|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  80 81 [82] 83 84   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrke 2012
29.10.2012 15:56:24   
44gatti
Zdej gre pa zaressssss user posted image
Uffff... komi čakam!!! Vsem pravim, da bo kmalu: "Oktobra bo!", "V nedeljo bo!" ... mali pa me bo zagotovo nafrigu in bo še po roku!!!user posted image Morm nehat mislit na to, pa bo zares! ...UPAM!!! user posted image Ta čas pa pospravljam, pečem, hodim na obiske... user posted image

Gloria77: čestitke!!! user posted image user posted image user posted image

Ursikaa83: ne se obremenjevat, prepustise toku, uživaj te zadnje dneve "miru" in se ne sekiraj za nekaj, ki se še sploh ni zgodilo! Kvečemu se boš za nazaj! user posted image

Berdi: mal prezgodi je, da bi rodila... pojdi h ginekologu!!

(odgovor članu aajda)
Neposredna povezava do sporočila: 2026
29.10.2012 16:42:32   
barbara19.11
ČESTITKE MAMICAM ZA BEBIJE user posted image user posted image
Danes je kar naporen dan...prsi imam zelo napete in malo boleče na dotik,mali mi zelo pritiska na mehur,slabo mi je bilo celo dopoldan...med hojo se kar ustavim ko tko dol prtisne user posted image zelo sem zaspana glava boli zebe me...uglavnem današnji dan mi ni nič kaj všeč user posted image

(odgovor članu aajda)
Neposredna povezava do sporočila: 2027
29.10.2012 17:14:05   
miškicapiškica
Glorija77, čestitke za hčerkico! user posted image user posted image user posted image Lepo se crkljajta!

Meni tudi dete danes grozno na mehur pritiska. Na sprehodu sem kar naprej mislila, da bom morala na stranišče. user posted image user posted image Taka lega očitno. Sicer sem bila danes pri G in ima user posted image že 3,5 kg. user posted image user posted image Jaz pa še več kot 3 tedne do roka. user posted image Upam, da bo kaj prej, sicer bo to zelo težko dete. Hm? Še dobro, da je obrnjeno na glavico. user posted image

Nekako sumim ene dve, tri, da boste kmalu poročale o user posted image .user posted image .

(odgovor članu barbara19.11)
Neposredna povezava do sporočila: 2028
29.10.2012 19:37:09   
Šestka
Pozdravljene!

Vidim, da je kar nekaj novemberčkov pohitelo in se žepridno cartajo doma. Vsem iskrene čestitke, tistim ki pa še čakate pa želim čim lepši porod. Moj PDP je 16.11, ravno danes sem vse pripravila za v porodnišnico in kar se mene tiče bi moja pupa tudi lahko malo pohitela. Težka je dovolj ( za razliko od mene, ki sem preveč user posted image  ), počutim pa se tudi že zelooo utrujeno, tako da nebi imela nič proti, če bi me pognala kar polna luna. Srečno vsem!!!

(odgovor članu miškicapiškica)
Neposredna povezava do sporočila: 2029
29.10.2012 21:05:28   
komarka
O, začelo se je!!!user posted image user posted image Č E ST I T K E V S E M M A M I C A M!!!

jaz imam te dni še ena predavanja... so sicer super zanimiva... in čas mi hitreje mine... samo me pa ostael malo čudno geldajo kaj delam s takim trebuhom tam :-) zatos e tudi manj oglasim.

Ja nasveti so zelo splošni in večina "altrenativcev" imam Ino May za temelj...tko da ja...lahko bir ekli tudi povzetek njene knjige... user posted image

Res niso povsod naklonjeni porodnicam, ki imajo svoje predloge in želijo bolj aktivnos osdleovat... zato ravno toliko tuhtam kam it rodit... No, ampak ne bom pogrevala...

