vsa zgodovina krvava, kar nekaj jih je z vztrajnostjo doseglo konkretne premike - to nam manjka - vztrajnosti. Preveč radi prehitro obupamo in vržemo puško v koruzo. Noben drug se ne bo potegnil za nas, se bomo morali kar sami) Ankica, narobe si me razumela. Tudi jz podpiram mirne demonstracije in se jih udeležujem. Danes žal nisem mogla iti, ker je imela hčerka srečanje v vrtcu. Hotela sem reči, da pa bi v primeru revolucije, nasilja, ki bi sicer lahko kaj konkretno rešila, tudi sama ostala doma na varnem v fotelju. To sem mislila. Ampak če pogledamo našo vladujočo garnituro - ob mirnih in malo manj mirnih demonstarcijah se ne zgodi nič. Sploh ni odziva od njih, od nobenega. Pa kje si še kaj takega videl. Enemu županu gori občina, on pa je mirno na dopustu in čaka, da bo minilo. Na desettisoč državljanov je na nogah po vsej državi, ne predsednik države (še aktualni ali pa novi) ne predsednik vlade pa nič. Ne slišijo sporočila, ne ukrenejo nič, še rečejo nič!!! Nihče od njih od dotičnega župana ne zahteva, naj vendarle prevzame moralno odgovornost in odstopi. Nihče od njih ljudstvu ne reče, da so slišani!! Zakaj? Ker če bi bilo ljudtvo slišano, bi se domine sprožile in bi začli padati od prvega do zadnjega. Tega pa nihče noče. Ker si priviligiranci nikoli niso pustili odvzeti privilegijev. In si jih nikoli ne bojo. Saj nismo Švedska, madona. Tam z mirnimi prostesti še kaj lahko dosežejo, ker imajo v politiki moralno odgovorne voditelje. Ki čujejo dobro. Mi pa smo trenutno na stopnji Romunije v 70 letih, kar se tega tiče. Naša elita ima Miloševičev sindrom - ne čuje dobro.
|
|
|