gregorina35
|
Pozdravljene Novembrke in Novembrčki! Mi uporabljamo kar Pamperske premium, vsaj prve mesece, potem bomo pa tudi mi prekopili na kakšno cenejšo varianto. Drugače pa je naš fant kar priden, kar se tiče spanja. Glede na izkušnje pri prvih dveh otrocih se trudim, da bi čimprej dobil nek ritem spanja, tako da nam nekako uspeva ponoči spati 2 krat po 3-4 ure, čez dan pa vsaj 2 krat po 2-3 ure in sicer dopoldan in popoldan. Čez dan imamo zato v hiši še kar glasno (tudi starejša dva otroka dosti prispevata k temu ), nekje po 7-8 uri zvečer pa kar vztrajam pri tem, da je tišina, vsaj do 7 ure zjutraj. Tako se pripraviva za spanje okrog 19h (umivanje, dojenje), preko noči pa okrog 22h, 1h in 4h, proti jutru pa odvisno od dneva. Yndyra, a ima tvoj mali že fiziološke krče (tiste ki pridejo pri 3 tednih) ali je mogoče zaradi zraka, ki ga poje pri dojenju? Jaz mojega kar budim, ko vidim, da se mu začenja spat (ga nežno božam po ličku ali ušesih), zato da poje dovolj za vsaj 2-3 ure. Pa obvezno podiramo kupček, odvisno, kakšen krat takoj, ko ga dvignem čez ramo, včasih pa potrebujemo več časa. In opažam, da kadar ne uspemo podreti kupčka, tudi spi bolj nemirno. Mi je povedala patronažna sestra okvirno formulo, koliko bi moral pojesti na obrok in sicer teža v kg * 150 / število obrokov (npr. 3,5 kg * 150 / 8 obrokov = cca 65 ml na obrok). Mogoče tvoj poje premalo, ker prej zaspi, potem pa se hitro zbudi, ker je spet lačen. Benji, tudi jaz opažam, da naš fant zaspi podnevi prej oziroma se sam uspava, ker ga verjetno zvoki iz okolice zamotijo in vmes zaspi. Ponoči pa je tema in tišina, nič "zanimivega" se ne dogaja , pa gre malo težje. Zato ga probam jaz dojiti v temi in brez besed (čez dan se med dojenjem "pogovarjava"), tudi previjam ga v temi oz. pri nočni lučki in še to samo, če vidim da je res polna plenica in če je pokakan in to obvezno pred dojenjem. Potem se podojiva skoraj do sitega (čutim, kako močno vleče), potem podreva kupček in ga dam nato še malo na prsi, da se naje do konca in mi potem na prsih zaspi in ga samo odložim v posteljico. Večinoma nam uspeva zaspati takoj. Punce, a že kaj hodite na sprehode, tu pri nas na obali je še tako toplo čez dan, da probamo čimbolj izkoristit zadnje dni jeseni... Lep dan in lep pozdravček iz Obale!
|