Js sme sedaj začela prakticirat dolge sprehode in potem malo bolj čutim trebuh...a če bo kot pri prvih dveh..bom še vsaj dva tedna tule user posted image saj ne vem kakšno faco naj naridm..
Najbolj smešno mi je k me kdo vpraša, kdaj bom rodila... js pa vedno..No, tega pa ne vem..potem pa en čuden pogled z njihove strani..potem pa le povem kdaj imam rok... ah, sej vem, mal sem žleht...

No, amkpak ko pomislim da sem v rpvi nosečnosti toliko rped rokom šla še na morje(na Krk) me pa mal zmarazi... no pa tud kok hitr sem potem s tamučkom okorg eltala...

Seadj mi tok paše d aje zima in bo familija malo manj navalila..no rpi prvem je takod rugače... pri druge, smo bili v tujini niso mogli... sedaj bo ap sneg user posted image
Kako pa mislite prakticirat(sprejemat) obiske? Kakkšna omejitev časovna? al odvisno od počutja?

Ena ful lepa stvra, od drugega poroda. V tisti porodnišnici imajo navado, da pride fotograf in če zeliš ti fotografira dojenčka in tebe in potem ti prinese pokazat slike in če želiš kupiš, če ne pa uniči... In mamo sedaj tok corti slikce... Njaprej sme bla skeptična, potem sem pa vidla da da ima res veliko rpakse je tok cosrti nardila...tk da če koga poznate k je mal bolj profi fotograf la pa če koga naročite...ideja pač... sej se vsi slikamo s vojimi fotkiči in mobiji...sam vseeno..skratka idejauser posted image

mejte se in tiste k bsote rodile... veliko ženske prvisnke moči vam želim in babce s katerimi s eboste ujele!

LP, k

(odgovor članu 44gatti)
Neposredna povezava do sporočila: 2030
29.10.2012 22:44:20   
DeVilla
user posted image  NOVEMBRČKI PRIHAJAJO!!! user posted image

mamica, RD otroka, spol, teža, velikost, (PDP)

Pauline, 16.09.2012, Hana user posted image , 1400 g, 42 cm, (PDP 27.11.)

mumy11, 20.10.2012, user posted image , 2930 g, 49 cm, (PDP 2.11.)

gloria77, 22.10.2012, user posted image , 2750 g, 51 cm, (PDP 12.11.)

barvar, 25.10.2012, Bor user posted image , (PDP 12.11. )

DanaBanana, 26.10.2012, user posted image , 3400 g, 54 cm, (PDP 8.11.)

user posted image  Čestitke novopečenim mamicam in njihovim štručkam! user posted image

< Sporočilo je popravil DeVilla -- 29.10.2012 22:46:13 >

Ena in ena je šest... :)

(odgovor članu DeVilla)
Neposredna povezava do sporočila: 2031
30.10.2012 9:20:40   
Špelička
komarka jaz sam upam, da bojo obisku vprašal, kdaj lahko pridejo in se ne bojo kar nalimal na vrata. Drugače pa mislim, da odvisno od počutja, kakšen bo porod in kako se bova z lubijem znajdla doma z najino štručko user posted image . Starši (moji) so takoj dobrodošli, tašča čim kasneje user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu DeVilla)
Neposredna povezava do sporočila: 2032
30.10.2012 9:38:54   
miškicapiškica
A potem luna včeraj ni imela vpliva???? user posted image user posted image Je šla katera v Rim? Ste še vse tukaj?

Pri nas je tak lep sonček. Prav prijetno je, pa tudi ne premrzlo. Snega je še dovolj za zimske radosti, tako da bodo otroci po moje danes uživali na snegu, če že ne v vrtcu pa potem po njem. user posted image user posted image

Mene načeloma obiski ne motijo. V porodnišnici sploh ne. Sem pa za to, da pride samo družina. Pri ta prvem otroku sem pred porodom mislila, da me bodo motili (vsaj v porodnišnici, predvsem zaradi možnosti prenosa bolezni), pa je potem kar pasalo, da so prišli malo poklepetat. Samokritika glede zdravja ponavadi obstaja pri obiskih. Doma mi je bilo pa prijetno se malce družit. Je pa res, da niso bili nikoli dolgi. Upam, da bo tako tudi sedaj.

