|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: **Noseče Štajerke**
10.10.2012 12:10:10   
me83
Helenalena - konec dober vse dobro,... Sedaj cimprej pozabit na tiste tezke dni in uzivat z malo strucko user posted image najbolj vazno je, da sta oba z malim OK :)

Ja konec leta nas bo kar nekaj novih mamic,.... Jaz imam rok 28.11.

Jaz pa povsod glede akupunkture zasledim, da je treba it 10x - to pa pol znese 260€,... Ni mali zalogaj, sploh zraven vseh drugih izdatkov user posted image ce pa si preko roka pa se veckrat,...

(odgovor članu HeLenčica)
Neposredna povezava do sporočila: 401
11.10.2012 8:50:00   
nusika2013
Hei Stajerke!

Evo tudi jaz se vam pridruzujem. Moj PDP je 30.1., pricakujeva pa puncko. Zaenkrat je vse ok, hvala bogu.

Morem prebrati malo za nazaj kaj vse ste napisale.

Zelim vam lep dan :)

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 402
11.10.2012 9:04:55   
petea

IZVIRNO SPOROČILO: princess13
... Sem pa že vse papirje izpolnila. Verjemite, ni jih malo.

Ker preden jih ne izpolniš, ne moreš it rodit in pol se boge nosečke s popadki, še ubadajo s papirologijo in ni fajn.

princess13,
seveda (lahko) greš rodit, četudi papirologije ne opraviš v sprejemni sobi - če je porod tik pred zaključkom ali se zelo hitro odvija, pride po potrebi sestra po podatke tudi v porodno sobo;

večino podatkov tako ali tako lahko prepišejo iz MK, najbolj jim je važno, da te seznanijo in se strinjaš, da zdravijo tebe in dojenčka, če pride do zapletov
skoraj vsi ostali papirji se lahko izpolnijo ali dopolnijo tudi kasneje

seveda pa v času popadka sestra počaka, da mine, in potem nadaljujeta s pogovorom

(odgovor članu princess13)
Neposredna povezava do sporočila: 403
11.10.2012 9:11:49   
princess13

IZVIRNO SPOROČILO: petea

IZVIRNO SPOROČILO: princess13
... Sem pa že vse papirje izpolnila. Verjemite, ni jih malo.

Ker preden jih ne izpolniš, ne moreš it rodit in pol se boge nosečke s popadki, še ubadajo s papirologijo in ni fajn.

princess13,
seveda (lahko) greš rodit, četudi papirologije ne opraviš v sprejemni sobi - če je porod tik pred zaključkom ali se zelo hitro odvija, pride po potrebi sestra po podatke tudi v porodno sobo;

večino podatkov tako ali tako lahko prepišejo iz MK, najbolj jim je važno, da te seznanijo in se strinjaš, da zdravijo tebe in dojenčka, če pride do zapletov
skoraj vsi ostali papirji se lahko izpolnijo ali dopolnijo tudi kasneje

seveda pa v času popadka sestra počaka, da mine, in potem nadaljujeta s pogovorom

To je bilo bolj mišljeno, če imaš popadke in še nisi za v porodno. Drugače je logično, da te nebodo s papirologijo matrali, če si tik pred tem, da rodiš user posted image
Odgovoriš samo na najnujnejše, kar pač morajo vedet, če se kaj zakomplicira, ostalo pa potem. Mogoče sem se malo narobe izrazila...
Pač meni je rekla sestra, da fajn, da imam že vse izpolnjeno in sama sem tudi vesela, da se ne bom rabla še s tem ubadat, ko bom šla rodit.

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 404
11.10.2012 9:21:43   
minca_n
Glede papirologije... jaz imam dvojčici in sem ju rodila po naravni poti (sta skoraj pol ure narazen) in ko sem eno rodila je sestra priletela z listi in me utrujala kak ji je ime... tak da vse je mogoče user posted image ja zdaj mi je smešno, takrat med bolečinami pa mi ravno ni bilo...

