|
RE: za tiste, ki imate otroke doma 6.11.2012 9:41:45
|
|
|
|
ronja
|
zakaj ne moreš žagati? saj imaš ročno žago. Imam malo ročno žago za kovino in ne, nimam 3 dni časa samo za žagat, pa ne da se mi vsako noč potem še enkrat po tleh pomivat prah od brušenja:D. Poleg tega imam enega plazečega prebivalca, ki bi bil zraven in po katerem bi šel prah od žaganja (trust me, I know;), sem obupala že pri Ronji) Ja, s tavelikimadvema bi tudi jaz komot žagala, samo povej mi, kam naj ta čas malega zaprem. Spi namreč ne in vedno je tam, kjer sem jaz. Da bi pa delala samo od 22h do 5h z 5 premori za dojenje vmes, pa ne pride več v poštev. Paštetka, nimam problemov se spomnit, kaj vse se da naredit iz lesa , to mi je jasno, oče je res dober z lesom, vse je sam naredil: posteljo, kuhinjo,... samo pogojev nimam. Z lesom tu ne morem delat, nimam ne orodja, ne časa ali živcev za to, da bi vse od a do ž delala z ročnim orodjem, tudi če bi ga imela (pa tudi ročnega nimam, nimam niti ročne rezljače, nobene žage za les whatsoever). Izžagam kako malenkost z ročno žagico za kovino (vendar reč ne sme bit predebela, ker je žagica mala, pa se ti takoj zabije material v držalo), ja, če je to malenkost in lahko naredim ponoči, se da - večjih projektov se ne grem, ker vem, da ne bo ok. Ne bom pa 3 noči žagala z mini ročno žagico ogromnih blokov, da bi dobila eno solidno obliko avta ven, ker bo vse vegasto in ne bo lepo. Kar dam, mora zadostovat mojim standardom;). Nimam stojala za vrtalnik, tudi moj vrtalnik je minidril in zmore pač luknje manjših dimenzij v ne predebele materiale, tako da ni šans, da bi recimo naredila luknjo skozi 10 cm klado. Tudi žagat v kuhinji je ipak malo drugače kot če lahko greš ven ali v klet ali kamorkoli. Verjamem, da si ljudje iz hiš to težko predstavljajo, sem tudi sama včasih živela v hiši in delala z lesom in sem nameravala dalje delat v bloku... Trust me - I tried, tudi nisem verjela, da se to v bloku ne da. NIsem verjela očetu, ki turdi ni verjel in je je tudi prej probal (obožuje les, pa tudi ni mogel delat, ko smo bili v bloku), pa nisem verjela vsem ostalim, ki so tudi že probali, ap sem praobala še sama, pa zdaj vem, da majo prav:D. Za les rabiš eno osnovno orodje - in moraš ga nekam dat . Mi je pa zelo všeč ideja, da povezuješ kocke s štoflci, bomo gotovo uporabili nekoč - ampak z mojimi. Ta dečko še ni v fazi sestavljanja, toliko ga poznam:). Sem že mela ideje, da bi naredila en kit ala naredi si sam, pa sem misel opustila, ko sem se spomnila, da je za to še premali, trenutno še nima potrpljenja za to. Ni isto 5 ali pa 3 letnik;). kasija, luštna ideja s tablicami:). Glede slik pa jih po moje naši sorodniki ne bi obesili, tast in tašča ne spreminjata nič v svojem stanovanju in ko sta dobila nečakove slikarije, jih tudi nista obesila, moja mami je fensi šmensi in tam visijo umetniki in ne bo dala nekaj takega gor, oče se bo pa pritoževal, da nima kam dat... Moj brat itak ne mara nobenih daril, pa tudi se je preseill v eno fensi šmensi zadevo in je sploh minimalist, noče met nič na steni, kar si ni sam zbral, moja sestra živi v Boliviji, v najetem pajzlu in tudi zeloooo dvomim, da bi med vse tiste duhovne reči dala sliko od tamalih, njegov brat pa ne vem, mogoče celo da bi kdaj obesili, ampak glede na to, da imajo že slikarij od svojih en kup, dvomim, da bi glih te od punc obesili... Ja, takle mamo...
< Sporočilo je popravil ronja -- 6.11.2012 9:44:30 >
|