Komarka, fajn da imaš profesionalne fotke novorojenčka. Je sigurno nekaj čisto drugega. user posted image

Jaz bom pa po moje danes pripravila torbo za novoročenčka. Zase še ne. Bom še malo počakala. user posted image

Mojemu user posted image se pa danes kolca, že zadnjih par dni opažam, da je to večkrat prisotno. Prej se je to bolj redko dogajalo. Po moje si me želi spoznati... user posted image user posted image

(odgovor članu Špelička)
Neposredna povezava do sporočila: 2033
30.10.2012 10:58:47   
tinka986
Tudi zase bi rekla, da je moja mama dobrodošla čimprej, tašča pa nekoliko kasneje, samo žal pri slednji živimo, tak da bo najbrž ravno obratno user posted image . Upam, da se bodo obiski napovedali in da bodo sprejemali moje želje. Je le prvi dojenček user posted image

Luna na porode mogoče ni vplivala, je pa definitivno na spanje. Sem popolnoma neprespana že dve noči, malček samo pritiska na stene trebuha in sem ponoči tako trda, da se nikakor ne morem naštimat. Pa še vse me tišči. Pa bo že nekak še ta mesec user posted image

Drugače pa sem ravnokar od gin. Prej je nosečnost potekala še kar ok, sicer nekaj preiskav v bolnišnici zaradi zelo srbečih izpuščajev, nato uspešno zdravljenje, šla sem tudi na AC zaradi povečanega tveganja za DS, potem je bilo v sredini nosečnosti vse ok, pojavil se je sicer sum na kilo, ki je pa še vedno samo sum. Izgleda sicer ne, boli pa točno tako kot kila (ker sem jo že imela v otroštvu). Danes pa - glej ga zlomka - pritiska 500, potem pa še neki dodatni izpuščaji po trebuhu, ki me srbijo kak teden - nakar me pošlje v laboratorij na jetrni test. Kaj za vraga? In napiše še napotnico ter doda, da če bom imela rumene beločnice, moram takoj v porodnišnico. Zdaj me pa kar malo panika. Izvidi jetrnega testa (ja, ne vem točno, kaj je to), bodo še danes. Malo me je strah... Upam, da bo vse ok.

Neposredna povezava do sporočila: 2034
30.10.2012 12:47:52   
ursikaa83
joj kako pa danes lepo sije sončekuser posted image ,škoda ko je že jutri napovedan dež...pa važno da je moj pikec doma z mano...neki je bolan in danes že mene peče grlo in to groznouser posted image ,poznate kakšno dobro zdravilo za to?da čimprej pomaga pa ne škodi moji user posted image ,drugače pa sem bila danes tako pridna,ščohala sedežno,oprala,posesala,prah pobrisala po celem stanovanju...,sam še pod tuš in je moja kariera dela za danes končana user posted image ,zmatrana sem pa tko da sama sebe vikam..bo treba it malo počit...in je kateri včeraj lunica prineslauser posted image ...jaz samo upam da ne bo ju3 ali pojutrišnjem ,potem pa komot pride moja princes user posted image ...pridne bodite mamice in napišite kaj lepegauser posted image

(odgovor članu tinka986)
Neposredna povezava do sporočila: 2035
30.10.2012 13:19:11   
tinka986
Res je lep sonček. Pa še to je lepo, da me je klicala gin. in rekla, da so jetrni testi OK user posted image ! Tako da gre očitno za kako alergijo in imam zaradi tega tako močno srbečico. Glavno, da je z user posted image vse ok user posted image

Jaz sem pa včeraj bila malo pridna, sem speglala goro cot. Danes bom malo bolj laganouser posted image

(odgovor članu ursikaa83)
Neposredna povezava do sporočila: 2036
30.10.2012 13:23:56   
aajda
Hoj.
Moj tamal mi je tud neki privlekel z vrtca tako, da sem tud čist fertikuser posted image . Jaz si na žličko sladkorja nakapljam nekaj kapljic propolisa, pa mal žajblja sem si skuhala, tako da ga grgram. Pa je že boljš z grlom, počutje pa boljuser posted image , ampak jutr bo že okuser posted image (upam).