20.8.2008 sva dobila največje bogastvo: ob 14:58 Zoja 1400g, 39 cm in 15.23 Nia 1550g, 39,5cm

Neposredna povezava do sporočila: 405
11.10.2012 10:39:58   
HelenaLena
Meni so po hitrem postopku dali vso papirologijo, potem pa sem čakala v šok sobi, da pridem na vrsto za carski rez user posted image . Srh me spreleti, ko se spomnim. Ful me je blo strah, čeprav mi je ginekolog rekel, da se v tem tednu nimam več česa bati, da je otrok lepo razvit. Ampak saj veste kak je, ko gre vse mimo plana user posted image .
Po carskem rezu še niti nisem prav k sebi prišla, je že bla sestra pri meni spet z nekim papirjem, da sem izpolnila otrokove podatke. Tak da sem že mogla vedet, kak mu bo ime user posted image . Čeprav se lahko pozneje še vedno spremeni, ampak midva sma že mela določeno.

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 406
11.10.2012 11:30:26   
princess13
Minca_n, točno tako...vse je mogoče. Verjamem, da če se res mudi, potem te ne utrujajo s papirji, drugače pa. Čeprav imaš močne popadke. Mene bi to še bolj živčno naredilo, da me tam nekaj sprašujejo, medtem ko me boli. Tako da sem vesela, da sem to uredila user posted image

HelenaLena
, žal mi je, da imaš takšno izkušnjo za sabo. Ampak glej, končano je, naj ostane samo še spomin. Tvoj mišek lepo raste, zdrav je, to je zdaj najbolj pomembno. Ti pa materinstvo ful paše user posted image

HeLenčica
, nisem še rodila, še vedno 2v1 user posted image Sem psihično že pripravljena, ampak če se popadki nočejo in nočejo okrepit. Sicer rok imam šele v ponedeljek, tako da sem moram sprijaznit, da do takrat še ziher ne bom videla mojega sončka user posted image
Ko boš seznamček kaj urejala, od Orhidelije malemu je ime Jon. Kako pa je s taso_ m in prvicmami pa nimam pojma. Nobena se nič ni javila user posted image Upam, da sta tako zaposleni s cartanjem, da nimata časa za forume user posted image

Me83, glede akupunkture- kolegica je plačala 250€ za 10 obiskov. Drago je ja...Mi je pa priporočala, ker ji je ful pomagalo, ampak znesek mi je previsok.
nusika2013, dobrodošla med nami! user posted image

Tako, zdaj pa čičamo in čakamo dalje... user posted image

(odgovor članu HelenaLena)
Neposredna povezava do sporočila: 407
11.10.2012 11:43:08   
petea

IZVIRNO SPOROČILO: HelenaLena

Meni so po hitrem postopku dali vso papirologijo, potem pa sem čakala v šok sobi, da pridem na vrsto za carski rez user posted image . Srh me spreleti, ko se spomnim. Ful me je blo strah, čeprav mi je ginekolog rekel, da se v tem tednu nimam več česa bati, da je otrok lepo razvit. Ampak saj veste kak je, ko gre vse mimo plana user posted image .
Po carskem rezu še niti nisem prav k sebi prišla, je že bla sestra pri meni spet z nekim papirjem, da sem izpolnila otrokove podatke. Tak da sem že mogla vedet, kak mu bo ime user posted image . Čeprav se lahko pozneje še vedno spremeni, ampak midva sma že mela določeno.

verjamem, da je bilo zelo neprijetno čakati na operacijo

se pa ne strinjam s tem, da je nujno takoj povedati otrokovo ime, pač rečeš, da še ne veš in da bosta ta podatek sporočila kasneje;
želijo pa vedeti otrokov priimek, saj morajo čim prej sporočiti določene podatke v državno evidenco rojstev

moji otroci so vedno dobili ime komaj nekaj dni po rojstvu

P.S.: no, zdaj sodim že v kategorijo bivših štajerskih nosečk user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 408
11.10.2012 22:09:34   
bluebaby
Pozdravljene!

