alda
|
IZVIRNO SPOROČILO: ronja Ah dajte no. O tem, da je imel oče na sina velik vpliv ni dvoma samo v končni fazi je vsak odrasel človek sam odgovoren za svojo godljo. Najlažje je reči starši so krivi. Za to kar je naredil je kriv popolnoma sam in ne njegov oče. Vsak se odloča sam kako bo živel. Josephine, mislim, da Frodica ni govorila o tem, kdo je kriv, da je bil Jure dolžan nekaj, ampak o tem, zakaj je to obešano na tak velik zvon, da še jaz vem (kar pomeni, da je res galama okoli tega), čeprav ne gre za nič drugačno ali hujšo reč kot v milijon drugih primerov v naši državici. Ja, seveda mora človek plačat, če je dolžan, temu tu nihče ne oporeka. Da je pa treba to vlačit po cajtngih, pa kazat rubež itd... to se pa navadnim državljanom ne dogaja, tudi če ga kdaj poserjejo in za to plačajo. Mislim, da o tem govori Frodica. Stanči, brez kredibilnosti bi ipak težko prepričal toliko ljudi, se ti ne zdi? Za vse volivce, ki so ga volili, je očitno bil kredibilen. Ni pa bil za JJ & I wander why Vsi delamo napake samo jaz spoštujem človeka, ki jih prizna in "odluži" svoj dolg, ne morem pa spoštovati tistega, ki stisne rep med noge in pobegne. S tem se strinjamo vsi. Prav je priznat napako in jo odplačat. Prav je, da smo ljudje pred zakonom enaki, ampak bi bilo prav, da smo nekaopravno tudi sicer. Na žalost smo še daleč od tega. Vseeno mi je pa hudo, ko berem to materialistično razmišljanje: važno je, da so otroci siti in oblečeni, kako se počutijo, pa nima več veze... Ne vem, jaz sem mela obdobja v življenju, ko smo bili res na kantu, ampak ne bi mogla rečt, da je to najhujše. Fajn sigurno ni, vendar niso ljudje vedno taki zmaji, dostikrat razumejo in te ne postavljajo v neprijetne situacije. So kruti otroci, ki nimajo nobene empatije, ampak so tudi taki zelo fajn:). Za kaj je sine kriv je sine odgovoren in naj ga procesirajo. Za kaj je ata kriv je ata odgovoren in naj njega procesuirajo. Podpis. Mladoletne otroke naj pa pri miru pustijo.Ne mislim, da ravna Zoki pametno, ampak če se postavim v nejgovo kožo... jaz bi tudi vedno probala pomagat svojim otrokom, če bi lahko, tudi če bi naredili kako sranje. To je vedno bilo in vedno bo v politiki. Vsak, ki se vanjo spušča se tega zaveda, no vsaj moral bi se. To ni neka dobrodelna dejavnost, da bi ljudje v tebi videli dobrotnika... in ko se v to spustiš povlečeš pač s sabo celo familjo, če hočeš al pa ne. Mislim, da bi moralo bit to vsem jasno, ki se s politiko ukvarjajo in mislim, da jim tud je. Meni se zdi pa kar malo grozljiva misel, da je prav, da lahko v politiki preživijo samo najbolj pokvarjeni in da je ok, če se potem celo familijo vleče not. Ne, ni ok. Če naredim napako v službi, moj šef ne bo težil lubiju in mojim staršem. Sama bom zanjo odgovarjala in jo popravljala, ostale bojo pa pustili pri miru. In tako je po moje prav. Pa tudi ne verjamem, da so pa čisto vsi politiki na svetu nepošteni in skrbijo samo za svojo rit. Po moje se ziher kdo tudi trudi kaj dobrega naredit. In ne zdi se mi fer kar sprejet, da to je pač klavnica, pa naj se pokoljejo, kakor jim paše, mi bomo pa zraven navijali... par postov nazaj sem že napisala in zdaj bom spet: nekateri znani ljudje za vsak krček, kakec, zobek, sprehod v naravi,...torej za vsak mišji prdec, kličejo sami al pa se nastavljajo fotografom in rumenim medijem, seveda ko je vse to za njihovo dobro oz. samopromocijo. Takrat se nihšče ne obregne ob to, da kaj je treba vse to objavit in oznanit širni Sloveniji oz. da to lahko slabo vpliva na otroka. Ko je pa kaj takega-slabega-pa bog ne daj sploh omenit da ima otroke!! Se pa čist strinjam, da otroci niso odgovorni za dejanja staršev in tudi obratno!!..in v vsej tej zgodbi še vedno razmišljam tako: otroci Jureta niso nič krivi, če je ata nekomu dolžan toolk denarja,se mi pa zaradi tega prav nič ne smilijo.