Neposredna povezava do sporočila: 2037
30.10.2012 15:18:57   
DeVilla
Obiski - če so ljudje kolikor tolk normalni, potem se pričakuje, da pokličejo pred obiskom. Pa da tud po cca. pol ure spokajo, ker drgač samo matrajo mamico in nervirajo dojenčka... Pa res vam polagam na srce, da ne sprejemate prehlajenih obiskov! Predvsem kakšnih otrok, naj bo vaše zdravje in otrokovo pred vsako zamero!! Samo pomislite, kakšna škoda se lahko naredi vašemu malemu zaradi polurnega klepeta s smrkajočimi in kašljajočimi obiski! Sori, pri meni to ne gre skoz. user posted image  

Prehlad - topel čaj, limona, med, za boleče grlo pa uni Isla bonbončki (islandski lišaj) in pa čas... Tako sem jaz pozdravila svoj prehlad 3 tedne nazaj. Zdaj pa samo otroke pazim, da se mi ne prehladijo... user posted image

Ena in ena je šest... :)

(odgovor članu aajda)
Neposredna povezava do sporočila: 2038
30.10.2012 15:33:01   
44gatti
Hojla vsem s trebuhi in že brez! user posted image Jst upam, ampak res upam, skor že molim, da se ne bo rodil 1. novembra!!! user posted image Če pa bo glih 1. pa jeb... ga! user posted image
Danes sem bla na pregledu, pa gin pravi, da je še dost visoko... zgleda, da se mu še ne mudi. Zdej pa naj res počaka še par dni user posted image

Kar se tiče obiskov, pa upam, da bodo sorodniki dovolj uvidevni, da se ne bodo pojavili na vrata (kar dvomim). V porodnišnici pa bo vse odvisno od najinega počutja. Sicer so vsi dobrodošli user posted image

Eno vprašanje: a boste kaj malega podarili bližnjim in tistim, ki bodo prišli na obisk? Kake konfete, fotografijo dojenčka...? Tudi v zahvalo, sploh tistim, ki so se fajn skeširali za novorojenčka?

lp

(odgovor članu DeVilla)
Neposredna povezava do sporočila: 2039
30.10.2012 15:43:59   
ursikaa83
44gatti sploh nisem pomislila na to da bi kerga obdarjala z poklončki,tudi prvič slišim..najini starši bojo itak dobili slikco za spominček,isto bratje in sestre..ostali so dobrodošli da pridejo pogledati dojenčka,sam ko bo čas za to user posted image user posted image ,jah bom probala z čajčkom pa medom pa upam da pomaga,vsaj vročine ni hvalaboguuser posted image bebica pa že 2 dni telovadi ko vlka,se mi zdi da hoče kr ven pobegnat user posted image

(odgovor članu 44gatti)
Neposredna povezava do sporočila: 2040
30.10.2012 19:13:27   
miškicapiškica
Jao, punce, a se res kdo ne napove za obisk k novorojenčku in mladi mamici?!? Groza! Sploh nisem pomislila na to. Jaz sem imela vedno vse obiske dogovorjene, pa večinoma šele po dveh do treh tednih. Prijatelji po mesecu ali več. Najprej sorodnike. So prišli v porodnišnico pogledat novorojenčka, potem smo imeli pa doma čas, da smo se privadili eden na drugega, potem so prišli šele obiski na vrsto. Pa absolutno brez otrok. Tudi če so zdravi! Nikoli ne veš, če niso kaj kužni z noricami ali kako drugo nalezljivo boleznijo, ko so kužni že dan dva pred izbruhum znakov. In tako kot je rekla DeVilla pol ure. Sicer je za dojenčka preveč.