Se vam pridružuje še ena, decembrka 2012user posted image . Mi je HeLenčica pri decembrkah omenila, da še tukaj debatirate, pa se vam priključujem, če dovoliteuser posted image .

Stara sem 31 let, pričakujeva fantka, prvi otročiček, rok pa imam 29. 12. Če bo po moje, bova z bebico za božič že domauser posted image .

Zdaj pa grem malo pogledati o čem teče pogovor, pa se vključim....

lp

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 409
12.10.2012 9:47:16   
HeLenčica
ŠTAJERSKE NOSEČKE 2012 / 2013

PDP, nick, starost, kraj, nosečnost po vrsti, št. malih hudičkov doma, št. otrok v trebuhu, spol, naslednji pregled

15. 10.  2012
Princess13, 29, Maribor, 1user posted image , 0user posted image , 1user posted image user posted image

24. 10.  2012
valentiz, 28, Fram, 1user posted image , 1user posted image  user posted image

26. 10.  2012
astrid1, 37 let, Velenje, 2user posted image , 1 user posted image , 1user posted image  user posted image

28. 11.  2012
me83, Maribor, 2user posted image

30. 11.  2012
RozaRoza, 32, okolica Maribora, 1user posted image , 0user posted image , 1user posted image

3. 12.  2012
guess, Maribor, 27let, MB, 2user posted image , 0user posted image ,  1user posted image , spola vam pa ne povemuser posted image

13. 12.  2012
smoki3, Maribor, 1user posted image , 0user posted image , 1user posted image user posted image , 10. 10.

15. 12.  2012
buubikaa, 24, Ptuj, 1user posted image , 0user posted image , 1user posted image

26. 12.  2012
zaljubljena23, 27, Rače, 3user posted image , 1user posted image , 1user posted image ,  19. 9.

29. 12.  2012
HeLenčica, 31, Maribor, 1user posted image , 0user posted image , 1user posted image user posted image , 22.10.

binabana, 24, okolica Maribora, 1user posted image , 0user posted image , 1user posted image
bluebaby, 31, Maribor, 1user posted image , 0user posted image , 1user posted image user posted image , 22.10.
1. 1. 2013
tyson99, Maribor, 1user posted image , 0user posted image , 1user posted image

3. 1. 2013
bodoča mamii, 21, Slovenska Bistrica, 1user posted image , 0user posted image , 1user posted image

30. 1. 2013
nusika2013,  1user posted image user posted image

3. 2. 2013
Pikica_82, 30, Maribor, 2user posted image , 1user posted image , 1user posted image

6. 2. 2013
noseckec23, 23, Maribor, 1user posted image , 0user posted image , 1user posted image user posted image
coolgirl, 27, Maribor, 1user posted image , 0user posted image , 1user posted image

22. 2. 2013
ana88, 24, Šempeter - Celje, 2user posted image , 0user posted image , 1user posted image , morf. 10.10.

7. 3. 2013
mili*, 31, Miklavž 1user posted image , 0user posted image , 1user posted image

10. 3. 2013
anch23, 21, okolica Maribora, 1user posted image , 0user posted image , 1user posted image

18. 5. 2013
minca_n, 25, Maribor, 2user posted image , 2user posted image , prvi pregled 16. 10.

ŠTAJERSKE MAMICE

Laryka, Maribor - Zala, 1. september 2012 user posted image
HelenaLena, Slovenska Bistrica - Sergej, 4. september 2012 user posted image

orhidelija
, Maribor - Jon, 16. september 2012 user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 410
12.10.2012 10:48:45   
nusika2013
o nas je ze kr dosti :) SUper!

< Sporočilo je popravil nusika2013 -- 12.10.2012 10:49:22 >

Neposredna povezava do sporočila: 411
15.10.2012 20:41:55   
HeLenčica
Princeeeeees! Kaj se dogaja?

Po dolgem čakanju sva dočakala dan, ko se nama je pridružil mali škrat.

