ronja
|
Škorpijončica, če ti je kaj v uteho: noben moj otrok ni prespal cele noči pred 3. rdjem, pa vsi so se zbujali in noben ni na splošno kaj dosti spal in še zdaj ne spijo dosti in tamali (9,5 mesecev) se še vedno zbuja ponoči žnjkrat na noč, se priklopi in če mam srečo, zaspi nazaj, če je nimam, pa žuramo Tudi jaz ne maram puščat otrok jokat, enega pametnega nasveta pa nimam, ker sama nisem prespala cele noči že... čaki, da zračunam... jap, 6 let (ko sem bila noseča z Ronjo, sem ponoči bruhala in hodila na wc, odkar se je rodila, pa je najina postelja skupna . No, pa po 6ih letih se že nekak navadiš, pa ti ni več tako grozno . A sem te kaj potolažila? (ne vem, kirega smajlija naj tle pripopam, čisto vsi bi šli ) Kaj naj ti rečem, da te bo potolažilo? NISI edina, poznam še nekaj mamic, ki so tudi furale tole skupno posteljo, ker niso hotele, da dete joka, tako da nismo neki vesoljci, samo včasih si katera niti ne upa pojamrat, ko vse rečejo, da dete lepo spi;). Nisi edina, ki ji otrok noće spat ponoči, ene se pač ne sekirajo, pa ga navadijo z jokom, ene majo pač srečo, da otrok spi. Meni je v uteho to, da so nespeči otroci navadno brihtni (po raziskavah naj bi bilo povezano), pa si rečem, da bom mela pa manj dela v OŠ, ko mi ne bo treba zraven njih sedet, pa jih učit popoldne . Saj čisto mogoče, da to ne bo res, ampak zaenkrat mi je to v tolažbo, pa zaenkrat res kaže, ko da se vsega sami naučita, tako da mogoče je pa ipak kaj na tem:). Ne vem, če bo to tebi pomagalo, ampak moj oče pravi, da je vsota konstantna (pravilo v fiziki, da energije ne moreš uničit), torej se vse to nekje vrne: otrok, ki ga crkljamo, ko rabi, ti bo potem bolj zaupal, pa boš lahko mogoče en mičken bolj mirno spala, ko bo šel žurat... Rabijo eni otroci manj, drugi več, ampak vseeno verjetno je spet vsota nekje v enem rangu... Eni lepo spijo, pa morajo hodit na fizioterapijo, pa moraš potem doma z njim delat vaje, pri katerih joče, kot da ga kolješ... Eni spijo, pa so alergični na mleko in jajca in ne moreš par let nič normalnega skuhat oz. moraš vse preštudirat prej... Eni spijo, pa so sicer skoz nekaj čemerni, da ga z ničemer ne moreš nasmejat... Eni spijo, pa samo spijo, pa se ne moreš z njim nič igrat... Eni spijo, pa so bolni... Na to jaz pomislim, kadar se mi ta žnjitič res ne da dojit, pa bi reeeeees rada spala... Če mi možgani takrat še delajo, seveda, če ni vse to v polsnu in pol zavesti in čisto refleskno:D. Pa tako ko gledam drugače okoli, se mi zdi, da imajo mame, ki pravijo, da so se kar namatrale s svojimi malimi, kasneje navadno lepše odnose kot tiste, ki še vedele niso, da majo otroka. To ni pravilo, seveda, ampak me pa malo potolaži, kadar nič ne spim;).
< Sporočilo je popravil ronja -- 8.11.2012 9:56:44 >