Neposredna povezava do sporočila: 2041
30.10.2012 19:15:10   
miškicapiškica
Ursika, fajn, da nimaš vročine. Ti kar čajčkaj naprej in bodi pozitvna!user posted image

Tinka, super, da so jetrni testi v redu. Če je alergija bo že minila...

Jaz nisem nikoli darilc poklanjala, sem se pa zahvalila za čestitke in telegrame.

< Sporočilo je popravil miškicapiškica -- 30.10.2012 19:16:19 >

Neposredna povezava do sporočila: 2042
30.10.2012 19:18:40   
Špelička
44gatti, sem se fajn nasmejala ob tvojem postu glede molitve, da ne bo 1. novembra user posted image . Ampak a ni zanimivo, da nas je toliko novembrk, pa nobena nima PDP na 1.11.

To glede daril za obiskovalce pa prvič slišim, jaz še pomislila nisem, za obiske bom naštimala malo soka in piškotov, s kakimi narezki se tudi slučajno ne mislim obremenjevat. Pomoje bova imela tok dela z user posted image , da pač morajo obiski to razumet in pridt na obisk max za eno urco, sploh, če je to v prvih 14 dnevih.

Glede obiskov v porodnišnici: v p. Postojna so nam parkrat poudarili, da naj na obiske pride samo partner in tega se bomo mi kar držali.

(odgovor članu 44gatti)
Neposredna povezava do sporočila: 2043
30.10.2012 21:49:52   
3buši33
Pozdravljene in čestitke vsem, ki ste že rodile. user posted image

Oglašam se malo pozno. Sem vas pa na skrivaj brala, le prijaviti se mi do danes ni dalo. Sedaj, ko sem doma, bo več časa in volje.

Skratka, da povem malo o sebi - 3 otroček, doma imamo že dva, oba sta bila rojena decembra in sedaj se hecamo, da bo tretja tudi (bo pupika, vsaj če ji med porodom ne bo zrastel lulček). Sploh, ker imam rok konec novembra - 29ega, tako da se komot lahko zgodi, da bo spet vse decembra, od RD do vseh praznikov in dobrih mož. user posted image In vsi naju dražijo (kolegi), če slončkava samo enkrat letno in glih takrat rata... Drugače pa imam 33let.

Ta nosečnost je bila najbolj mirna, v prejšnjih dveh skoz neki no... edin malo zatekam (vidi še mal po gležnjih), ampak ni hudega. Še najbolj nas skrbi za ime, če lahko temu rečem "skrbi me/nas". Hči bi ji dala ime kakor sebi (Tinkara), sin pa no comment, ker on hoče tako ime kot ga še nobena nima, da bomo takoj vedeli, da je to ona.

Se še oglasim, šibam pod tuš. user posted image

(odgovor članu Špelička)
Neposredna povezava do sporočila: 2044
30.10.2012 21:55:56   
3buši33
Uh, me heca tale RR. Še katero?

Sem hotla še rečt glede obiskov. Pri prejšnjih dveh porodih je vedno nekaj razsajalo, tako da so bili obiski omejeni le na partnerja. No, v drugo je prišla na bisk tudi hči, ampak res samo za toliko, da smo se poljubčkal in objeli.

Zdej grem pa res pod tuš. user posted image

(odgovor članu 3buši33)
Neposredna povezava do sporočila: 2045
31.10.2012 10:02:30   
komarka
Živjo!

Vidim, da glede obiskov je kr ratalo ustaljeno in bolj umirjeno... Darilca sama sicer nikoli nisem pomislila na to, ap tudi če bi ne vem če bi mi uspelo... je ap simpatično... v belgiji imajo pa to navado in ae fol res luškane reči spomne..recimo prijteljica ki je rodila hčerkico in ji dala ime Mila je vsem poklonila(no sta skupaj s partmerjem) flavtico na kateri je označela tona mi in lauser posted image Drugače pa vse sorte..kake dišave, kake žajfice, bombončke, pajacke, obeske... skratka malenkosti ki jih bodo spominjale na njihovega otročka.