(odgovor članu nusika2013)
Neposredna povezava do sporočila: 412
16.10.2012 20:30:55   
HeLenčica
Naša Princess je postala mamica user posted image user posted image user posted image user posted image Kaj več bo pa ona povedala user posted image . ČESTITAAAAAAAAAAAAAM!

Neposredna povezava do sporočila: 413
17.10.2012 8:25:01   
nusika2013

IZVIRNO SPOROČILO: HeLenčica

Naša Princess je postala mamica user posted image user posted image user posted image user posted image Kaj več bo pa ona povedala user posted image . ČESTITAAAAAAAAAAAAAM!

super! cestitke!

Neposredna povezava do sporočila: 414
17.10.2012 9:57:27   
astrid1
user posted image

(odgovor članu nusika2013)
Neposredna povezava do sporočila: 415
17.10.2012 10:02:45   
HeLenčica
Astrid, kako je stanje pri tebi?

(odgovor članu astrid1)
Neposredna povezava do sporočila: 416
17.10.2012 16:48:23   
HelenaLena
Še enkrat čestitke princess!!user posted image user posted image user posted image
Astrid1 kako kaže? Kakšni so občutki zadnji teden?? user posted image

(odgovor članu astrid1)
Neposredna povezava do sporočila: 417
18.10.2012 11:14:42   
astrid1
Helena Lena, kakšen lep fantek! Čudovit je! user posted image

Nič ne kaže, da bi se kaj dogajalo. Imam tak čuden občutek, da bom ostala noseča do konca življenja user posted image . Ampak vem, da enkrat pa le mora priti ven. Vprašanje je, kdaj.

Je pa trebuh iz lubenice zrastel v sodček. Pa dosti bolj nežno se premika, kot prej. Res nima več prostora.

Jutri imam spet CTG, bomo videli. Sicer bi ga morala imeti danes, pa je imela sestra že ful gužvo.

Neposredna povezava do sporočila: 418
18.10.2012 11:23:25   
me83
Meni se tudi zdi, da sem ze par let noseca user posted image in ze res komaj cakam, da pride nasa beba user posted image vem pa ze sedaj, da bom pogresala te brcike, premike,... To je res nekaj neprecenljivega user posted image sicer pa kje je se konec novembra,...

(odgovor članu astrid1)
Neposredna povezava do sporočila: 419
19.10.2012 14:30:10   
Anonimen
Bejbe moje, jaz se vam po 2 mesecih spet pridružujem in upam da tokrat za 9 mesecevuser posted image
Za seznamček- Anonimna Urša, 27let, Makole, 2user posted image , 0user posted image , prvi pregled pa 7.11.

Vsem, ki ste v tem času postale mamice pa iskreno čestitam!!!user posted image user posted image

Urša

(odgovor članu me83)
  Neposredna povezava do sporočila: 420
19.10.2012 15:01:42   
HelenaLena
Hvala astrid1! user posted image
No, samo da je vse ok. Če bi ostala noseča do konca življenja mogoče niti nebi blo tak slabo, bi imela povsod privilegije user posted image . Jaz sem jih bila deležna med nosečnostjo, je pa to čudovito obdobje, nepozabno user posted image ...če pozabim na prvo tromesečje user posted image .

Včeraj nama je pediatrinja rekla,da zelo hitro napreduje, tako da sem obiskov pri njej zelo vesela. Hodiva pa na 2 tedna, da ga zmeri in stehta. Drugih posebnosti pa ni, tako da na polno uživamo razen tega, da pride včasih kakšna neprespana noč. Ampak to se pozabi user posted image . Čudovito vreme imamo ta teden, tako da sma cele dneve na sprehodih. V vozičku je najrajši user posted image , kar prekipeva od zadovoljstva.
No, meni je po porodu vse nekam zginilo, tako da me vsi sprašujejo, če sem sploh bla noseča user posted image . Po eni strani super, po drugi pa sem kar malo pogrešala trebušček.

(odgovor članu astrid1)
Neposredna povezava do sporočila: 421
23.10.2012 10:23:20   
RozaRoza
Pozdravljene!

