|
RE: za tiste, ki imate otroke doma 6.11.2012 15:41:14
|
|
|
|
ronja
|
Drugače pa....Mi imamo malo žagico. Ne vem o kakšnih lesenih blokih ti govoriš in 10 cm luknjah v klado. Ja, no, to 10 cm klado si ti omenjala, sicer pa če bi hotela naredit velik močan avto, bi bil tudi komot tako debel - torej masivna kocka v obliki avta vmes, tako nekak kot je skuštrana dala linke, nekaj takega sem si zamislila... Če bi se dalo nekaj takega, tako trdnega, brez lesa oz. žaganja... Če hočeš potem dat gor kolesa, KI SE VRTIJO, potem moraš v to kocko zvrtat luknjo čez in čez, ne? Sicer ne moreš dat not osi, na kateri sta kolesi, ne? Mora bit sveder dolg vsaj za polovico kocke, torej, se strinjava? Sicer tudi pri kocki za svinčnike (tega sicer ne rabimo, teh kozarčkov mamo res ogromno:)): če greš pol cm v les, potem svinčniki ven padajo, tega pa nočem. pri nas mora bit vse zelo trajno:D. Če ni čisto uravnoteženo, bo padalo. Če se da na hitro ven dobit, bo "samo" ven padalo:D. Pač mam bolj živahne otroke;). Vse stvari, ki jih naredim za trajno rabo, so hudimano fejst prešite, zbite,... (to mam po fotru) itd... Če je nekaj za okras pa zato, da se majo deca nekaj časa fajn, potem ne kompliciram. Ampak avto se mi zdi, da mora bit trden, če pač ni fora v tem, da ga skup z otroki delaš in je bolj maketa, potem je vseeno, ker je važen proces. Ampak tu ne bo on z mano delal, važen je rezultat, tega bo dobil. Ne bit jezna, no, samo kot sem gor napisala: rada bi nekaj takega naredila, samo da ni treba žagat, ker to zdaj res ni najbolj izvedljivo. Pa če dam malemu 20 2,5centimetrskih kock, plutaste zamaške, kolesa in načrt, vem, da ne bo srečen s tem darilom. "Naredi si sam" kit sem mela idejo, ampak sem jo opustila, ker mislim, da mu enostavno ne bi bilo všeč. Nič ni narobe s to idejo, samo pač se mi ne zdi primerna zanj, niso vsi otroci nori na sestavljanje, sploh ne vsi 3 letniki, čeprav so to sposobni naredit - ampak darilo je zanj, da mu bo všeč, da se bo fajn mel in mislim, da se tega sam ne bi lotil sestavljat in dvomim, da bi mi bila mama hvaležna, če bi se morala ona z njim to it. Kar se sestavljanja tiče - verjamem, da je to veliko otrokom ful všeč, verjamem, da bi bilo mojima ful všeč, ampak sem pa precej prepričana, da ne bi bilo všeč temu fantku. Sicer baje ni zbirčen glede hitrosti in je po opisu podoben skuštranim tamalim - ker ga je njegova mama čisto enako opisala: samo da se vrti in gre naprej. Verjamem, da bi znal zlagat te kocke, ne verjamem pa, da bi hotel, še manj pa verjamem, da bi si to želel. A je zdaj bolj jasno?;) super je ker se lepo prime v role, pa ne more razpadit ker je iz enega kosa - no, kolesa lahko odpadejo...Pa meni se zdi da lahko ta kolesa kupiš že narejena, malo povprašaj. Ja, se strinjam, točno nekaj takega sem si zamislila (lahko odprla oboje:), pa tudi meni se zdi fajn, da je zadeva iz enega kosa in ne razpade kar tako, ker vem, da je to dotičnemu slavljencu (in njegovi mami) pomembno oz. praktično. Kolesa se ziher dobijo, sem že enkrat gledala in dala med bookmarkse v glavi:D - za kasneje... Zdaj mam samo problem, kako dobit to lepo oblikico avtučka... oz. če je kak drug material kot les za to, pa da je tudi trden... Je pa res porabil ogromno časa (ampak ga ima, hi hi). Rub it in, yeah Ja, plastičen zaboj na kolesih bi bil tudi rešitev, bom pogledala danes, ko gremo v trgovino, če najdem kaj takega. Za Svita pa mislim naredit enkrat leseno varianto, saj zaboj lahko kupim že narejen, jaz moram samo koleščke gor pritrdit, pa upam, da ne bo prehudo:). mateyka, tudi tole je fajn ideja, zdaj moram pa samo še ugotovit, kje prodajajo take ogromne svinčnike... Any idea?
|