S slikma sva pa midv ačist grozna, nikoli nikomur ne uspeva nič dat..ker ne pripraviva...user posted image ampak se kaj dost ne sekirava...

joj prvi november bi bil tud men grozbo..bi potem verjetno vedno rekla prvi enajsti... eh, se zapičmo, a?

Čestitam, 3buši33! pri vaz bo pa res veselo decembra :-) Koliko sta pa stara prve dva?

no, papa

(odgovor članu 3buši33)
Neposredna povezava do sporočila: 2046
31.10.2012 10:25:55   
Špelička
Jutri se pričenja naš mesec, je še katera tako vznemirjena!!! user posted image

(odgovor članu komarka)
Neposredna povezava do sporočila: 2047
31.10.2012 11:00:38   
44gatti

IZVIRNO SPOROČILO: Špelička

44gatti, sem se fajn nasmejala ob tvojem postu glede molitve, da ne bo 1. novembra user posted image . Ampak a ni zanimivo, da nas je toliko novembrk, pa nobena nima PDP na 1.11.

Glede na to, da se skoraj noben ne rodi na rok, me to se bolj skrbi. Ampak, sm se odlocla, da jutri ne bo in pikauser posted image Stiskam noge skp!

Huda fora s flavtico mi-la! user posted image midva bova neki malega pripravla... Ampak ne izdam se kaj, ker imam obcutek, da nekateri moji mal sledijo forumu user posted image

Cakajo nas dezevni dnevi, tako izkoristite te zadnje ure za cartanje... v dvoje! user posted image

(odgovor članu Špelička)
Neposredna povezava do sporočila: 2048
31.10.2012 16:07:23   
gregorina35

IZVIRNO SPOROČILO: Špelička

Jutri se pričenja naš mesec, je še katera tako vznemirjena!!! user posted image

Jaz, jaz!!! Komaj čakam, jutri je moj dan D glede na nuhalno, po ovulaciji pa v petek. Tako da smo blizu!

Sicer pa sem bila včeraj v P in so na CTG vidni redni popadki, ampak so prešibki in so me poslali domov. Stanujem dobrih 5 minut stran od porodnišnice. Ponoči in dopoldan se je stvar čisto umirila, sedaj mi pa zopet trebuh otrdeva na 5-10 minut. Je pa res, da ob tem ne čutim ne vem kako močnih bolečin, tko da gre verjetno za lažne popadke. V petek, 2.11 pa zopet nazaj v P na amnioskopijo in CTG. Upam, da bo kaj user posted image !

Tinka 986, mogoče ne bi bilo slabo, če bi ti naredili tudi test na žolčne kisline, zna biti kar zoprna zadeva in nakazuje na nosečnostno hepatopatijo. Saj ne, da bi delala paniko, ampak če vidiš, da se ti stanje kljub obisku dermatologa ne bi izboljšalo, lahko poskusiš še to.

Glede obiskov tudi jaz vsaj prvi mesec nimam navade hoditi na obisk, tako da pričakujem, da tudi drugi ne bodo oz. po dogovoru. Izjema je seveda ožja družina, pa še to za kratek čas. Glede obiskov v P pa sem dragemu že zdavnaj povedala, da ne želim nobenega, razen njega in otrok.

Aja, midva sva končno izbrala ime user posted image ! Še par dni, pa vam ga razkrijem user posted image .

Lep preostanek dneva!

(odgovor članu Špelička)
Neposredna povezava do sporočila: 2049
31.10.2012 20:51:25   
fizolck
Gregorina, jaz mam tut v petek amnioskopijo. A maš v Kranju? :)

(odgovor članu gregorina35)
Neposredna povezava do sporočila: 2050
Stran:   <<   < Prejšnja stran  80 81 [82] 83 84   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  80 81 [82] 83 84   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?