Mene pa zanima, ali je katera bila na individualnem razgovoru v UKC Maribor za epiduralno in kako to izgleda...
Jaz se bom danes naročila...

LP,

in lepo se imejte...user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 422
23.10.2012 11:20:14   
princess13
Ojla punce!

Kako ste kaj?
Se opravičujem, ker se nič ne javim. Mam doma enega malega škrata, ki hoče celo mene in še vso energijo mi pobere user posted image
Aha, podatki za seznamček so: NIK, 16.10.2012.

Dolgujem vam še porodno zgodbo.
MOJA PORODNA ZGODBA
...se začne 16.10. ob 5 zjutraj z rahlimi popadki. Do 9h, ko sem imela kontrolo v P so se okrepili, ampak še vedno niso bili boleči. Na pregledu so me najprej priklopili na CTG, potem pa me je še zdravnica vaginalno pogledala in rekla, da je malega za uhico pobožala. Tako je bil že nizko (na -1, karkoli to pomeni). Odprta sem bila takrat 2cm. Ko je rekla zdravnica, da grem rodit, se še sploh nisem zavedala. Nič me ni blo strah. No okoli 10:30 so me sprejeli v porodno sobo, čez kako uro predrli mehur in smo čakali na močnejše popadke. Ker svojih nisem imela, so mi okrog 13h dali še umetne, ki so na začetku bili še vzdržni, lepo sem jih predihavala, okrog 16h pa se je začelo. Do 5cm sem se odpirala počasi, potem do 10cm pa kar hitro. Popadki so me tako boleli, da nisem mogla bit tiho. Mi je pomagalo, če sem se lahko ''drla na glas''. Priznam! Glavni del je trajal samo 3 popadke in že je bil mali ob 17:27 zunaj. Z mojim sva se ful prestrašila, ker ni takoj zajokal, bil je celi plavi. Hitro so mu sčistili dihalne poti, ker pač je spil to umazano plodovnico. V naročje so mi ga dali samo za trenutek, potem pa odnesli na opazovanje za ta čas, ko sem bila jaz še v porodni. Tiste 3 ure so bile najdaljše v mojem življenju. Ko nisva vedela a je vse vredu. No, ko sem prišla na oddelek, pa so mi tudi malega pripeljali, saj je bilo vse ok z njim. S posteljico nisem imela težav, sem jo porodila takoj. Kar naenkrat jo je babica potegnila ven. Presredek so mi malo morali prerezat. Itak, če je mel obseg glavice 36,5. Ampak imam samo nekaj šivov, ki ne bolijo več in lahko normalno sedim. Za konec moram pohvalit dragega. Z mano je bil od 9h zjutraj do 20h zvečer in mi je bil v veliko oporo in pomoč! Zdaj uživam v materinstvu in sem noro zaljubljena v svojega sinčeka user posted image user posted image user posted image

Pozdravček

(odgovor članu RozaRoza)
Neposredna povezava do sporočila: 423
23.10.2012 11:44:22   
HeLenčica
Jeeeeej, Princess user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Bravo, punca! In nič te ni bilo strah, odlično! Dobro si to izpeljala, nič ti ne rabi bit nerodno zaradi kričanja, vsaka da te stvari skozi po svoje. Samo da ti je pomagalo. Iskrene čestitke, pozabila si napisat koliko je velik in težek. Pa nič zato, ko boš imela čas, pa tak veš, da požiramo vse nasvete novopečenih mamic. Jeeeeeeeej, kak bomo vozičkale spomladi! user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 424
23.10.2012 11:58:29   
princess13
HVALA! user posted image
Težki 3350g
Velik 51cm

Jaaaaa, se že veselim vozičkanja spomladi!! user posted image user posted image user posted image

HeLenčica kak je stanje pri tebi? Počutje OK? Mali se lepo razvija?

Neposredna povezava do sporočila: 425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Punčka ali fantek: trije testi za ugotavlj...
Vas zanima, kaj nosite pod srcem? Ali že veste in bi radi preverili, če deluje? Ugotovite spol otroka v trebuščku so pom...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?